- Letiltás - hogy is van ez?
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Mobil flották
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz Drizzt #20817 üzenetére
Youtube-on azért látni olyan videókat, ahol megcsinálják, és elküldik a levett mintát analízisre. Marha sok fémkopadék van benne az elején. Lehet nem szükséges, de 15-20eft mondjuk az olaj, szűrő, én jobban aludnék.
Tudom, a 3 év gari időszakot amúgy is kibírja, úgyhogy felesleges a gyártó szerint. -
KubanitoS
veterán
válasz Drizzt #19961 üzenetére
Írták itt előtted, hogy van valmennyi türelmi idő. /Én személy szerint inkább azt gondolom, hogy ha előjön valamilyen garanciális dolog, akkor szembejön a magyar valóság és ez a két nap lehet akár a kibúvó is nekik, de ne legyen igazam./
5 év garancia van a hibrid akksira, ez kitolódhat 10 éves koráig a Toyota Hybrid Szerviz Program keretében, csak utóbbit a leírás szerint kérni kell.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
nagyúr
válasz Drizzt #18964 üzenetére
az első lépések bonyolultnak tűnnek, de amúgy nem az. Csak a logikáját kell felfedezni. Gyakorlatilag tényleg úgy alakítod, ahogy akarod, és a variációk száma irtó sok. De nekem tetszik. Igaz, volt olyan funkció, ami annyira "intuitív", hogy 3 hónap után vettem csak észre, hogy a jobb- és baloldali elemeket is külön lehet válogatni Ha akarod szívesen megmutatom.
Volt nálam egy facelift előtti sedan egy napig, ahhoz képest szerintem ez, amit nyújt, ugrásszerű fejlődés a műszerfal és az infotainment tekintetében is.viszont a hatchback-et azért gondold át (pláne, ha sedan-ból jössz)
Nekem májustól most 7 hónapig egy hatchback-em volt - nagyon fasza kis autó, jól össze van rakva, jól is megy - de hátra felnőtt ember nem fér be. Illetve befér, de beszállni alig lehet (a B-oszlop és a hátsó ülés között akkora volt a rés, hogy alig fért be a lábam, csak elfordított lábfejjel - komolyan sose láttam még ilyet, még kisautókban sem)Ehhez képest a kombi istenes hátul. Nagyon hiányzik az a 6 centi a hatchback-ből, amennyivel kisebb a tengelytávja. Illetve maga a hely/tér elosztása sem ideális a hatchback-ben, a csomagtartója nem kicsi, simán lehetett volna 3 centivel hátrébb rakni az ülést, és annyival kisebb csomagtartó még élhető kompromisszum lett volna, az ülésen meg több hely maradt volna. Nem is beszélve a hátsó lökhárítóról, ami szintén nagyon kilóg (így igazából hiába 437 centi hosszú a kocsi, egy ilyen 425 centissel vetekszik hátul a tér)
(Szóval igazából meglepő az, hogy a kombi mennyivel nagyobbnak érződik, pedig csak 6 centivel hosszabb a tengelytáv, és 28 centivel hosszabb az autó, )
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
őstag
válasz Drizzt #18950 üzenetére
Ja ja én is egyre jobban kedvelem ósdi 22-es Rav4 rendszert mert működik (mondjuk nekem már nyár volt a sokk amikor amiknál 3 bmw kellett 15 nap bérlés kihúzásához és mindegyiknek 50-50 volt a tök szép csili vili infotaiment rendszere, azaz vagy csatlakozott az ipone-omhoz vagy nem...).
-
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #18743 üzenetére
Megkerdeztem meg egy masik helyet. Ott 11.7M-ert akarnak adni keszletes comfort tech sedant. Ez viccnek is gyenge, majdnem ennyi most a kedvezmenyes listaar. A masik helyen 11M-ert ajanlottak ilyet, csak masik szinben. Egyelore nem veszem meg semmelyik felajanlott autot. Jovo evben viszont mar valamivel konnyebben fogok autora koltekezni.
I am having fun staying poor.
-
eastsider
nagyúr
válasz Drizzt #18754 üzenetére
Én valamelyik jobbost húztam le az nxel Hogy épphogy el tudtam osonni a Vernezorol a Shell fele, de nem lett baja szerencsére . Hangra azt hittem valamelyik koptato műanyagot húztam le a padkan… (imádom hogy ez nem ér le mindenhol, mint a Yaris
lexuson van billenő tükör, de szerintem béna old schoolos a konfigja és az ocdmet is bassza ( be kel nyomni valamelyik irányra a tükör állítást és világít is a led )[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz Drizzt #18754 üzenetére
Minden padka más, másik a szögek, lehet vilt egy kiálló élesebb darab stb.
Nekem anno első - és lekopogom eddig egyetlen - defektemnél sajnos mobil gumis kellett, bár nem volt különösebben macerás, hívástól kezdve 2 órán belül már kész is volt, ráadásul adott csere gumit, amiket később visszaadtam, sőt az ép gumijaimat is beszámította, így végül a teljes szettet nála cseréltem pár nappal később.
Ez van, néha hibázik az ember. Ennél nagyobb baj ne legyen.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #18150 üzenetére
Megint vannak uj arlistak:
[Corolla Sedan 2023: - 1.5M forint]
[Corolla Sedan 2024: - 0.7M forint]I am having fun staying poor.
-
g0dl
addikt
válasz Drizzt #18220 üzenetére
"Az egyik ilyen új funkció az okostelefonos nyitás és indítás. A kompatibilis Android és Apple telefonokat egyaránt támogató rendszer akár öt felhasználót (öt telefont) tud tárolni memóriájában. "
Egy autó várható élettartama 10+ év. Ennyi idő alatt, a használt biztonsági technológia a nevetségességig avulhat, és kérdés, hogy addigra kapható-e olyan készülék amelyik kompatibilis ilyen öreg technológiával.
-
aszamóca
aktív tag
válasz Drizzt #18150 üzenetére
Majd ha az LM ára [esni kezd.] .
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Pompiere
csendes tag
válasz Drizzt #18084 üzenetére
Engem is áremeléssel riogattak - ráadásul több helyről is - március közepén, amikor még csak érdeklődni mentem Corolla ügyben. Aztán nem áremelés lett, hanem 700 ezer forint árkedvezmény a május 4-től rendelt autókra. Addigra viszont már élt megrendelésem. Ami viszont az igazán bosszantó számomra, hogy a 2024-es modellévre is megvan ez a kedvezmény, viszont az az adott felszereltségben most több minden van mint a 2023-asban.
-
-
g0dl
addikt
válasz Drizzt #17978 üzenetére
Azért néhány kereskedésben vannak készleten mindenféle változatból
-
őstag
válasz Drizzt #17941 üzenetére
Remélem azért ami a számlán az a kocsiban ma már egy magyar toyota szalonban (bár ebben azért biztos nem vagyok). De olyan gond van hogy jó sokszor nincs elég 0w16 olaj akkor kapásból próbálnak arra rábeszélni (0w20? nem emlékszem) amit a leírás alapján kb egyszer az életben tehetsz bele... Hozott olajat meg legtöbb helyen nem fogadják. Mindkét olajcserémnél volt gond (éppen/már nincs, kocsi ment az olaj után, oda mentem ahol volt).
-
polonic
félisten
válasz Drizzt #17938 üzenetére
Köszi az infokat. Tervben van kipróbálni, hamarosan el is megyek az egyik itteni kereskedésbe. És érdeklődni is fogok az árakról.
Igen, nekem is eszembe jutott, hogy nem feltétlen kell hibrid. Dízelt javasolják tipikus utazóautónak. De szerintem a dízel jobban megdrágul a jövőben, mint a benzin. És ha a hibrid benzines hozza a dízeles fogyasztást, akkor már nyert ügy. Ráadásul, ha még a karbantartás igénye is kisebb, mint egy modern dízelnek, akkor az még inkább nyert ügy. Nekem most már automata váltó kell. Yarisban nagyon tetszett a rendszer működése. És végül ezért gondoltam egy toyota kombi hibridet családi utazgatós autónak.Szerk:
A sumákolást úgy értettem, hogy nem átvertek és azt számlázták ki, de közben nem za volt benne. Hanem nem azt rakták bele, mert most mindegyis miért. Totalcaros cikk volt régebbről, pontos részletekre nem emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Drizzt #17445 üzenetére
Szerintem nem csak hanyagság, direkt is csinálják. Lexus UX, és új priusnál is ez ment/megy. A Prius a legjobb példa, árlistában nincs ott a csomagtér méret, katalógusban meg szélesség és hosszúság van milliméterben, liter az nincs mert úgy látszana jobban milyen pici. Bezzeg a Corolla Crossnak meg a rav4-nek ott van. Corporate bullshit
-
őstag
válasz Drizzt #17443 üzenetére
Hehe. Valakivel beszélgettük itt hogy olcsóbb vagy drágább lesz e mint a corolla cross. Ahogy néztem bukta mindkettőnknek mert az indulóár azonos Ha piti lennék azt mondanám hogy a C-HR drágább a legjobban felszerelt csomagoknál, de az tényleg csak csomag kérdés.
szer: vow, olyan lényegtelen adat benne sincs az árlistában hogy csomagtér (corolla crossnál van, biztos kicsi lett ez a szám)...
[ Szerkesztve ]
-
Pompiere
csendes tag
válasz Drizzt #17118 üzenetére
Eddig egy Astra G-t hajtottunk, amihez képest a Toyota egy minőségi ugrás lesz minden tekintetben. :-) Az extrákat tekintve fapadosat nem akartunk, de full extrásat sem. Ami zavaró, hogy a Style csomagban van pl. a Bi-LED fényszóró aminek szerintem a Tech csomagban lett volna a helye. A kormányfűtés és a BSM pedig még magasabb csomagban. Ez a három érdekelt volna. A design elemeket üveggyöngynek tartom, a peres abroncsoktól, sötét ablakoktól meg egyenesen "irtózóm". :-))
Egy, másfél hónap múlva majd kiderül, hogy milyen is a járgány.
-
Pompiere
csendes tag
válasz Drizzt #17113 üzenetére
Nem titok. 13.413 ezer lett a vége. Comfort Tech felszereltség. Árnövelő tényezők voltak: színfelár, teljes értékű pótkerék, vonóhorog, +1 év garancia. Ehhez jön majd még egy acél felnis téli garnitúra. Amit aránytalanul drágának találtam az a vonóhorog volt. Tényleg nem tudom, hogy mi kerül rajta majd 400 ezer forintba.
Kb. tíz-tizenöt helyről kértem árajánlatot. A második legjobbat választottam, ami ráadásul itt volt helyben. Voltak kereskedések amelyek egyáltalán nem válaszoltak, voltak amelyek felhívtak, voltak amelyeknek nem arra a felszereltségre és tartozékokra adtak ajánlatot amire kértem. Érdekes volt látni a beérkezett ajánlatokat. Néhánynak egymás utáni volt a sorszáma. A legmagasabb kedvezmény a listaárból 4,9 % volt, de akadt olyan is, aki semmit sem adott.
Summa summarum, nagyon megdrágultak az autók. Néhány éve ennyi pénzért Camryt vagy RAV4-et lehetett vásárolni. Tíz éve az egyik kollégám kevesebb mint feleennyi pénzért Versot vett.
Sajnos ez van.
-
Veron
addikt
válasz Drizzt #17006 üzenetére
Pedig a TS is elég hangos tud lenni. Sokan ragasztott üvegre cserélik a gyárit Comfort esetében és az ajtószigetelés sem ritka.
Üvegen én is gondolkodom, de az autouvegek.hu csak első oldalsót és szélvédőt tud beszerezni."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
őstag
-
félisten
válasz Drizzt #16655 üzenetére
Usaban meg Model 3 40k-tol indul, Prius prime 32.5k. Ez basz fel totalisan. Miert sokkal dragabb itt a Toyota aranyaiban?
Mások a VÁM és adó szabályok?
Almát körtével hasonlítasz...
A Model 3 40K-s árában nincs benne a föderációs (-3750 US$) és az esetleges állami adókedvezmény (Kaliforniában -2750 US$), a Prius Prime esetén ez nehézkesebb (nincs föderációs és pl. Kaliforniában max. -900 US$-t lehet).
Szóval értelmetlennek találom más földrészeken a kiírt árakat összehasonlítani...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
OCTAMD
őstag
-
félisten
válasz Drizzt #16650 üzenetére
EU-ban csak a 2 literes motorral szerelt Plug-In hibridet árulják, márpedig listaárakat nézve PHEV-ből kb. itt kezdődik minden, ami a Prius 5-el egy szinten lehetne emlegetni. Az Opel Astra 1.6 PHEV is 18 millióról nyit lista áron (16.5 körül látni kedvezménnyel).
A másik oldalról pedig nézzen ki bármilyen jól egy Prius 5, és legyen PHEV, a nem plug-in ajánlatok közül is egy Camry hibrid 16.2 milliótól nyit, egy Corolla Sedan hibrid 11.75 millió. Innen nézve valóban horror a 18.5 milliós ár.
A fő gond itt már, hogy aki a PHEV-sége miatt venné, az ennyiért már full elektromos autót is vehet (iD.3, Opel Mokka)...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
őstag
válasz Drizzt #16650 üzenetére
Az mindig melengeti a szívem amikor egy 4,6 méter hosszú autóban (=rav4) meg sem adják szemérmesen a műszaki adatok között a csomagteret... Mondjuk nyilván nem családi autónak szánták. Plug in-ként mostanában nem is drága... Sima hybrid 2.0-ként lehetne 14 alatt, az már sajna kb corolla ár mostanában.
-
KTTech
veterán
válasz Drizzt #16475 üzenetére
Újra lehet fényeztetni De amúgy el kell fogadni, hogy pályán (sőt anélkül is) a kőfelverődés leszedi a festéket... Nálam majdnem 2 év - és 54500km - után is van belőlük bőven, nem csak a motorháztetőn, hanem kb. mindenhol.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
No.01
őstag
válasz Drizzt #16142 üzenetére
Erre szvsz nagyon konnyu valaszolni: semennyire.
A telre mindig ra kell szamolni. Igaz en latom a fejlodest a kezdeti P2-tol indulva P3-on/P3 plug-in en keresztul amostanifrissites elotti Corollaig bezarolag. Korabban siman volt +1 l mostansag inkabb fel vagy kevesebb. -
-
-
őstag
válasz Drizzt #15927 üzenetére
Tudsz valamit hogy jönnek? Rav4-árlistát nemrég kiegészítették a Gr modellekkel de más változást nem nagyon láttam. 435 ft-s euróra felszőtt árlistával az is érdekes merre változtatnak (lehet az a legegyszerűbb ha úgy drágítanak hogy hagyják ezt az árlistát amíg ilyen "erős" a forint)
-
pècsimunkás
addikt
válasz Drizzt #15643 üzenetére
Kb 1 ève nèztem a Yaris Crosst, akkor mèg 8-11,50 millió között voltak.
Röhejes árnak tartottam a 8 milliót is èrte, nemhogy a 11,50 milliót.
Egy olcsó Dacia hatása volt az autónak, mikor bele ültem.
Az 5 èves Aurisomat oda nem adtam volna èrte.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
őstag
válasz Drizzt #15627 üzenetére
A prius nekem is tetszik. Szép vonalak és a hasmagasság sem túl alacsony (csomagtér meg hátsó fejtér az szenved a szépségtől de ez ilyen műfaj). Ahogy nézem a teszteket a "sima" hybrid nem nagyon olcsóbb mint a hybrid rav4... Szóval ha nem 2-essel kezdődik a plug in ára (főleg mire ideér) akkor nagyon kellemesen lennék meglepve. 16-ért ajándék lenne jelenlegi piacon sajna... Sima hybridként lehetne 15-16 az induló csak az meg nem lesz ha jól tudom Európában.
-
félisten
válasz Drizzt #15317 üzenetére
Nem tudom miért vagy meglepve, mindenki hú meg ha azon, hogy a tojástól kezdve a cukron át a TV-k áráig minden emelkedik kitartóan. Az autóknál miért lenne más a helyzet?
Egyszerűen ilyen magas a valódi (és nem a politikusok által mantrázott) infláció...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz Drizzt #15021 üzenetére
Hozzátenném, hogy a Toyota Mayer Budakeszi-nél annyi autó van, hogy konkrétan már nem lehet hova parkolni.
Az árakhoz... Hát kérem, kis hazánk "jobban teljesít"...
Nézem, hogy külföldön is drágultak az autók, de hogy 3 év alatt duplájára nőjenek a listaárak, azért sehol máshol nem sikerült megoldani...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
addikt
válasz Drizzt #14833 üzenetére
Szerintem a hajtas kiprobalasara pont jo a mostani verzio is. Amugy sem szokott lenni tesztautoban a 2 literes, szoval lutrira kell ugyis dontened majd. En orulok, hogy a 2literest vettem, emelkedon 130-nal meg ez is hatareset, el nem tudom kepzelni milyen lehet az 1.8. Egyebkent minel elobb rendeled annal jobb, mert egyreszt dragabb lesz, masreszt kitudja mikor gyartjak le. En biztos nem varnek a tesztelgetes miatt az ujra. En siman ugy rendeltem az enyemet, hogy bele se ultem.
-
-
KTTech
veterán
válasz Drizzt #14730 üzenetére
A Yaris MK3-nál olcsóbb volt a gyári ablaktörlő lapát, mint az utángyártott márkás 😃 igaz én a Toyota hivatalos Ebay shop-jából rendeltem meg, nem ott cseréltettem ki (bár az ár azonos a márkaszervizben is, rögzített árak vannak errefele). Olyan is előfordult, hogy a kötelező szerviz alkalmával ingyen cserélték...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
gaborn1
tag
válasz Drizzt #14536 üzenetére
Engem pont nem zavar a mérete, vidéki vagyok, évente 1x járok Pesten, akkor is reptéri parkolóban, egyébként főként Győr-Szombathely gyorsforgalmin ingázok meg Vas megye környéke, szóval tőlem akár 6M hosszú is lehetne.
Köszönöm mindenkinek, szerintem is nagyon frankó a verda.
-
őstag
válasz Drizzt #14428 üzenetére
Én mondjuk csendben azt is vártam hogy az ötajtós tengelytávját megnyújtsák szedán/kombi szintre mert hátsó lábtér elég gyengus... De erről nem láttam semmit szóval gondolom ez nem lesz. De az 1.8 140 lóerő lehet hogy éppen elég lesz ebbe az autóba. Amit nem igazán értek hogy az új 2.0 hibrid fogyasztási adatai kifejezetten gyengék (már toyota hibridhez képest), corolla crossban többet eszik a 2.0 mint rav4-ben a 2.5. De lehet hogy csak óvatosak az első adatokkal...
-
félisten
válasz Drizzt #12363 üzenetére
Nekem nem hibrid van ugyan, ès bár alapértelmezetten nem vagyok teljesen elégedett a fűtéssel, de ennyire nem vészes. Viszont a kézikönyvben emlékeim szerint van olyan említve, hogy hibridnél van valami takarékos mód.
Nem lehet, hogy be van kapcsolva nálad?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Drizzt #11354 üzenetére
Izléseknél nehéz vitázni, de especiel fehér autó nem kell több.
Nekem metál bordó van, na abból especiel tényleg nem jött szembe sok, vagyis inkább egy se. Amit sajnálok, mert szvsz iszonyú szép szín...De egyébként a lenti hozzászólásokból is az derül ki, hogy mindenkinek a saját autója a legszebb
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Foscam C2M típusú (mágneses) beltéri kamera
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 120 Le, 293.xxx km 2026.01.26ig műszaki
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest