- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
iMaverick
addikt
válasz
ZetorGumi #71486 üzenetére
"illetve semmilyen segédprogram nélkül kellene tudnom telepíteni az itthoni eszközökre."
A TP-Link saját oldalán a user manual-ból:
"Chapter 4. Application for Windows OS
TP-LINK USB Printer Controller is used to operate the USB Printer on your own computer. After successful installation, the icon will appear on the desktop of your computer."Tehát fel kell rakni a segédprogramot ehhez a funkcióhoz.
-
chros
őstag
válasz
ZetorGumi #57102 üzenetére
Csak olyan csomagot tudsz torolni, amit te tettel fel. Ami benne volt a firmware-ben amit raraktal, azokat nem.
Ha csomagkezelovel nem engedi torolni, akkor ssh-n belepve torolheted a tenyleges allomanyokat amiket utolag telepitettel (pl mc segitsegevel). Miutan lett egy kis helyed, onnantol megy majd a csomagkezeleos eltavoltitas is. -
suste
veterán
válasz
ZetorGumi #50121 üzenetére
te viccelsz?
ez nem egy NAS
max 1db letöltés, azt jóvan (400Mhz/32MB)
és főleg nem dlna közbensok torrent -nagy load = pont ezért említettem meg a TM-et az elöbb
próbáldatazt is, hogy a TM-et kilövöd teljesen mikor DLNA-zol?
1043v2 belefér abba az árba újonnan is, amit írtál
*Ropi*
bocsi, de te most teljesn másról beszélsz mint, mi -
*Ropi*
félisten
válasz
ZetorGumi #50117 üzenetére
V2-vel, a legfrissebb gyári FW-vel (papíron) 240/20-as nettel 29 MB/s lefele és 2.4 felfele (mondjuk nekem nincs torrent a routeren). DLNA-val meg nem próbálkoztam, mert az exemnél maradt a TV...
Apróban nem is nagyon fogsz találniv2-őt: egyrészt elég új, másrészt senki sem adja el mert annyira jó.
-
suste
veterán
válasz
ZetorGumi #50117 üzenetére
ha csak minidlna megy, akkor bírnia kell többet is!!!
voltak akik 10MB/s-es adatátvitelt is írtak a 1043v1-nél
transmission sokkal erőforrásigényesebb, mint a minidlna, és gondolom az is megy melletteszerintem 5MB/s mindenképpen elvárható tőle DLNA-n is (az még átmegy a 100Mbiten is ugye?), vagyis 5x60x120=36000 (36GB 2órás film)
-
-
válasz
ZetorGumi #48474 üzenetére
Lényegében annyi, hogy az /etc/config/dhcp file-t kell szerkeszteni, és a lentebbi sorokkal kiegészíteni, majd újraindítani a dnsmasq szolgáltatást! A vim helyett használható tetszőleges editor, akár mc is, az /mnt/extstorage/tftp mappa helyett pedig azt kell megadni, ahova kicsomagolod a letöltött tartalmat!
root@OpenWRT:~# vim /etc/config/dhcp
config dnsmasq
option enable_tftp '1'
option tftp_root '/mnt/extstorage/tftp'
config boot linux
option filename 'pxelinux.0'
option serveraddress '192.168.1.1'
option servername 'OpenWRT'
root@OpenWRT:~# /etc/init.d/dnsmasq restart -
raidx
őstag
válasz
ZetorGumi #48458 üzenetére
Én inkább USB-ről telepíteném őket, Kicsit gyorsabb. Kell hozzá egy megfelelő kapacitású pendrive és valamelyik progi:
MultiBootUSB
YUMI
WinSetupFromUSB én ezt használom. [Használata]De található a neten még pár darab.
Ja! A telepíteni kívánt programok ISO formában.
-
válasz
ZetorGumi #48458 üzenetére
Telepítése roppant egyszerű, csak egy kis Dnsmasq konfig szerkesztés az egész, illetve a packot kell letölteni és kicsomagolni! De OpenWrt-re én tuti nem fogok szájbarágós leírást adni, mert nem is használok OpenWrt-t, így a link volt a legtöbb, amivel segíteni tudtam! Valaki majd biztosan leírja röviden, magyarul is, bár nem tudom ezen mit lehetne lefordítani...
3. Enable TFTP and NFS Service
Configure dnsmasq service to enable read-only tftp-service
root@OpenWRT:~# vim /etc/config/dhcp
config dnsmasq
... a lot of config done before...
option enable_tftp '1'
option tftp_root '/mnt/extstorage/tftp'
... a lot more config
config boot linux
option filename 'pxelinux.0'
option serveraddress '192.168.1.1'
option servername 'OpenWRT'
root@OpenWRT:~# /etc/init.d/dnsmasq restartWindows telepítőket én nem fogok beletenni, de ha valakinek van kedve, lehet vele szórakozni, bővítgetni!
-
-
-
-
kaszaf
aktív tag
válasz
ZetorGumi #43120 üzenetére
Igazad van elnéztem a rövidítést!
Azért kérdeztem mert nálam ezzel a routerrel hol open, hol moderate, hol strict. Nem találtam logikát mikor mi. Azóta váltottam 4300-ra ott szinte mindíg moderate ritkán open. De nincs gond a játákkal, én is tudok kapcsolódni meg hozzám is tudnak.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ZetorGumi #43072 üzenetére
Szia!
Akkor viszont érdemes megnézni az UPnP oldalon, hogy milyen portokat nyitott automatikusan. Ugyanis pl. a Max Payne 3-nál én a következőket olvasom:
P2P Connectivity: UDP port 6672
Matchmaking: UDP port 27900
NAT negotiation: UDP port 27901
Activation: Port 443Ezek közül a 6672-t és a 27901-et nem láttam, hogy forwardolva lett volna nálad.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ZetorGumi #43064 üzenetére
Szia!
Jónak tűnik, de pl. a 443-as portot lehet, hogy hamarabb megfogja a rá vonatkozó Forgalmi szabály.
Egyébként minek kellene működnie? Mert ugye, ha direktbe a modemre kötöd a gépet, akkor nincs tűzfal (a gép sajátján kívül), így nyilván minden portra érkező csomag oda megy. -
doberman
senior tag
-
nimfas
addikt
válasz
ZetorGumi #40647 üzenetére
Nekem már nem a routeren, hanem egy kicsit izmosabb GoFlexNet linux-os kütyüben csücsül a 2,5-es wincsi, és ez a koktél van a routerre kábellel rádugva... ftp-n 50 MB/s az átviteli sebesség (routeren 13 MB/s volt) Ezért javasoltam a 2,5-es winyót... enyém egy 320-as toshiba (a-data házban volt) Meg mert gondolom vill. számla spórolásból van rajta a pendrive... a 2,5-es meg kevesebbet is eszik és csöndesebb is mint egy 3,5-es... azt hiszem :-)
Nálam is gyér a net.. 12Mbit a max, ezt a router is kiszolgálta (előtte azon volt), csak nem bírtam kivárni míg a leszedett cuccot átmentettem a gépre és Vargalex tanácsára beruháztam egy ilyen cuccba, és nagyon nem bántam meg. Nála komolyabb net van és 6MB/s-el jön a cucc, de nem akadozik a dolog :-)
-
Sakab
senior tag
-
-
tomic
addikt
válasz
ZetorGumi #39288 üzenetére
Próbáltam de nem jó sajna. Annyit szeretnék még kérdezni,hogy ha teljesen megszüntetem a rooutert, és csak a modemem van meg és azt direkt bedugom a gépbe akkor is kell valamit állítani vagy akkor semmi köze ezeknek a portoknak a problémámhoz?
Csak azért kérdem mert úgy sem tudnak csatlakozni hozzám. -
tomic
addikt
-
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ZetorGumi #35465 üzenetére
Szia!
Így már látszik, hogy mi a hiba. A script-ben két változó beállításakor nem számítottam arra, hogy nem lesznek olyan nevű file-ok.
Így a header függvény eleje helyesen:
WEEKOPTIONS=`ls $IMAGEDIR/traffic_week* 2>/dev/null | awk -v imagedir=$IMAGEDIR '{ print "<option value="substr($1, length(imagedir)+15, 7)">"substr($1, length(imagedir)+15, 7)"</option>" }'`
WEEKOPTIONS=`echo $WEEKOPTIONS | sed "s/<option value=$STATWEEK/<option value=$STATWEEK selected=\"yes\"/g"`
MONTHOPTIONS=`ls $IMAGEDIR/traffic_month* 2>/dev/null | awk -v imagedir=$IMAGEDIR '{ print "<option value="substr($1, length(imagedir)+16, 7)">"substr($1, length(imagedir)+16, 7)"</option>" }'`
MONTHOPTIONS=`echo $MONTHOPTIONS | sed "s/<option value=$STATMONTH/<option value=$STATMONTH selected=\"yes\"/g"`Javítottam a blog-on is.
-
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ZetorGumi #28662 üzenetére
Upd.:
Sikerült megoldanom ezt. Felidegesített az egész, és úgy gondoltam, hogy egy teljes újrakonfigolás jót fog tenni az egészségemnek, ezért mind a két routert lereseteltem.
Az első routeren DMZ-be raktam a második routernek szánt IP-t, és a DHCP-jében beállítottam egy foglalást, hogy foglalja le ennek a routernek ezt az ip-t, amit előbb beállítottam.
A 2. Routeren DHCP klienst állítottam be a WAN porton, ezen kívül semmit, nem nyúltam hozzá, és ennyi.
Most kipróbálva a transmissiont, működik, tölt.ps: Az első routeren azért hagytam bent a DHCP-t, mert kell, az is egy Wi-Fi-s router, és ráadásul van rá kötve egy gép is.
Jah, igen, itt is bekapcsoltam a DHCP-t LAN-ra.
Oszt IP-t is, működik a trans, minden jó eddig. Ha valami nem megy, és nem tudom megolani, úgyis írok.Köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
suste
veterán
válasz
ZetorGumi #28654 üzenetére
na akkor összegezzünk:
1. router-be jön a net, erre van dugva a 2. router (1043).
1. router DHCP-je oszt minden gépnek IP-t,annak is ami a 2-ra van kötve. ->2.routeren Lan oldalon kikapcsoltad a DHCP-t (Luci/hálózat/interfészek/lan/dhcp tiltásánál pipa bent?)
Ezek így vannak?Kérdés:
2. router WAN része hogy van konfigolva? DHCP, Static IP (Luci/hálózat/interfészek/wan/protokoll)?
2. router külső IP:
Luci/állapot - hálózat - IPv4 WAN állapot - cím: -
vargalex
Topikgazda
válasz
ZetorGumi #28651 üzenetére
Hi!
Ha a géped az 1043ND-re csatlakozik, amin kikapcsoltad a DHCP-t, akkor a gépeden statikus IP van beállítva?
Az 1043ND számára külső IP-t kell DMZ-be tenni, tehát azt, amit az első router oszt ki neki.
Az 1043ND WAN interface-ját állítottad Static-ra? Beállítottad a gateway-t, stb.? -
woodworm
veterán
válasz
ZetorGumi #28647 üzenetére
Érdekes, mert portnyitás nélkül passzív módban mennie kellene. Írod, hogy a gépedről egyébként mennek ugyanazok a torrentek. A géped mire csatlakozik, a 1043-asra vagy a másik routerre? A 1043-ason keresztül van egyáltalán net? DHCP ki van kapcsolva az egyik routeren? Admin IP nem egyezik véletlenül?
-
válasz
ZetorGumi #28506 üzenetére
Azt, hogy egy jó ideje már nem ingyenes a dyndns, mert új host-ot csak úgy tudsz létrehozni, pontosabban aktiválni, ha megadod a bankkártya adataidat, és ha nem mondod le a szolgáltatást, akkor 30 nap után automatikusan le is emelik a díjat! A régi (békebeli) regisztrációkra ez viszont nem vonatkozik!
Csak azért tettem be ide, mert tudom, hogy többen szerettek volna ilyet, régebben még be is írtam, hogy nekem van kettő, és valaki rákérdezett, hogy nem adom-e el az egyiket!
Na már most, azokra szükségem van, de ez most megüresedett, és gondoltam ha valaki hasznát tudja venni, akkor vigye! Ismerősé volt, de már nincs rá szükség!
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Motoros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest