Hirdetés
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stuka20
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Köszönöm!
A yaris alap hangszóróinál jobban szól az biztos, illetve a basszus néha rezeg érzetre szépen, de kellett hozzá a hangszínszabolyózó, mert amúgy a basszus elég gyenge volt.
Töltök le veszteségmentes zenefájlokat majd és külön rádugva lejátszom majd, hogy hallok e különbséget, mondjuk a spotify BT veszteségmentes opciója között.
Plusz majd még játszok a hangszínszabályozóval, de azt meg kell jegyeznem, hogy nekem nincs jó zenész fülem.
Na meg nem tudom, hogy be kell e járatni
-
baro32
aktív tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Idáig én is 4-évszakos gumikat használtam az autóimon jó tapasztalatokkal.
A Toyotát igaz nyári gumival adták ki mint minden kocsit alapból végig is szenvedtem vele az első telet , mert ha már kifizettem alapon akkor gondoltam használom és majd mikor elkopik akkor megy helyette a 4-évszakos.
Látom sokak hirdetnek is hogy 18 meg 50Km-t futott gumik eladóak csere végett , elárulom ezeket nagy valószínűséggel nem veszi meg senki ez már az évek tapasztalata mivel nekem is van még egy komplett szerelt Dácia kerekem kb. 1000km-es futás teljesítménnyel de már több mint 8-éves a gumi ami már értékét vesztette talán pótkerékként lehetne értékesíteni őket még.
Az ilyenkor levett gumikat meg majdnem olyan árban akarják eladni mint ha most vennéd meg mint új gumi mert ugye az is , ha mondjuk fél árban hirdetnék meg több esélye lenne.
Nekem nem éri meg ez azért is próbálom meg elhasználni mivel nagyon kevés kilométert megyek most léptem át a 2500-at új munkahelyem lett és most egy kicsivel többet kell mennem így már fel fogok zárkózni azokhoz akik évente 6-8ezret is mennek.
Túl hosszúra sikeredett a hozzászólásom de azért végezetül leírom hogy én is a 4-évszakos párti vagyok
-
stuka20
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Köszönöm! Igen, szerettem volna mindent is, ha már egyszer ilyen autót veszek. Nem 3 évente cserélek autót, mint telefont
. Ha csak a tesztvezetést nézzük, akkor az lbx és a yaris hangszigetelése ég és föld. Egyszer húztam meg 50-ről 90-re. Nagyon jól gyorsult (persze kinek mi a jó) véleményem szerint és alig hallottam a motort vagy az egyéb zajokat, pedig azért nyomtam a pedált. A rádió ki volt kapcsolva és nem kellett hangosan beszélni, mint például a rav4-ben. Azt írták/ mondták, hogy kopogós a futóműje. Szerencsére nem vajsima úton volt a tesztút, így azon a pár km-en nekem nem tűnt kopogósnak.
De az igazi tesztvezetés majd akkor lesz, ha majd átveszem, szóval amit előbb írtam az egyelőre maradjon papíron.
Igen, Mark Levinson (ML) van benne és én is olvasgattam róla, hogy nem valami szuper. Egyik youtube tesztvideó alatti kommentben írta valaki, hogy a 2025-ös modellnél már elég szépen szól és nem tapasztalja azt, amit a fórumokon lehet olvasni. De ugye mindenkinek más a füle és az igénye. Kíváncsi leszek rá én is nagyon. Maximum, majd a hangszínszabolyzóval kell játszogatni.
Ülésszellőztetés luxus cikk, mert a 28 milliós nx-ben sincsen (a 29 milliósban már van).
Az ülésfűtés az érintőképernyőn van és 3 fázisú. A yarisban 2 fázisú volt és nagyon hamar tolta a meleget. A rav4 3 fázisú elég lassú.
Vicces amúgy, hogy a mélynomó az lbx-ben a csomagtér ajtóban van benne
(ha jól láttam) -
válasz
Tom1939
üzenetére
A C-HR egy mégnagyobb YarisCross

A Yarisok 3 hengeres 1.5-ös motorral vannak szerelve, a max rendszerteljesítményük elfogy 130 lóerőnél. Ezzel szemben a C-HR-ekben 4 hengeres motor van, 1.8 literes lökettérfogattól mennek felfelé, 140 lóerős rendszerteljesítménytől indulva.
Méretben, komfortban és teljesítményben is érezhető továbblépés a C-HR a Yarishoz képest.
Az pedig tiszta szerencse, hogy mindenkinek más tetszik, mi lenne, ha mindenki egyforma autót venne

-
stuka20
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Rengeteg videót néztem, magyarul és angolul, de ezt egyiknél sem mutatták meg. Szerintem ha tudná, akkor kitértek volna rá. Majd megyek a héten színeket nézni, megkérdem, ha nem felejtem el.
Amit tudok és csinálja és nagyon tetszik (bár lehet azért, , mert még nem ültem ilyenben), hogy ha tolatok vele, akkor automatikusan lejjebb állítja a tükröket. -
válasz
Tom1939
üzenetére
Prémiumnál elvárható lenne hogy szabadabban válaszhasd a színeket
Általában az összes Toyota konszern által gyártott autónál manapság nagyon beszűkült a színválasztás lehetősége
Nem tudom, hogy miért van ez, de régebben tele volt a piac jobbnál jobb színű Toyotákkal, ma alig lehet normális színű autót venni a Toyotától
-
stuka20
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
A fekete tetős változatnál van fekete bőrülés barnás varratokkal, ami nagyon illik a rosé színhez. Ha egyszínű külsővel kérem, akkor fekete belső szürke varrattal van, ami a külső színnel szerintem kevésbé néz ki jól, illetve van barna szín, ami hát, nekem abszolút nem jön be. Ezért kompromisszumot kell kötni sajnos. A kéttónusnál a fekete piros áll jól, de egyelőre rozébarna felé hajlok.
Szürkében is nagyon jól néz ki, főleg fekete tetővel párosítva, de én nem akarok tömegszínt, még ha jól is néz ki. Lerakom a zsófolt parkolóban és nem látom hol van xD
Viccet félretéve, mindenképp olyan színeket választanék, ami kiemeli az autót, és nem azért, mert ki akarok tűnni a tömegből. (ellentmondásos tudom) -
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
"legfeljebb az övé lesz a nagy autó a következő autó ciklusban" - na azért nálunk ilyen nem lesz, egyszerűen sokkal jobban parkolok (és direkt csak ezt és ilyen szépen hangsúlyoztam ki
).
C-HR nem rossz, esetleg nézd meg az UX árakat, jobbak lettek és nagyon jól ki lehet látni belőle, én csak "kicsi NX"-nek becézem.
Bécs: azért nézd meg a javaslatomat, meglepődtem hogy milyen egyszerű ott parkolni -
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Most ilyen van nekem. Semmi különbséget nem veszek észre, kivéve azt hogy a Lexus néha automatikusan lekapcsolja, a RAV4 mindig akkor ment amikor én kapcsoltam (ritkán kapcsoltam ki). Gondolom tisztább a bejövő levegő de ezt nem érzem.
Mondjuk tényleg "láthatatlan":
"
Levegőminőség védelem nanoe-X™ technológiával
Az új Corolla légkondicionáló rendszere a nanoe-X™ légtisztító technológia bevezetésével még többet tesz azért, hogy mindenki jól érezze magát az utastérben. A Panasonic által kifejlesztett, és Európában először a Toyota modelljében bemutatkozó rendszer nanoméretű, porlasztott vízrészecskék billióit juttatja a szellőzőrendszer légáramlásába. Független laboratóriumi vizsgálatok bizonyították, hogy ezek a hidroxil gyökök zárt térben történő alkalmazás esetén széles körű jótékony hatást fejtenek ki. Az olyan járművek utasterében, mint az új Corolla, ezek a következők lehetnek:
• A levegőben szálló baktériumok és vírusok aktivitásának gátlása
• Segít megelőzni a penész terjedését
• Gátolja a pollen és más allergéneket, például a háziállatokhoz kapcsolódó allergéneket
• A részecskékben található veszélyes anyagok lebontása (PM2.5)
• A gyakran előforduló, kellemetlen szagok megszüntetése
A nanoe-X™ használatával az utastér légkörében is jó páratartalom érhető el, ami pozitív hatással van az utasok bőrére és hajára. Ezek az előnyök minden alkalommal élvezhetők a légkondicionáló rendszer használatakor, de különösen értékesek városi vezetés közben, ahol a legmagasabb a légszennyezettség, vagy ha az autót rendszeresen használják különböző vezetők és utasok.
" -
válasz
Tom1939
üzenetére
Létezik 12 V-os verzióban is LiFePO4 akku, ami bluetooth-os applikáción keresztül monitorozható.
Sajnos autó akkuként nem ajánlatos használni, az ólom akkuval ellentétben ez nagyon tűzveszélyes

Amúgy is elég drága, a 12 V-os ólom akkuk ára mindig hőbörgést vált ki az autósokból, mi lenne, ha hirtelen a jelenlegi ár háromszorosát kérnék egy akkuért

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Tom1939
üzenetére
Aygo mozgó bevásárlószatyor. Nyilván, ha az kell, akkor az kell.
Jazz okos kompromisszum. Alig hosszabb, de négy utasnak bőséges a hely benne és simán túlmotorizáltnak nevezném. Mindez úgy, hogy nyáron 3.5l körül alakul a fogyasztásom városban és kb. országúton is. 253 Nm nyomatékkal semmi nem akadály... Aygót én messze elkerülném...de ez én vagyok.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Tom1939
üzenetére
Valóban, sokat segítettél.
Tudom hogy nem rakéta, de Jazz kb. 100-as tempóig nagyon sokat megy villannyal. Országúton kb. annyit megy a benzinmotor, mint városban.
120-nál nyilván benzines hajt, de Hondánál nincs olyan, hogy csak benzinessel hajt. Ez is megy, meg az is megy egy időben. Tehát az a 131 lóerő mindig ott van és ez "villany lóerő", nem benzines, nyomatékszegény lóerő. Nyilván a nehezebb kasztnit nehezebb mozgatni is, ezt nem tagadom. Ezért is a szerényebb gyorsulás. Hááát, ez van. Valami mindig hibádzik.
Corolla Cross nekem sajnos nagyon drága, így az kiesik, ugyanúgy, mint a RAV4, ami még drágább. Yaris Cross meg nem igazán tetszik...
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Minden esetben elindul a pumpa. Amikor leállítod, akkor még használ a vákuumból, és azt vissza kell pótolnia.
Nálam mostanában 4-6 napot áll a Cross, majd bevásárlós napon sok indítás, de aztán egy hosszabb út szokott jönni, ami legalább 1.5 órax2 - és így megint tele kisakkuval ugrik neki a szundítós napoknak. Ha többet állna, simán elindítanám a távklímát, hogy töltse egy kicsit (de a biztonság kedvéért van zsebbikám is - 1x lemerítettem: egész nap pakoltam bele nyaraláshoz, lezár, kinyit, csomagtér le, fel - ami motoros -, és indulás előtt 20 perccel annyit csinált, hogy becsukta a tükrét és az akku lemerült teljesen).
-
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
A régiekben így volt (a P2-t el lehet indítani egy combosabb 9V-os elemmel). Azóta viszont a pre-check része a fék vákuumának ellenőrzése és ha nem elég, akkor a vákuumszivattyút elindítja, amíg nincs megfelelő vákuum - na ezen a ponton szoktak elhasalni a gyengébb akkuk (timeoutol a folyamat), és nem lép ready módba az autó.
-
ddsteel
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Na ez marha jó. Én az udvaromban úgy állok, hogy szemben a házfalamra állok rá, a kereket beton fogja meg, így sose megyek neki a házfalnak. Namost az Auris után meglett a Corolla, először próbáltam vele beállni és a PKSB, amikor azt hitte, belemegyek a házam falába, akkorát satuzott, azt hittem, összeszarom magam. Azóta kikapcsolva van nálam ez, mivel ezt minden beálláskor eljátszaná. Sajnos azóta világít sárgán (nyilván) a műszerfalon, hogy ez ki van kapcsolva. Igazából csak ezért kapcsoltam ki. Namost nekem nem fizetne a biztosító semmire vagy minden balesetnél automatikusan én lennék a hibás?
-
-
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
A Lexusnak az AHS megoldása viszont tényleg jobb mint az AHB (ami általában nekem Toyotában volt): érdemes ezt megnézni.
-
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Az lenne a racionális, még 18" könnyűfém keréktárcsákkal és pótkerékkel.
A gyorsulás 8,0 még jó is, félek hogy a 80-120 lesz gyenge, főleg lemerült aksival
-
ddsteel
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Ez durva. Nekem sose volt új autóm, először 6 évessel kezdtem, aztán 4, 3.... Szerintem nem is lesz már új, ilyen árak mellett. Még ha meg is tudnám venni, egyszerűen sokallom az árukat már. Jó nekem a 2-3 éves is bőven. Szinte csak hétvégén és jó időben használom (Évente jópárszor Budapest-Siófok-Zala megye és 1x egy 3-4E km-es nagy nyaralás). Budapesten csak gyalog vagy bringa, utálom már a dugót

-
blueye
veterán
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Hát ezen elgondolkodtam és nagyon egyetértek
Amit a Toyotából kellene átemelni egy tökéletes autóba:
- e-CVT hajtáslánc,
- fedélzeti elektronika,
- szoftver OTA frissítés,
- Toyota app.Amit egy VW autóból kellene átemelni egy tökéletes autóba:
- vezérlő szoftver európai gondolkodásmódja,
- ABS jeladón alapuló defektfigyelő rendszer,
- csomagtartóban lévő okos megoldások (csomagrögzítő fülek, háló, kapcsok, stb.)
- esernyő az első ajtóban,
- nagyobb üzemanyagtank,
- hangszigetelés.Aki tud még mondani olyan dolgot, ami az egyik, vagy másik gyártónál szignifikánsabb jobb, az írja le
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Hol van ilyen akció?
Árlista szerint a plug-in hibrid 1,5-2 millióval drágább, mint a sima hibrid megfelelője...
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Egy C-HR Gen2 az áldozat, egy profi beépítő műhely műhely csinálta Budán. Nem az ő saruk, hogy nem lett jó az eredmény. Már korábban is motoszkált a fejemben, hogy nem egy komponens szetet kellene beépíteni, hanem az ajtóba egy koaxiális hangszórót, a magasat meg meghagyni a gyárit a gyári helyen. Így 2 magassugárzó dolgozott volna oldalanként, a fázis valószínűleg rossz lett volna, de legalább a magasak szintje nem esne 6-8 dB-t

#ncc1701:
JBL komponens hangszórókészlet 45 eft, beépítőkeret és csatlakozó 10 eft, rezgésszigetelő készlet 36 eft, beépítés, hangszigetelés 48 eft.
Hangszigetelés nagyon jó lett, ha kopogtatom az első ajtót, akkor ég és föld a különbség a szigeteletlen hátsó ajtókhoz képest

-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
CR2032? A Yaris Crossba a nagytesója kell, a CR2450-es... na azt találni egy kicsit kalandosabb, pedig bármelyik boltban lehet legalább 10 féle elemet találni... szerencsére a dealer ingyé osztogatja szervizkor a Duracellt, így van néhány tartalékom már (a kulcsban kicserélik, amivel leadom és adnak egyet a második kulcshoz, ami nincs ott) 😃
-
tycon
tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Ezzel az elemcserével nekem is meggyűlt a bajom. Bezár, nem nyit. Jó, cserélek elemet. Cseréltem, újra. Már semmit nem csinál, nem is vigyorog a piros a kulcson. Berakom a régit. Azzal megy, kinyit, becsuk. Jó, akkor te mégy a polcra a tartalékulcsnak. Most ez van. Hogy egy új elemmel miért nem megy? Nem update a tudásom? Általános és közlekedésgépész technikus, közlekedésmérnök, finommechanikai-műszerésztechnikai szakmérnök, 50 év tapasztalat, gyakorlat. Van ami kimaradt, nem figyeltem az iskolapadban? Vagy 500 röntgengépet terveztem a Philpsnek, stb. szerte a világon. Esztergáltam dugattyút, stb, stb. Javítottam órákat, építettem házat. Még elemet kell megtanulnom cserélni. Rászánom a hátralévő időt. Egyébkén megmértem voltmérővel.
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Próbálj meg eladni egy autót, aminél magától kinyílik egy autó, ami áramtalanítva van/lemerül az akkuja... én biztosan nem fizetnék érte. Arról nem beszélve, mekkora akku kellene akár egy napi működéshez is - kinyitni egy zárat nem nagy energia, viszont fordítva, állandó árammal zárni, na az igen (1-2Ah-val nyugodtan lehet számolni, záranként)...
Ez most egy felkapott téma, de amióta elektromos központi zár van, ez így működik (igazából a vákuumos is, csak az hiba esetén nem zárt be, de ha már be volt zárva, úgy is maradt, amíg valaki ki nem nyitotta, azaz belülről ki nem oldotta a mechanikát - nekem ilyen volt a Golf MK3-om). A Seat Leon MK1-emben a szerviz roncsolással tudta kinyitni a meghalt zárat (ajtócsere) - csak egy mikrokapcsoló eltört és többé nem nyílt ki, szériahiba volt a Golf MK 4-nél és a ráépülő többi autónál.
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Sokszor a külső mechanikus kilincs se segítene ilyen esetben, főleg ha be volt zárva az ajtó (automatán - Seat - vagy manuálisan, ahogy én szoktam a Cross-ban). Ha nincs áram, a zár zárva marad, oszt lehet rángatni órákig a kilincset.
Erre a megoldás egy hegyes tárgy, amivel be lehet törni az ablakot (nem kell nehéz, minimális erőfeszítés kell hozzá).
-
stuka20
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Én is kamerák meg radarok nélkül tanultam, de a szűkös garázsba való bejáráshoz nagy segítség (bár szüleim sem használják szerintem, de nekik visszalépés, főleg hogy mennyibe kerül), hogy látom oldalt is mennyi a hely még. Kis autómon nekem is bőven elég a tolatókamera, mert mindehová tolatok, bár a radart elfogadnám, nem érzem az elejét vagy nem látom, zavar
Pedig 18 méteressel dolgozom.
De talán a legjobb, ha beleülnek, tesztvezetik. -
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
"nekem sok input " - ez az! Nem vagyok boomer (sőt
) de már ez a változtatható kormánykapcsoló amit a HUDon (is) látok hogy éppen mit kapcsolhatok is kicsit sok ami az NXen van. Mondjuk tegnap óta már megszoktam 
Mindig kell valami új de néha az új már túl sok. Asszem' egy Tesla lenne most az utolsó amit vennék (se a meghajtás, se a beltér, se tablet only nem tetszik) pedig most jó áron van (és támogatás is lenne - persze csak cégre megint) -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Tom1939
üzenetére
Szerintem túltoljátok (parázzátok) ... 5 éves a hibrid jazzem és 1x sem látott még töltőt, a saját töltési rendszerén kívül.
Soha nem méregetem az akkut, csak használom az autót. Télen van úgy, hogy 1x sem megyek vele hosszabb távra (egyszerre = min 100 km-t ) és így sem volt gondom a "kis" akkuval. Hazudok... 2x voltam vele Németországban, először 2 éves korában januárban és 2 évvel később februárban, de ennyi. Ezen kívül csak városi rövid távok egész télen. Most 5 éves a vas és (kopp-kopp) semmi jelét nem adja akkuhibának. A kezelési könyv szerint 3 havonta legalább 20-30 percet kell vele menni, hogy elkerüljünk bármiféle akkulemerülést. Ezen kívül semmit nem írnak arról, hogy "ajjaj, meg hogy hűha"...
Azt el tudom képzelni, hogy raktáron tárolt autóknál esetleg megmakkanhat a kis akksi, ha nem töltik időnként csepptöltéssel, de ez a kereskedés hibája, nem a Toyota sara... nyilván szerintem. Persze a nagyfesz akkut is tölteni kellene 3 havonta, aminek elmulasztása akár komolyabb hibákat is okozhat a későbbiekben. Kiváncsi lennék, egy 6 hónapja "udvaron" tárolt autónál miként követik nyomon a tárolásra vonatkozó gyári előírásokat. Ha totál lemerül az aksi, akár soha többé nem fog működni "normálisan", csak addig, amíg kitolják a szalonból, aztán kinlódj vele te, vagy cseréltesd ki garanciában. Amúgy a hibrid aksikra általában van 5, Toyotánál asszem 10 év garancia, így emiatt sem aggódnék különösebben. A 12 voltos akkuk általában 5-6 évet bírnak, akármit is csinálsz vele, így arra kell számítani, hogy ez idő után akadhat gond a kis aksival, de ez sem feltétlenül 100%. Kis szerencsével akár 8 évet is kibírhat, viszont erre azért elég kevés esélyt látok. Priusok 20+ éve szaladgálnak az utakon és egy egy kivétellel semmi bajuk...én inkább ezt tartanám szem előtt, minthogy parázzak minden miatt. 40 évvel ezelőtt is autóztunk, nem ilyen technikákkal, hanem az aljával, de még ott sem volt mindennapos gond a lemerült aksi. Ha meg elkezdett nyekegni 1-3 év után egy téli reggelen, akkor irány a bolt és vettünk másikat. Ami egyszer megmakkan, azon semilyen töltő nem segít.
Nyilván szerintem.
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
A hibrid rendszer nem "tudja", hogy milyen 12V akku van benne - amit tud (végre), hogy figyeli az akkufeszt és push notification-t küld a MyToyota app-ra, ha úgy ítéli meg, hogy alacsony az akkufesz, be kéne indítani a járgányt.
A LiFePo4 12.8V-os feszültsége bőven jó, hiszen a saját töltőfeszültsége - és egyben az inverter kimenete, ami mindent ellát, mert nincs külön töltőáramkör, ahogy a normál autókban sem - 12.9-14V közt változik.
A Toyotánál szerencsére nem kell feltanítani az akkut - ezt jórészt csak a start/stoppos rendszereknél kell.
Én már merítettem le a Cross-t, saját hibámból, tavaly nyaralás előtt közvetlenül: egész nap nyitogattam, zártam, nyitottam, zártam a csomagtartót, és a tényleges indulás előtt kb 10 percc megadta magát. Na, onnan vehettem elő a másik autót bebikázni a Cross-t, sikerült is elindulni 40 perc késéssel a tervezetthez képest... Azóta van egy zsebbika a vezető ülés alatt - mondjuk eddig még nem kellett, 1 hetet simán kibír állásban (aktív keyless entry/start-al).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B560M i7 10700 32GB DDR4 1TB SSD RX 6600 XT 8GB ZALMAN i3 Edge EVGA 600W
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

).

még AWD is lesz hirtelen
Nyilván szerintem.