Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
galervin93
üzenetére
A Dákó most abban a fejlődési fázisban van, ahol a Skoda volt 20 éve, ahol a SEAT volt 30 éve és ott, ahol a Toyota volt 50 éve

Egyébként van ilyen sok Renaultban is

-
válasz
galervin93
üzenetére
Nagyon nem konyítok az autó gyártáshoz, de kíváncsi lennék, vajon megvalósítható lenne ilyen apró-cseprő kiegészítők terén a moduláris kialakítás. Lenne egy rakat csatlakozó hely, oda lehetne venni extendereket, aki akar üccsi tartót rak oda, aki akar szatyor akasztót etc.
Az ötletedet 3 éve kellett volna szabadalmaztatni, mert azóta már gyártásba került

A Dacia/Renault youclip néven építi az autóiba számtalan helyre azokat a csatlakozófelületeket, ahová te magad tudsz otthoni 3D nyomtatással tartókat, kapcsokat, akasztókat, telefontartókat, stb bizbazokat készíteni és utána berakni

Édes istenem, hogy ettől a kocka Toyota milyen messze van

-
stuka20
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem mindig a jobb oldalira van, azaz igazából automatán.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Ezt Aurisnál kipróbáltam, ott ugye csak egy kis kar van, ami mindig középre áll. Corollában még nem mertem (tudom, hogy nem lehet baj és az is csak egy mikrokapcsolót működtet, de mégis, az valahogy egy másik állásba kattanó kar.)
-
Jazzos
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
RAV4. Corollát is néztem, de 3 gyerekkel az még bevásárlós autónak is kevés lett volna, pedig tetszett. De nem bántam meg a RAV4-et. Most az a rohangálós, a S-Max meg a csapatszállító. csak az egyik 5 litert eszik, a másik 10-et.

-
válasz
galervin93
üzenetére
RLK Workshop
-
KTTech
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem sajnos nincs HUD, mondjuk annyira nem is érdekel, hogy éppen mennyivel megyek, mert vagy limiter (városban, kanyargós úton) vagy adaptív tempomat (autópálya, jobb autóút) van beállítva, mindkét esetben belül maradok a megengedett sebességhatáron

-
polonic
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
Képzeld, nekem meg a hud olyan, hogy ott van, tök jó, de valamiért mindig a műszerfalra pillanatok le, nem ott nézem az infókat.
-
No.01
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Azt, h te mit tudsz odafigyelve az csak es kizarolag a te erdemed. Az a meglepo amikor barki alltal hozhato szamokat tud produkalni meg olyan is aki ezekre egyaltalan nem figyel.
Nekem a hugom kezdetben majd 1l-el etettet meg tobbet a Priussal. Osszeszoktak, de meg mindig siman tudok faragni az o szamaibol.
Egyebeknt meg az az 5.5 sem rossz am a nagy atlaghoz viszonyitva
-
válasz
galervin93
üzenetére
családban volt egy eladó pözsó 407, azzal a puhábbfajta műanyagkormánnyal. az autó gazdája hidraulikaolajjal dolgozott sokat, és fent középen szerette fogni a kormányt, ezért a kormány felül látványosan el volt laposodva, mintha a világ összes kilométere lenne benne, miközben minden más úgy nézett ki, mintha csak 100e. valójában meg volt benne vagy 270.
-
honeker
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
A covid idöszakában mikor mindent is fertötlenitetek akor ragadt a kezem a kormányhoz válto gombhoz mindenel probáltam le szedni de nem sikerült
-
válasz
galervin93
üzenetére
egy közeli szervizben mondták, hogy már épp zárnak, aznap nem tudnak vele foglalkozni, de adtak egy emelőt (köszi ezúton is), így az utasom ügyesen hajtogatott kicsit rajta, hogy a helyén maradjon, és most csak néha zörög kicsit. majd ha hazaértem, elviszem szakemberhez.
-
Dare2Live
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
az szép...
Én rögzíteném... rögzítő szalagból levágsz egy darabot meghajlítod vagy akár nagy alátét vagy... ezért 100% nem hagynám ki a nyaralást...
Mondjuk belegondolva én is átmenetileg rögzítettem 6-8éve aztán azóta is úgy van. Vmikor ránézek.A hang jellege miatt én elsőre végignézném a kipufogó vonalat. vki megfelelő fordulaton tartja te meg vastag kesztyűben óvatosan végigfogdosod....
vagy + tipp ha félsz mert nyaralás. Ha még nincs 12éves és még van idő esetleg elviheted Toyotahoz egy olajcsere+gépre dugásra. 38.000Ft lesz de rádugják gépre meg megnézik mi csörög és kapsz egy év Toyota Assistancet. Az annyiért jó bolt.
Nem mellesleg válaszolnak rá hogy mehetsz e nyaralni. 99% igen de tutiamifix.
[link]szerk: már látom kész de akkor már itthagyom...
-
ncc1701
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Bazi alátéttel vissza tudod még tenni. Közben meg meg kell rendelni az újat. Akár még éveket is is fog bírni.
-
honeker
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Én tenék alá , fölé fa kötésű alátétet éz kész…. Nagyob az átmérője
-
válasz
galervin93
üzenetére
na ez nekem pont ma jött elő, csak münchenben, hogy izgalmasabb legyen
kis hajtogatás után most átmenetileg csendben van, majd otthon rendesen helyre lesz pofozva, svájci szervizóradíjat nem fizetnék ki érte. -
Dare2Live
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
Ez így szertinem elég x. Lehet pöty, lehet csere. Meg kell nézni pontosan. Nálam pl a hővédő egyik csavarjánál a hővédő vékony lemeze kiszakadt. Rögzítettem és megszűnt a cicergés. 5perc és 0Ft volt.
Soksok autószerelő tuti elkérne ezért az 5perces kemény, hosszú... munkáért 20-30Kt. Márkaszervíz lehet többet...

-
No.01
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Nekunk volt hasonlo P2-n. Ott egy feloras szereles volt semmi extra. Persze ez nem jelent semmit. Emeljek fel ott mar sokkal tobbet lehet latni/tudni.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Az eddigi leghidegebb klíma az Accordomba volt, de az 2.2ctdi volt.
Random klímás (jó értékeléssel) is jó. Megméri a kimeneti höfokot, lehet elég csak egy gäz rätöltés. Rosszabb esetben nyomáspróba aztán a problémas komponens cseréje.
-
válasz
galervin93
üzenetére
valószínűleg kevés a gáz benne. nekem még kellően hideget fújt, csak feltűnt, hogy hangos, én meg nem tudtam eldönteni, hogy tényleg az, vagy csak eddig nem volt olyan autóm, ami tud klímázni járó motor nélkül, és ezt kívülről el tudom indítani

megtudtam, hogy a hangja normális, de egész sokáig maradt a kompresszor magas fordulatszámon. töltöttek bele gázt, és utána techstreammel mutattak grafikonokat, hogy hogyan változik a hőmérséklet és a fordulatszám, ami most sokkal hamarabb esik le.
de grafikon nélkül valószínűleg bárhol megoldják
-
No.01
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Pont ma reggel vitatkoztunk a kollegammal, h mennyire jol fogyaszt az uj Jeep-je ami hybrid. (nem, 6.8l)
Nekem meg nem akarta elhinni, h a Corolla (2.0, kombi) most a kertek alatt kozlekedve mar beesett 5 ala igy kenytelen voltam megmutati neki a 4.9l a kijelzon.
Az a baj, h ha egyszer ezt megszoktad akkor utanna sem kezivaltot sem mas autot ai nem ilyen hybrid nem akarsz tobbet.
Jol ki van ez talalva na
-
válasz
galervin93
üzenetére
az újakon nem feltétlenül. 10 fok felett simán elmegyek úgy a boltba, hogy be sem indul a motor. Nagy gázra, emelkedőre persze indul akkor is. DE arról volt szó, hogy beülsz, elindítod, és vársz 30 másodpercet, míg felépül az olajnyomás, és csak utána indulsz. Na, azért az újakon ez nem feltétlenül van így.

-
válasz
galervin93
üzenetére
Jellemző hogy most nem találom azt a tesztet ahol 25C-on is megcsinálták,
de ebből már látható:
Pontos számra nem emlékszem de 25C felett már nagyon sok méter volt a két gumi típus között.
[link] -
válasz
galervin93
üzenetére
Az hogy pl hét végén is 9 fok lesz. Ilyenkor nagyon rossz a téli. A négy évszakos jobb lenne. Viszont az meg 25C felett kifejezetten rosszul működik....
-
pècsimunkás
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Egyre többen csinálják ezt.
Ès igazából jó ötlet. -
Drizzt
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Igen, gyakorlatilag csak anyagi kár történt, az sem jelentős. Inkább ilyenkor az ijedtség az erősebb. Egyrészt, hogy hogyan oldja meg az embere az eredeti terveit, ha kiesik az autó. Másrészt meg hogyan oldja meg az autóval kapcsolatos problémákat egyáltalán. Mák volt a gumis a közelben nagyon.
De persze mikor máskor lenne ilyen, mint amikor éppen nagyon érik, hogy cseréljem az autót. Előző Corollát is mielőtt eladtam, úton a vevő felé ment ki pont egy biztosíték. Lehet már megsértődött rám. -
dragon1993
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Nem javasolják az egyhelyben való járatást. [link]
A finoman terhelést (ne padlógázzal közlekedj hidegen, viszont tényleg hasznos.) -
Pompiere
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Szóval a vezetési stílus sokat számít.
Az biztos. Arra kellett rájönnöm, hogy érdemes komolyzenét hallgatni - pl. Bartók Rádiót - menet közben. Akkor nem érzek késztetést arra, hogy tapossam a gázt.

-
avl
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
"De nagyon sok függ attól, ki vezeti az autót." -> illetve hogyan
persze ez mindenre igy van, regen, meg az elsö RX400h-k kapcsan volt szakcikkben, hogy hybrid eseten függ leginkabb a fogyi a vezetesi modtol
[link] ezen kereses mellett 5.06 l/100km +/- 31% es ott az eloszlas is
-
sequator
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Ott is csak az IPAval szerelteknél, a sima kameránál nem.
sautia
-
rob210
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Amelyik szervíz ráirja egy hivatalos szervíz lapra, hogy fékolaj.....🤣
-
sequator
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
A jobb első kerékív mögött, elég bent, közel az autó középvonalához. Szerintem nem nagyon juthat sár oda, ahhoz már nagyon húzni kell az alját. Inkább az a valószínűbb, hogy egy pók vagy más rovar költözött be.
Sajnos az EGR szelep cseréből még nem következik, hogy az egészet kipucolták. Sokszor csak az EGR szelep-cső-hűtő kerül takarításra, a szívósor és az abban lévő vékony EGR portok pucolása szokott elmaradni.
Így egy ideig jobb lehet, de a probléma nem szűnik meg.
sautia -
OCTAMD
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
EGR szelep csere ?Miket hoztok össze???
Még tisztítva sem volt nálam 2010 decemberi Auris Hybridnél igaz még csak 403000km van benne,egyedül azt a kis 20cmes fémcsővet vettem le átpucolni 373000nél,de az sem volt vészes
-
sequator
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
A többet járó motor lehet koszos EGR-szívósor jele. Mikor volt utoljára EGR tisztítva és ha volt, akkor a szívósor is ki lett-e pucolva?
Anyósülés oldalán a középkonzolból két esetben szokott víz folyni:
1., az utas szétrúgta a klíma kondenzvíz kivezető csövét: a kárpit mögött van (https://www.youtube.com/watch?v=QQ5X8iyJ3c0)
2., a cső eldugult és visszafolyik a kondenzvíz
A videód alapján inkább a második.
sautia -
No.01
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Nem akarlak nagyon elkeseriteni, de nem a gumin fog múlni...
Arról nemis beszélve, hogy mindenkinek más fontos egy gumi választásnál ugyanúgy ahogy a felhasználás sem lesz ugyanolyan.
Nekünk a Corollahoz 2 szett van az összes többi 4 évszakoson gurul. -
válasz
galervin93
üzenetére
Hankook Ventus Prime 4
-
Akula
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
46000 munkadíj? remek
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Ez lett a vége az EGR-cserés Priusnak a Toycarnál. Gyári felújítottat kapott.
-
Akula
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Tudod mennyi a kettő közt a különbség?
Nincs is tél már tíz éve. -
No.01
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Na ez furi, hogy nálunk is történhet(ett volna) ilyen... Ezt azért nem gondolnám.
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Na elfelejtettem elküldeni a szerkesztést, szóval az lemaradt még, hogy olajcsere is lesz, mert pont időszerű (kilencezer párszáz kilométernél vagyok, tízezernél szoktam), viszont a 0W20-at kérni kellett. Ha nem szólok, akkor - gyanítom - 5W30 megy bele.
-
No.01
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
2 dolog meg kimaradt: milyen atfutassal tortenik egy ilyen es mibe faj?
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Kódkiolvasás alapján EGR, mást nem láttak. Csere lesz gyári felújítottra, Toycar, Pomáz.
-
No.01
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Otthon is ki lehet olvasni a hibat... de attol meg a szervizt nem uszod meg... meg rovidtavon sem.
Ja es ne most kezd kiserletezni. Oda menj ahol ertik a dolgokat meg akkoris ha nem a szomszed varosban van.
Szerintem. -
KTTech
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
A hibát ki kell olvastatni... bármi is lehet.
Szervizben nem tudok segíteni, a legközelebbi amit ajánlani tudnék 2000km-re van Hatvantól... hátha a többiek tudnak valamit. -
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Ha a hibára más nem is, erre esetleg?
"Hatvan környékén van ajánlott Toyotás szervíz?"? -
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Ma reggelre megjött a check engine is. Hurrá.
-
dj79
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Akku töltés közben alapból szarabb a hangjuk, de ez valszeg tényleg egr, de nézz rá a hűtőfolyadék szintjére is.
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
-
Drizzt
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Kinn van mar arlista is az uj Priusra. 18.5M a legolcsobb. Teljes botrany.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Követési távolság be nem tartását kellene nagyon büntetni, arra jó lenne sok kamera... Villogók is bosszantók, de az hogy életveszély előzni mert 1 méterre beállnak a hátsódba az már nem olyan vicces (és én is 130-140-el előzök nem 110-el hergelem a népet).
-
blueye
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Újabb autóknál már kötelező a TPMS.
-
vicces
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
na én corollám a tempomatos gyorsításnál csak az eco szakasz tetejéig ad gázt. nem megy bele a powerbe úgy emlékszem. ezért használom olyan bátran ecoban. de ahogy írjátok, ingázásra eco. meg mondjuk nálam mindig
ma hazafelé a dugóban pl 30 perc volt az út, abból 15 percet elektromosban gurult, vagyis inkább araszolt. mert a dugóban is megy a tempomat én csak néha bökök a gázpedálra ha nem indul meg a hosszabb várakozás után. azaz én próbálok minnél többet az elektronikára bízni. -
válasz
galervin93
üzenetére
Jaja. Abban az elég ritka esetben, ha egy hosszú hegymenet végén pont van egy piros lámpa, akkor mindenképp D-ben hagyom

Ez az egy érv hangzott el eddig, és ez tényleg egy valid érv lehet bizonyos nagyon ritka körülmények között, de még mindig nincs megmagyarázva, hogy konkrétan hogyan megy tönkre a váltó az N állástól. -
válasz
galervin93
üzenetére
Azért ha már az a probléma áll fönn, hogy a piros lámpánál várakozás lemeríti a nagyakksit, akkor én a váltó miatt aggódnék a legkevésbé...
-
vicces
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
én a klímát csak akkor használom a pára miatt ha már nagyon kell, egyébként havonta 1x, hogy körbeküldjem a kenőanyagot a csövecskékben.
a párásodás a corollánál is feltűnt. sőt a múlthéten rá is fagyott belülről a szélvédőre
akkor beindítottam a kocsit, a fűtés maxra csavartam. benyomtam a szélvédő gombot is és úgy kapargattam kívülről. mire végeztem tudtam indulni. egyébként mielött megállok az autóval pár kilométerrel, egyszerűen leengedem az ablakokat és kiszellőztetem.
a fűtést meg kb soha nem használom. így a motor is hamarabb lesz üzemmeleg és emiatt többször van leállitva.
ha fűtök max 16fokra állitom. itthon is csak 18 van
99,9999999%-ban munkábajárósnak van használva és fel vagyok öltözve.
viszont az ülésfűtést és a kormányfűtést nem vetem meg. szinte mindig be vannak kapcsolva. jó lett volna az első szélvédőfűtés is mint anno a corsánkban, de toyotáéknál ilyen sajnos nincs.
az autót eco-ban használom. odafele szinte végig lefelé megyek, hazafele meg fel a dombra. igy vagyok télen 5 liter körül a fogyasztással.
a dimbek-dombok miatt sokat agyalok, hogy egy nagyobb akksis hibrid talán jobban megérné, mert a mostanit éleg gyorsan visszatöltöm a gurulások/motorfékezésekkel.
nincs itthon tölési lehetőség, de lehet így is megérné egy plugin prius vagy rav4 a sok gurulási fázis miatt
mondjuk az ár tekintetében viszont már lehet nem annyira. -
sagesz93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Sajnos csak a klíma/nyáron hűtésre/ megy a motortól függetlenül villanyról, a fűtéshez kell a motor hője, ha van víz hőfokmérőd akkor nagyon jól látszik, hogy ha rányomod a fűtést, úgy bezuhan a víz hője mint az állat, aztán akkor egyből rántja is be a motort, hogy visszamelegítse. Nyilván ha kikapcsolod a fűtést, ez az ingadozás megszűnik, így akkor jön a nyáron megszokott, jobban kihasznált hibrid folyamat. Ha jól gondolom hőszivattyú kéne bele, hogy megoldja ezt a problémát
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De én is használom ilyenkor végig a fűtést(klímával), mert a párásodás extrém erős.... egyik kocsimban sem volt még ennyire gond soha, nem értem miért van ez.
-
OCTAMD
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Próbáld ki mondjuk Budapesten az Örstől menj el a BAH környékére,ez mondjuk 9km és tegyük fel szerencsésen megugrod 40 perc alatt,fűtés 22-23 fokon,simán lesz 8.5 literes fogyid is
-
KTTech
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
A fűtés nem a hibrid akkuról megy... az a benzinmotort használja (azaz a motor által generált hőt). Mivel - főleg az újabb - motorok hatásfoka 41%-os (a DF motoroké), így kevesebb hőt állítanak elő, mint a modern diesel motorok. Emiatt kénytelen többet használni az autó, hogy valami fűtést tudjon előállítani - és a menetszél vagy a vizes út jelentősen rontja a hőmérsékleti viszonyokat... a hűtés viszont a hibrid rendszert használja, az AC az elektromos.
-
ncc1701
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
De ezt nem egy 2011-es aurissal fogják megcsinálni, hanem egy értékesebb autónál.

-
Ck.
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Jól van akkor, az egész az egyik The Car Care Nut beázásos video alapján indult, ahol egy hosszabb komment láncban kezdtek el ezzel foglalkozni, hogy a pára ami lefolyik az üvegek falán, vagy legyen az bármi egyéb mirelit cucc, stb hosszabb idő alatt akár problémát is előidézhet.
De ha no pára, akkor no para.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Bakonyba napi használatra nem szeretne 4 évszakost. Amúgy inkább a felni a kérdés mert gumit könnyebben választ az ember.
-
ncc1701
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
A mostani helyzetben a saját autómat ha 3/4-ig van, már tankolom. A cégest akkor, ha a felénél van a szint.
-
ncc1701
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Teljesen normális viselkedés lehet. Btw negyed-harmad tank aalá ne engedd ebben a melegben.
-
dj79
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Lötyögött a benzin a tankban

komolyra fordítva a szót valszeg pont annyi volt benne, hogy a két jelzés középértékén volt a szint.
Majd akkor kell aggódni, ha tankolás után is lesz ilyen anomália, mármint keveset mutat teli helyett. -
FLx
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
En annyit tudok, hogy az uj Corolla pl. teljesen hulyesegeket jelez ki. 100%-ot mutat neha napokig is, pedig megyek a kocsival. 100km utan megy le 98%-ra, utana latszolag mar normalisan csokken. Aztan a vegen megint teljesen idiota. Amikor nullat mutat es villog mar minden visszajelzes meg figyelmeztetes, meg megyek vele 80km-t siman. Aztan amikor tankolok, kiderul, hogy a kozeleben sem volt az ures tanknak. 35 liternel tobb meg sose ment a tankba, pedig 43 literes...
-
woros
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Ez jó.

Más: Az mitől függ, hogy egyes aurisok csomagtartó ajtóján úgy vannak a feliratok, hogy bal oldalt: toyota jobb oldalt: auris hybrid és van olyan, hogy bal oldal: auris jobb oldal: hybrid felirat? Ezek mind ugyanolyan autók csak a felirat hol így hol úgy van.
-
woros
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Az a baj, hogy nem csak a multimédia. Annyira el van (volt) maradva a Toyota 2017-18-ban a vezetéstámogató technikákban, hogy nem akartam elhinni, hogy egy 2017-es Aurisban nincs adaptív sebességtartó tempomat, nincs holttérfigyelő, nem jelzi a guminyomást (nem a piktogram), nem nyílik motorosan a csomagtartó, hogy csak ezeket említsem. Ilyen dolgok egy 2015-ös opelban pl. benne voltak. Mondjuk az megint más, hogy az nem hybrid és biztos nem kéne úgy alapból sem.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
-
KTTech
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
A kocsi mindig keres, ha nincs csatlakozva rá eszköz...
Valószínű a BT5.2 visszafele kompatibilitásával van gond a telón... A kocsi ugyanis max 3.x-es BT-vel van szerelve (fos is a hangjuk BT-n, kivétel nélkül, a legújabbaknak is).
-
pècsimunkás
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Próbáltam azt is.
Öcsém kamionját sem látja, és a kamion sem a telefont -
Bullitz
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszi mindenkinek az infókat.
#13997 Igen kipróbáltam én is pikpak csatlakozott, még a zene lejátszás is ment.
Nyilván a minősége kábelen keresztül jobb lesz, de azért kipróbáltam és működik. -
Bullitz
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Én a P2-vel nem is maxra töltött akksival simán 1,5-2km-t megtudok csinálni az Árpád fejedelem úton. Szerintem útszakasz függő igazából.
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Nem, csak megelőzés a saját megnyugtatásomra.
Legközelebb (kb. ősszel) az olaj mellett kap egy váltóolajat is, pár évig nyugodt leszek.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Jó korai vízpumpa csere. Már megadta magát?
-
rbalint88
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Ez kivetelesen nem lokalis problema, bar nyilvan tompitana a hatast, ha itt is euro lenne. De alapvetoen azert dragul a hasznalt auto itthon, mert dragabban tud behozni kulfoldrol a kereskedok.
-
BeZol
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Senhi szépen kifejtette helyettem is azt, ami számomra csak megérzés volt, mert sztem is szép (szalonban is meg a forgalomban is tiszta példányok voltak), de egyszerűen beleolvad a forgalomba és vmilyen szinten olyan mint egy "vakfolt".
Cifu:
fekete gyönyörű mikor tiszta, de folyton mosni kéne
kék-em volt, ugyanaz mint a fekete
piros van édesanyámnak, az teljesen oké mert világos az árnyalata, nem sötétebb
türkiz yarisa van húgomnak, fényes nappal a nagy őzike oldalba verte fél éves korában, de ugye az is ilyen "sötétebb" árnyalatú, lehet az a baja
Én a kék kocsim után meguntam a heti szintű kocsimosást, a mostani kocsim sötétszürkés, ami hasonlóan igénytelen szín mint az ezüstmetál, tehát alig látszódik rajta a kosz.
Fehér kocsi van ismerősi körben, igazából nincs vele semmi bajom, meglátjuk milyen lesz a gyakorlatban
Ha zárt garázsban parkolnának a kocsik, akkor biztos megint kék-et vennék
, de amíg teremgarázsban álltam régen, ott is volt egy macska ami folyton az összes kocsit hosszában végigjárta a saras talpával + nyílt terepen meg szimplán hamar poros/koszos lett, úgyhogy meguntam, de tényleg. -
Senhi
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Saját tapasztalatból kiindulva (auris ugyanezzel a kombóval: bordó az alja, teteje és pár elem fekete) az biztos, hogy beleolvasd a városi közlekedésbe, mint tálib a sivatagba. Előtte volt fekete, kék, szürke autó, de soha ennyiszer nem fordult elő, hogy véletlen kihajtana elém, nem látnak stb. Nem bunkók, egyszerűen nem látszik rendesen ebben a színben városi közegben. Az biztos, hogy a következő nálam nem ilyen színű lesz, pedig lemosva, napfényben tényleg szép
. -
válasz
galervin93
üzenetére
Igen.
Eneos-ból csak a Sustina a jó. -
Ck.
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Én egy Mercedes C350e-vel kezdtem el a hybridezést, nagyon megfogott az egész hangulat, a hangtalan suhanás, parkolás, villanymotor nyomatéka, na meg persze a a fogyasztás is.
Mióta lecseréltem egy IS 300h-ra, azt kell mondjam Toyotáék a hybrid-rendszert egy teljesen más szintre emelték. Vezettem még a Mercedesen kívül BMW 330e-t is, de a németek nagyon-nagyon messze vannak ettől…az a bakkecskézés amit produkáltak amikor bekapcsolt az ICE vagy amikor fékezni kellett és működésbe lépett az üzemi fék…egyszerűen kabaré.
Mellesleg az egész hajtást egy hagyományos automata váltón keresztül vezették át, így ott villany üzemben is megvolt a szokásos gangolás, időnként egy kis rántással megfűszerezve. Mellette hagyományos önindítóval van szerelve az ICE életre keltéséhez, 4 éves autó 130 ezer km-rel már a harmadik indító motort taposta…amikor elkezd megkotlani, akkor jön ám az igazi bakkecske, de olyan erővel, hogy azt hittem valaki hátulról belém szaladt, de nem, csak az önindító…egyszer körforgalomban ki akartam lőni, erre nem indult be a benzinmotor padlógázon se, csak valami 5 másodperc késéssel, majdnem puszi lett a vége a nagy forgalomban… nevetséges.
Néha időnként hiányzik az AirMatic rendszer hintázása és az a 279 lóerő, meg 600 Nm, de a problémák abszolút nem. Nagy német autó fan voltam több, mint egy évtizeden át, Audi-BMW-Mercedes, éppen hogy csak a csengőhangom nem a német himnusz volt, de az a rengeteg szopás…mostmár értem miért kötnek ki annyian végül a japánok mellett.Teljesen elégedett vagyok a Lexussal minden téren, egy igazi megváltás a német prémiumok után. A fék pedig parádés a többi hybridhez képest amiket vezettem, semmi rántás, abszolút átmenet nélküli, egyenletes fékhatás.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Napokig esélye sem volt hűlni.
Ma reggel hétkor induláskor 32°C-os volt az akksi, ezt melegedett tovább egész nap.
Máskor, ha melegebb is volt, reggel max 24-25 fokos szokott lenni, induláskor. -
dj79
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Érdemes megvárni klímázva, míg leáll a benzinmotor.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Meleg volt az akku, azért ment a motor.
Az elektromos klíma visít. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
E-service? Sztyopa?
-
flegga92
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Igen, ez ezért van. Ahogy kiállok a garázsból indul a motor, mire becsukok mindent általában le is áll. Lakó pihenő övezetben megyek 6-700 m-t villannyal, annyi idő alatt hidegben simán visszahül 30-35 fokra és első gyorsításra indul a benzin motor, míg el nem éri az 50 fokot újra.
Az első bemelegedési fázisban nem is szabad leállítani az autót, olyan szinten túldúsít, hogy kicsapódó pára megreked, és következő indításnál olyan hangja lesz mint egy nagyon rossz dízelnek. Szóval ha arrébb kell állni és nincs elég töltés az EV módhoz, akkor szépen meg kell várni, míg leáll magától. -
dj79
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Igen, a bemelegedés fázisában nem állítja le.
Ha augusztusra kaptál időpontot, akkor még szerencsés vagy.

Milyen autó egyébként? -
KTTech
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Annyi, hogy végigpörgeted a váltó összes üzemmódját, feleslegesen koptatva azt.
-
No.01
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Pedig ez a pirosnal is P-be rakas tutira nem kedvez am a valtonak

-
Drizzt
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Akkor abban meg nincs olyan kapcsolo, amivel be lehet allitani, hogy megallas utan csak gazadasra induljon el? Corollaban van, de en aztan nem hasznalom, megszoktam az old-school automatat.
-
válasz
galervin93
üzenetére
-
válasz
galervin93
üzenetére
Azért nem ajánlottam, mert nagyon drága.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Márkaszervizbe viszed az autót, máshova meg te viszed az olajat.
Legalább utántöltésnél tudod, hogy mivel töltsed fel. -
válasz
galervin93
üzenetére
A Toyota ért hozzá, nem a szerelők.
A kézikönyv az írja, hogy csak akkor lehet 5W-30-at belerakni, ha 0W-20 nem elérhető, de a következő olajcserénél már mindenképp 0W-20-at kell bele tölteni.API SN/RC minősítésű olaj való bele. Ez is le van írva a kézikönyvben, külön apró bekezdéssel az RC minősítésnek.
Az API SN/RC teljesítmény szintjét még a Dexos1 GEN 2-es olaj 100%-ban teljesíti (Dexos1 második generáció, nem összetévesztendő a Dexos2-vel, ami dízel motorokhoz van fejlesztve).
Dexos1 GEN 2-es olaj még szigorúbb követelményeknek kell megfelelni, mint a SN/RC-nek, így ugyanúgy tökéletes a benzines Toyota motorokhoz. Amerika modern benzines autókhoz lett fejlesztve, mivel az Opel volt Europában a GM tulajdona, ezért itthon Opel olajként is megtalálható.De amit ajánlok a Magyarországon könnyen elérhető olajok közül:
- Motul hybrid 0w20
- ENEOS Sustina 0W-20 (csak a Sustina, a többi Eneos nem jó)
- GM Opel Dexos1 GEN2 5W30
- Mobil1 0W-20 Advanced Fuel Economy Dexos1 GEN2Köztes megoldás a Mobil1 0W-30 Dexos1 GEN2
Még egyszer: Dexos2-es olaj nem jó bele, az dízelbe való.
Európában a sok dízel miatt, benzinesbe való olajat nem nagyon fejlesztettek 2003 és 2016 között, igy C2-es európai szabványú olajat csak akkor töltenék bele, ha C2-16 -ként van feltűntvé a flakonon. Európában ezért az olajválasztok csak közelitő olajokat fognak dobálni.
-
rob210
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Pedig ez kell bele!
Ahogy azt Dulinet is írta. -
válasz
galervin93
üzenetére
5w-30-at P3-ba??? Jó hogy nem 10W-40-et raktak bele.
A következő alkalommal 0w-20-at kell, különben nőni fog az olajfogyasztás.
A vastag olajtól eldugulnak, majd letapadnak az olajlehúzó gyűrűk.
Akkor kezdődik az igazi olajfogyasztás.
0w-20-as A5 vagy C2-es olaj a minimum. A3 és A4 nem jó P3-ba.
De én csak 0W-20-as API SN/RC olajat raknék bele, szigorúan 10 ezer kilométereként cserélve.
Vannak C2-es olajok is, de ott is vigyázni kell a választásnál.
Az autószerelők nem értenek az olajhoz, de márkaszervizekben legalább megtudják nézni, hogy mit kell beletölteniük. -
rob210
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
toyotába castrol
-
válasz
galervin93
üzenetére
Milyen olaj ment bele?
Márkaszervízben cserélték? -
rbalint88
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Min-max kozott nem szokott egy liternel tobb lenni. Szerintem ez boven a belefer kategoria. Gyartoi tures altalaban 0,5-1l/1000km, azon a turesen belul “uzemszeru” az olajfogyasztas.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Pálcán min max között kb 1L van. Nálam avensis t25 2.0 benzin olajcserék között a feléről lemegy majdnem minimum szintre az kb fél liter 10k alatt. Szerintem az a tökéletes ha nem kell rátölteni olajcserék között de az is teljesen rendben van ha párszor szükséges.
Sok az kb 1L/1000km. -
rbalint88
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
17k az akkura ranezes Zsuffa Belanal, arra talan csak nem kell gyujteni

egyebkent nalunk is 7l volt a P2 legutobbi fogyasztasa. De nagyon sok 1-2km ut volt vele, ezekre direkt ezt is hasznaljuk, mert jobban birja, mint a sima benzines (gyerekorvos, patika 1km-en belul legvonalban, bevasarlas 5-6km, el kell ugrani a bankba szinten 1km... csak hat sokat szamitanak azok az 5-10 percek is utankent, amit a setaval szemben lehet nyerni, ha a 3 honapos gyereknek kell valami)
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Így egy ideig jobb lehet, de a probléma nem szűnik meg.
ma hazafelé a dugóban pl 30 perc volt az út, abból 15 percet elektromosban gurult, vagyis inkább araszolt. mert a dugóban is megy a tempomat én csak néha bökök a gázpedálra ha nem indul meg a hosszabb várakozás után. azaz én próbálok minnél többet az elektronikára bízni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)