Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
válasz
felhasználó8
üzenetére
Pont ilyen 👍, örültem hogy közel volt a gumis, nagyon nem jó vele közlekedni.
-
honeker
őstag
Rav4 18” mankokereket hol tudok beszerezni ?

-
BaLee
addikt
Srácok a My toyota app-ban látok egy olyat, hogy "Spring 2024 Speed Limit Database update" gondoltam feltelepítem, rámegyek bekéri a Térképfrissítés Azonosító-t, ezt megtaláltam a térképeknél, viszont kéri a Térkép Szerviz Kódot aminél csak 4 vagy 5db csillagot látok. Azt hogy tudom kideríteni?
-
No.01
addikt
Baromira nem mindegy, h milyen szeles feluleten oszlik el az az 1400 vagy manapsag egyre gyakoribb 2000kg. Tovabba a magassag is sokat nyom a latba mert minel magasabb annal jobban deformalodik. Ha ezt meg tetozod az elobb emlitett sulybeli kulonbseggel akkor rajon az ember, h nemhiaba vannak ekkora kulonbsegek meretenkent.
A profil es a keverek "csak" a dolgok ~60%-a . -
KMT
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Kérdés ennek az oka. Nem sok logika van benne. Lehet, hogy ennyire nagy a tesztek bizonytalansága...
-
No.01
addikt
Az ADAC-ot erdemes fenntartasokkal kezelni. Nem teljesen hasztalan, de volt par eve egy bizonyitott megbicsaklasuk.
Ettol fuggetlenul vannak tenyezok amit az emberek gumivasarlas soran szeretnek nagyon elfelejteni. Azert megy egy marka bizonyos modellje jol teljesit egy adott meretben az egyaltalan nem jelenti azt, h a tobbi meretben is hasonloan fog funkcionalni.
Ki lehet fogni jo ar/ertek aranyu gumikat, de osszesegeben a nagy neveknel latszik a K+F-re koltott osszeg. Nem mindig szignifikans a kulonbseg, de ha neked azon az 1m-en mulik, h belerongyolsz az elotted levobe vagy sem. -
válasz
-szabi-
üzenetére
Mintha olvastam volna, hogy ezek az ADAC tesztek kissé részrehajlók lennének. Azt sem tudom hová tenni, hogy egyik évben top3 gumi új verziója hogyan kaphat nem ajánlott minősítést.
Azért a tervezők nem totál hülyék, az oké, hogy egy fejlesztés nem feltétlen jobb, meglehet, leheletnyivel gyengébb, de pl. olcsóbban előállítják. De hogy fejlesszenek egy sokkal rosszabbat, hát azt fenntartásokkal kezelem.
Ettől függetlenül én is szoktam ezeket a teszteket olvasni. Javaslom 2-3 (egymástól)független tesztoldalt elolvasni, talán tisztul a kép. -
g0dl
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Érdekes ( részleteket nem olvastam) de nekem a matek furcsának tűnik.
pl. két kiragadott példa a két széléről
Pirelli (3.8 2.6 1.9) összesítve 3.8
Continental ( 1.8 1.9 1.6 ) összesítve 2.0Nem látom ezek miként jönnek ki azonos súlyozás mellett, ha egyszerű súlyozásról van szó. Ha egyéb dolgok is játszanak pl. min,max vagy szponzorációs kvóciens akkor persze kijöhet
-
-szabi-
addikt
Kijött az ADAC idei téligumi tesztje: Itt a lista a gumikról, amiket jobb elkerülni télen
Amiket jobb elkerülni: Winrun, Pirelli, Vredestein, Zeetex.
Még jó, hogy én a tavalyi teszt alapján vettem Vredestein-t, akkor még jó volt.
Ma írtam egy levelet a Toyota ügyfélszolgálatának mivel az útvonalküldés hiánya nem hagy nyugodni.
Miért nem működik egy 2023-ban bemutatott magyarított funkció egy 2024-ben vásárolt autóval?
Egyáltalán melyik modell az amivel működik? -
polonic
félisten
válasz
Tibko8
üzenetére
Igen, elég drága. De a többi 0W-16-os sem az olcsóbb olajok egyike. Az a lényeg, az említett szabványt tudja. Azt nem tudom, hogy minden 0W-16 olaj ILSAC-GF6B minősítésű. De ha igen, akkor mehet bármelyik nevesebb olaj.
2ZRFXE motorkódhoz: FC16HR-CY9
2ZRFE motorkódhoz: SC16HR11 -
-
polonic
félisten
válasz
Tibko8
üzenetére
Szia
Meg tudod nézni a kezelési útmutatóban a karbantartási tervet is.
Egyébként olajból lehet kapni toyota 0W-16-os olajat, azzal biztos nem lősz mellé. Az a lényeg, hogy ILSAC-GF6B szabványt tudja egyébként.Nem ismerek Vác környékén szakszervízt. Kicsit távolabb a Mayer Budakeszin vagy Pilisvörösváron jó lehet. Vagy pl a monori szervíz.
Nem márkaszervízek közül a Car Fools vagy HEC. Ezeket ajánlották többször FB E210 csoportban. -
No.01
addikt
válasz
Tibko8
üzenetére
Szia,
Hybrid szuro: attol fugg. Ha kutyas/gyerekes auto volt akkor mar esedekes lehet.
Nalunk egyik sincs igy 95e km utan olyan mint az uj.
Gyertya: nagyon fontos a forras! Legyen eredeti. Draga, de nem kell gyakran cserelni ~90e kornyeken
Olaj: 0W-16. Eneos vagy ha van jo forrasod akkor Motul van olyan jo vagy meg jobb is tan.
Fekolaj: 2 evente ajanlott km-tol fuggetlenul. Manapsag szerencsere ez mar nem olyan extra. Majd jon valaki aki esetleg tud arrafele barmit. -
Tibko8
senior tag
Sziasztok most lettem egy 2019-es Corolla ts 1.8 Hybrid büszke tulaja pár alap karbantartással kapcsolatos kérdésem lenne. Nem garanciás ezért valami Vác és környékén keresnék olyan szak szervízt akik nap mint nap ilyenekkel foglalkoznak és egy fékfolyadék cserét becsületesen géppel cserélik ABS kockát is légtelenítve, Meg bármi más alkatrész cseréjében is jártas
Olaj és olajszűrőből mi az ajánlot és honnan érdemes beszerezni?
Gyertyából is csak a gyárit szabad vagy van értelmes utángyártott belőle?
Hybrid akkumulátor szűrőt nem találtam hozzá azt milyen gyakran érdemes cserélni és szintén milyet? Azt tudom hogy rendszeresen érdemes takarítani.Köszönöm előre is ha tudtok ezekbe tanácsot adni

-
herrká
senior tag
válasz
blueye
üzenetére
Valahol, valaki ajánlotta talán, tényleg nem emlékszem. A RAV4 is elfogadható forma, nekem oldalról a hátsója, illetve hátulról nézve is, kissé izé, az asszonynak meg nagyon izé. :-) Ráadásul körbenéztünk egyet egy parkolóban, és kijelentette a nej, hogy ez nekem nagy lenne! Ezt mondta az NX-re is, azért dobtuk. Érdekes, hogy az X3-at meg simán el tudja képzelni. Ízlések. Itt is :-)
-
blueye
veterán
válasz
herrká
üzenetére
SZvsz totál idefér

"Már nem emlékszem hogyan bukkant fel a Lexus." - gondolom a tartósság, szervizköltségek, megbízhatóság vonalon. Már írtam itt hogy a cégben elkérték a RAV4emet egy azonnali Milánó oda-visszára egy BMW M340i helyett hogy biztos ne legyen gond útközben (OK, annak a kereke nagyon peres, hiperérzékeny, BPn különösen veszélyeztetett.) -
herrká
senior tag
válasz
blueye
üzenetére
Így van. Ízlés és nem tudom mi... :-) Például a BMW. Soha nem is érdekelt. A fiam vagy két éve vásárolt egy E46 kupét. M packet, jelentsen ez bármit is. (nagyjából tudom azért) Erre már rálocsolt egy valag lóvét, hogy egyedi legyen. Én meg észre se veszem, mi változott. :-)
Automata váltó. Világ életemben azt tartottam, az nem nekem való! A gyerek nemrég vett egy E90 automatát, ne a "sorhat" legyen a napi szaladgálósa. Kipróbáltatta az anyjával. Aztán én is mentem vele vagy 30 kilométert. Tetszett. Anyukájával beszéltük, mennyivel kényelmesebb. Kinek hiányzik a kuplungolás a mostanában már állandóan beálló autópályákon. Így kezdtük el nézegetni az automata váltós autókat. Adjuk el a Volvót és vegyünk automatát! De ne legyen nagy autó, mivel anya a munkájából kifolyólag sokat ügyintéz a városban. Szeretne könnyebben parkolni. Közben - én valóban a boomer kategóriába tartozom már, sajnos - majdnem állandó derék és hátfájással, több térdműtéttel a hátam mögött. Akkor már legyen kicsit "magasabb" autó! SUV vagy SAV(?), crossover - eddig pfűűű, ingyen se kellene. :-) Mostmeg pár hete bújjuk a hahut és az autós teszteket a youtubon, én meg csomó autós fórumot szemetelek tele a kérdésekkel. A sok "telef.s.tt búvárruha suv, sav és crossoverek után, nézzük már meg a BMW kínálatát, mondta a gyerkőc... X1, X3 és nemrég az X2. Nem is csúnya! Nekem volt régen merci. Akkor azt is nézzük. Ú, a GLA! Aztán olvastam, videót néztem, kérdeztem. Lombozódtunk lefelé. Már nem emlékszem hogyan bukkant fel a Lexus. Előtte az Infinity. Arról lebeszéltek, hogy megszűnt a forgalmazása. A Lexusról meg úgy tartottuk, az az elit autója, nem a miénk. Aztán láttam, hogy kicsivel van az előbbi németek fölött árban, viszont talán jóval megbízhatóbb. Toyota kicsit olcsóbb, de majd mindben találunk nem tetsző valamit - kinézetre! Talán a Yaris Cross még bejön. A Corolla Cross már húzósabb árban. Nem szeretnénk minden tartalékunkat ellőni! Így talán még mindíg az UX a befutó.
Kedves Modi, bocs a hosszért, befejeztem! -
blueye
veterán
válasz
herrká
üzenetére
OK, ez ízlés dolga de pont ma, mielőtt írtam, ment előttem egy mostani X6 ami régebben hűha volt nekem, most pedig néztem a hátát és nem vágytam rá egyáltalán. Persze nekem tetszik az új Camry, biztos már nagyon boomer vagyok
Ezzel meg az a bajom h nem lehet lehajtani az üléstámlát 
-
válasz
blueye
üzenetére
X-es BMW-ből én is visszavágytam a rav4-embe... Nyilván azért is mert mindig probléma volt vele, de az autó maga sem váltott ki belőlem birtoklási vágyat (X1,X3,X4 is volt 16 napos amerikai úton bérelve, és nem azért mert én ki akartam próbálni mindet, mondjuk alapvetően karbantartási problémák miatt estek ki, de pl az x1 hajtáslánca egy kalap sz*r volt a duplakuplungos automatájával).
-
-
ncc1701
veterán
válasz
herrká
üzenetére
Japánból nekem a mazdák bejövősek, de azok olyannyira rohadnak, h soha. Ettől független anyának yarisa van, nekem meg egy swiftem is, szaladgálósnak. Ok, van még a lexus lfa, de az nem a megfizethető kategória.
A többi nekem olyan, mint amikor lsd-re szívtak volna varázsgombát tervezés elött. De ez ugye egyéni, el tudom fogadni, h a többségnek tetszik. -
herrká
senior tag
Köszönöm szépen! Hát az UX tűnik befutónak. De még van idő a tavaszig. Addig tudok variálni. :-) A szokásos nálam egyébként... Bármit kell vagy akarok vásárolni, körbe járom amennyire csak lehet. Mivel általában nem értek hozzá, ezért sajnos befolyásolni tud akár egy komment is. Így minél többet és alaposabban tájékozódom, annál bizonytalanabb leszek. :-) De most pár napja az UX vezet. Talán. :-)
-
den89
tag
válasz
herrká
üzenetére
Én spec megfogadtam, hogy többet nem tartok meg eddig autót, ameddig a mostanit megtartottam. (Igaz, fele annyit járok, mint korábban.) 200-250k km körül már biztosan el kezdenek előjönni a bajok (persze kor sem mindegy, meg hogy hol, hogyan volt használva). Az, hogy ez több milliós nagyságrend egy prémium esetében, az még hagyján, ha valaki megteheti, de mellette az idegeskedés, meg a macera, hogy évente X alkalommal járogathatsz szerelőhöz. Megcsináltatsz rajta két dolgot, kettőt pislantasz és jön a harmadik, majd a negyedik, stb...
Anyagi keretedtől függően (márpedig szerencsére úgy látom nem keveset tudsz rászánni), szerintem inkább engedj kicsit ebből a német prémium igényedből és vegyél minél újabbat, minél kevesebb km-rel pl. Toyota, Lexus (ha már ez a topic), VW, stb. Biztosan találsz ezekből, vagy más márkából is olyan autót, ami tetszik.
-
herrká
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Jogos! :-)
Azért most, hogy válogatunk, az autóipar egyen fantáziátlan bakancs formái után, (suv, crossover), felüdülés egy-ket japán. Persze az élen azért a két német prémium gyártó modelljei vannak tetszési indexben.
De sajnos ha nem is szívesen, de tényleg gondolnom kell arra, hogy az asszony ne jusson csődbe ha lehet, egy penznyelo típus miatt. Amit egyedül nem tud majd fenntartani. -
ncc1701
veterán
válasz
herrká
üzenetére
Az életben nem lehet mindenen csak spórolni. Feleséged is van, pedig arra is kell költeni.
Nekem így 50 körül lett fontosabb, h egy autó mennyire tetszik, eddig én is úgy gondolkodtam, h legyen olcsón fenntartható, fogyasszon keveset. Most már a szervíz igény másodlagos-harmadlagos szempont (egy szintig nyilván). Első, h nézzen ki jól. A japánok általában itt erős kihívásokkal küzdenek. -
herrká
senior tag
Fiamnak "csak a BMW"! :-) Látom mennyit költ rá.
Meg valamikor a 90-es évek elején dolgoztam kint az "NSZK"-ban. Ott a cégtulajdonos mesélte, hogy ahogy elkezdett indulni a biznisz, le kellett cserélni a merdzsot bomosre. Mert akkor azt sugallta, hogy elég pénzes ahhoz, hogy egy ilyen penznyelovel járjon... -
No.01
addikt
válasz
herrká
üzenetére
Ertem amit mondasz, de azt is latni kell, h manapsag az, h egy majd 200-e futott nemet premiumra ra kell kolteni 1.5-2.5M-et az majdnem teljesen normalis.
Nyilvan nem az, de azon technika mellett valahol megis. Nemhiaba kerulnek azon autok hasznaltan a toredekukbe az ujkori aruknak. -
herrká
senior tag
ncc1701 és den89, köszönöm szépen!
Igaz, én vagy mi is a BMW és Mercedes kis modelljeit néztük először. Persze használtan 2018-19 korulieket. Aztán kiderült, hogy ezeknél programozva van 200-250 ezrenkent a vezérlés és BMW -nel csapagysor csere. Anyagi vonzata pedig 2-2,5 millió forint. Ha megnézzük kb 180-250 ezres futás teljesítménnyel hirdetik ezeket az évjáratokat. Nem tudhatjuk mennyi van visszatekerve? Tehát 8 millio környékén vesz az ember egy ilyet és ralocsol meg 2,5 milliót. Vagy szintén 8-9 millióért egy ilyen korú kis Lexust, és ha igaz, töredéke a karbantartási költség. Ráadásul még jól is néz ki! -
den89
tag
válasz
herrká
üzenetére
Igen, hibrideknek "viszonylag olcsó" a fenntartása. Utolsó előtti kérdésedre a válasz, véleményem szerint: mert drága, nem egy népautó kategória. ~16-17 milliótól indulnak a Lexusok, ha jól látom. De több modell inkább 20-25, vagy akár több. Ok, az LBX (ami talán Clio/Yaris Cross méret?) 13-14 milliótól van.
Na most akinek 20+ milliója van egy autóra, az inkább a szentháromságot veszi (BMW,AUDI,Merci), meg amúgy nem különösebben érdekli a fenntartási költség, meg mire rá kell költeni „jelentősebb” összeget (80-100k km után, addigra valószínűleg eladja, de legalábbis nem kottyan meg neki egy fél-1 milliós szerviz).
Szerintem nincs akkora presztízse, kevésbé ismert a Lexus, mint a három jelzett márka. Aki meg mondjuk az erős középréteg, az veszi "olcsóbban" a Toyotát/VW-t, vagy persze más márkát.
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Bocsánat, csak nagyon rakattantam az UX-re... Lenne még pár kérdésem.
Feljebb írtam, hogy voltam márkaszervizben. A kereskedő igaz vagy marketing mondandója tartalmáról szeretnék kérdezni!
Azt mondta, simán elmennek 3-400000km-t nagy összegű karbantartás nélkül ezek a hibridek.
Olaj és szűrők cseréje náluk, olyan 50-60ezer. (Gyanúsan olcsó nekem, bár nem kérdeztem, hogy nettóban?) Ezen kívül 60-80 ezrenkent gyertya csere. Ez olyan 50. 80-100 ezer környékén váltó olaj csere, olyan 90000. De ő szokta javasolni, hogy ezek nagy részét egyszerre egy esedékes szerviz alkalmával megcsinálni, és akkor 120-130 ezerből kijön. Fekbetetek cseréje nagyjából szintén 100 ezer kilométerenként esedékes.
Tehát, gyakorlatilag töredéke a karbantartási összeg szinte bármilyen más autó típushoz képest.
Ráadásul, ha nála veszünk majd autót, ő a 10 év garanciat, megtudja toldani két évvel!
Viszont, ha bárhol veszünk és ráadásul főleg külföldről behozottat, aminek szintén ellenőrizhetetlen lehet az előélete, vagy otthon cserelgettek az olajat pl, arra biztos, hogy nem fogok kapni hibrid garanciát!
Ez utóbbi pár mondat kivételével, ha igaz a fentebb írt sok pozitívum a kevés karbantartási igényről, akkor nem értem, hogy miért látni olyan kevés Lexust?
Köszi a válaszokat és a türelmet! -
KTTech
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Felénk talán fél évig, vásárlás után. Én 5 évre kötöttem meg, mivel PCP-s a hitelem a Crossra, az 4 év alatt fut ki, majd a maradék összegre jön az új hitel majd, de az már HP lesz (PCP-n kisebb a kamat, de nagyobb a garantált érték a végén, a HP-nél meg kifut a hitel a végén).
-
stuka20
senior tag
Annyit nézelődtem/ gondolkodtam az autócserén, hogy végül arra jutottam nem veszek semmit.
-
GalaHU
addikt
válasz
KubanitoS
üzenetére
Kvázi az avulásodat is fedezi a casco-n felül. Új autónál igazán durva, mert ugye ahogy kigurulsz a kereskedès kapuján százezrekkel ér kevesebbet “hivatalosan” az autód. Ezen felül fedezi a casco önrèszt ahogyan a kolléga írta.
Nekem a RAV4-re 88k volt egy hónapja. A casco 288k, a kgfb meg 40k körül B10-ben. Bp, F47
-
polonic
félisten
válasz
herrká
üzenetére
Mondjuk én halogénesből ültem át és a ledes világítás egy megváltás volt azután.
Nyugodtan nézd meg netrisken. Beírsz mondjuk egy közeli jövőbeli dátumot, hogy akkor van az évforduló és akkor már lesz egy támpontod. Aztán a tényleges szerződéskötéskor már tudod, mire számíthatsz. Nem lesz olyan, hogy fele vagy dupla áron lesz ugyanaz a biztosítás.
Az összeget én is leírhatom, csak itt nem lexus van. Eger, 38 év, B6 kgbf, C2 casco, allianznál mindkettő. 43 ezer ft a kgbf, casco 300 ezer 200 ezres önrésszel. Az alany pedig 2023-as 2.0 corolla TS.
-
herrká
senior tag
válasz
xEon1337
üzenetére
Köszönöm szépen! Viszonyításnak elég is. B10/C10 a nej. KGFB harmada, a casco szintén, a jelenlegi Volvonkra. Akkor kb minimum duplázódik nekünk majd.
polonic, köszönöm! Nem vezettem még ledes autót. Xenonnál már találkoztam olyannal, ahol a halogén is jobb volt :-)
Casconk van is mindíg. Ezért kérdeztem. Most kötöttük át az évforduló miatt. Ezért nem kalkuláltam inkább, mert elég pontos adatokat kell megadni hozzá. Csak nagyságrendileg érdekelt. xEon1337 segített is ebben.peetie1, köszönöm szépen! Használt lesz és kp-re. Hitel semmiképpen.
-
peetie1
aktív tag
válasz
herrká
üzenetére
A casco mellé fogják javasolni valszeg még a gap biztosítást is, ami nekem plusz 70ezer Ft egy évre, de így bármi nagy gáz történik fedezve vagy pénzügyileg, pláne ha hitelre vetted a kocsit. Szóval a casco mellé még pluszban egy ilyen tétellel is számolj. Nem kötelező persze megkötni.
Kötelező nekem pár ezer forinttal lett csak drágább a hibridre, de esett ki együtt kötési kedvezmény. Szerintem ott nem lesz nagy változás, a casco az ami duplájára is nőhet egy régebbi autóéhoz képest. De a jó hír ha van casco bónuszod, azt is át lehet vinni az új autóra és akkor jelentősen csökken a díj.
-
peetie1
aktív tag
válasz
pilóta
üzenetére
Vitara volt, az annyit ment amennyit mutatott. Mikor kigyulladt a tankolás jelző lámpa, akkor le is vette a hátralevő kmt, de addig amíg kint volt az jól saccolt, a 0 literhez mutatta a távot. Előtte egy 320dm volt, őszintén szólva arra nem emlékszem,hogy csinálta mert az meg totál hazudott a fogyasztásrol, vagy 2 literrel kevesebbet írt a valósnál
-
-
polonic
félisten
válasz
herrká
üzenetére
Ez ilyen. Minden brutálisan drága. Ellenben mondjuk nagyon jó szerintem a led világítás.
Mostanában minden újabb autóra ajánlott cascot kötni.
Az, hogy mennyibe kerül, te is meg tudod nézni. Mi honnan tudnánk? Egy biztos, drága lesz az is.
Netrisken kalkulálj egyet az autó adataival, asszony adatait megadva. Látni fogod az összes elérhető ajánlatot. Úgy már lesz egy nagyjából összeg, talán egy egész pontos is. -
herrká
senior tag
Sziasztok! Egyre inkább az UX, esetleg az NX marad a listankon, a tavaszra tervezett autocsere okán. Voltunk egy Lexus szalonban, hogy "élőben" is megnézzük az UX-et és az NX-et. 2021-eseket mutatott a kereskedő. Igaz, mi inkább a 2018-19-eseket nézegetjük a keretünk miatt...
A kolléga mindenáron az NX-et ajánlotta, hiába mondtuk, hogy nekünk elég a kisebb is. :-) Büszkén mutatta az NX LED lampajat, hogy milyen jó is az, igaz, egy lámpatest 1,5 millió forint. Akkor hirtelen nem jutott eszembe, csak hazafelé, hogy ha csak egy lámpa ennyibe kerül, akkor mennyiért lehet erre az autóra cascot kötni? Vidéki, 50+-os női tulaj, normál használat mellett. Nekem évek óta nincs jármű a nevemen, csak az asszonyen, folyamatosan.
Esetleg valaki tudja mennyi lehet a casco? Illetve a KGFB magasabb a hibridekre, mint a nem hibrid autókra általában?
Köszönöm -
Imy
veterán
válasz
peetie1
üzenetére
Igazad van sajnos, de nézd meg az első tankolásomat. Azt írta, hogy nincs benne üzemanyag. És 27l sem ment bele.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
peetie1
üzenetére
Nem tehetik meg, amcsi eloiras szerint minimum 2 gallonnal lenni kell benne, amikor 0merfold a hatotav.
Ott ugye a kozepso reszen siman van, h 150-200mile a ket kut kozott tavolsag, meg ugye a tulbiztositott szabalyok es mindenert perles (ne rakd a macskat a mikroba stb), biztosra mennek.Illetve gondolom az ott szokasos 30 gallonos tanku, hatalmas fogyasztasu v8 pickupokbol indul ki a szabaly.
A hybrid toyotak pedig nem europanak vannak fejlesztve, ausztraliatol dubai-on at ugyanaz a technika. -
-szabi-
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Ma hidegen mind a 4 kerékben 2.3b nyomás volt.
Sikerült a cserénél beállítaniuk amit kértem.
Szóltam a kerékanyák miatt is, hogy 103Nm a könyv szerint de azt nem tudom ellenőrizni.Az autót zavarta, hogy felemelték egyszer csak kizárta az emelőn az ajtókat aztán nemsoká bezárta újra. Mondjuk nem volt nálam a kulcs lehet a szerelő nyomta meg!?
Kell valami módot aktiválni tudatni az autóval, hogy szerelőnél van?Odafelé szépen kapcsolódott a telefon és az autó a szerelőtől elfelé viszont nem.
Így megint el kellett fogadni a felhasználási feltételeket.
Aztán útban hazafelé 10 perc elteltével összeálltak.
Persze annyi esze már nincs, hogy betöltse a profilom vendég módban maradt.
Rányomtam, hogy töltse be a profilom, amit menet közben be is töltött.
Ennek ellenére az alkalmazásban ez az út is elveszett, pont mint azok amikor nem sz@rakodok az összekapcsolódással és elutasítom a felhasználási feltételeket.Ma közel álltam egy bokorhoz, a hátsó ajtó még felnyílt, de kipakolás után lecsukáskor megszorult a bokor miatt és nem csukódott le.
Gondoltam előrébb gurulok de arra meg nyitott hátsó ajtóval nem volt hajlandó.
Végül N állásba tettem és nekem kellett előrébb tolni.
Jó, hogy mindenen van szenzor.És akkor még ott a térkép probléma.
Nem értem milyen autót támogat ha egy 2024-ben vásároltat nem!?Négy hónap elteltével az a véleményem, hogy a szoftveres megoldások egyszerűen gagyik.
-
peetie1
aktív tag
Én mérnök vagyok ha előttem van egy műszer ami 0t mutat akkor az 0 legyen a valóságban is, ne 7 liter... Számolni meg tudok szemem is van amivel a műszert nézem és elmegyek időben tankolni. Ez olyan nagy kérés?
Amúgy csak 43 literes a tank elvileg, én valamiért 45re emlékeztem, de ezt is össze vissza írja minden oldal. Szóval 0 mutató állásnál kB 7 liter maradt még benne.
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Azt azért hozzátenném, hogy nem sikerült visszatankolni az autót a szükséges 7/8-ad tankra, mert 5 liter körül számoltam neki, hegynek föl és le, és kb 4 alatt evett (és tele ment, örülhet az autókölcsönző, és az automata benzinkút is lenyúlt volna mert kp-t raktam be, nem baj odaadtam a helyi fiataloknak a vouchert majd letankolják ők)... A fogyasztásban nagyon erős ez az 1.8 122 lovas
-
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
OK, igazad van
, emlékeim szerint én is sokkal óvatosabban parkoltam vele pedig rövid, csak azt akartam mondani hogy pl. a 2009es Ford Focus kombival sokkal macerásabb volt NEKEM anno parkolni pedig abból mindenfele IS kiláttam
. És mi mindketten jól parkolunk, aki nehezen, fél tőle, annak rámálom valóban (ismerek ilyet
) -
-
stuka20
senior tag
válasz
blueye
üzenetére
Pontosan ezért is írtam fentebb, hogy a toyotás mondta, hogy nem elég, hogy drágábbak lesznek az autók, de még a kedvezményeken is karcsúsítanak. Ezért is gondolkodok én is egy cserén, mert jelen pillanatban viszonylag jó árért veszik be a régit.
Egyébként a sedan is, szép, csak kár, hogy nincs benőle 2 literes verzió, se jbl hangrendszer, se executive csomag, ami a katalógusban meg szerepel. (konfigurátorban nem)
Viszont nagyobb a lábtér és a raktér, és a GR-S szürkéskék színe és szép, 140le és szintén keveset eszik. -
stuka20
senior tag
válasz
KubanitoS
üzenetére
Igen azt elírtam, 15M akart lenni. Ez a random példa azért jó, mert ha beveszi a jenlegimet a toyota, akkor a maradvány tényleg jelentéktelen marad.
Viszont olcsóbb nem lesz már semmi.KMT:
Ebben van igazság. Viszont a fizetésemhez viszonyítva számolok és nem megy minden az autóra, bőven tudok félretenni, és szerencsére abban a helyzetben vagyok, hogy nincsenek nagy kiadások. Ezért is gondolkodtam, hogy így kényelmesebb lehet váltani. -
KubanitoS
veterán
válasz
stuka20
üzenetére
Itt most elírtál valamit, vagy mégis milyen Corolla az 18 misiért?
Amúgy én a helyedben keresnék egy 2-4 éves használt Corollát 7-9 millió között 20-70 ezer futásteljesítmény között gyári garanciával. Ha Toyota szalon árulja a kocsit, vagy volt tesztautó, akkor még erre is tudsz felvenni Toyota hitelt. Random példa. Felét befizeted, többi meg hitelre valami nevetséges törlesztőre és még pénzed is marad.
Nyilván az új autó az új autó (meg új autót nem hasonlítunk használttal), csak azért említettem ezt példának, mert olyannyira el vannak szállva az árak, hogy az már nevetséges, az értékcsökkenés pl a linkelt kocsiban meg már jelentős és annyival nem lehet rosszabb egy ilyen autó, mint egy vadiúj.
-
KMT
addikt
válasz
stuka20
üzenetére
Csak hogy tovább bizonytalanítsalak, autót nem vennék hitelre és az sem egy rossz alapszabály, hogy kb fél évnyi fizetésnél drágább autót nem engedhet meg magának az ember. Kivéve persze, ha mellette egyébként van nagyobb vagyona, de akkor meg a hitel nem merül fel.
Ha most vagy fiatal, akkor most kell a leginkább megtakarítani, mert a kamatos kamat hatása most tud érvényesülni. -
stuka20
senior tag
válasz
stuka20
üzenetére
Nem tudtam vagy olvastam semmit ezekről a corolla hibákról, de még csak teszteknél sem láttam, hogy gondjaik lennének. Hol van ez a csoport egyébként?
Úgy érzem maradnék toyota vonalon, nem kell plug-in hibrid, tetszik ez az öntöltős verzió.
Persze elfogadnám a golfot, de drága és a szállítása is hosszabb ideig tart. Bár a gte talán városi használatra jobb választás lehet. -
stuka20
senior tag
Néztem a golfot, az is nagyon tetszik, de sokkal drágább. Corollára van 1 millió forint árkedvezmény, így 16 helyett 18M, havi akár 85-ért. (havi 150-ig tudok elmenni)
Viszont a corolla cross-t is egalább 9 évig kellene törlesztenem, hogy az teljes mértékben az enyém legyen, a 18-19 milliós gti vagy gte-nél is ez lenne a helyzet. De az tényleg fiatalos autó és vadító.
Na de megéri e 5 évig forgatni az autókat?A HB corollát 5 év letetelte után kitudnám fizetni zsebből. De akkor is mondhatom azt, hogy fiatal vagyok még, megyek még egy kört, de 5 év az sok idő.
A golfot vajon mennyire drágább fenttartani, mint a toyotát? Még ha lízingelve is van.
Szóval engem elég könnyű elbizonytalanítani. Na meg nem egy telefont vesz az embert, így érthető, hogy sokat vacillál rajta az ember.
szerk.: De igen, valóban nem néztem toyotán kívül mást. Túlságosan megbízhatónak és hosszúéletűnek tartom. (bár ezt megint ellentmondás részemről, hisz ha fiatal vagyok, akkor nem ragadok le most egy típusnál évtizedekig
) -
peetie1
aktív tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
A 90es docogest a cross is nagyon komalja, 4.1literrel elmegy. Ezen meg is lepődtem. Pályán 130korul már a 7-7.5lt kéri, na ezen nem lepődtem meg
-
-
pècsimunkás
addikt
válasz
peetie1
üzenetére
Ezt:
gondolom láttad
.Az Aurisom könyve egyèbkènt 7l hátralevő üzemanygot ír mèg az 50literes tankba, mikor világítani kezd a visszajelző lámpa.
A valóságban 10 l üzemanyag van mèg az 50literes tankban.
Ez is ráhagyás.Előző autóm- Renault Mégane1 ph2 ugyanígy volt kb.
A fedcomp is 80 km megtehető táv kiírása után nullát mutatott rögtön. De pánikba nem estem abban az esetben sem
.Egyébként nagyon bírtam a rönót is.
60 literes tankja volt, 5-5,5- el el lehetett vele országúton járni 100-110 kmh-val.
Tankolás után, ha országúton mentem, 1200 km hatótávot írt ki a fedcomp
.
Ès benzines autóról beszèlek
.Szóval, ez a biztonsági ráhagyás megvan máshol is.
Ami igazából nem baj
. -
ParmaBoy
aktív tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Azert ezekkel a csoportokkal ovatosan. Azoknal a modelleknel, ahol a zome flottas, mindenhol ez megy, ha valaki (sokan) elegedetten hasznalja, azt nem irja be. Mindegy, h b8 passat, focus4, vagy ceed3.
Nekem van szerencsen kb mindenben ulni es szerviztapasztalat is van hozza: a corolla atlag feletti megbizhatosagot (atlag feletti arral, de remek maradvanyertekkel) hoz toyotas osszrszereles mellett.(A masik veglet az ilyen fb csoportoknal a swift/prius, ahol zommel maganszemelyek vannak es 3 litert fogyaszto vilaglegjobbautoja" az ovek, aki mast mond, az akasztast erdemel. A tesla meg meg ezen is tultesz.
-
peetie1
aktív tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Dehogy, én imádom az autót csak mivel újdonság elég sok a kérdés . Cégnél corolla tsek vannak, azok is tetszenek, de ez a cross meg egyenesen parádés

-
viizo
tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Van nálunk két Corolla új koruk óta, mindkettő teljesen korrekt autó, soha egyikkel sem volt gond, nem csörög-zörög, minden jól működik - mindig mulatságos ezeket a 'van a haverjaimnak és a Corolla egy sz@r', meg 'legalja autó' kommenteket olvasni.
Mint ahogy sem egészen mindegy, hogy a haverjaidnak saját autójuk, vagy alájuk rakta egy cég az alsópolcos biznissz edísönt? Utóbbi esetben igazuk lehet, bár általában mindegyik Corolla kifejezeten rossz szokott lenni a területisek beszámolói szerint: nem mennek háromszázötvennel, nem gyorsulnak csak kétszáz másodperc alatt fel harmincra, bőg és béget a motorjuk a hibrideknek állandóan. Autópályára ezekkel ki sem lehet menni, mert meghalsz, eltipornak vele olyan tetűlassúak, ráadásul mivel nincs zajszigetelés, így egymillió-trillió decibeles, rakétaindítással egyenértékű zaj van bent 60-es tempónál is.
Ezek a csoportok irtó félrevezetőek - a csoportban szted a tagok többsége minden nap leírja hogy 'ma is jó volt az autóm'? Vagy esetleg csak a nyűgöket gépelik be azonnal, vagy kérnek segítséget. Ha csak ezeket a fb csoportokat olvasná az ember, az ereit felvágná és bezúzatná az összeset, mert hát ezek négykerekű kukák, ugye.
Hibátlan autó? Nem. Lehetne fejleszteni több téren? Igen. De nagyon sok az olyan tulaj, akinek nincsenek különösebb nyűgjei, és számos ok miatt szereti a kocsiját, amit vett, vagy épp nem vmi céges low-end verzióban ül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- 3M füldugó 50 pár (100db) eladó
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Bő fél literrel kevesebbet eszik mint az én 10 éves 3.gen Auris TS-em, hasonló használat mellett.
?
)
.