- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlaci79
senior tag
válasz
SteveBeard #40106 üzenetére
szia, köszi hogy segítesz
1. pont kicsit bővebben? új interface-t melyik eszközhöz rendelem? -
ZetorGumi
addikt
válasz
SteveBeard #39970 üzenetére
(#39970) SteveBeard:
Nem bug, mivel a rendszer naplóban is benne van, hogy 8 óra után pár perccel dobta a kapcsolatot, és csak hajnalban csatlakozott vissza.
És szerintem nem eszközfüggő, hanem adatforgalomfüggő a script, mivel mikor nem dobja le a kapcsolatot, de megy a transmission, akkor ugyanúgy generál normális eredményeket az rrdtool.(#39971) suste:
Dobálni fogja, de nem olyan szinten, ahogy ő írja, hogy egyszer szedi max sebességgel, aztán 5mp mulva szinte 0-val. Nekem is ingadozik a sebessége, de ilyan 20-30-40Kb-nyit, az meg nemsok.
Ott más a probléma. -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #39936 üzenetére
nem az átpakolás miatt írtam, hanem hogy a dlna ua mappát figyeli ahova a tm tölt....tehát ez nem okoz nagy load-ot.....
-
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39927 üzenetére
Top alatt a minidlna foglal kb %VSZ 33%-ot.. de azt sem értem miért.. mivel már bescannelte a mappákat..
Transmission-nek írja %VSZ 41%-ot..de tényleg csak seedel..
Néha bejön valami Kworker ami a %CPU-t eszi 83%-ra -
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39925 üzenetére
Puffer méret : 0
Letöltési korlát engedélyezése
Letöltési korlát 500 KB/s
Feltöltési korlát engedélyezése
Feltöltési korlát 200 KB/s
Feltöltési szálak torrentenként: 3umask: 16
Globális partnerkorlát : 20
Torrentenkénti partnerkorlát: 10
Partner szolgáltatás típus: 0Letöltési sor engedélyezve
Letöltési sor mérete: 1
Elakadt sor engedélyezése
Elakadás időtartama: 30Ezek vannak, jelenleg nem töltök semmit, csak seedelek.. de a terhelés a következőn alakul
Ingadozik, hol 1-3 között.. most per pill ezt mutatja..
Terhelés: 3.88 3.22 3.09
Terhelés: 4.72 3.35 3.12 -
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39923 üzenetére
ááá tiszta hülye vagyok.. bocs jogos.. én hülye.. a 8 megás netnél is 800-900 KB/s-el jön a cucc..
mi a szarnak akartam én 3072-t meg 5120-at beírni
hehe.. hiába nem itt jár az eszem..
na visszavettem 500-ra .) -
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39919 üzenetére
Nem nézek folyamat filmeket
Az idő miatt akarnám kihasználni a netet..amíg nem vagyok itthon, addig töltene, és mire hazaérek, akkor lent lenne cucc.De ha korlátozom akkor több napig is tölthet majd.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
SteveBeard #39910 üzenetére
Szia!
Nem látok ilyesmit (bár van egy rakat upnp error bejegyzés), de a DMA szóra keresve nincs találat.
-
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39906 üzenetére
Hello!
Köszi, lehet az volt, hogy ment torrent, és közbe minidlna-n xbox-on keresztül filmet néztem.
De másolás megoldva közbe, live ubuntu lapira, és azon keresztül picit gyorsabb(szegény routertől nem várhatok el mindent)
Kisérletezek majd most, hogy minidlna-t indítom csak, ha az végzett utána indítom torrentet.
Meg ha nagyon fontos, megpróbálom visszavenni torrent sebességet 5 megásra a 8- helyett. hogy közbe ha kell tudjak minidlna-n filmet nézni ha úgy alakul. -
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39894 üzenetére
Szia!
Swap 128Mb
Transmissionnél mire gondolsz korlátozás alatt? Gyári beállításokon hagytam, annyi hogy a sebességkorlátot kivettem, had töltsön rendes sebességgel. (de eddig nem volt gond vele és kb 2-3 hete így ment)
Automatikusan a MiniDLNA a letöltött anyagokat olvassa be, annyi hogy most nem Szabvány konténerre állítottam, hanem Könyvtár tallózásra. (de gondolom az nem lehet hiba)
Most annyi hogy kikapcsoltam transmissiont, és minidlna-t míg másolom vissza az adatokat az újrafromázott ext4-re. (mondjuk 40gb adatnál elég lassú..) Nincs valami ötleted hogy lehetne gyorsabban elvégezni? Jelenleg úgy van, hogy FTP-n nyitottam meg az egyik partíciót (/mnt) és hálózati meghajtóként van csatolva a másik (Y: meghajtóként) és úgy másolom egyikről másikra. (hálózatiról->ftp-re)
-
törölt tag
válasz
SteveBeard #39822 üzenetére
Mindent beállítottam kivéve a file rendszert.
az sajnos még ntfs, reggelre kiderül az eredmény.
valahogy át kéne állítani adatvesztés nélkül, -
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #39817 üzenetére
Köszönöm az fstab volt a bűnös csak kellett neki egy reboot!!
Nagyon köszönöm a segítséget!!!
-
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #39814 üzenetére
-
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #39812 üzenetére
-
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #39809 üzenetére
Ezt pontosan hogy is kell?
Régen piszkáltam ssh-n meg parancssorban!
Ezer hálám!
-
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #39806 üzenetére
Köszi most hogy mondod látom is... és ekkor eszembe is jutott hogy pár hónappal ezelőtt csatoltam usb-n egy hdd-t ami után akkor indítottam először újra a routert és ez fogadott....
Esetleg azt a mountolást hogyan tudom törölni?
Köszi
-
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #39803 üzenetére
Nem tudok mit leválasztani hisz nincs hozzácsatolva semmilyen hdd se pendrive semmi!!
-
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #39800 üzenetére
Igen alex írta hogy valamelyik konfigurációs fájl hibás... de ssh-n annyira nem tudok buherálni hogy meg tudjam oldani segítség nélkül...
Köszi
-
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #39798 üzenetére
Szia!
Sajnos hónapokkal ezelőtt piszkáltam csak és most reboot volt és ez fogadott...
Megoldás kellene
Köszönöm
-
csimpas
tag
válasz
SteveBeard #39794 üzenetére
és interfészenként hol lehet korlátozni?
sry a lámaságért, de már annyi mindent próbáltam... -
blindamoor
csendes tag
válasz
SteveBeard #39731 üzenetére
Igen, támogatott, Logitech HD C525, rajta van
a listán. Csak nem tudom a képet összehozni. -
huan
őstag
válasz
SteveBeard #39729 üzenetére
Igen, Köszönöm,de egy kicsit kínai nekem ez.
Van valahol szájbarágósabb leírás? -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #39702 üzenetére
én se értettem sosem ezt a rohanást....
még a 2-300-as letöltés is bőven elég, mivel ugye 7/24 megy a dolog....
egy alvás alatt elég sokminden lejön -
válasz
SteveBeard #39616 üzenetére
killall motion
-
huan
őstag
válasz
SteveBeard #39487 üzenetére
Köszönöm szépen!
Usb-elosztón lehet több pendriv-ot is csatolni rá? -
huan
őstag
válasz
SteveBeard #39440 üzenetére
Ilyen forgalmi statisztikát hol tudok én is ellenőrizni?
-
válasz
SteveBeard #39430 üzenetére
Akkor én még jó vagyok!
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# free -t
total used free shared buffers cached
Mem: 255732 238888 16844 0 1084 193108
-/+ buffers/cache: 44696 211036
Swap: 530136 404 529732
Total: 785868 239292 546576 -
suste
veterán
válasz
azt azért ne felejtsük el, hogy alex féle rrdtool-os dolog 5 percenként frissít (hacsak nem csináltál másik adatbázist)
az ugrálást meg pl a webes felületen nézi, vagy a luci saját másodperc alapú grafikonján
régebben én is néztem, de aztán rájöttem arra amit te is írtál, hogy a lényeg hogy lejön, és nem idegesítem magam, hogy közben ugrál-e vagy nem a sebesség...... -
Atlantisz48
őstag
válasz
Nekem másképpen néz ki maga a grafikon ezt te hol nézted ??
csak mert nekem maga a grafikon más. -
Atlantisz48
őstag
válasz
SteveBeard #39435 üzenetére
Azt még nem tudod hogy miért van hogy a letöltési sebesség egyszer fent egyszer lent ?? úgyértem hogy folyton leesik aztán felmegy és megint.Nem mindig de gyakran ez torrent hiba is lehet ?? mármint hogy kevesen seedelik??
-
Atlantisz48
őstag
válasz
SteveBeard #39435 üzenetére
Fuu köszönöm így már sokkal jobb most 5 fölé nem megy és szép lassan megy lefele.
-
válasz
SteveBeard #39424 üzenetére
mert nem az OpenWRT a gyári platform, ennél fogva nem is annak az igényeit veszik figyelembe
-
válasz
Akkor meg az lenne a baj, hogy 512MB RAM-hoz már elkelne a Dual Core proci, ami legalább 1GHz-es, na meg, hogy valami épkézláb rendszert is lehessen rá telepíteni, jó lenne legalább 32MB flash is!
De ha netán még ez is mind meglenne, akkor meg az lenne a baj, hogy miért kerül 53000Ft-ba, és miért eszik 23Watt-ot?
-
válasz
Akkor meg az lenne a baj, hogy 512MB RAM-hoz már elkelne a Dual Core proci, ami legalább 1GHz-es, na meg, hogy valami épkézláb rendszert is lehessen rá telepíteni, jó lenne legalább 32MB flash is!
-
válasz
SteveBeard #39408 üzenetére
OK, csak ez a lüke Firefox néha nem hoz be minden hsz-t, ha jobb oldalon a kedvencek sávban rákattintok a kis piros pöttyre, aminek ugye elvileg az olvasatlan hsz-eket kéne betölteni! Aztán amikor egyre válaszolok, akkor látom, hogy van még 5 újabb, ami az előbb nem jelent meg!
-
huan
őstag
válasz
SteveBeard #39398 üzenetére
A QoS-beállításokról találok valahol bővebb leírást?
Létrehoztam én is egy ingyenes hálózatot,titkosítás nélkül,de nemtudom hogyan kell korlátozni. -
huan
őstag
válasz
SteveBeard #39395 üzenetére
Köszi.
Neked a kép alapján 3 vezeték nélküli hálózatod van? -
huan
őstag
válasz
SteveBeard #39393 üzenetére
A Hálózat -> Wifi menüpontban ha a vezeték nélküli hálózatod %-os értéke 0, akkor az azt jelenti,hogy nem csatlakozik semmi?
-
Milli82
tag
válasz
SteveBeard #39216 üzenetére
Most nekem 3 torrent van felfűzve. Mikor a 3-kat is elindítom.... kész fagyás. Úgyhogy egyenlőre hanyagolom a transmissiont.
Majd, ha megjön a NAS-om azon majd jól beállítom azt kész.Ez így felejtős.....
-
Milli82
tag
válasz
SteveBeard #39216 üzenetére
Hát most elszomorítottál, ha ez már 6hónapnl is régebbi hibajelenség.
Viszont akkor, ha az ember figyel kikerülheti a bajt.Ha megy a transmision nem turkáluk LuCI-ban!!!!! Főleg, ha másolnunk is kell.
Köszönöm a válaszod.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
SteveBeard #38396 üzenetére
ifconfig pppoe-wan | grep inet | cut -d ':' -f 2 | cut -d ' ' -f 1
MEg találtam ezt is ami legalább már kiirja PUTTYban az IP cimem, de még ha ezt beírom az ftpbackupba a forráshoz, még mindig nem írja bele a myip.txt-be úgy ahogy a régi parancs... sőt ha én beleírom azt is kitorli és tök üres lesz a file....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
SteveBeard #38908 üzenetére
Köszi szépen!!!
Valóban egy másolással megoldódott a gond, de az ip címet nem küldi... Az ftpbackup lefut, látom a naplóban is meg a tárhelyemen is de a myip tök üresre írja...
Eddig 102 volt most váltottam 117re, 102őn tökéletes volt. Kellene módosítani valamit az ftpbackup parancsain?config 'backup'
option 'sourcetype' 'c'
option 'source' 'uci -P/var/state get network.wan.ipaddr'
option 'enabled' '1'
option 'target' 'myip.txt'NApló:
Feb 26 07:34:01 OpenWrt cron.info crond[2082]: crond: USER root pid 28580 cmd /etc/vargalex/ftpbackup > /dev/null 2>&1
Feb 26 07:34:01 OpenWrt user.notice ftpbackup: Hostname: ftp.xxxx.com, username: xxxx; port: 21; timeformat: +%Y%m%d%H%M%S; workdir: /tmp; binary: /usr/bin/ftpput; parameters:
Feb 26 07:34:02 OpenWrt user.notice ftpbackup: Source type is command output. Saving output to /tmp/myip.txt
Feb 26 07:34:02 OpenWrt user.notice ftpbackup: ftp is done. -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #38908 üzenetére
Szia!
Köszi a jelzést. Az ftpbackup scriptet nem ellenőriztem és a hivatkozott functions.sh file valóban áthelyezésre került. Megoldás lehet a másolás, ahogyan te csináltad, vagy a /etc/vargalex/ftpbackup scriptben a
. /etc/functions.sh
sor módosítása erre:
. /lib/functions.sh
Viszont ez akkor már jó régóta nem működik!
-
nimfas
addikt
válasz
SteveBeard #38916 üzenetére
csak a firm-ek...
csomagokért V.Alex-et zaklassátok
-
mimey
tag
válasz
SteveBeard #38911 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Volt egy sanda gyanúm, hogy nem úszom meg máshogy. Van egy mk808 usb tv stickem, de androidon nem tudom működésre bírni az it9135 usb dvb-t vevőt, pedig azzal a megoldással is fogyasztáshatékony lenne.
-
nagyfejü
őstag
válasz
SteveBeard #38899 üzenetére
mintha ezzel az új verzsönnel döcögösebb lenne a diginet!
-
válasz
SteveBeard #38899 üzenetére
És honnan?
-
ajani
aktív tag
válasz
SteveBeard #38877 üzenetére
Köszi! Szerkeszteni is lehet? Most kellene bepötyögnöm...
-
Maximusz
aktív tag
válasz
SteveBeard #38859 üzenetére
illetve mennyire igaz még most is ( 2013-ban ), hogy csak 10 MBit/sec és half duplex üzemmódban tudunk kapcsolódni?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
SteveBeard #38859 üzenetére
eddig ennyit találtam:
"A tun vagy a tap eszközt tudja a szerver használni. A tun előnye, hogy összesen ennyi kell a konfigurációhoz (illetve a betöltött tun kernel modul). A tap előnye, hogy össze lehet bridge-be lehet kötni."
de biztosan kell valami más jelentős dolognak is lennie, azért lenne fontos, mert az Android telefonomra is szeretném "kiterjeszteni" az egész jól működő otthoni TAP interfészes OpenVPN adta lehetőségeket.
-
ajani
aktív tag
válasz
SteveBeard #38588 üzenetére
De
Lásd fent a bővebb választ! A cucc papíros használatiján említik AF9035-nek! -
ajani
aktív tag
válasz
SteveBeard #38586 üzenetére
Ezek is fent vannak már
Ilyen a dvb-t tunerem:[link]
-
ajani
aktív tag
válasz
SteveBeard #38576 üzenetére
Köszi az ötletet, sajnos nem segített. Most úgy gondolom, hogy a rendszer nem ismeri fel a tunert, amikor rádugom, ergo driver problémára gyanakszom. Azt hogyan tudom tesztelni, hogy jó-e a driver?
-
ajani
aktív tag
válasz
SteveBeard #38574 üzenetére
A 9035-ös driverét raktam csak fel, jött vele a többi is. Azt gondoltam azért, mert a 9035-ösnek nincs fe-s verziója... :S
tvheadend el van indítva, ott akadok el, hogy nem lehet kiválasztani a tunert a config résznél. -
cekkk
veterán
válasz
SteveBeard #38570 üzenetére
Én is a syst tettem fe lvégül, nem volt semmi gond
-
ajani
aktív tag
válasz
SteveBeard #38570 üzenetére
Köszi a választ! Az már fent van. Kell valamit még csinálni vele? Konfigolni esetleg?
Ezeket tettem fel:
- kmod-media-dvb-usb-af9035
- kmod-media-dvb-core
- kmod-media-dvb-fe-af9033
- kmod-media-dvb-usb-v2
- tvheadend
- usbutilsEzek közül melyik a driver?
A kernel logban csak ennyi van:
[ 34.180000] dvb_usb_af9035: Unknown symbol fc2580_attach (err 0)
[ 34.180000] dvb_usb_af9035: Unknown symbol mxl5007t_attach (err 0)
[ 34.190000] dvb_usb_af9035: Unknown symbol fc0011_attach (err 0)
[ 34.200000] dvb_usb_af9035: Unknown symbol tda18218_attach (err 0)
[ 34.200000] dvb_usb_af9035: Unknown symbol tua9001_attach (err 0)
[12311.790000] usb 1-1.1: new high-speed USB device number 5 using ehci-platformTeljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mit kellene tennem, hogy menjen a cucc. Win Media centerrel szépen megy - szobaantennával is. Már csak a routerre kellene vhogy ráhegeszteni...
-
válasz
SteveBeard #38368 üzenetére
Hát az nem! Még Bill szerint is 640kB az, ami mindenre elég!
-
majer_balint
tag
válasz
SteveBeard #38368 üzenetére
344.00 KB / 576.00 KB
na akkor ez megoldódott! mehetünk tovább.
na sshn beléptem a routerbe mivel ugye most ujraraktam nincsen semmi plusz rajta, mi a további lépés ?
particionálsá.. akkor ott mit állítsak be ? az elsőt ? -
majer_balint
tag
válasz
SteveBeard #38359 üzenetére
/rom
0.00 B / 6.50 MB
100% (6.50 MB)Gondolom erre gondolsz, hogy teleírta a flasht, az a gáz hiába rakok rá másik fw-t meg vissza opent, ugyanígy tele van... szal valahogy máshogyan kellene akkor törölni a transmission mappát.. merül fel a kérdés, hogyan is tudom törölni ? írta vargalex nem rég, hogy ftpről elérhetem a pendriveot, de a router memóriájába hogyan tudok bemenni és törölni ezt a mappát ? Mondjuk nem hiszem, hogy ez lenne a gond, mivel amikor a torrent jelezte, hogy nincs hely, úgy töröltem a torrentet, hogy adat és torrent törlése. De ti tudjátok, remélem megoldódik a problémám
Akkor amire szükségem lenne, 1. hogyan tudom törölni a transmission mappát a router memóriájából! (szájbarágós verzió)
2. ha mind ez megvan, akkor bedugom a pendriveot (ki sem húztam még eddig), hogyan csatoljam fel, hogyan tudom le ellenőrizni, hogy fel van csatolva normálisan.
3. transmissionnél kell valamit konfigolni majd ha felcsatlakozott a pendrive, vagy az alap beállitások megfelelnek neki ? (mit hova mentsen..stb)
4. ftp beállítása, hogy a pendriveról a cuccokat letudjam majd húzni a gépemre!Köszi a segítséget előre is!
-
majer_balint
tag
válasz
SteveBeard #38352 üzenetére
na akkor a probléma meg is van, akkor mi lehet a gond ? particionálom a menü szerint, de akkor még sem jó.
ezért lenne jó amit az imént említettem egy hülyéknek szóló leírás lépésről lépésremert így napok alatt jön csak rá az ember
-
válasz
SteveBeard #38262 üzenetére
Fentebb, szerkesztve...
-
válasz
SteveBeard #38260 üzenetére
Getright!
Vagy routeren...
wget -r http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/
-
axlfsi
veterán
válasz
SteveBeard #38244 üzenetére
Valóban update, erre nem voltam figyelmes ... habár kérdés, hogy vajon mikori módosítása a bejegyzésnek. Akárhogyis, a lényeg, hogy ez van most (feltételezem, ez lehet akkor most a legutolsó elérhető változat...
-
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #38215 üzenetére
ha jól értem akkor ez azt eredményezi,hogy ha webszerverként akarom a routerre kapcsolt merevlemezt használni akkor egyedi címen lehet elérni a tárolt weblapot?
vagy félre értelmeztem amit írtál,mert a téma érdekelne engem is nagyon mivel van 2 weblapom... -
levi.hungary
tag
válasz
SteveBeard #38204 üzenetére
köszi.
-
csimpas
tag
válasz
SteveBeard #38189 üzenetére
köszi, így már működik!
(#38190) köszönöm, megfogadom!
-
vödör88
csendes tag
válasz
SteveBeard #38186 üzenetére
Ment pü.
-
vödör88
csendes tag
válasz
SteveBeard #38183 üzenetére
Igen elkészültek az rdd könyvtárban. A helyük /opt/www_traff/rrd könyvtár.
Az adatokat biztos gyűjti a program, a méretük változik. -
vödör88
csendes tag
válasz
SteveBeard #38142 üzenetére
Hello!
Sikerült a szkriptet lefuttatni , létre is hozta a megfelelő könyvtárakat és állományokat is. De sajnos a grafikonon nem látszik semmi adatforgalom. Ütemeztem a szkriptet a következő módon:
*/5 * * * * /opt/www_traff/traff_graph.sh
A számítógép IP-jét, MAC címét is kiírja.
Az lehet , hogy valamiért nem látja az összegyűjtött adatokat és így nem tudja megjeleníteni? Vagy az ütemezés nem jó? -
vödör88
csendes tag
válasz
SteveBeard #38142 üzenetére
Köszönöm ki fogom próbálni.
-
levi.hungary
tag
válasz
SteveBeard #38067 üzenetére
de én pl azzal szenvedek, hogy a példában írt "smbpasswd -a jancsi"-ra "segmentation fault" választ kapok
-
RexpecT
addikt
válasz
SteveBeard #38044 üzenetére
Köszi
.
-
RexpecT
addikt
válasz
SteveBeard #38021 üzenetére
Igen, a legújabb Vargalex féle FW van fent, és szeretném visszarakni az eredetit.
-
Siriusb
veterán
válasz
SteveBeard #38037 üzenetére
Kicsirics77, SteveBeard
Kösz.
-
Davebowman
senior tag
válasz
SteveBeard #38013 üzenetére
Nos akkor hagyom ext4-en. Elvileg működik a minidlna és a TM is! Köszönöm a segítséget.
-
Davebowman
senior tag
válasz
SteveBeard #38011 üzenetére
persze!!!!!!!!!!!!!
Most a 192.168.1.1:8081-gyel formázom így sikerült, a Csatolt fájlrendszerek-nél ott van a nagy winyó! De ez ext4! Amit olvastam, többen ajánlottátok az ext3-at!
