- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
+Techno+
tag
Nekem v2 es a routerem nem lesz baj ha azt teszem rá amit linkeltél? DD-WRT amit Intruder2k5 írt azt megnéztem de nincsen a routeremre. OpenWRT -t azt találtam de nem stabil és elvileg nincsen gui-ja. [link]
Amúgy megtaláltam a megoldást köszi
Ez kell nekem :[Router Switch-é alakítása]
Már csak egy fw kéne ami jó is a routeremre
@suste @Intruder2k5
-
+Techno+
tag
Igen switch-es lesz mert másképp nem lehet ezek szerint megoldani ezt!
"de Te azt írtad, hogy kell a 4 port a Tplinken."
Igen mert nekem meg azt írták a wan port is lan-á alakítható más frimware-vel(garivesztés miatt nem akartam más fw-t)
De most már muszáj lesz. Milyen fw-t tegyek fel ? Mit állítsak abban?
"Ha most mégis a switch-es megldás kell, akkor olvass vissza"
Hát az attól függ hogy akkor ha a TP-link switch lenne a pc-t és más eszközöket gond nélkül rátudnék-e kötni?(TP-linkre kötnék négy eszközt: PC,TV, Médialejátszó,Playstation 4 - A 4 LAN"sárga" portba. A kék WAN portot meg átállítanám LAN ra és akkor az meg a csatlakozás lenne a modemmel és a DHCP-t meg letiltanám a tp-linken).
"Ez meg egy nagy marhaság: Cisco WAN ---- Tplink LAN!!!" kéne
Mivel a Cisco a fő router.."Már én is belezavarodtam...
-
+Techno+
tag
Nem tudom módosítani a Default gateway-t mert ezt a hibát kapom! (TP-Link)
"Error code: 26106
The IP address is not in the same subnet with LAN IP address."Nekem az kéne hogy a TP-linket azt csak switch nek használom és kész 1 UTP jön a Cisco modemből a tp-linkbe és a tp-link maradék portjaira meg rákötögetem a tv-t meg a többi cuccot ezt hogyan állítom be ?
"Cisco WAN ---- Tplink LAN!!!" kéne
-
suste
veterán
Bocsi benéztem, az 1-esben hülyeséget írtam, jó a te beállításod! Hagyd így: Default gateway: 192.168.1.1
Viszont jól belekevertél, mert maga az összekötésed rossz.
Ezek a beálltások, amiket lefényképeztél arra az esetre jók, amikor az összkötés: Cisco LAN ---- Tplink WAN!!! -
+Techno+
tag
Értem és akkor most ha jól értem akkor a cisco EPC3925-öt(szolgáltatótól kapott modem) összekötöm a tp-linkel (sárga-sárga port) és utána a tp-linket a pc vel(sárga-sárga). és így marad 2 port a sárgák közül ez így már nem okozhat gondot?
viszont ha ezt csinálom meg nincsen net ez mitől van? Lehet hogy alapból ez a portforwardos dolog kavart be.(szoktam torrentezni)A beállításaim:
TP-Link:
[TP-link->Network->WAN]
[TP-link->Network->LAN]
[TP-link->DHCP->DHCP Settings]
Cisco:
[Cisco->LAN Setup]
[Cisco->LAN Setup->Connected Devices Summary]Válaszokat előre is köszönöm
-
szabozsolt87
tag
Köszönöm. Idő közben már átváltottam és az este sikerült is letöltenem a vinyóra. Viszont reggel ami feltűnt, hogy valamiért nem csatolja a HDD magától. Ki kell húznom és újra vissza dugni.
Ez vajon miért lehet szerintetek?
Amúgy volt egy olyan Netgear routerem sikerült téglásítanom és ezt a tp-linket kaptam helyette.
Szerintem át fogok térni az ext4-re én is csak le kell mentenem a HDD-ről néhány dolgot.
Egyébként mit javasoltok putty keresztül formázzam vagy egy partition magic-el?
-
huan
őstag
Köszi,de egyik sem megy valamiért.
Olvasom itt a megosztást.,de nekem nincs pl.open the disk.
Az FTP-beállításánál, nekem nem lehet megosztott eszközt választani(volume1).
