Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Yettel topik
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
honeker
őstag
Rav4 580 L csomagtarto szép pakolhato méret …de 70/80 kg nem lehet többet pakolni mert le szakad a potkerék rekesz teteje/ sinje….és huza a segit mert a rugok sem birják……rétegelt lemezt vágtam a csomagtérbe igy már birja a rugokközé légrugo került
-
Dare2Live
félisten
Amúgy a yaris 2be még tologatható a hátsó üléssor. 3 clicket hátra tolva amivel még egy 10évesnek is kényelmes a hátsó sor befér egy nagy babakocsi persze összecsukva és egy 16"os gyerekbicikli koppra.
Az azért nem rossz egy városi mindenhova befér 3.75m hosszú kocsitól.
Valahol kár, hogy a dizájn crossover/suv vonal mennyire megette a célszerűséget.
-
den89
tag
válasz
ddsteel
üzenetére
Nálunk csak egy babakocsi aktuális, az is összecsukható elég kicsire, gyerekágyat nem szoktunk vinni. Mi ilyen biciklis kirándulásokat sem szoktunk nyomni, mint Dare2 kolléga, helyben tekerünk, egyelőre azt is inkább csak a nagyobb gyerekkel. De később sem tartom valószínűnek, sőt szinte kizárt, hogy 4 biciklit be kell majd raknom az autóba.
Költözés 5 éve "letudva". Munkám sem olyan jellegű, hogy kellene hozzá a kombi pakolhatósága. Szóval igazából nekünk egyáltalán nem létszükséglet a kombi. Ettől függetlenül aláírom, hogy néha szívás tud lenni a lépcsőshátú. 1-2x én is anyáztam, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy a 14 év alatt (mióta ezt az autót hajtom), hányszor volt ilyen.
g0dl: az első mondatoddal új infót mondtál, köszi.
Én eleve úgy keresek autót, hogy mi az ami tetszik. Nyilván sok más paraméter is fontos, de olyan autót nem fogok megvenni, ami nem tetszik. -
ncc1701
veterán
Fiatal koromban én is úgy voltam vele, h nem számít a külseje. Most így 50 fele már fontosabb, mint az, h ne romoljon el/kelljen rá költeni. Ha tetszik az autó, akkor nem érdekel, h szervíz igényes, ha meg nem tetszik, akkor bele sem ülök, bármilyen jó lehet tőlem amúgy.
-
g0dl
addikt
A kocsival úgy közlekedik az ember, hogy belül ül, a külsejét nem is látja. Lehet kisebbségben vagyok, de nekem egy kocsinál a külső nincs az első három legfontosabb szempont közt.
Egyébként a corolla kombi külsejét tekintve szerintem csak a hátsó részt oldalról nézve érheti kritika.
-
venom8888
őstag
Ebbe a yaris 3 ba ami 2012 es evjarat, pontosan milyen olaj a gyari eloirt? Amugy meseszep volt az egesz motortete, es az olaj is benne,mint ha 1 oraval elotte csereltek volna.
-
válasz
KTTech
üzenetére
egyrészt, másrészt az aero-hatékonyság sem megfelelő, hátul még pici leszorítóerőt is termel és turbulens levegőt.
DE légterelő elemekkel v a mai kombik lekerekített bódéjával ez semlegesíthető. Ilyen projektet megnéznék, bár a mostani corollákkal-yarisokkal az ültetés nagyon nem értelmes

-
No.01
addikt
A manualban csak az alap kerékmeret szerepel? Úgy értem, hogy a sebesség és a súlyindex is látszik vagy nem?
-
ddsteel
senior tag
válasz
Flashback
üzenetére
Hát igen, mi az első 2-3 évben: 2 babakocsi, 2 gyerekágy, így kezdődött a buli, ez volt az alap. Mindig kocsival mentünk, Olaszország, Horvátország stb minden évben. Marha jól jött a kombi. Plusz bútorokat is tudok vele cipelni, építkezésben, költözésben is segített stb. Nekem már a kombi az alapforma egy autónál, majd átállítom az agyam a HB-re, ha végleg kirepkednek a gyerekek. Bár unokáknál is jól jöhetne az még....
-
ddsteel
senior tag
válasz
Flashback
üzenetére
Sokan vannak szerintem így ezzel. És nem értem, hogy a legtöbb kombit miért áldozzák fel a suv ok oltárán. Értem, hogy divat, meg hogy veszik, de rengeteg olyan embertől olvastam már véleményt, akik hiányolják a kombikat. Egy ilyen hajtaslancot, valóban, simán be lehetne varrni egy mínuszba vagy egy Octavia méretű kombiba. Bár lassan már, ha felnőnek a gyerekek, nekem már egy Corolla HB is elég lesz.
-
ddsteel
senior tag
Az Insight-ról olvastam teszteket korábban, de nekem a formája, ahogy a priusé sem tetszik, én kombipárti vagyok 2 gyerekkel (igaz, már közben 17 és 18 évesek lettek a gyerekek
), és egyébként is. Az Insight hajtása valahogy a tesztek alapján sem győzött meg, a Toyo kiforrottabbnak tűnik -
ddsteel
senior tag
válasz
Flashback
üzenetére
Ne bánd, mondom, én erről váltottam Aurisra, 2019 decemberében vette meg tőlem egy Miskolc melletti faluból egy ember, aki 100E km alatt keresett ilyet és hosszú távokat megy. Neten, fórumban látta, hogy gondos gazda vagyok (tőlem jó biznisz autót venni, egyszer az Aurisommal is jól jár valaki.) De már én is leragadok a hibridnél, imádom ezt a hajtást plusz hogy automata (régebben sosem gondoltam volna, hogy így megtetszik egy automata hajtáslánc, persze 94-ben, amikor elkezdtem vezetni az automata "váltó" együt járt a benzinzabálással).
-
No.01
addikt
Ha valakit esetleg érdekel egy 2021-es Corolla kombi hybrid 2.0 az keressen meg privátba. Mindenki jól járna

U.i. sajna egy vicc, hogy hol járunk így 2024-ben emeberi hozzáállás, ígéret és megegyezés témakörökben
-
ddsteel
senior tag
válasz
Flashback
üzenetére
Ilyen autóm volt, színben is ugyanez volt. 1,6D a legjobb motor volt ehhez. Óriási hely volt hátul, fel lehetett hajtani a hátsó ülés ülőlapját és egy biciklit betolni a helyére
Csak mennie kellett, mert nem mentem hosszú távokat és a dízelnek az nem jó. A mostani Auris HSD kombimmal is elégedett vagyok (a fogyasztása dízeles, sőt...), de a Civicben sokkal több hely volt. Ha jól tudom, a 10genből már nincs kombi (és valószínűleg a jól fogyasztó dízelt is kinyírták), úgyhogy nálam már nem jöhet szóba (egy sima benzines kombi). 2016ig ment a 9gen, szóval 8 éves a legfiatalabb példány is. -
_drk
addikt
Új autónál a megbízhatóságot nehéz megmondani, csak ha régebbi motor van benne, meg ha ugyan azokat az eszközöket használják. De ma már ugye sok új dolog van mindben.
Beltérre meg megkell nézni, mert az folyamatosan változik és romlik is most és a költség kimélés miatt egy fokkal rosszabb mint volt a jelenlegi az előzőhöz képest.
Akár gyártás alatt már sokat változnak évről évre az autók. -
GalaHU
addikt
válasz
honeker
üzenetére
Közkeletű tévedés, az adásvétel pillanatától felelsz a kocsiért, ha hazaúton balesetet okozol, akkor zsebből fizetheted az ellenfelet.
A neten 10 kattintás az egész, de venom kartárs láthatóan nem mozog otthonosan az autózás világában, pár ezrest megér hogy mindent elintézzenek helyetted.
-
GalaHU
addikt
válasz
venom8888
üzenetére
Beadod az egész hóbelebancot egy átírató irodába ahol 8000 Ft-ért, intézik az eredetvizsgát, kötnek biztosítást, kiállják helyetted a sort az okmányirodán (őket minden nap fogadják, ha Te olyan helyen laksz lehet, hogy egy hétig nem kapsz időpontot) aztán másnap boldogan furikázol...
pl: Sport Car Centrum, Nagytarcsa
-
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
Ok👍
-
dragon1993
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Speedzone a legutolsó hétfői adásában szemlézte az ADAC statisztikát ami 3 milliós merítéssel dolgozott. A Toyota elég rosszul szerepelt. [link]
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
Jó, hát a 90- es èvekben is azt mondták, hogy a règi Toyoták a jó Toyoták, az újabbak meg túl komplikáltak.
Aztán nèzd meg a mai Toyota megbízhatóságot.
Mint a 90- es èvekben, amikor leuralta a Carina, Corolla, Starlet a 3 fő kategóriát.
A megbízhatóság meg jó èrtèktartással is párosul!
Szerintem!
Vagy nem?Hozzá tenném, hogy lassan 8 ève hajtom a "komplikált" kis turbós Aurist, aminek kb egyszer volt egy kisebb hibája, amit 10 percen belül orvosoltak, de lerobbanás nem fenyegetett.
Az, hogy 30 ève meg Toyotázom, valóban kis merítès.
Igazad van, szinte semmi.
A hibridekkel- ma már kb csak azok vannak -pl nincs tapasztalatom, így hozzá szólni sem tudok, de valahogy nem szoktak lerohadni, ès mèg èrtèktartóak is.Persze, majd 10 èv múlva- meg addig is, le lesz írva, hogy a Toyota nem olyan jó, mint règen.
Pedig de! -
KMT
addikt
Az a bajom, hogy a golf elrontott. A zajszigetelésben egyértelműen, de az olyan apróság, mint a vezető felé fordított központi kijelző is. Utána minden középre néző kijelzős kocsi idétlennek tűnik. Lehetne ez EU-s irányelv.
És még tágasabb is.Tudom, ez nem a milyen autót topik, de mi lehet az arany középút új alsó-közép kategóriás autóknál? Olyan értelemben, hogy megbízható is és "kényelmes" is (értve ez alatt kb. a fenti szempontokat).
-
ncc1701
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Szoft taccsot hagyjuk is, de a konszern, felsőbb kategóriás autók beltere 200ekm után is vadi új tud lenni.
-
dragon1993
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Becsületesnepper pl az Audi beltereket dicséri, hogy 300.000km felett is elég szép.
Nekem a Toyota tartósság / megbízhatóság mítosszal az a bajom, hogy ezt a 15-20 éves kocsik alapozták meg, azóta sokkal komplexebb lett minden.
Nyílván sose romlott el a radaros tempomat régen, hiszen nem volt benne.Eltelt 20 év, bele került egy halom dolog, cégek veszik, árverseny, eu betíltotta ezt a pasztát azt a gumit...
Kb ugyan azokkal a beszállítókkal dolgoznak a cégek, ugyan azon a gyárósoron készül 10 márka alkatrésze.
30 éve Toyotázok, is egy kicsi merítés valójában, engem is az első gyár bejáráson ütött meg a volumen.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
30 ève Toyotázom.
2 db Carina E- mai napig megvan az egyik, Corolla E10, Auris e18.
Talán van tapasztalat, ès lehet csak feltètelezès, de nagyobb esèlyt látok tartós Toyota beltèrre, mint a soft touch VW vagy èppen Renault tartós beltèrre.
Hozzá tenném: 1: van velük tapasztalat!
2: lehet, Golf lesz a következő autóm.Ennyi...
-
dragon1993
addikt
válasz
honeker
üzenetére
Azonnal.
Totalcaron van egy cikk, hogy be lehet szívni rendesen. [link]#21447 Paxker315
Nem fogunk ebben egyetérteni.
Kis különbséggel vezettem ezeket a kocsikat, az összeset a cég fizette.
A Toyota szerintem rengeteg hiányossággal küzd, cserébe a Leasing kordinátor szerint sose volt ilyen nyugodt, amióta Toyoták vannak a cégnél.
140+ céges kocsi van magán használatra a cégnél, nekem ez elég nagy merítés, hasonló panaszok vannak a közvetlen kollégáktól 10+ Corolla. -
válasz
dragon1993
üzenetére
Oh van egy t-roc, amit pár hétig használtam. Aranyos kis autó, nekem nem volt vele gondom. Ahogy a golf 6&7-tel sem, és eleinte a jettaval sem volt probléma. De a hiperszenzitiv ingerfeldolgozas okozta nehézségek erősen korrelalnak a lelki állapottal, élettel, így nem érdemes relevánsnak venni a szubjektív megelt élményem. Azokban az időkben sokkal kevesebb felelősség és feladat volt az életemben, és nem voltam annyira érzékeny. Ez változott meg
-
dragon1993
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Pontosan.
10000km alatt kirepedezett az autómata váltó gombja.
A Golf V kézi váltó kopás mentes 17+ év után, szóval majd megnézzük 20 év múlva.
[KÉP] (Márka szervíz szerint nincs itt semmi látnivaló) -
ncc1701
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Hát ez ugye az aktuális kiadásnál majd 20 év, és pár 100ekm múlva kiderül. Addig csak feltételezés.

-
pècsimunkás
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
A beltér tartóssága pont Toyota erèny!
-
dragon1993
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Toyota sajátosság.
A Golf V-ben is jobb hangszigetelés a kerekek felől mint a MY2023 Corollában és csak fejlődtek.
Cupra Formentorban is halkan lehet beszélgetni 140km/h körül, Toyotában nem.Értem, hogy drága volt, de a kognitív disszonanciában nem kell beleesni.
Sőt a beltér 1,5 generációt van lemaradva, a vezeték nélküli töltő vacak és a beltér tartóssága minimum kérdéses számomra.
-
blueye
veterán
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Meg vettem az autot, mi a menete most a forgalomba helyezesenek? Meg van minden papirja, ma vcettem meg, el tudja valaki mondani lepesrol lepesre?
-
honeker
őstag
Azért a románok az osztrákoknál is viszik a pálmát….nem is kekecketem.. minek , utánfito egy miltical a platoján ami nem nagy egy locsos kocsi és 100 nál ugy el ment melletem mint ha álltam volna…..
-
Nehéz mert nekem volkswagenem nem volt jó ideje. Az biztos hogy a 2015-ös apu corollához képest a 22-es rav4 alapban is jóval halkabb. Most hogy megvan a hangszigetelés azt mondanám még jobb, de azért ehhez ki kellene próbálni hosszú távon egy vw-t vagy egy lexust. Mondjuk ahogy én nézegettem a teszteket a lexus nx (rav4 méretű lexus) sem a hangszigetelés csúcsa (nyilván jobb mint a rav4), az igazi pöpec hangszigetelés az rx-ekben van. Ahol én csináltam [corolla] illetve [rav4] (nem az enyém, és kicsit más is mint az enyém, de tanúlságos) hangszigetelés. Röviden azért toyota elégé "elengedte" a hangszigetelést, gondolom mert megteheti (és vegyék a népek a lexust is), mondom úgy hogy különben szerettem a rav4-et.
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
vagy direktben a műhely munkásságát is lehet csekkolni, hogy segítsen a döntéshozásban
De jó elböngészgetni az egyik beszállító szocmédia oldalán is. Milyen autókat visznek tupírozni. Eltérő az ingerküszöb, feldolgozás, nafene (Passat B8) szedan. -
Dare2Live
félisten
MOon 5éves korig nehezen elképzelhető, hogy öreg lenne. Gen 3 meg nem lehet 5évnél idősebb.
És sok esetben 7-8éves gumik is elég jók, nincsenek felkeményedve, kirepedezve....és a gumisok se maguk ellenségei meg értenek hozzá ha azt mondják jó nem kell cserélni és kellene az erősen meglepő lenne.

más: A dB(A) témáról annyit, hogy az nagyon szubjektív dolog. Nekem pl a kiamba ha felkapcsolom a lámpám vmi halkan "visít" tuti 12khz felett. Ez engem baromira zavar. Feleségem nem is hallja...
@_drk:
Amiket leírtam azok saját megfigyelések, osztrák munkatársaktól illetve hugomtól direkt infok. Nagyon tényszerűnek érzem őket és nem felszopásnak.Avval egyetértek hogy mindennek megvan az oka.

-
Gombinyó
őstag
Erre nem tudom a választ, elképzelhető, hogy meg lehet csinálni, kérdés megéri-e. Ha nyugalmat akarsz akkor sztem el kell fogadni, hogy ez ilyen. Lehet próbálkozni, hátha lehet rajta javítani, de olyan érdembeli hatalmas javulás nem lesz szvsz. A Lexusok viszont jók ilyen szempontból, ha ez fontos.
RAV4-et most csináltat épp Tom1939, keress rá a hozzászólásaira. -
KMT
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Köszi. Akkor ha jó a következtetésem, sehogy nem lehet utólag elérni a corollával a golf szintet.

A RAV4 sem jobb ilyen téren?#21408 g0dl
Nem, csak akkor szabálytalan, ha hirtelen fékezésre kényszeríti.
A kis sebességkülönbség sokszor igaz a belsőben jövőkre is. Van, hogy leszarja, hogy miközben percek alatt halad el melletted, neked kell fékezned, mert közben mást utolérsz. A legjobb, amikor ezt három sávoson játssza el a középsőben és hiába indexelsz, nem gyorsít és nem vált sávot.
Nagyon jó lenne, ha büntetnék, ha valaki más követési távolságába bevág. Igazából félsiker lenne, ha a jobbról előzést büntetnék, nagyon bosszantó ez a fajta tolakodás. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Enyèmre lehet adni, azèrt is írtam amit...
Ha szèpen egyenletesen vezetek, akkor hajszál pontos.Ha nyomom- fèkezek, meg autópályán liftezek, akkor kicsit pontatlaln. Mondjuk 7,1- et ír, a valós meg 7,6 volt.
De, már règegen mértem fogyasztást, akkor is csak összehasonlítás végett.
Keveset fogyaszt, aránylag megy is, ha menni kell, akkor menni kell, eszik amennyit eszik
. -
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Na igen, az áttétel. Nekem 2ezret forog kb 110-nél, 2200-at 125 körül. (nb: 2.0 crtdi meg a siránkozás, hogy hat fokozat (DQ-250) nem elég, kellene a hetedik-nyolcadik). Mondjuk a board comp hülyeségeit nem szoktam nézni, szerintem rendkívül pontatlan ennél a típusnál, a kúton meg úgyis kiderül, x km után hány liter sütőolajat nyel be. Legjobb átlagolt értékem 4.7 volt, legrosszabb 5.6 (viszonylag "szélsőséges" használattal). De általában 1000km után szeretek kb tankolni, és nagyrészt 48-54 liter közt fér olyankor kattanásig (a váltóprogram nem gyári, lényegesen barátságosabb a megírt változat, legjobb 10k amit valaha kiadtam).
-
Nekem is nyikorog már, bár az enyémben 52k kilométer van (225/60/18 Vector 3, Rav4-en), ősszel cserélem valószínűleg Contintental allseason 2-re. Közelebbről megnézve azért már lestrapált hiába van még minta (2,5 éves csak sok kilométer és nyári pálya, pont azért is veszem ősszel az újat hogy 1 meleg szezonnal kevesebb legyen benne).
-
_drk
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Felesleges ide hozni ezt az osztrák felszopást, pláne úgy hogy ez már politika! Mindennek meg van az oka!
Itt is van sok hülye, de rengeteg normálisan közlekedő ember! Ezt így beállítani hogy osztrák a mennyország, MO meg a pokol kezd nevetséges lenni.
Azt látom hogy itt van pár érdekesen közlekedő ember. Mondjuk utakon is látom és pont ezt gondoltam róluk...
Fogalmuk nincs hogy kell résztvevonek lenni, beilleszkedni és mással is foglalkozni. -
Gombinyó
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Amit leírtál igaz a Corolla 1.2T-re is, kb ugyanennyit forgott nekem is a motor. Zajosság szempontjából nem csak az a mérvadó, hogy mennyit pörög a motor 150nél.
Nekem a széljaz meg a kerekek felől jövő gördülési zaj volt magasabb, mint egy golfban pl. Ahogy Paxxker315 is írja, nagy tempónál valahogy kellemesebb pl egy golfban utazni.
Az más kérdés, hogy összességében saját részre mégis a Corollát hoztam ki szalonból, nem pedig egy octaviát. És most is ugyanígy tennék. -
Urak, miért van az, hogy egyik napról a másikra elkezdett nyikorogni a gumim? Kanyarodásnál leginkább, gyökkettő sebesség mellett (indulásnál főleg). Goodyear Vector gen3 32e km van benne. Megártott neki a meleg?
Elvittem más miatt gumishoz (centírozni, mert már 2.5 éve nem volt), azt mondta minden rendben a gumival.
Utánanéztem, 45e km várható hatótávja van. Terhelése átlag alatti, nem nyomon neki, kanyarban sem, nem az a határon autózós fajta vagyok.Más. HIR2 izzócsere mennyire kínai kiskezű guminőt igénylő mutatvány? Nem épp olyan kezem van. Szerencsére a jobb oldalit 2 éve szervizben kicserélték, a balt meg majd most én... Ja '14 Auris hibrid.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Auris 100- nál 2000 a fordulatszám, 150 - nèl 3000, de 165- nèl is csak 3200, a fordulatszám.
Ès így gyönyörűen lehet vele autópályázni.Ha meg orszagúton megyek, 5-5,5l/ 100km a fogyi, ha nem figyelek oda.
Ha direkt rámegyek a fogyasztásra, 4,2-4,5.
Egyszer, ha nagyon ráèrek, nem lesz forgalom, ès klíma sem kell, megróbálok rámenni a 3,99- re úgy hogy le is autózzam termesztésen a 100 kilométert.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Ok, ez igaz.
Csak látom- tudom, hogy közlekedek èn, ès ismerőseim, meg látom, hogy a balkáni, dèl- kelet európai cèk, hogy közlekednek mondjuk karácsonykor, még nagyobb szabadságolások idejèn.
Közèpső sáv. 90-100- a szèlső természetesen szinte üres, ezeket meg megelőzi mondjuk a többi cè 110- el. Talán.
Ès a belső sávban is mindjárt dugó lesz.
Aki ilyenkor közlekedik, tudja, hogy igazam van.A lengyelek meg...
Inkább nem is írok semmit az "örök baratainkról"
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
az a bajom egyébként, hogy az ADAC tesztekben az égvilágon semmi következetességet nem vettem észre. "megmagyarázhatatlan" eredményeket lehet találni, amik természetesen eltérnek az autopult értékektől, amik szintén eltérnek az auto-decibel-database táblázataitól : ') : ') Így egyetlen megoldás: tesztkör, mérés.
Az aurisnál az volt a benyomásom, hogy városi autó. 50-60 körül csendes nagyon (főleg a traktormotoros VAG-szedán mellett). De főúton már. Nem. 
De túl nagy jelentősége nincs, pályázni szvsz jobb a VAG-os bódé, városba meg a HSD-s.
Illetve. Egyszerűbb lesz nekem is plusz szigetelés-projekt és újramérés, mert kíváncsi vagyok, lehet-e 1.5dB-t még nyerni v sem
-
polonic
félisten
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Tök jó, hogy csak egy szót ragadsz ki és csak arra reagálsz.
Egyébként akinek nem inge..
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Èn összehasonlításban csak az autopultot nèztem.
Tehát egy tesztelő oldalt. Nagyjából egy korosztályból voltak az autók, egy kategóriábsn, egy tesztelő.
Tehát, úgy gondolom lehet rá adni.Szerk.: FL Auris sokkal jobb autó.
Vezettem egyébkènt korosztályából Civic1,8- at, I30- at, Mazda3- at. Mindegyiktől halkabb az Auris, az tuti!Mèg annyi, hogy mikor újra Corolla lett, megkukkoltam a szalonban, unokatesómnal. Vèlemènyünk egyezett.
Látszott, hogy modernebb a Corolla, viszont az Aurisban meg puhább műanyagok vannak. Plusz több a szövet is az ajtókon. Legalábbis az enyèmet a szalon 1,2 Corollájat összehasonlítva volt ez a tapasztalat.Fèlre ne èrts, nem vagyok elfogult, mert látom a hibáit, de egy egyszerű ès jó autó, jó motorral, jó váltóval, olcsó fentartással.
Mindezek ellenére Golf GTI Clubsport- ra gyűjtögetek...
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
vezettem poszt-FL aurist, és hangosabb volt a jettatol. Két mérést nem tudsz összehasonlítani szerintem.
Nézd pl az ADAC mért értékeket IS300H-ban.
Apámék autói is zajosabbak a Jettatol (városon kívül), így igazából teljesen jónak - kortárs "átlagnak" megfelelő, de az "innengeräusch" pontszám kicsit "szubjektív megélés" is. Mielőtt vettem a jettát, teszteltem más autókat is, és az Auris szerintem zajosabb volt. 90es tempó felett főleg.
Szerk: találtam 1.2t Auris hatchback tesztet, itt 67.9 dB(A)-t mértek.
De nem érdekes, mert az én "szubjektív" tapasztalatom nem vetíthető ki a populációra (auti, nagyon markáns szenzoros túlérzékenységgel. Még beszélgetéshez, oktatáshoz is muszáj vagyok füldugót használni, gyakorlatilag a nap során alig van olyan óra, hogy ne lennék zajvédelemben.) Csak azért tudom, hogy vlszg rosszabb lesz, mert mindig rosszabb, ha az életbeli feladatok-felelősségek megnövekednek. Gyakorlatilag a legnagyobb szívás a 25-35 év közti autiknál a nagy változásokhoz történő alkalmazkodás. Így tökmindegy, milyen autót választ az ember (5-6M-s használt), úgyis füldugóval végzi, mert otthon, irodában, mindenhol kell a védekezés. Vannak dolgok, amiket irigylek a "neurotipikus" emberektől, ezek közt van, hogy úgy tudnak autóban ülni zajvédelem nélkül akár 1-1.5 órát is, hogy utána nem kell 3-4 óra mire feltisztulnak tudatilag és megszűnik a hányinger-szédülés-bizonytalanság-mentális zavartság. Nem véletlen megy évente 4-5 ezer km az autóba, ennyit még elbírok.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Règebben írtam, hogy csendes az Auris 1,2t.
Kaptam akkor hideget- meleget, meg gúnyolódast itt.
Autopult mèrès:
Abban az időben több benzines kategóriatarsal összehasonlítottam az Aurist ( Golf7 1,4t, Civic 1,8, Focus 1,0t, I30 1,6, Ceed 1,6) ès mindegyiktől halkabb volt.Nem is èrtem, hogy tudták az újabb Corollákat hangosabbra csinálni.
-
polonic
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
De jó, hogy ezt leírtad.
Kezdem azt érezni, hogy fölösleges.
A magyar mentalitás előjön. Nem is tud másképp gondolkodni, befogadni, megérteni más dolgot a magyar. Most is a feltartásról beszélnek, amikor nem ez volt a téma.
Inkább az, hogy 130-cal a szabály által max sebességgel megy valaki, de akkor is kb legyalulják, követési távolság nulla. Amikor 130-nál 36 m/sec a sebesség. És az ember legjobb reakció ideje 0,8 sec. -
válasz
Gombinyó
üzenetére
majd mérek Jettat én is. Jelenleg 120 körül 68-70 dB közt van a műszer szerint, ez már a négy ajtó-kerékjárat szigetelt állapot. Jövő héten még kap pár finomítást (padló, hátsó üléssor, csomagtartó-motorháztető, meg ha eszünkbe jut még valami). Cél az lenne hogy olyan 1-1.5 dB-t leszedjek. Mert tény, hogy 80-90 perc után úgy szállok ki, mint aki fesztiválon járt zajvédelem nélkül. Nagyon durván zajos az a beltér is, nem tudom, miért nem tűnt fel próbakörön meg az első hónapokban.
(vagyis tudom, és azt is, hogy még rosszabb lesz a következő 2 évben, így nincs más választás) -
pècsimunkás
addikt
Ezèrt utálom a távtartó tempomattal közlekedőket.
Tartják a nagy távolságot mondjuk 140- nèl, ès rendszeresen bejönnek elèjük 100-120- al.
Ami nem is lenne gond, ha nem èppen mögöttük tartanám èn is a kènyelmes tempót.
Aztán le kell lassítani, majd újra gyorsítani, ès ezt rendszeresen.
Ha valaki- ès egyre többen, távtartó tempomattal autózik nagy forgalmomban, azt igyekszem megelőzni pont ezekèrt. -
Dare2Live
félisten
Ezt szerintem nem lehet a trafira fogni mert "mindennel" így van.
MOon 20-30cmel mennek el a biciklisek mellett. Ausztriában 1m+
Zebra blindra MOon oroszrulett 10ből 2en el fognak ütni. Ausztriában 100esetben lehet egyszer és akkor se mert nem lett volna előzékeny. Vki sétál zebra felé már megállnak. MOon uez le se szarjuk.De nem csak autó vonalon. Úgy érzed egy társadalom része vagy ahol fontos vagy és nem agyaroszágban mint MOon.
pl Osztrák kolléga kiégett. Nem az első felénk. Van rá direkt profi burn out kezelésük megy hegyekbe túrázni vagy mi... 3+1hónapos. Fizuja 100%át megkapja. 3hónap után visszaállt melóba. MOon burn outolt kolléga háziorvos elküldte pszihologushoz kapott időpontot 8hónap
múlvára. Elment magánba de az egyrészt baromi drága másrészt nem egy fenti profi komplett csomag. Ja táppénze a fizujának a 40%a. És 10hónap táppénz után kirúgták.
Érzed a difit a két ország közt?
Vagy amit hugom mesélt, Svájc kantonfőváros. Az 5+éves gyerekek gyalog mennek ovi/pre schoolba. Nem hittem el. Én ezt mint magyaroi lakos nem tudom felfogni. Nem tudom elképzelni, hogy működhet. Nem tudom érelmezni. MOon a 8éves gyerekem nem merném egyedül elengedni suliba mert teljesen reális, hogy egy hülye elüti hiába van zöldje a zebránál.
Vagy az, hogy ha hugom aki 7éve dolgozik kint ha kirúgnák akkor egy évig kapná a fizuja 100%át? Moon feleségem kirúgták 9év meló után. 3 hónapig kapott vmi 198K nettot.
Érzed a difit a két ország közt? -
g0dl
addikt
Itt szerintem több szempontból is probléma van.
- Aki úgy vág be a belső sávba, hogy az ott közeledőt lassításra kényszeríti, ez nem csak bunkó, de szabálytalan is. Ráadásul van aki ilyenkor sem nyomja a gázt, hanem 1-5 Km/ó sebességtöbblettel óhajt előzni.
- pl. 120 Km/ó val haladásnál legaláb 50-60 m a helyes követési távolság. Ha 15-20 méternél ( 4 autónyi távolság) többet tart valaki akkor tutti bevágnak elé. Nem tudom volt-e bárki, akit ilyenért valaha megbüntettek. -
KMT
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Meg a 150-160 se. Ahhoz képest meg a 130 ráérős.
Egyébként én arra a szitura gondoltam, amikor előzés erejéig megy át valaki a belsőbe, és ott érik utol (és ehhez képest választhat, hogy ő lassít a külsőben). Amikor percekig kint marad 110-zel a kamionok mellett az valóban más és bosszantó, de végülis szabályos. -
_drk
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
+1
Meg nem egy autót tart fel általában hanem többet és nem végig 90el kell menni hanem amíg elmennek.
Ha meg bent akar maradni gyorsuljon fel 130ra.Én sokszor beszopom, hogy beragadok kamion mögé, de eszem ágában nincs kivágni a másik elé. Ahogy elmennek és tiszta a terep, megyek.
De bennem alapból megvan hogy reflex szerűen gyorsítok ha bemegyek a belsőbe. Ott haladni kell és pont. -
pècsimunkás
addikt
Nem.
Viszont aki napi szinten közlekedik - akár szemèlyautóval, akár furgonnal- esetleg teherautóval, napi 1-2 óra + mehet a nèzelődők, ráèrők, balfaszok rovására.
Mert ráèr nèzelődni mondjuk 75-80- al a 90-100 helyett, vagy városban andalog 35-40- el, te meg a zöldhullámban kapsz 3-5 pirosat, főúton kikanyarodott már èppen elèd valaki traktorral- teherautóval, mert az előtted lévő balfasz csak 70- el megy. Ès, napi szinten 1-2 óra plusz van az autóban, heti 5-10 óra, havi 30-50, stb,stb.
Mert nem lehet tartani az ÓRA szerinti 50-90-110-130- at!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Költözés 5 éve "letudva". Munkám sem olyan jellegű, hogy kellene hozzá a kombi pakolhatósága. Szóval igazából nekünk egyáltalán nem létszükséglet a kombi. Ettől függetlenül aláírom, hogy néha szívás tud lenni a lépcsőshátú. 1-2x én is anyáztam, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy a 14 év alatt (mióta ezt az autót hajtom), hányszor volt ilyen.
Valószínüleg a következö is az lesz...

Az aurisnál az volt a benyomásom, hogy városi autó. 50-60 körül csendes nagyon (főleg a traktormotoros VAG-szedán mellett). De főúton már. Nem.
múlvára. Elment magánba de az egyrészt baromi drága másrészt nem egy fenti profi komplett csomag. Ja táppénze a fizujának a 40%a. És 10hónap táppénz után kirúgták.