- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Idei legolcsóbb mobilját dobta piacra a Samsung
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
elsődlegesen samsungot, második telefonnak iphone-t használok jelenleg. annak ellenére, hogy nyitott vagyok a kínai telefonokra, politikailag nagyon nem értek egyet velük és a "hanyatló nyugat" pártján állok, ezért sokan kína ellenesnek tartanak, de igen, reklámozom őket. évekkel ezelőtt volt az aranycsapat is. igen így kell, ha egyszer paraszt dolognak tartom. de a továbbiakban kerüljük a beszélgetést, mert te valakinek a sokadik regisztrációja vagy, ezen a néven trollkodsz. ehhez meg nem asszisztálok tovább. szép napot.
-
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #98 üzenetére
Tökéletesen működik iPhone 12-vel, sosem volt vele problémám. Ráadásul Macbook-ról elő se kell venni a telefont, mert Airdrop-on keresztül egyből beállítja a telefont hotspotnak anélkül hogy hozzányúlnék. Just works
De windowsos gépekkel is tökéletesen megy mindenféle adapterrel. Többször dolgoztam vele homeoffice-ban amikor a fantasztikus kábeles vodafone net lehalt -
7Heads Drago
veterán
Mi működik? Osszál meg netet a 4-500k-s teloddal egy másik telora vagy pc-re. Nekem teljesen random volt, hogy ment vagy se. A fórumon az volt rá a válasz hogy ne osszak netet vagy kössem rá kábelen és nem lesz gond. És neked ez a csúcs minőség? Ettől függetlenül elismerem vannak előnyei is az IOS-nak csak számomra azok eltörpültek a szoftver hátrányai miatt. -
7Heads Drago
veterán
Watch viszont kakukktojás, eleve nincs rajta töltő aljzat
Ez csak féligazság. Az órán nincs csati, de a töltő adapteren meg van és nekünk pl type c.
Egy darabig tényleg jó volt a csati, a kábelek minősége viszont szerintem vicc volt. Meg az már régen volt hogy te mindent lightingal töltöttél. -
törölt tag
"Tehát nem kell a nagyobb kábeles sebesség mert nem fosdroid.
Ha nem kell akkor a pro vonal miért kapta meg? Csak a sima iPhone tulajdonosoknál működik a felhő?"Pár hozzászólással előtte írta, hogy "nem mondtam, hogy ez bármikor is jó volt, csak tényt közöltem, hogy az iPhone 15 ezért USB 2.0-s"
Amit kontextusból kiragadva beidéztél, az kifejezetten arra vonatkozott, hogy miért lenne "marketing és nevelés" az, hogy ha van egy jól működő és sokkal kényelmesebb wireless opció, akkor a legtöbben azt fogják használni kábelek helyett (sima és pro modellekkel is).
Te meg erre jössz ezzel, ami egyrészt nem kevésbé hangulatkeltő, mint a fosdroidozás, másrészt értelmetlen is, amikor az új pro modellekben van már "normális sebességű usb" és nem kardoskodnak mellette mégsem a tulajok.
Túltolja itt már mindkét oldal elég rendesen.
-
joey04
titán
Igy ervelni a Sony ellen egy ilyen oldalon, tobb mint erdekes.
milyen oldalon? és miért érdekes?
Kit erdekel, hogy a Sony mit ad vagy mit nem?
el kéne olvasni mire válaszoltam.Ha keszuleket valtanek, akkor Sony vagy Samsung, semmi mas, foleg nem kinai..
te dolgod.Azert a paraszt ceg optikaja szepen teszi a dolgat az ajfonban.
bár ilyen jól tenné a dolgát a sony telefonbokban is. Vagy bár olyan jól tenné a dolgát, mint a lenézett kínai telefonokban.
-
joey04
titán
Kit érdekel, hogy mióta gyárt telefont? btw a Sony még droidos vonalon is a futottak még kategória szélén táncol. Nem csak a samu, de a legtöbb kínai is lenyomja. Múltból nem lehet megélni. Nálunk is volt aranycsapat.
És miért fanozol le, amikor az apple sem ad töltőt és ők is csesszék meg? -
-
Ricardo
titán
Ha ezt meglépik, akkor viszont jár nekik egy nagy pirospont.