Na most tudok másolni total commanderrel a winyóra, 10 mega /sec- vel 26 mega / sec ha direktbe kötöm a gépre. Ez normális amúgy?
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #37985 üzenetére
nekem csinálta a 1043 és most is 3600-ossal is
pedig helyem az volt is és van is
nemtom miért van, de már nem is érdekel, csak webes felületen állítgatok........ -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #37874 üzenetére
Szia!
Nincs rajta olyankor nagyobb terhelés? Ugyanis azt a "háttérben" kéri le, ami timeout-olhat.
-
He-Nike
aktív tag
válasz
SteveBeard #37861 üzenetére
Ok! Ha kiválasztottam a megfelelő drivert akkor azt, hogy telepitem?
-
levi.hungary
tag
válasz
SteveBeard #37741 üzenetére
Szombaton vettem a routert és aznap jött ki az 1.1.6. (TP-Link TL-WDR3600)
-
Danniel
tag
válasz
SteveBeard #37688 üzenetére
Király vagy, most már jó
Még akkor megkérdezném azt, amiért állítgatnék. Tök jól és viszonylag stabilan működik az 1.02.1. Megy a hálózaton keresztüli lejátszás, viszont nagy néha (egy 720p film alatt 4-5 alkalommal) beszaggat a film. Egy picit beletekerve már jó. A film lejátszásához 8-9 megabit kell. Ezt általában tudja is. Mivel a társasházban ahol lakunk, alapból kb 10-12 wifit is látok, gondoltam, hogy állítok a csatornán és a HT módot kipróbálom 40Mhz-en. Rosszul gondolom, hogy ez segíthet? Letöltöttem egy LAN speed tesztet, megpróbálom ezzel kideríteni...
-
Danniel
tag
válasz
SteveBeard #37686 üzenetére
Tényleg, a múltkor volt probléma, hogy nem volt felcsatolva a vinyó. Biztos akkor pumpálta tele a flasht. Hogy lehet javítani a problémát?
-
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #37678 üzenetére
a hdd összes partícióját töröltem... minden rendbe jött.
előkerült a státusz oldalon a hiányzó memória adatok, az up time stb...
a telepített kernel verzió is a 3.7.4-1-e176a863d8b8db45f8c95512742cfb69 -re váltott.öröm és bodottág...
köszönöm Alex!
-
Celtis
veterán
válasz
SteveBeard #37676 üzenetére
Ha nincs külső pendrive, akkor az mtd3 meghajtó lesz az extroot. Én legalábbis ezt látom felcsatolva a /overlay mappába.
Namost ez nekem nem üres. Látszik benne /etc egy csomó tartalommal. Ha egy formázott pendrive*ot csatolok be extrootnak, akkor ugyanez a tartalom megjelenik benne.
Nem tudom, hogy ez így jó-e. Érzésem szerint telepítés után ennek üresnek kéne lennie, de törölni nem merem. -
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #37676 üzenetére
azt hiszem igazad van. sztem leválasztom törlöm az egész hdd összes particíoját és kezdem elölről. még szerencse, hogy nincs rajta semmi fontos...
(na majd legközelebb én is törlöm előtte az extoot -ot..) -
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #37674 üzenetére
a kernel: ( a szoftver - telepített listában)
3.3.8-1-554dc53a3a0b8231052f6eeb3193b1a3státusz:
kernel verzió:
3.7.4memóriára vonatkozó rész üres.
helyi idő üres
működési idő üres
átlagos terhelés üreswireless 54 Mbit/s
lehet kellene egy reset?
gyakorlatilag semmit sem tudok telepíteni, mindenre nincs file vagy directory:
Upgrading tvheadend on root from 3.2-1 to 3.3-alpha...
Downloading http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/packages/tvheadend_3.3-alpha_ar71xx.ipk.
Configuring tvheadend.
Collected errors:
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/luci-lib-lmo.list: No such file or directory.
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/luci-app-ushare.list: No such file or directory.
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/libdlna.list: No such file or directory.
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/ntfs-3g.list: No such file or directory.
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/kmod-fuse.list: No such file or directory.
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/ushare.list: No such file or directory. -
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #37672 üzenetére
aha... nohiszen. köszönöm!
(ez valahogy kimaradt nekem pedig naponta bújom a fórumot... nézem, hogy mjpg-streamer luci appjóllátom?
Configuring luci-app-mjpg-streamer.
Collected errors:
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/luci-lib-lmo.list: No such file or directory.
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/luci-app-ushare.list: No such file or directory.
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/libdlna.list: No such file or directory.
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/ntfs-3g.list: No such file or directory.
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/kmod-fuse.list: No such file or directory.
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/ushare.list: No such file or directory.
Szabad hely: 96% (484.27 MB)még telepíteni nem tudok de majd csak kibogozom ezt a csomót...
-
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #37670 üzenetére
megcsináltam, működik.
(de mit csináltam meg?? ) -
válasz
SteveBeard #37477 üzenetére
Ment PÜ!
-
válasz
SteveBeard #37473 üzenetére
A HTTP 80, és a HTTPS 443 portokat nem kell külön beírni, minden mást igen!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #37473 üzenetére
Szia!
Igen, a többit ugyan ezzel a módszerrel tudod felvenni. A portot természetesen mögé kell írnod, bár mint korábban írtam, csinálhatod akár azt is, hogy a külső 80-as portot a belső 81-esre továbbítod. Ekkor nem kell a port megadása. Persze belülről továbbra is a 81-es porton lenne elérhető. Ha belülről is a 80-ason akarod elérni, akkor a LuCI portját kell megváltoztatni az uhttpd config-ban 80-ról valami másra és a lighttpd mehet a 80-ason. Persze akkor a 80-as portot kell nyitni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #37377 üzenetére
Szia!
Mi lett a lighttpd config-od? Nyilván egyébként nem a 80-as portra kell tenni (bár kívülről lehet akár az is), mert a 80-ason az uhttpd figyel.
-
válasz
SteveBeard #37423 üzenetére
Megvan a DDNS címed, már múltkor elküldted! Persze, ha jelenleg másik címről van szó, akkor azt nem tudom!
De az működik....
Ha új portot használsz, akkor viszont a tűzfalon is nyitni kellene, gondolom...
-
válasz
SteveBeard #37421 üzenetére
Akkor nem értem mi a gond... A virtual host a socket portot nem fogja módosítani, helyettesíteni, vagy kiváltani! Ha nem alap portot használ, tehát http 80, vagy https 443, akkor ezt továbbra is külön fel kell tüntetni!
Én mentem aludni, jóéjt!
-
válasz
SteveBeard #37419 üzenetére
Na de, ezt a 81-es portot beírod az url mögé? Tehát...
http://blabla.dyndns.org:81
És itt a LuCI jön be?
-
válasz
SteveBeard #37417 üzenetére
A LuCI pedig alap 80, és mégis az jön be?
-
válasz
SteveBeard #37415 üzenetére
Mi a lighttpd konfigban a server.port?
Az nem lehet ugyanaz, amin a LuCI is figyel...Egy időben egy portot csak egy alkalmazás használhat!
-
válasz
SteveBeard #37413 üzenetére
http-n jön be a LuCI?
-
válasz
SteveBeard #37410 üzenetére
Szia!
Nekem működik, de Alex is írt már róla...
-
pankotain
tag
válasz
SteveBeard #37401 üzenetére
Szia!
Igen ha szektor antenna lesz belőle, jobb lesz, de akkor is mind 3 és ebben az esetben a másik fele lesznek gondok mert így már nem körsugárzó.
És ha valamelyik antennát a 3 közül nem látja akkor abból dobálózás lesz.
Vagyis mind 3-nak ugyan ara kell néznie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Lexus, Toyota topik
- Androidos tablet topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gmail
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged