Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tjsz

Topikgazda

Folytatom a Linksys-el..... :)

Az én Linksys-em egy tőlünk kb. 100-150 méterre lévő épületben található, wireless ethernet bridge módban csatlakozik az Asus-omra, azért, hogy ott is legyen belső hálózat ill. net. Egészen a 138-as verzióig mindig a MIPSR1-es "Mini" verziót raktam fel, de a 140-es verzióban a "Mini" már túl "nagy" ezen router flash memóriájához, maradt az IPv6-os.

Az IPv6-osban viszont nincs https-es elérés (tapasztalatom szerint), hiába lehet beállítani az "Admin access"-ben..... Szóval egy ilyen fimrware-es routert kívülről elérni veszélyes lesz mostantól kezdve. De térjünk az upgrade-re. :DD

Az Asus upgrade-jét csináltam meg először, majd néztem, hogy a Linksys mennyire tud csatlakozni (vagy sem). Tudott, bár eléggé sűrűn megszakadt a kapcsolat, a ping idő nagyon felment stb. stb. Éppen ezért "Erase all data in NVRAM memory", fix IP a gépen, majd upgrade 140-es IPv6-osra. Ezek után egyesével lépkedtem végig az egyes menüpontokon és beállítottam. DE: azt vettem észre, hogy pár beállítás megtétele után mindig leszakadt az Asus-ról és csak egy reboot segített rajta. Maga a router nem fagyott ki, működött tovább, de nem tudott csatlakozni az Asus-ra.

Az idő beállításnál vettem észre, hogy nem frissíti be magát, hirtelen nem tudtam miért.

Hiszen a Basic - Network-ben az Asus-t állítottam be, mint DNS szerver és mint alapértelmezett átjáró.

Akkor esett le a tantusz, amikor rájöttem, hogy a név szerinti ping-elés sem megy, csak az IP szerinti:

Vagyis - nekem - ethernet bridge módban nem megy a névfeloldás.

És valahogy a routing táblából is hiányolom a "default"-ot (ami az Asus-ra mutatna):

Ezt a beállítást régebben nem kellett piszkálnom, most ezt miért van így?

Új hozzászólás Aktív témák