-
Ricardo
titán
válasz
Juhaszatti #86 üzenetére
"Azért nem kapta meg, mert nem létezik 128GB-os UFS 4.0 tároló."
Köszönöm. Ezt eddig nem tudtam.
-
Juhaszatti
addikt
"Tudom most jön hogy hater vagyok, de pont ugyanez a véleményem arról is hogy a Samsungnál nem fér bele a legkisebb S szériás készülékbe (128 gigás S24) az UFS 4.0"
Azért nem kapta meg, mert nem létezik 128GB-os UFS 4.0 tároló. Senki nem gyárt ilyet. Persze indulhatott volna drágábban, 256GB-al, de arra meg nem mindenkinek van szüksége a felárért cserébe.
-
Ricardo
titán
Értem.
Erre a véleményre is reagálnál?
" nem kell felkötnöm sose ha telefont, ha az iCloud tökéletesen teszi a dolgát. Több idő rákötni a gépre mint a szinkronizáció. Ezt hívjuk annak, hogy valami működik
Tudom tudom, a fosdroidosok nincsenek hozzászokva ehhez, nekik az a normál, hogy custom romokkal bohóckodnak."
Tehát nem kell a nagyobb kábeles sebesség mert nem fosdroid.
Ha nem kell akkor a pro vonal miért kapta meg? Csak a sima iPhone tulajdonosoknál működik a felhő?Tudom termékpozicionálás. Ha ilyenekkel kell pozicionálni akkor az elég szánalmas.
Jobb kamera képességek (fotó videó terén egyaránt), nagyobb akku, az ok, de hogy egy többszázezres telefon 2.0-ás usb c-t kap, és kihagyják az AODot (pedig amoled) az inkább vicc, mint termékpozicionálás.Tudom most jön hogy hater vagyok, de pont ugyanez a véleményem arról is hogy a Samsungnál nem fér bele a legkisebb S szériás készülékbe (128 gigás S24) az UFS 4.0
-
Zsolt,72
senior tag
Honnan kezdődik a "normális sebességű USB", amennyiben a 10 Gbps még nem tartozik oda nálad?
"az alsó port pedig végre Type-C 3.2 Gen 1 szabványnak megfelelő, 10 Gbps átviteli rátával"
-
-
madgie
titán
Egyetértek, de itt is az EU-nál nem az lenne a lényeg, hogy irgumburgum, márpedig legyen USB-C csati mindenen és kész, onnantól elengedtük a dolgot, hanem helló, ha az EU-ban szeretnéd forgalmazni a telefont, kedves Xiaomi, Oppo, akármi, akkor leszel szíves szabvány USB-PD-t használó telefont, töltőt, kábelt forgalmazni.
-
-
Ezt megint a gyartokon kellene leverni, engem is halalra idegesit, hogy az egyik kabel 3-as szabvanyu, a masik 2-es, az egyik tud tolteni akarmilyen sebesseggel, a masik nem. Pont ugyanazt tudom mondani: ha a gyartok, vagy a szabvanyt kitalalok nem akarnak ra megoldast, kenyszeriteni kell oket adminisztrativ eszkozokkel. Pont.
-
scdlsc
senior tag
Nekem hasonlónak tűnik, mint ez, csak ez hamarabb aktiválódik.
"Az általános szabály értelmében mindaddig, amíg hosszabb ideig tartózkodik belföldön, mint külföldön, vagy többször használja mobiltelefonját belföldön, mint külföldön, Ön az EU területén tett utazásai során a szokásos belföldi árakat fizeti a hanghívásokért, SMS-ekért és adatforgalomért. Ez a barangolási szolgáltatások méltányos használatának minősül.
Annak megállapítása érdekében, hogy ez a helyzet áll-e fenn, a szolgáltató 4 hónapos időszakra visszamenőleg ellenőrizheti, hogy Ön mennyi ideig és milyen adatforgalmat lebonyolítva vett igénybe barangolási szolgáltatásokat. Ha ez alatt az időszak alatt Ön több időt töltött egy másik uniós országban, mint hazájában, ÉS az adott uniós országban nagyobb arányban vett igénybe mobilszolgáltatásokat, mint belföldön, mobilszolgáltatója kapcsolatba léphet Önnel, és tájékoztathatja arról, hogy esetleg többletdíjat kell majd fizetnie, ha továbbra is külföldön marad." -
joey04
titán
válasz
#64638144 #71 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy nem akkor teszem fel amikor KELL, hanem amikor eszembe jut/aktuális. Sajnos nálam leginkább böngészés és a kamera használata van többségben, ezekben pont rosszabbul teljesít a legtöbb androidos telefon. Mellé jön még a magasabb készenléti fogyasztás. Így nekem az s24 ultra kb a 70%-át tudja a 15 pm üzemidejének. Átlagos napokon elég, de kirándulásokon, nyaraláson ez kevés, délután biztos etetni kell majd. Főleg, hogy a 13pm (ami kb annyit tud üzemidőben mint a 15pm, de picit talán még jobb is) 2 évesen 87%-os teleppel is tudta hozni ezeket a napokat úgy, hogy maradt benne 20% körül.
face id közel hibátlan. Samun a leolvasóval sokkal több a hiba. Cserébe nincs DI. Kinek mi. Nekem a notch még belefért, a DI már nem, túl sokat elvesz a kijelzőből. De ettől még gyorsabb, jobb, kényelmesebb azzal a feloldás. -
törölt tag
Nem tudom milyen és hányas ájfonod van, de amikor üzemidőről beszélsz, akkor mit kell elképzelni? Tehát nem SOT-ra gondolok. Reggel leveszed a töltőről és mindent úgy és annyiszor használsz ahogy és amennyiszer akarod, mikor kell újra töltőre tenni?
A másik kérdésem, hogy láttam egy tiktokvideót, amiben egy dohányboltos csaj azt ecsetelte és parodizálta, hogy mit baromkodnak az emberek fizetéskor, és ezek közt volt amikor az ájfonos szerencsétlenkedik a fészájdival és nem tudják feloldani a telefont. És most mindenféle gúny meg kötekedés nélkül kérdezem, hogy mennyire igaz ez, hogy nem túl hatékony? Mert rengetegen írták oda röhögve, hogy "hehehe mintha magamat látnám". Viszont eddig én úgy tudtam, hogy a fészájdi nagyon jól működik.
-
DarkChild
senior tag
Nem sokkolt, ismerem az AirDropot.
Meglepő lesz, de Androidon is létezik hasonló funkció, ott Nearby Sharenek (újabban Quick Share) hívják és amint az alábbi összehasonlító videóban is látszik, gyorsabb is, mint az AirDrop: https://youtu.be/zN89Xg7Jesc&t=80s
(Bár gondolom a sebesség hardver függő is lehet, itt épp egy Galaxy Ultraval tesztelték, ami azért nem gyenge...) -
madgie
titán
Így most van Huawei-féle USB-C, amivel meg se nyikkan semmilyen PD szabvány cucc, Oppo/Oneplus féle USB-C, amivel szintén nem tud mást mit kezdeni a standard 10-15W töltési teljesítmény felett, meg még ezer más opció, hogy az adat és töltésre való USB-C kábelek okozta katyvaszról ne is beszéljek.
A fotós hátizsákomban kb 4 fajta USB-C - USB-C kábel van, hogy minden eszközömmel meg tudjam oldani a töltést, adatátvitelt... a fiókom meg tele szintén egy csomó olyan USB-C kábellel, ami pont ugyanarra a sorra jut, mint a régi telefonok töltőkábelei: nem jó már kb semmire. -
Azert az megvan ugye, hogy ezt azert csinalta az EU, hogy ne szemeteljuk tele a kornyezetunket a csak adott keszulekhez hasznalhato toltokkel?
A feature phone-ok idejen a Nokia telefonok es toltoik sem voltak kompatibilisek egymassal, megesett, hogy az egyik tucsatlakozo atmeroje nagyobb volt a masiknal - csak azert, hogy toluk vegyel potdarabot, ha elhagytad.
Ugyanezt eljatszottak a telefongyartok a memoriakartyakkal is: van, akinek jo volt az SD kartya, a masiknak csak az MMC, a harmadiknak a Secure Digital - es igy tovabb.Most pont ugyanezt csinaltak a telefongyartok - megint -: nekem microusb, neked type C, a harmadiknak lightning, a negyediknek miniusb. Hat meg a nagy budos loszerszamot! Az Apple-nek is szolt az EU jo par evvel ezelott, de magasrol tettek ra, igy most rakenyszeritettek oket - nagyon helyesen.
Az meg kulon vicc, hogy az EU-n kivul nem tudsz frissiteni - gondolom az Apple allja majd a szamlat, ha emiatt penzt lopnak az iphone tulajoktol.
-
tDr1v3r
veterán
Most ezt úgy mondod mintha androidon nem lehetne felhőbe szinkronizálni. Amikor iPhone-om volt is oda felhőbe egyből feltöltődött mindenem a céges androidos telefonomról... de gondolom ezek ilyen hihetetlen dolgok lehetnek neked, hogy más rendszereken is léteznek felhőszolgáltatások.
Ez a fosdroidozás meg custom romozás meg amúgy rohadtul cringe, csak szólok. Gyönyörűen lejáratod magadat és a hazai almás közösséget ezzel, amit utóbbi szerintem annyira nem köszön.
-
DarkChild
senior tag
"Ezt hívjuk annak, hogy valami működik"
Biztosan sokkoló lesz ez az információ, de Androidon is müködik a felhőbe szinkronizálás. Sőt, még választási lehetőség is van, hogy melyik szolgáltató tárhelyére akarjuk feltölteni a kiválasztott adatokat. (Én speciel a fotókat Google Photosba szinkronizálom, minden mást OneDrivera.) -
NemMo
őstag
Ez elég gyökérségnek hangzik, de gyanítom az ios felhasználók 99% nem fog használni külső app boltokat, én sem fogok, mert minek, szóval vihar a biliben a sztori
-
hapakj
őstag
Igen, a Samsung DEX féle megoldásokhoz jól jön a sávszél ez jogos, de iOS-en by design ilyen megoldás nincs, nyilván üzleti megfontolásból, hogy vegyél iPad-et, macbook, macmini-t.
A néha sok gigás fájl, ez megint olyan, hogy valószínűleg rétegigény, de erre van az az egyszerű megoldás, hogyha valami nem felel meg, vegyél mást -
Képzeld, mint Androidos én sem dugdosgatom a kábelt fájlmásoláshoz: fotók egyből felhőbe, helyben meg megy WiFi-n (lokális ftp szerver appal).
Viszont mégis szeretem a 3.2-es csatlakozóm, a DisplayPort funkció miatt, mert néha jó, hogy rá tudom dugni a monitorra és átmegy a kép, plusz átveszi az egeret és a billentyűzetet.
Meg néha sokgigás fájlokra is szükségem van, amiket szintén kellemesebb 5 Gbit-en másolni, mint 0.48-on(bár érdekes, hogy néhány cikk azt írja a OnePlus 12 USB 3.2 Gen 1 csatlakozójára, hogy 10 Gbit-es)
-
Alusky
senior tag
A következő az lesz, hogy csak városon belül lehet telefonálni, mint a telefon feltalálásakor.
-
K0vasz
aktív tag
lol, minek ennyi baszakodás? legyen egy kapcsoló (ahogy androidon is van), amivel ki/be lehet kapcsolni a hivatalos store-on kívüli dolgok telepítését, és rakjanak oda egy figyelmeztetést, hogy "ha nem a store-ból telepítesz dolgokat, akkor az esetleges gebaszért semmiféle felelősséget nem vállalunk", azt kész
-
Ricardo
titán
Van ami változatlan. Ami nincs az azért nincs, mert nem is kell, mert felesleges, meg baromság.
Egészen addig amíg pár év késéssel bekerül az iOS-ba, és onnantól hirtelen remek lesz és nélkülözhetetlen.
Jó példa erre a nagyobb méretű készülék, a widgetek, vagy az AOD......
Hirtelen nagyon hasznos és nélkülözhetetlen lett azok körében is, akiknek előtte semmi szükségük nem volt rá
Majd figyeld meg, ha bekerül egyszer véletlenül a normális sebességű usb, hirtelen hogy fogják dícsérni azok akik nem is használnak kábeles adatkapcsolatot. -
hapakj
őstag
Nem látok benne semmi marketinget és nevelést, hogy nem kell felkötnöm sose ha telefont, ha az iCloud tökéletesen teszi a dolgát. Több idő rákötni a gépre mint a szinkronizáció. Ezt hívjuk annak, hogy valami működik
Tudom tudom, a fosdroidosok nincsenek hozzászokva ehhez, nekik az a normál, hogy custom romokkal bohóckodnak. -
-
zsoltiz
aktív tag
"Hogy mi? Macbookhoz soha nem volt jó,"
Miért a microUSB jó volt valaha bármilyen laptophoz?
"iPad Pro/Air modellekhez évek óta nem jó, Watch-hoz soha nem volt jó."
A pro vonalon valóban korábban behozták az USB-C-t, a Watch viszont kakukktojás, eleve nincs rajta töltő aljzat (az androidos okozórák sem usb-c-sek).
Az elmúlt 10+ évben Lightning-el apple vonalon majdnem mindent lehetett tölteni, az összes telefont, ipadek, apple pencil, apple tv távirányító, egér, billentyűzet, touchpad, AirPods... Aki ebben az ökoszisztémában mozgott, annak nem volt ezzel semmi problémája. -
7Heads Drago
veterán
hogy a 10+ évnyi bármilyen eszközébe jó volt egyetlen kábel.
A gyakorlat meg az hogy hullottak a kábeleik. Nekem a type c jobban bírja. A másik meg hogy ha annyira jó a lighting akkor az egyéb eszközeikben miért álltak át mégis type c-re? Ez kizárólag a zsé miatt érte meg nekik. -
hapakj
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #31 üzenetére
Nem USB 2.0-t pakolt. Az iPhone 15-ben használt A16 SoC-ben csak USB 2.0-s vezérlő volt. Újrahasználták iPhone 14 Pro-ból.
Ha a következő generációban is limit lesz USB 2.0-ra akkor már beszélhetünk ténylegesen szándékosságról.
-
adamklark
senior tag
Azon kívül hogy ez egy bszott baromság, mi oka van? Valami bizarr licence probléma?
-
joey04
titán
Nem azt mondom, hogy a lightning jobb volt, ezért mondtam, nekem teljesen mindegy mi van rajta. Párhovonta lementem a képeket, akkor összedugom a géppel, és ennyi. Erre nekem teljesen mindegy a sebesség, meg minden.
Viszont a szoftveres része meg az üzemidő miatt óvva intelek a váltástól.
Az üzemidőt azt látom, hogy sehogy nem sikerül megközelítenem, most s24 ultrán, eléggé riaszató, de most néztem be a Magic 6 pro topikba, amiben gigantikus telep van, és ott is a készenléti fogyasztást emlegetik. Viszont a szoftveres rész alatt mire gondolsz? Van pár dolog amit szokni kell mert más, de alapvetően nincs bajom vele. Fluidnak majdnem olyan fluid mint az iphone, gyorsaságban még talán kicsit felül is múlja, bug meg crash sem jellemző szerencsére. -
zsoltiz
aktív tag
"Elég elmenni pl. Svájcba. Nem eu tag. Tehát ha egy eus állampolgár Svájcban dolgozik, havonta egyszer kénytelen lesz átugrani valamelyik szonszédos országba "feltölteni a 30 napos eu kontót"
Mi ezzel a probléma? Más EU-s jogodat/kiváltságodat tudod érvényesíteni Svájcban? Egy Svájcban vásárolt akármire vonatkoznak pl az EU-s garancia szabályok? Vám szabályok? (mondjuk külön jogharmonizáció hiányában?) EU-s TB kártya? Bármi? -
zsoltiz
aktív tag
"a lightning csatlakozó a világ f@szsága ,még egy db Apple user ismerősöm sem zengett ódákat róla"
Lightning 2012 óta van, akkor még a fullgagyi MicroUSB volt az alternatíva (a C android vonalon is később terjedt el). A Lightning 10+ évet élt úgy, hogy nem kellett rajta változtatni (maga a csatlakozó fizikai kialakításra szerintem most is jobb mint az USB-C). Aki apple vonalon mozgott, annak egyáltalán nem volt szar, hogy a 10+ évnyi bármilyen eszközébe jó volt egyetlen kábel. -
la_cc
addikt
válasz
A Molyember #24 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
Cserébe, hogy bizonyítsa mennyivel szarabb az UBS mint a Lightning volt, a legtöbb készülékére a C-s csati alá csak USB2.0-t pakolt be az Alma. Felhasználók szopatása és megtévesztése.
Mint amikor anno az nVidia a TWIMTBP programon belül olyan effekteket rakatott játékokba, ami a saját felhasználóikat is szívatta (64x tesszelált útpadka, város alatt hullámzó óceán, HairFX) csak azért, mert a konkurenciáét még annál is inkább. -
Sragi
őstag
Valahol van igazság abban amit írsz, de valljuk be a lightning csatlakozó a világ f@szsága ,még egy db Apple user ismerősöm sem zengett ódákat róla,szóval ez egy üdvözítő döntés volt az EU részéről.
Mivel Droidom van az Apple térképéről csak annyit tudok amennyit az asszony telefonján látok és a Google Maps milliószor jobb. Szóval ebben megint egyet értünk.
Viszont a szoftveres része meg az üzemidő miatt óvva intelek a váltástól.
Én meg pont ezért fogok iphone-t venni legközelebb. Tele a tököm az összes androidos meg kínai baromsággal ,random merülő op rendszerekkel. -
joey04
titán
Nem tudom. Én nem veszek apple kieget, mert drága és nem jó. Nem használok apple szoftvereket, mert más jobbat ad. Sír a spoti is mint az epic, hogy elnyomják, mégis azt használom apple music helyett. Ha pl nem lennének google alkalmazások mert bojkottálnák, tuti már évekkel korábban váltottam volna, hiába gondolom jobb rendszernek az ios-t.
-
-
joey04
titán
Dehogy zsír. Eszméletlen rossz irányba megy az ios, ész nélkül pakolnak bele funkciókat amiket a droidból vesznek át, és butábban, bugosabban, és/vagy túlbonyolítva kerülnek be a rendszerbe. Nem tetszik a design sem amerre mennek, főleg amit a kijelzővel csinálnak. A cloud megoldások továbbra is lassan, bonyolultan működnek. A rendszer maga (még) megtartott valamennyit az előnyéből ha a user experience-t nézem, kezesebb, picit még fluidabb (nem kell egyetérteni, szubjektív vélemény), brutálisan optimalizált, ez az üzemidőn és pláne a készenléti fogyasztáson látható, a kamerához remek szoftvert tudnak írni, mert a hardveresen jóval gyengébb kamerákból point and shoot módban olyat hoznak ki, hogy tényleg csak pár csoda kínai veri, azok sem minden esetben. De az alap rendszeren felül minden hozzáadott extra app buta, elmaradott, vagy éppen túlbonyolított, legyen az maps, naptár, mail vagy podcast alkalmazás. A kiegészítők túlárazottak és szarok. Szeretnék is droidra váltani, ami miatt még agyalok, az pont az üzemidő meg a kamera, de maga a rendszer már nem hiányozna. Ezen felül 3 dolog hiányozna nagyon, az egyik a face id, a másik az imessage, előbbi csak akarat kérdése, hogy máshol nincs (kivéve honor), utóbbi meg nem azért hiányozna mert apple, hanem mert veszteségmentesen lehet küldeni képet videót. A harmadik az apple watch, mert ott még úgy érzem van pár év előnyük.
Bármilyen politikailag kikényszerített változást ellenzek, akkor is ha nem az apple az elszenvedője. Ha google, ms vagy akár a meta van korlátozva, azt is ellenzem. Sem hardveres, sem szoftveres oldalról nem oké belenyúlni, lásd type-c. Nekem teljesen mindegy milyen lik van a telefon alján, viszont azt gondolom, hogy hagyni kell, hogy azt csináljanak amit akarnak, ha elég nagy szart hoznak össze, akkor majd a userek elpártolnak. Ha az apple micro usb-s telefont akar kihozni 1,5 milláért, akkor tegye. Majd nem veszik meg. Ha 120%-ot akar levonni a fejlesztőktől, akkor tegye. Össze kell fogni, és nem kiadni az alkalmazásokat ios-re, aztán majd néznek. Áthárítani a plusz költséget a userekre, hogy máshol fizessenek elő, ahogy azt ÉN is teszem. De ebből ne legyen vita, nem kell egyetérteni, csak azért írtam, hogy lásd, nem az apple védelmében írtam, hanem minden ilyen beavatkozást ellenzek.
Ezzel a konkrét fejleménnyel kapcsolatban meg annyit jegyeztem meg, hogy logikus. Hát ha valamit muszájból kell csinálni, akkor természetes, hogy ahol lehet kiskapukat keresnek, gáncsolnak. Miért könnyítenének meg egy olyan dolgot, amit nem akarnak csinálni? Legyen az oka puszta pénz, vagy bármi. Szóval logikus. Ebbe nem hiszem, hogy bele lehet kötni.
-
A Molyember
tag
Nincs ezzel semmi gond, az EU a sajat teruleten belul sirta ki a szabalyozast, nem pedig globalis szinten. Innentol kezdve az Apple azt csinal, amit akar.
-
hapakj
őstag
Nagyon tetszik
-
joey04
titán
válasz
LosBlancosRM #17 üzenetére
ki?
-
domos
senior tag
EU-n belül nem tudom ezt elérni valahogy?
-
LosBlancosRM
őstag
Durva, hogy van aki még ehhez is tapsikol.
-
spawn21
veterán
ez nagyon aranyos!
tiszta apple
-
-
Juhaszatti
addikt
"Attol, hogy huzamosabb ideig nem vagyok az EU-ban, meg EU-s allampolgar maradok es a keszulekem is marad EU-ban ertekesitett...."
Általában nem szoktam egyetérteni az Apple dolgaival.
De az szerintem senkit nem érdekel, hogy hol lett értékesítve a telefon. Ha veszel Amerikában egy iPhone-t, de behozod az EU-ba, akkor arra is érvényesek lesznek az EU-s szabályok, hiába az USA-ban értékesített telefonról van szó. Az a lényeg, hogy hol van használva. -
Nem kell más kontinensre menni azért, hogy ne eus országba menjél. Elég elmenni pl. Svájcba. Nem eu tag. Tehát ha egy eus állampolgár Svájcban dolgozik, havonta egyszer kénytelen lesz átugrani valamelyik szonszédos országba "feltölteni a 30 napos eu kontót" az ifonyéján. Persze ne Lichtensteinbe ugorjon át, mert az se eu tag. Sőt, nem eu tagok: Andorra, Izland, Monaco, Norvégia, San Marino sem.
-
Skynet258
veterán
Pff ezt a hülyeséget. Nem mintha érdekelne vagy érintene a dolog de ez olyan... gagyi duzzogásnak érződik inkább.
-
ledgeri
nagyúr
Kiváncsi vagyok az iPhone tulajok hány százaléka tölt 30 napnál többet más kontinensen, mint ahol alapból él...
-
DarkChild
senior tag
Minden nap húznak valami merészet, csak hogy róluk szóljanak a hírek
-
Ez igy kisse erdekes...
Attol, hogy huzamosabb ideig nem vagyok az EU-ban, meg EU-s allampolgar maradok es a keszulekem is marad EU-ban ertekesitett....
Nekem ez buntetes gyanus tortenetnek tunik. Majd meglatjuk mit lep ra az EU.
-
Ricardo
titán
Ez annyira Apple.
-
joey04
titán
Logikus
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo II: Classic és Resurrected
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Plazma TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-P35-DS4 LGA 775 alaplap, + Quad Core Xeon E5420 proci
- HP VICTUS 15-FA0054NS i5-12450H / 16GB ram / 512GB / RTX 3050
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512 GB 2027.január 22-ig garis
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest