-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mimey
tag
Sorry, lejárt a szerkesztési idő.
Még egy link, kiegészítésül: UTP kábel készítése krimpelő szerszám nélkül.
Végül vettem krimpelőt is, nekem sokkal könnyebb volt vele (kézügyességem: 1-es), illetve jó ha van a háznál. -
suste
veterán
"Y" lankábel bekötés:
Az utp kábel vezetékezési számai szerint így néz ki az "y" kettős vége:
"A"csati 1236 = UTP 1236
"B"csati 1236 = UTP 4578Értelem szerűen mind a 2 elosztót ugyan így kell megcsinálni, és akkor az egyikkel bevisszük az 1db kábelbe az egyik végén a 2 gép vezetékeit, a másik oldalon meg szétválasztjuk újra 2 külön kábelre.
Én úgy csináltam az egyszerűség kedvéért, hogy megvettem az elérhető legrövidebb PATCH kábelt (50cm), majd elvágtam középen, és a 2 vágott végnél az egyikből kivettem az 1236, másikból meg a 4578-as vezetéket,és ezekre tettem 1db csatit. Így ugye megspórolunk 2db csatlakozó krimpelést. Majd megismételtem ugyan ezt mégegyszer, hogy meglegyen a 2. elosztó is.kicsit halványan,de azért látszik ezen is a számozás/bekötés
ez a kép van a boltban kapható Y elosztókon...... -
suste
veterán
Az Y elosztó működik, és tényleg 100Mbit-et tud, mert ahhoz 4 ér elég, és a cat5-ben meg ugye van 8 ér, tehát elfér benne 2db. Ha kell leírás/rajz a megvalósításhoz, akkor szólj. Vannak kész elosztók, de elég drágák, és ugye mindkét oldalra kell (2 X 1500-2000ft), ellenben ha magad csinálod akkor 6db csati + 2db toldó + 0,5-1m kábel kijön kb 1000ft-ból........
-
SteveBeard
senior tag
Az én tapasztalatom szerint, akkor dobja el a kapcsolatot, többek közt, ha nagyon megnő a load. Ezt nálam két dolog okozza, vagy kifogy a memóriából vagy a proci terhelése nő meg nagyon.
A lemezre írás-olvasás nagyon igénybe veszi a procit.
Szerintem, de majd kijavítanak ha nem így van, a cash használata növeli a lemezre írás-olvasást valamint ha nem is sokat de levesz a memóriából.
Kipróbáltam egy extrém beállítást is. 128MB-ra állítottam a cash méretét.
Egészen addig amíg le nem töltött kb. 128MB adatot, normális értéken maradt a load. Utána viszont jelentősen megnőtt. -
mimey
tag
Sorry, de a 2. szerkesztéshez már lejárt az idő.
Azt vettem közben észre, amikor a TP-Link LAN2 portján lógó második IPTV boxot Standby-ba kapcsoltam (kikapcsoltam), akkor azonnal tökéletesen működött a WiFi.
Arra gondoltam, hogy meg kéne próbálnom Gubek-Einste Bridge/AP/Switch módba állítását?
Lehet, hogy így működne, csak már össze-visza kavarom magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest