Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjelent a OnePlus 13T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila961
csendes újonc
válasz
Somatom #6845 üzenetére
szerintem pont most egyszerűsítem mivel a távolság a fő probléma...
a wifit már elfelejtettem....a távirányító tűnik megoldásnak, ahonnan a kezdetektől agyaltam,
d gondoltam a wifi jobb lesz és ezért keveredtem ideLehetett külön gombot is kapni, amit a jack aljzatba kellett bedugni és egy telepített alkalmazáson keresztül, különböző funkciókat rendelni a gombnyomásokhoz.
Ilyet hol lehet venni? De a funkció lehet nem képernyőre bökés....vagy azt is lehet, hogy appon belüli dolgot végezzen? Akkor jó lehet. -
Attila961
csendes újonc
válasz
Somatom #6842 üzenetére
más irányból egyezkedtem most elektronikai szakemberrel utána néz....
433 vagy 866 Mhz-es távirányító, 50 m-re is elvisz
ez van a csuklónvevő megvan, ami 2 kimeneti relét tud kapcsolni
ehhez kellene neki építeni egy usb-s elektronikát (táp is megoldva)
ami ezt a 2 jelet beküldi usb-n a tabletbe
és lehet csak egy olyan app kell ami ezt a jelet "koppintásnak" veszi a képernyőnlehet ez lesz a megoldás?
ebben a relékig el tudok menni, de ott jön a hw/sw rész, ami nekem nem megy
-
Attila961
csendes újonc
Az óra majd olyan lesz amilyen kell, ezért is írtam a legelején ha megoldódik egy androidos mobilról akkor óráról is kell mennie.Csak a telefon nagy.
De még a 2 gombos nyomkodást látom a legegyszerűbbnek, mint nem hozzá értő.
Még az is lehet, hogy ha létezik valami USB-s vevő, mint amit előzőleg linkeltem de androidon megy
akkor azt lehet a hálófeszítő oszlopra tenni és 2m-es usb kábellel csatlakozik a tabletre. -
Attila961
csendes újonc
válasz
Somatom #6832 üzenetére
Én is úgy érzem 2018-ban szoftveresen ennek menni kell.
Hardveren az adatátvitelt érted?
Közben megtaláltam az USB infrát. Rádugtam a W10 PC re és simán feltelepítette. A távirányító nincs még meg. Így viszont ha a tableten lehetne futtatni pc emulátort (nem néztem még van-e ilyen)
akkor az infra tudná fogni a jelet még messzebbről is.Vagy ha lenne olyan APK ami kezeli az USB-n rákötött infra vevőt.
Csak én is agyalok mi lenne a jó megoldás, még ha nemis értek hozzá.
-
Attila961
csendes újonc
válasz
Mr Dini #6830 üzenetére
Itt kezdek elveszni....inkább 4re elmegyek teniszezni :-)
Takerről 3 napja hallottam Somatomtól. :-)
Szóval értitek itt kívül álló vagyok a témában és kedvem sincs megtanulni (na jó most rákerestem)Nekem egyszerűbb a hozzáértőt megfizetni és az elfecsérelt időben megkeresni a pénzt azzal, amihez én értek jobban.
De csak 1 eszközre kell csatlakozni! A tabletre.
-
Attila961
csendes újonc
Úgy zártam csak ki, hogy az okosórán kicsiben van minden, mellébökni könnyű
tehát a gomb lenne a tutiha csak nem egy külön app is van és egyszerűen elfelezi a kijelzőt pl zöld alul piros felül
vesztett pontnál a pirosra böksz nyertesnél a zöldre úgy még ok de nem záródik le, hozzáérsz beírja újra az nem szerencsés ezért jobb a gombhoppá neten böngészve ....
https://forums.geforce.com/default/topic/989699/usb-port-for-ir-receiver-/ilyenem valahol lapul valamelyik fiókban és működött PC-n anno kipróbáltam, de sose használtam....:-(
így ha ez lenne a tableten és lenne hozzá app akkor a távolság is megoldott csak egy egyszerű 2 gombos mini infra kell hozzá
-
Attila961
csendes újonc
rá lehet bökni, és meg is lehet venni a linken lévőt, de játék közben sokszor kérdezik a túloldalon, mennyi az eredmény,
át is lehet kiáltani...
de sokszor 3 pálya egymás mellett, ott nem szokás hangosodninyilván megoldás 4 óra, ami a linken volt és mindenki nyomkodja
és nézegeti de az vicces lenneTalán abból volt rossz az indítás, hogy azért nem jól fogalmaztam, mert nem adott cuccokat nem tudtam megoldani az elején
mert akkor írtam volna okosóra típusa, tablet típusa.....mivel Somatom írta nem tudta az óra nincs meg
olyat veszek hozzá, ami kell, ha kellLehet azt kellett volna kezdésnek, nincs tablet, nincs óra, semmi...hanem miként oldható meg?
Lehet induljunk innen???? És a távolság miatt a wifi az egyetlen megoldás.
Bogarászva a neten még elképzelhető, egy mini infra távirányító, de az amit eddig találtam az mobilról kifelé megy, kontrollálni pl. infrát, tv-t, stb.
https://www.cnx-software.com/2014/07/21/transform-your-smartphone-into-a-universal-ir-remote-control-with-zazaremote/Ez lenne jó visszafeé....
-
Attila961
csendes újonc
válasz
Somatom #6824 üzenetére
A feladat egyszerű és tudjuk, hogy símán kivitelezhető.
ezt én is így gondoltam :-), és mint csak felhasználó az előző iratban leegyszerűsítettem
a nagyon hozzáértők, programozók sokkal bonyolultabban képzelik szerintem és lehet ezért nem volt világos (vagy kihagytam valamit) a fogalmazás
a 10 m miatt a wifi kell
köszi
-
Attila961
csendes újonc
válasz
Mr Dini #6821 üzenetére
Sziasztok!
Bocs ha túl bonyolult volt, most a fagolyó, fakocka verziósan.
Az eddigiek csak azt mutatták milyen irányba ne induljunk, pl teamviewer, net. stb.Tableten fut Love40 APK.
Ezen kell "kattintani" 2 mezőben. Ennyi az egész tablet oldalon.A jel küldő készülék okosóra vagy valami hasonló apró, viselhető cutt. Ne telefon, ami nehéz.
BT füles hangerő szabályzó fel/le ez is lehet. (Somatom ötlete.)Okosóra még nincs ill mint írtam volt a bóvli van, azon van 2 gomb.
Itt egy fél megoldás: https://www.scoreband.net/products/scoreband-play?variant=19742219781
HA ezt a cuccot lehet használni vezérlésnek, úgy is jó lenne de nem néztem át szerintem BT nincs benne.
Ez csak az ötletet adta.
Tudom meg kell venni is kész, de itt nem ez a lényeg.
Az a lényeg, hogy a pálya szélén a tabletet a másik játékos(ok) is látják.Meg maga az izgalmas probléma...
üdv TA
-
Attila961
csendes újonc
válasz
aprokaroka87 #6818 üzenetére
Sziasztok!
Az a rootos cuccra rákerestem, mert előzőleg erről nem hallottam, de az a program nem csinált vele semmit. Erre vettem a tabletet, soha nem volt a kezemben és nem kellett semmire.
Az okosóra kérdése az miatt merült fel, mert nem lenne célszerű telefont használni. Méret, súly....
sőt bármilyen BT vagy direkt wifi megoldás szóba jöhet.
Somatom ezt jól írta.Okosóra nincs még, mert az akkor lesz, ha van megoldás.
Illetve van egy bóvli kategória, lehet az is használható. 2 gomb azon is van.
Ezt a buta órát BT-vel összekötöttem már a tablettel, meg a Huawei telefont is BT és wifivel is.
Csak ott jött a bukta, hogy a neten található screen share, távoli vezérlés, stb. egyik se látta az appot.
Azokkal a zenét lehet indítani, stb.A lényeg, hogy a pálya szélén kitett tablethez ne kelljen hozzáérni.
Még a végén marad egy autóriasztó távirányítója a csuklón, szigetelő szalaggal,
a tablet előtt meg 2 db ajtónyitó relé (bel első meg csomagtartó, az megy külön :-) ),
és az odanyom egyet a kijelzőnek soft üzemmódban ne törjön be.Még egy info: a tablet sárgáktól jött, mint minden és láttam a tube-on nem annyit tud, mint amit hirdetnek,
de ez ne lényeg, mert csak erre az 1 appra kell.
ZH960
Android: 6.0
Kernel: 3.4.67 Alapsáv: Moly..... lehet ennek a 2 sornak nincs jelentősége.
A rootolásban benne vagyok, ha kell. Csak egy szakértő mondja meg melyikkel....köszönöm az ötleteket és várom a megoldást.
De mint említettem ha ír valaki ehhez egy apk-t ami együtt tud futni a programmal az díjazásban részesül.
köszönöm üdv attila
-
Attila961
csendes újonc
Üdv Mindekinek! bocs a témába vágós gombot később láttam...
Somatom irányított ide, talán valaki tud segíteni.
Nekem az is megoldás ha van aki tud erre programot írni, nyilván díjazás fejében.A feladat: van egy Androidos tablet. Azon fut egy alkalmazás.
Egy másik Android eszköz (leginkább okosóra kellene) küldi as jelet.
Csak 2 jel jön, L, R, ami a telefon 2 gombja. Ez azért fontos, hogy ne kelljen az okosórán a kijelzőn vacakolni.A tableten a feladat: a kijelző 2 pontjára koppintást végezze el az óra 2 gombja.
Mint amikor az ébresztőn + - léptetem a perceket.Kommunikáció: BT vagy direkt wifi.
.......................................................
A feladatot megoldottam neten Teamviewerrel, de netmentesen kell. TV nem fut net nélkül.
Több más screen mirror és share programot próbáltam, de nem jött össze.
A próbálkozásoknál a óra helyett telefont használtam.
Nyilván a telefon TV-rrel mutatta a tablet képét, de az nem jó megoldás.Az lenne a jó, ha a tableten beállítható lenne, hogy a jel után még hány másodpercig világít,
és a jelre pedig felkapcsol. Mivel ezt a vezérelendő alkalmazás nem tudja, lehet ez miatt kellene egy külön párhuzamban futó vagy "logikailag előtte futó program?"
De az is lehet, hogy a beállított képernyőkímélő erre elegendő, ha a jel feléleszti, mert vakon is oda lehet bökni.Köszönöm mindenkinek. Üdv Tóth Attila
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nők, nőügyek (18+)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest