- MIUI / HyperOS topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz boxmaci #13048 üzenetére
.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
boxmaci
tag
válasz RVR400 #13018 üzenetére
Köszi, igen. Amúgy a legtöbb helyen 1500-1700 nitet mértek maximumon. Lehet dinamikus képmódban tudja ezt, de az biztos, hogy a Samsunghoz nagyon közel van. HDR 10-ben és HLG-ben is nagyon fényes.
Én úgy vettem észre a C835 minden képmódot külön kezel. SDR és HDR, játék módban megintcsak. Az is biztos, hogy a game master ki be kapcsolása is variálja a képet. Még nézegetem.
-
Vhiktor
veterán
100% tévesen, én is alátámasztom, nem faldos az a tv.
Sokan a micro dimminget keverik a fald-al, de semmi köze hozzá.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
őstag
No végre egy TCL ami újra tetszik Miért drágább a 75C835 a C935-től? Számításba jön ez is 77" OLED-del szemben. Várjuk mi is a tesztet
-
rainman72
nagyúr
-
Hitch
senior tag
Köszönöm szépen.
Hbo max-ra gondoltam….. nem is értem a Hisense miért nem támogatja.
c728 és c815 között van érdemi különbség a hangzáson kívül?
Annyit találtam, hogy a c815 AirPlay 2-t is támogat. -
rainman72
nagyúr
Akinek iphone-ja van Viber-ből aktiválni lehet 3hónap ingyenes apple tv+.
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
-
Lordus
senior tag
válasz F.B.I. #13024 üzenetére
a youtube reklám mentes alapból? minden tcl modellen? vagy valamit félreértettem?
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
65c728 készüléken elérhető az HBO go és a Disney plus?
hisense készüléken nem így az kiesett. Ezért döntöttem a típus mellett….előre is köszönöm szépen.
-
Vhiktor
veterán
válasz RVR400 #13018 üzenetére
Erre a "cikkre" ezt csak úgy itt hagyom a TCL hivatalos C835 oldaláról..... Na ez már közel van a valósághoz az alapján amit én mértem:
forrás:
[link][ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Kiskutya #13017 üzenetére
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz Vhiktor #13014 üzenetére
Nálam a c715 ilyen. Azért bosszantó hogy ennyi idő után más modell esetében se tudják javítani. Hdr tartalom után ha sat tvt nézek kell csinálnom egy oda vissza kapcsolást mozi módrol szabványa meg vissza mozira hogy a fényerő meg a színek vissza álljanak. Eddig nálam minden szoftvernél csinálta....
hmm...
-
Vhiktor
veterán
válasz redXIII #13015 üzenetére
Annyit messze nem tud, de majd a tesztben pontosan megadom mennyi az annyi
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz boxmaci #13012 üzenetére
Nem találkoztál olyan hibával hogy hdr tartalom után beragadnak bizonyos beállítások, pl a kontraszt és a fényerő is, hiába vált vissza sdr képmódba. Ugyanez igaz fordítva is.
Milyen fw van rajta?
Az előzetes mereseim alapjan a displayspecifications oldalon megadott adatok ezuttal egészen hihetoek.
[ Szerkesztve ]
-
pkaresz
őstag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
boxmaci
tag
A TCL C835-öt ajánlom mindenkinek aki egy igazán jó LED TV-t szeretne! Samsungjaim voltak eddig, egy top QN90B-vel így konkrétan össze tudom hasonlítani a képminőséget, tulajdonságait és a szolgáltatásokat.
Kezdeném a színekkel, amik rendkívül széles skálán variálhatóak. Értem ezt úgy, hogy aki természetes filmekhez illő színeket akar azt is beállíthatja, ugyanakkor magasan szaturáltra is állítható a kép pl játékokhoz méghozzá top minőségben. A színátmenetek pompásak ez a legjobb amit eddig láttam. A kontaszt szintén, teszt oldalak mérései szerint 6000-7500 a panel natív kontrasztja, amit local dimming kb 40000 natívra emel. Azt hiszem ez jelenleg a csúcs LED megjelenítőket nézve. Gyakorlatilag a fekete az korom, még fényes HDR esetén is átmenet nélkül. A shadow detail szintén részletesebb, és ez is nagyon jól állítható.
HDR-ben 1700 nitet tud kb, ami miatt nagyon fényes, szerintem igen hasonló a QN90B-hez. Sötétben háttérvilágítással használom leginkább és a fényerőt bizony lejjebb kell tekerni. Ami ennél még fontosabb remekül kezeli a HDR tartalmakat pl a specular highlightokat. A blooming minimális, normál esetben nincs, ami nagy dícséret.
Játékoknál (Xbox Series X) még a Samsung TV-nél is több beállítási lehetőség van, szinte órákig lehet kalibrálni a képet! Itt megjegyzem azért a menük túl vannak bonyolítva, lehet ez a google tv android sajátossága, de csak a képi funkciók három különböző menüben érhetőek el, ami nem valami kényelmes. De ha belőttük a képet az valami pazar. Játék módban VRR-el is gyönyörű a kép, nincs ghosting, minden olyan gyors amilyennek lennie kell. Van game bar, fps kijelzéssel meg egyéb funkciókkal, ami a célkereszt variálási lehetőség jelenleg.
A dizájn tetszetős, a talp nagyon masszív atom stabilan tartja a TV-t. A távirányitó szokható maradjunk ennyiben, fogtam letisztultabbat. Nem értem minek ennyi gomb mikor van egy második távkapcs is full gombokkal. Bekapcsoláskor készenléti módból kb 1 másodperc alatt a menüben van, és a menüben is gyors.
A hangokról annyit, hogy a legjobb amit eddig TV-ből hallottam, a hátsó hangszóró tud igazi mélyet is, és igen jó a sztereó tere, szóval itt nem csak reklámszöveg van.
Egyelőre ennyi jut eszembe a TCL C835-ről :)
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz pkaresz #13010 üzenetére
Én már vettem a 65VT50 mellé egy TCL 65 625-öt és a mindennapi tv-re teljesen jó.Igaz csak "tartalénak" vettem a TCL-t mert így a plazmát nézem 99%-ban de lehet majd lecserélem kíváncsiságból és tesztelem.Amikor megvettem akkor néztem pár órát,nekem megfelelt a telekomos iptv-vel és a nasról lejátszott 4K-s filmekhez is.
Tényleg csak tartaléknak vettem ha a plazma beadná a kulcsot.(és akkor jó árban is volt 240-ért szállítással,ha jól emlékszem) -
HELLAFLUSH
őstag
válasz GordonSamway #12995 üzenetére
Én is úgy szoktam, de látod neked se jó.
Valami néha beragad, de én már megfogadtam, hogy nem frissítgetek mert értelme nincs ha semmi új funkció vagy javulás nincs. -
Vhiktor
veterán
válasz Kiskutya #13004 üzenetére
Azt minden képen. Most van nálam teszten, kb 3 hét és jön róla a video a megszokott minőségben. Ennyiért amennyiert most megy szerintem nincs alternatívája miniLed ágon. Drágábban meg ott van a QN95B aminek nagyobb a fényereje kb 6-700 nitel, viszont nincs Dolby Vision benne.
[ Szerkesztve ]
-
Dubfire81
csendes tag
Sziasztok! valaki kisegítene egy 2018-as 40ds500 -hoz valo firmware-rel?
-
boxmaci
tag
Üdv! Immár egy TCL C835 tulaja vagyok és tesztelem a TV-t folyamatosan. Szerintem ez a legjobb 4K Miniled TV a piacon, gyakorlatilag az összes gyártót beleértve. Samsung QN90B szintnél nem akartam lejjebb adni, de 65 inches TV kellett, az meg túl van árazva. Nos, a TCL megcsinálta. Kevesebb pénzért többet nyújt a konkurenciánál, hasonlóan magas képminőséggel! Elsősorban játékra használom és pazar a megjelenítő. Amennyiben érdekelnek a tapasztalatok beállítások, úgy szívesen írok a TV-ről.
-
Vhiktor
veterán
válasz rainman72 #12999 üzenetére
Semmi nem tudja azt mint egy oled csak az oled :)
Illetve HDR-nel világos jelenetnél amikor az egész képernyő területe nagy fényerejű akkor kijön az oled hátránya, hogy ilyen esetben csak 150 nitet tud ellenben egy miniledel ami 500-at is.
Illetve a.nagy fenyereju szineknel is csak szenved, mert nem tudja megjeleniteni nem úgy mint egy led vagy qd oled.
Szóval minden kompromisszumos, de szerintem is az olednek van összességében a legdinamikusabb legkevésbé kompromisszumos képe.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- LG (55NANO816) 140CM 4K NANOLED SMART ! PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55LS03DAU) 140CM NEO Q-LED FRAME 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Steelseries nova 7p wireless (BONTATLANUL) 2 ÉV GARI.Beszámitok!!
- SAMSUNG (QE65S90D) 165CM 4K Q-OLED SMART 2024 PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG (OLED55B36LA) 140CM 4K SMART PRÉMIUM OLED TV 2024! AKCIÓ!