Már mindenféle formátumra formáztam a pendrive-ot,látja is a router,de azon felül semmi mást nem lehet.
Már a Storage Sharing-nál nem stimmel valami,de nem jövök rá. Nekem most az 1. kellene. -
-
Hidd el, hogy értettem, viszont nem érdekel, hogy a 4300-on belül a Luci transmit power beállításai milyen eredményt adnak, semmire nem megyek ezzel. A lehetséges maximum beállítás, illetve annak eredménye érdekel, ehhez természetesen configból is próbáltam fentebb venni, hatása nem igazán volt.
Azt szerettem volna kideríteni (lásd eredeti kérdésem), hogy a 4300-as max beállításához hogy viszonyul a 841, ezért aztán van értelme hasonlítgatni. Alapvetően szeretnék minél nagyobb teljesítményű (mármint rádió téren) OWRT kompatibilis TP-LINK eszközt találni, aztán venni. Szóval eleve muszáj őket összehasonlítanom (legalább azokat amik nálam vannak perpill), hogy jussak is valamire. Egyébként a neten körülnézve eléggé úgy tűnik hogy a 841 rádiója bazi erős, tehát a méréseim nem mentek mellé. Persze a gyári antennák gagyik rajta, de az pont nem érdekel, le kell cserélni és kész. Ja, és természetesen nem magyarországon akarom használni ekkora adóteljesítménnyel...
-
A saját 4300-asom csak 100mW-ig állítható (US country code mellett is, ahol a 841 501mW-ig megy). Mármint default ennyit enged a luci, szűz telepítés után. Ezek szerint nem jelent semmit, ha a másik eszközön többet enged? Illetve az lehet, hogy nem tudja kiolvasni annál ezt a tulajdonságot, így felsorolja az összes lehetőséget?
-
CheGhost
aktív tag
+1
Ha az eszközök nem tudják a Gb-t, akkor elég lehet.
Nekem is úgy van a tv és a médialejátszó + ha kell valamit ott rádugni. Egy régi routert használok switchként, azaz csak a lanokba van bedugva a kábel. Ahol pedig a gigabit kell, oda pedig a rendes routerből megy kábel. -
dorika87
őstag
Köszönöm. Akkor most már értem, hogy miért úgy látja mint amikor DLNA-zok
mivel akkor ez is az.
Lg tv-m van és szerencsére látja, illetve néha nem, de akkor törölni kell a fájlokat és újra felvenni a mediaserveren belül, de lényegében tudja azt a gyári firmware amire nekünk szükségünk van. Nem szeretnénk semmit variálni. Amire igazából használjuk azt tudja. Lényegében le tudom játszani az 1TB-os hdd-n lévő archív .avi film gyűjteményemet. Sajnos eddig az avikba se tudott beletekerni, de ha filmet szeretnék végignézni úgy sem fogom tekerniPause-t meg tudja, ha éppen arra van szükség.
-
CheGhost
aktív tag
Csendben megjegyezném, hogy nekem azért kellett frissíteni fél-egy éve a 1.0.2-ről, mert hiába volt minden beírt érték megfelelő, nem működött az ipdns.hu-s dolog. Frissítés után (1.1.7) ugyanazokat beírva simán ment a szolgáltatás.
Szóval lehet, hogy valami hasonló dolog lehet a megoldás, hiába írta, hogy nem szeretne frissíteni, végül lehet, hogy ezt kellene meglépnie. -
Gyurka6
őstag
Szevasz!
Köszi! Az 1.1.1-ben még nem elérhető, (vagy nem találom?) lecserélni meg nem szeretném, mivel sokadszorra sikerült csak elindítani, (régebbi klf. típusokból van 3v.4 téglám). Írni meg(még) lehet bele, így inkább valami szkript kellene. A 34600 ill. 34602 szerinti megoldásokra gondoltam, a levél küldés helyett a
http://[USERNAME]:[PASSWORD]@update.ipdns.hu/update?hostname=[DOMAIN]&myip=[IP] sor beillesztésével. Kipróbálni nem tudom (ill. mindig meg kellene változtatnom a macaddrest), így egy biztos mód lenne jó. -
Doky1988
senior tag
Köszönöm szépen!
A baj ott volt, hogy hiába nyitottam ki portot nem akarta kinyitni XD Kicsit multkor elálligattam az iptablest aztán voltak gondok, azért kérdeztem hogy egy default beállítást hogy kell eszközölni.Resetre én is gondoltam, de nemtudtam hogy ilyenkor ez OpenWRT-nél is müxik-e, vagy csak gyári firmwirenél.Mostmár ok minden, amihez nem értek nem nyúltam
Köszönöm a segítséget!
-
+Techno+
tag
Köszönöm!
De akkor ezt most hogyan tudom feltenni a routerre? és beállítani ezeket a dolgokat amiket elakarok érni!
pl hogy külső vinyót rárakom és akkor a tv-n látom a tartalmát és tudom nézni a rajta lévő cucokat.
Meg hogy ne legyen olyan észveszejtően nagy laggom + ne szakadjon a net meg egy nap 16xelőre is köszönöm a választ!
-
Doky1988
senior tag
elérem persze nincs semmi baj, csak azért kérdeztem ha esetleg defaultra visszaakarom állítani, mert törölgettem ki 1-2 dolgot iptablesből aztán így azért kérdeztem hogyha valami gáz van bár nagyon jól müxik a cucc, akkor hogy tudom defaultra lőni
köszönöm szépen!
Még annyi kérdésem lenne, hogy wifi jelet lehet valahogy javítani? Mert mondjuk másik szobából már elég kicsi a jel.És egy 3 antennás routertől többet vártam
-
Doky1988
senior tag
Nekem mióta felraktam a poli féle openwrt-t, tökéletesen müxik a routerem, nem fagy, nincs vele baj..
Egyéb kérdésem, hogy 16ezer párszáz aktív kapcsolat lehet, ilyenkor ha elérem ismét lefagy?
Mert mostjárok 6800nál, igaz még messze de olyankor mizu? Illetve ha valami gáz van, és frissíteni akarom a poli féle openwrt-t, akkor a sysupgrade verziot kell leszedni és azt betallózni?
-
+Techno+
tag
-
zsiti99
csendes tag
-
HUTCHDB
nagyúr
tehát konkrétan egy szót sem értek....
most sikerült a beállításokba belépnem, (192.168.1.1) és a kismillió közül azt sem tudom mit hol, és miért kell állítgatni.
szóval esetleg találok valami leírást, hogy hol mit találok ?közben megtaláltam:
wireless settings-ben átállítottam 40-re, autóról, a csatornák számát is át kell autóról 2-re? -
suste
veterán
azt még hozzáteszem, hogy az eredeti szoftver van a TV-ken, mert mindegyik okosítva van, és nem szeretném bukni az extra funkciókat (felvétel pendrive-ra utólag szerkeszthetően, teljes aspect ratio kezelés, billenytű+egér támogatás, stbstb)
lehet hogy új szoftverben javítottak esetleg a DLNA támogatáson.... -
Macipalika
csendes tag
Köszi a segítséget.
Sikerült beállítani. Ismét nehézkes volt, 4 órába telt kb mire ma összehangoltam 2 routert (másodlagos a 1043nd, Poli27-el), hdd format ext2-re. Mostmár megy a dlna is szépen és még gyors is. A windows alatt megoldottam hogy lássa a partíciót, hálózatban 10000kbyte/mp másolási sebesség.
Remélem stabil lesz nem olyan mint a 842nd. -
Nataniel
aktív tag
Áh, bocsi, kicsit félreértettem
Poli27-ét tettem fel, kipróbáltam, az ami nekem kell, arra tökéletesen SZINTE előre is van configolva
Már csak az lenne a kérdésem, hogy melyik http szervert ajánlod/ajánljátok.
(Gondolat: fogalmam sincs...hogy mások hogy csatolták hozzá a "Software"-hez a helyet...bár tuti én vagyok láminger....)
Meeeeeg..... marha fáradt lehetek,ha nem tudok másolni az usb-re
(vagy..azt csak a kihúz, gép bedug, másol, gépböl kihúz, router bedug?)
Tudom,van kereső is.... valahogy ma nagyon mazoista vagyok, már csak azt várom,mikor leszek leb***va
-
Nataniel
aktív tag
Hogy válaszoljak a kérdésedre:
http szerver (saját weblap) és/vagy még egy weblap.
dlna (egyértelmű)
ftp szerver
proxy szerver (külföldön lévő ismerösöknek az életük megkönnyitiésére.)
torrent (nem igényel magyarázatot)
ssh távoli belépés desktoppalNagy vonalakban
Voltaképp azt kellene tudnom,de persze a google (is) a barátom,hogy az ugyancsak openwrt-zett 743-asom hogyan kellene megeröszakolni "Switch" módban,hogy menjen a másik router, mögötte, netet is kapjon,ugyanakkor a 743 eredeti tárcsa feladatai se különösebben sérüljenek(guest-wlan)
-
-
Macipalika
csendes tag
Szia
A vargalex féle az nagyon jó volt a 842nd-n csak a minidlna nem volt stabil.
Azt hittem a 1043-ban is dlna müködik.
Na mindegy ha a poli félében van dlna és jól megy akkor nekem az is jó lesz.
Nagyon kellene mert a UPC-s beltérin keresztül ez megy rendesen és a Samsung tv-m is ezt tudja.
Köszi, esetleg nem lesz jó akkor kereslek.
Üdv -
Macipalika
csendes tag
Szia!
Ezen az oldalon azt írja hogy van rá való openwrt.
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd#downloads.for.tl-wr1043nd.v2.xItt lehet leszedni.
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-sysupgrade.binMa vettem egy V2-t. Elsőre sikerült beállítanom. Egy ami zavar hogy nem tudom miért áll meg a film a média szerveren keresztül nézve egy pár perc után állandóan. Esetleg a vinyó áll meg?
Van egy 842nd-m azon ment minden de nem volt stabil. Volt hogy nem talált meg néhány filmet a vinyón.
Ezért vettem másikat, gondoltam a gyári média szerver jó lesz.
Akkor ez a firmware jó vagy nem?Várom a hozzászólásokat. Előre is köszi!
-
Én legalábbis nem láttam benne! Én se próbáltam, nincs is min!
http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/hsz_2977-2977.html
-
doberman
senior tag
hát ez az. ip-t logmein-en keresztül a router mögötti gépről néztem... és azt az ip-t kívülről nem tudtam megszólítani sem https,sem ssh-n... - bevallom ekkor feladtam... más megoldást kellet keresnem, tehát nem "kívülről jött létre a kívánt kapcsolat hanem belülről lett kezdeményzve".. - aztán a mobilnet el is lett felejtve.
-
Na igen, ez így érdekes! Eddig arról volt szó, hogy a router által a noip weboldalra küldött, és checkip-s url-en látott ip egyezik meg, amiből én arra gondoltam, hogy akkor nincsen gond, publikus az ip cím! Erre mondta alex, hogy nem feltétlenül, mert a ddns script eleve url-ből dolgozik és nem wan interfészről, ezért egyezik a két ip! Na de akkor ezek szerint a luciban is ez van, vagyis mindenhol egyezik az ip, ergo mégsem lehet natolt cím! Mondjuk ettől a T még publikus ip címen is blokkolhat minden szerverszolgáltatást!
Ha így is lenne, a fentebbi vpn-es megoldás akkor is kell, hogy működjön elvben!
-
a több felcsatlakozó wifi ellenoldalra írtam, illetve az azok általi terhelésre.
a több wifi kapcsolatú eszköz szerintem jobban terhel, mint a kevesebb, de jobb mimo kapcsolattal - még akkor is, ha papíron mondjuk azonos átviteli sebesség és adat érvényesül, hiszen azonos időben több ellenoldalt kell megcímezni, egymástól függetlenül kiszolgálni...stb.
nem sok 3*3:3 képes mimo ellenoldal van általánoságban, a 2*2:2 jellemző(bb), de ha abból ráakaszkodik több is a routerre, és nyomják a húzós terhelést, azok is tudnak terhelni rendesen, és a wifi terhelés szerintem többet nyom a latban, mint a kábeles, nem véletlen az, hogy először a wifi szokott elfeküdni, és csak utána a kábeles rész - már ha van fokozat, és nem dobja el magát teljesen az eszköz. -
több/sok (wif kapcsolatú) munkaállomás mellett sem mindegy gyári firmware alatt sem, nálam ez is szempont volt, mert minden eszköz wifi útján kapcsolódik fel, csak notik és attól kisebb eszközök vannak, minden hordozható, így nem kábelezgetek.
a 710-es biztos 740-es akart lenni, de akkor már minimum 800-as széria, a 300-as wifi és a mimo miatt, a 40/20 netem alá elég is lenne, de szeretek kicsivel nagyobbra/előre tervezni, az a biztos, és néha kell is, tudok eszközölni olyan wifi terhelést két notiról, amit a 700-as vagy 800-as széria nem igazán viselne el, de legalábbis más felhasználási területem megmutatkozna, illetve kompromisszumos lenne közben a használat. -
sokmindenre elég a 64 megabyte is, de (szerintem) jobb a több, hiszen a swap sem húzható a végtelenségig, illetve több téren is a működés/teljesítmény rovására megy, többletet jelent a proci terhelésében, usb írás/olvasás tekintetében is hártrány bizonyos szempontból...stb.
nálam például nincs torrent, de a tl-wdr3600 mellett döntöttem inkább, és a dual band wifi sem jött rosszul.hunbandit; akkor egy tl-wr841nd (v8) vagy egy rt-n12 d1 bőven elég lesz.
-
Mickey5
csendes tag
-
Mickey5
csendes tag
Átírtam, ahogyan mutattad, mentettem, újraindítottam mindent, de továbbra sem látja.
Alex!
Igen, engedélyezett a rendszerindításnál a Samba, de megböktem ugyanott az újraindítás gombot is, tehát mindenképpen futnia kell. Szerintem HDD mappa nincs ezen a lemezen. Maga a lemez olyan állapotban van, ahogyan a Te programod formázta és beállította. De próbáltam simán mnt-vel, ahogyan Suste írta, úgy sem jó.
-
Mickey5
csendes tag
Valami nem jó, sajnos! Ellenőriztem a routerben: engedélyezett a Samba. Beállítások:
Újraindítottam a routert is, gépet is, de nem látja a hálózati meghajtó csatlakoztatásánál (a TC sem érzékeli). Próbáltam "server" és "media" beírásával (és alkalmazása után), ahogyan Tóth Szabi leírásában olvasható (bár az én routerem neve "OpenWrt"), de úgy sem jó. Esetleg van valami tipped? -
Mickey5
csendes tag
Szia!
Köszönöm válaszodat és elnézést a hiányos leírás miatt! Szóval már lassan egy éve hibátlanul torrentezek a routerrel és a külső HDD-vel, ez a része tökéletesen rendben van. Az világos, amit a Vargalex progiról leírtál, úgy hangoltam hozzá a HDD-t a routerhez. Csak annyi a baj, hogy ha az ext4 HDD és a WinXP között akarok másolgatni, akkor falba ütközöm. Több alkalommal kértem itt is, máshol is segítséget, de úgy látszik, nincs megoldás.
Ezért most vettem egy 1000MB-es Ethernet kártyát, mert úgy tudom, hogy a router képes ezen a sebességen kommunikálni. Talán a Samba-val lehetne végre összeköttetés a gépem és külső HDD között.
Szóval azt mondod, hogy ha a Vargalex programmal intéztem a HDD formázását és felcsatolását, akkor már a Samba is üzemképes. Akkor csak egyetlen kérdés marad: WinXP alól mivel és hogyan érem el?
Köszönöm fáradozásodat!
-
LógaGéza
veterán
-
-
The DJ
addikt
Mindenre gondoltam már csak erre nem. Előkerestem az egyik univerzális, cserélhető fejes tápegységemet és rádugtam a routerre 12V-ra állítás után. Bekapcsoltam az asztali gépet és... semmi lecsatlakozás egyik laptopon sem
Most másolok ezerrel hálózaton és próbálom megizzasztani a routert, de úgy tűnik ez volt a baj. Vadászok neten hozzá új tápot és mehet tovább minden a régiben. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged