Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• galervin93

addikt

A "mennyit megy a sima hibrid villannyal" témához. :) Én szoktam próbálkozni, P3 2011 az alany. Jól feltöltött akkuval (6-7 csík a 8-ból) és megfelelő lendülettel érkezve (lakott terület óra 55, valós 50-51), sík terep és egyenletesen tartva ezt a tempót olyan 1 km körül volt eddig a teteje, természetesen fűtés-hűtés nélkül (külső T 10-25 fok között). :D Ha eggyel kisebb volt a töltöttség mértéke, és/vagy egy-két belefékezés (nagyon enyhe fék vagy gyak. csak leveszi az ember a gázról a lábát) és ezt követő gyorsítás is jön, akkor olyan 700-800 méter.
    Jellemzően ritka az ilyen terep, hogy városi tempó kvázi sebesség változtatás nélkül hosszan tartható, igaz túlnyomórészt fővárosban közlekedem. Valamelyik alföldi kisvárosban, hétvégén, éjszaka lehet több is menne :DDD
    Amúgy ha ráérez az ember simán nem kell forgalmi akadálynak lenni akkor sem, ha "Priusosan"* vezet az ember. Pl. piros lámpás indulás első pár métere villany, aztán a kövi pár tízben felszalad az ember a "PWR"-be (lol :DDD ), az esetek döntő többségében a kutya nem fog bemenni az ember elé, hacsak nem valami újabb hibrid-villannyal nem megy, meg persze az izmos járgányok, ha úgy hajtják. Utána meg öröm, bódottá, csend, nyugalom, a "hibrid összesítő" csúszkája valahol a full villany és az "ECO" mód között, ki-be kapcsolgatva a benzinmotort fog játszani. Fogyasztás nevetséges, és megy a járgány, ennyi. :)
    *hibridesen :DDD
    Tegnap megetettem a kicsikét, 100-as benya, ma 65 km futás 0-70 km/h között (Dél-Pest + Ferihegyi út környéke), T 5-20 fok között, fűtés-hűtés nuku, fedélzeti szerint a fogyi 4.0, ami a valóságban olyan 4.1-4.2. :)
    Rizsa vége. :DDD :DD

Új hozzászólás Aktív témák