Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
Értem
Igazából megpróbálom minél jobban kizárni a 3rd party appokat. LightFlow is azért nem tetszik, mert folyamatosan ott van az értesítési sávban és kisöpörni se lehet már X verzió óta.
Én már csak ilyen fifikás vagyok.Mindenesetre lehet lightflow lesz ha visszatérek gyári romra.
-
DeathAdder
veterán
-
-
törölt tag
Úgy értem, hogy a kijelzőn történő érintés monitorozásához egy átlátszó, floating felületet húz a kijelzőre és ezen keresztül érzékeli a bevitelt. Ezzel az a probléma, hogy a vele azonos szintű, azaz más alkalmazások floating felületein végrehajtott beviteleket nem tudja érzékelni. Pedig, megoldható lenne, ha a saját, floating rétege helyett, a kernel által érzékelt bevitelt használná. Én belefogtam és van is rá egy félkész, de ígéretes projectem. Sajnos, a csiszolgatásához kevés a tudásom. Az igazság az, hogy ez a félkész állapot sem jöhetett volna létre Headless fórumtársunk hathatós támogatása nélkül.
-
törölt tag
Nekem nem gond, Xposed Additions pro -val bármelyik gombot át tudom variálni és mivel parancsikon indítást is meg lehet adni műveletként, így a Robottal is összehangolható. Csak kíváncsi voltam, hogy a Tasker önállóan képes lenne -e rá. De, sejtettem, hogy nem.
Használom az Autoinputot, de nem kedvelem. Sztem nem jó módszer az, hogy a kijelző műveleteit felső rétegen keresztül érzékeli. Alsó, kernel szintű rétegen keresztül kellene (getevent parancs), ahonnan maga az OS is kapja az infót.
-
törölt tag
Magyar nyelvű menü segítségével eljuthat addig, hogy a Robot lefuttatja neki a megadott parancsot. De, magához a parancshoz nincs köze a Robotnak, vagy a Taskernek. Azt nem lehet lefordítani. Egy mkdir helyett, nem írhat kk -t (készits könyvtárat), vagy cp helyett, m -met (copy=másol). Ez parancssor, nem GUI. A Linux parancsoknak és az Android fájlkezelésének a megismeréséhez viszont vannak Magyar nyelvű tananyagok.
-
-
-
Partyface007
őstag
köszi a tippet, igen valóban tudja root nélkül is ez remek lenne viszont most ahogy tesztelgetem arra jöttem rá hogyha nincs lezárva a billenytűzet (PIN kódot használok) akkor lefut rendesen viszont ha ébresztem a képernyőt akkor nem de ennek szerintem egészen egyszerű banális oka van: lezárt képernyőnél a quick settingsnél nincs ott a mobile data :-)
feloldott állapotban hiába szerkesztem és teszem a felső sorba lezárt állapotban akkor sem kerül oda...
-
Partyface007
őstag
köszi
még tesztelem mert tesztre csináltam egy külön profile-t adott időpontra este és akkor kikapcsolta a mobilnetet de reggel ugyanazokkal a lépésekkel viszont már nem kapcsolta vissza....
amúgy durva hogy 200 MB memóriát eszik tzdom hogy ennek a fele a google services de akkor is
apropó azt ki lehet küszöbölni hogy ne hívja meg a google service-ket?
-
Caldera
senior tag
Biztos. Ha belépek az időjárásba, akkor ugye ott is látni az utolsó szinkron időpontját. A telefon beállítások, szinkron menüpontjában, a Gmail fiókban szintén látni, hogy melyik adatot mikor szinkronizálta utoljára. Egyértelműen nem az utolsó, esedékes időpontok vannak ott.
-
Dalee
aktív tag
Pl. egy Popup ablakban meg szeretném jeleníteni a különböző hangerő információkat:
Csengőhang hangerő: 6
Média hangerő: 7
Értesítések hangerő: 8A neten azt találtam, hogy vegyem fel egy változóba a \n sztringet, de ez nem jó megoldás, mert símán kijelzi a \n karaktereket is, azaz az alábbi kijelzett eredményt kaptam:
Csengőhang hangerő: 6\nMédia hangerő: 7
-
HREH
senior tag
Köszi!
Ezzel nekem csak annyi a bibi, hogy a hotspot bekapcsolása nem dob fel semmilyen értesítést, csak simán bekapcsol, kidob egy ikont a térerő ikon mellé, és ennyi. Ergo ez alapján nem működne az AutoNotification plugin sem...
Na mindegy, feltúrom a netet, hogy adjon valami jelzést, ha be van kapcsolva. -
Kiskopika
senior tag
Valoban katyvaszps lett ahogy en oldottam meg. Javitottam arra ahogy most kuldted es jo lett. Koszonet a segitsegert. Egyszerunek tuno es meg is (szamomra) bonyolult megoldasba azaladtam. De azt vettem eszre hogy minden uj projekttel egyre melyebbre asom magam a tasker vilagaba es meg tobbet akarok
Szoval koszonet, most jon a csinositas resze 😉
-
Kiskopika
senior tag
-
Kiskopika
senior tag
Oke, mondjuk hogy ertem ezt a for ciklust. Az "index" felveszi szep sorba egyesevel azt az erteket amit az item be beallitok. Vegig is porog, ha egy szam vam van a Tippekben szepen ki is dobja hogy egyezes van, de ha tobb akkor nem tortenik semmi. 😠
Korabban azt irtad tegyem egybe az osszes szamot es igy vizsgaljam de igy nem kapok talalatot. Mit csinalok rosszul?For %index item 1:5
For %index2 item 1:5
Flash (csak az ellenorzes miatt) If %Huzas%index=%Tipp%index2
For end
For endSzamokat kezzel adtam meg hogy ellenorizhessem sikerul e, direkt 1-5 ig
Vagy esetleg itt is bontani kell mint a splitnel? A masodik szam mar %tippek21 lesz?
-
Kiskopika
senior tag
-
Teasüti
nagyúr
Tényleg, köszi!
Xml és Json parse, amire céloztam. Az objektummá alakított http response text struktúrájából közvetlenül lehet így kiemelni egy adatot. Szigorúan nézve csak az adat kiolvasása egyetlen parancssorba összefűzhető.
Ha jól tudom ez a rendeltetésszerű használata az adattáblázatoknak.
A pontatlanságokért elnézést, nem vagyok programozó. -
ltpalermo
csendes tag
autoinput tudja. ill. van benne olyan, h gesture mód, ha ezt aktiválod akkor a normál tapicskolás nem lehetséges, csak úgy ha hosszan kattintasz, majd duplán. vagy fordítva, most nem vagyok biztos benne. de a lényeg h erre nehéz rájönni így használható erre is. még a fizikai gombokat is le lehet tiltani vele elvileg
-
-
-
RAZERXX
aktív tag
Én nem haragszom soha senkire ! úgy vagyok vele majd meg békél !
Én nem vagyok profi felhasználó tehát sokszor az ötödik alkalmazás válik be ! na most ha mindet meg veszek mire kipróbálom ... az e-robotot is kipróbáltam utána vettem meg mikor láttam hogy bírom használni .
Az hogy mi legális meg mi nem .... megkövezhetek és aki mást mond az hazudik hogy van olyan ember aki csak legálisan használja eszközeit és mindent meg vessz pff én kétlem !!! -
slice14
veterán
A két változó nem fog összeakadni?
Mert utólag akarnám összerakni a %Hely változóba a várost és az ország kódot.
Mer akkor ez Így nézne ki hogy:
%Hely
%Idojaras2121. %Idojaras2121Délután esnék neki jobban a dolognak.
De szerintem 2 változóval oldom meg, ahogy Kiskopika kolléga írta.
-
Kiskopika
senior tag
Bocsi felre cimeztem!
Fajl read - %idojaras
Variables split- %idojaras
<city>
Variables split - %idojaras2
</city>
Variables split - %idojaras21
</city>Flas vagy say amit akarsz - %idojaras21
Es kiirja
En a kiiratas elott variables set el atzoltom egy masik valtozoba igy tobbet is kiszedek egy toresbol
-
slice14
veterán
Ha már változó, akkor csak azt használhatom, amit megadtam a Read File, To var változónak?
Vagy szabadon használhatok magam által elnevezett változókat
Itt arra gondolok, hogy a helyet %hely-ként, az időjárást %időjás-ként kérem le?
Ez így kicsit átláthatóbb lenne, ha utólag bele kell nyúljak..
Ha nem lehet így, akkor bocsi a kérdésért.
-
slice14
veterán
Ja bocsi. Közben a json helyett az xml-t töltöttem le.
Itt van: weather.xml
Számomra kicsit átláthatóbb.
A soronkénti tördelést hogy tudom megoldani?
Mert úgy gondoltam, hogy tömbönként nyúlnék hozzá és azokat enterenként bontanám.
-
slice14
veterán
Így gondolod?
Task:
A1: Get Location: Net
A2: HTTP Get: api.wunderground.com
A3: Read File: weather.xml ; To var:%HTTPD
A4: Variable Split: %HTTPD ; Splitter:<city>
A5:Variable Split: %HTTPD1 ; Splitter:</city>Ha így gondoltad, akkor hogy tudom kiválasztani hogy melyiket keresse ki, ha tobb olyan bejegyzés van a fájlban?
Bocs hogy ennyit kérdezek. De ez lesz az első nagyobb projektem.
Eddig csak hang, bt off, auto brightness on/off és minimális autovoice piszkálgatáson vagyok túl.
-
slice14
veterán
Kiválasztom az xml-t és a To var: %Current-et választom majd. És utána split-el kicsippentem makd ami nekem kel, majd konvertálom amibe kel.
Kb ez az elképzelésem így mostmár. Azt hiszem menni fog.
Még annyit kérdeznék, hogy a szöveges eredményt hogy érdemes egyszerűen magyarosítani?
Az oké hogy lefordítom, de hogy már úgy írja ki.
-
-
DeathAdder
veterán
Van rootom igen, sosem állítottam ilyesmit a Secure Settingsben, hol tudom ezt megnézni?
De gondolom engedélyezve van, mert a SuperSU naplókban többek között a Secure Settings is ott van.
Annyit nem írtam még hogy secure settingsből nem pro alkalmazásom van, de eddig sem az volt, és jól működött mindig.
-
-
törölt tag
Az autoinput elég széles körűen értelmezhető kifejezés. Símán belefér az is, hogy automatikusan érzékeli az inputot.
Azért tartom logikátlannak, mert úgy "tanul", hogy megmutatod neki az elvégzendő műveletsort. Ehhez pontosan ugyanarra van szükség (az input koordinátáinak a monitorozása), amit tulképp szeretnék tőle. Tehát, a funkció ott van, még a logban is látom.
A gofrisütő mellé van értelme kávéfőzőt venni, hiszen teljesen más feladatot ellátó eszköz. De a bevitel emulálására eddig is több lehetőség volt. Ezért nem tartom jelentős feature -nek, ha csak ezt tudja. -
Nem, csak ha display on and when i launch trebuchet launcher.(így angolosan
)
Nekem Apollom van és cm10.1 improved 07/07-es romom. (Droid 4.2.2)
Jól néz ki.
Láttam az első oldalt. És Teasüti hsz-e nagyon megtetszett! Valakinek megvan ez az edzés előtt figyelmeztet és ha dissmiss a válasz, akkor megkérdezi, hogy küldjön-e smst? Nagyon hasznos lenne. Bár ha jól tudom a kugli hangfelismerője csak net mellett megy...
Ui.: srry a gáz tagolásért...
siettem.
-
-
-
RCH
tag
Közben elôvettem, átnéztem.
Szóval mikor a Tasker kiírja a képernyôre az SMS-ben kapott kódot és azt úgy állítom be, hogy mûködjön gombként is (Display as Dialog) akkor addig nem használható az OTP alkalmazás, míg kint van a kód. Ha viszont Display as Overlay beállítással jelenik meg a kód, az OTP alkalmazás mûködik mögötte, csak épp gombként nem funkcionál a kiíratás.
Egyelôre marad a késleltetett Destroy Scene.(Még faragom a cuccot, de ha összeáll, akkor rendbe teszem és megosztom.)
-
stickermajom
addikt
Igen, valószínű ez a helyzet.
Pedig, ha nem is taskerrel, de maguktól is beépíthetnének egy quiet hours funkciót. Bár ez már nem ennek a topicnak a része.
Eszembe jutott egy másik kérdés. Próbálgattam pár alap taskot, pl. hogy az otthoni tornyok közelében kapcsoljon wifi-t, amikor elmegyek itthonról pedig kapcsolja ki. Viszont így hiába állítok egy esti profilt, hogy mondjuk 10 és 6 között minden adatforgalmat szüntessen meg, az otthoni wifi profilja felülírja, így azt visszakapcsolja. Lehet valamiféle függőségeket/fontossági sorrendet beállítani, hogy ha az éjszakai profil aktív, akkor a másikat ne engedje érvényesülni?
-
törölt tag
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy kikapcsolok minden Androidos rezgést és az összeset a Robotra bízom. Viszont, ha jól tudom, akkor egyes alkalmazások (pl. Viber) nem a megszokott hangsávokat használják az értesítésekhez, hanem pl. a média hangsávot. Erre figyelni kell a némításoknál.
-
Tekergek
csendes tag
Hát mondjuk, ha ki van kapcsolva a kijelző, vagy épp a háttérben fut a viber, akkor a bal felső sarokban megjelenik a kis ikon. Így tudok rá hivatkozni az UI/notification résznél.
Ha viszont meg van nyitva a viber és üzenetet kapok, akkor nem jön értesítés a felső sávban.
-
Mauzes
addikt
Most mással is szarakodik nekem az app.
Van egy profilom, hogy ha csatlakozik a teló céges wifi-hez, akkor ringer hangerő 3, notification hangerő 1, és a time recording app-ban csekkoljon be.
Erre most nézem, hogy magától be is csekkolt, de a hangerőket nem állította át...
Nincs ebben valami log vagy visszakövetés, hogy láthassam, mikor mit (és mit nem) csinált meg?
-
Mauzes
addikt
Az elsőt megnézem majd. Bár akkor meg az a baj, hogy ha előbb ébredek és kinyomok, akkor nem fogja megcsinálni a műveleteket.
A második viszont elég érdekes, le tudnád írni, hogy ez hol van / milyen beállításról van szó? Meg most a Tasker hogy működik, egészen addig ellenőrzi egész nap 10 percenként, amíg érzékeli, hogy állítottam be ébresztőt? Vagy csak addig ellenőrzi, amíg nem aktiválta, és éjszaka már nem?
-
Mauzes
addikt
1. Tudsz esetleg részleteket vagy már nem emlékszel? Gyári alkalmazással csináltad? Mert nekem fontos lenne az Alarm Clock Xtreme, annak nagyon tetszik a lassan erősödő ébresztőhang funkciója.
Számomra ez lenne talán a legérdekesebb, hogy ne kelljen minden este és reggel állítgatni a hangerőt, wifit, mobilnetet. Persze csinálhatnék egy időszak profilt éjszakára, de mivel minden nap máskor fekszem, és nem mindig ugyanakkor kelek, ez nem a legjobb megoldás sajnos.
3. Ez csak egy példa volt, mondhatnék hasonlót ringer volume-ra, stb.
Amúgy elég komplexnek tűnik ez a Tasker, még utána kell olvasgatnom sok mindennek.
-
skyli
senior tag
A Wifinek közvetlenül semmi, és az összes taskkal ezt csinálja. Csak ilyen kapcsolók. Pl a lámpát kapcsolja, vagy a cf-lument. Szóval az összes belassítja. A wifinek közvetetten az lehet, hogy amikor jól működött és kikapcsoltam a wifit, akkor egyből belassult. Aztán bekapcsoltam(lassú maradt) és láttam, hogy a Play elkezdett frissíteni. Leállítottam a frissítéseket és jó lett. Ezután újraindítottam a telefont és most megint lassú.. Néha tényleg megjavul, de nem tudom, hogy mitől.
A Run Log szerint minden rendben működik, pedig nem csinál semmit (majd csak talán 5 perc múlva).
és tényleg
most így pár perc múlva végrehajtotta az indított taskokat
-
skyli
senior tag
amihez felhasználtam a taskot, ahhoz az apphoz csak taskot lehetett rendelni. Szerintem tök jó lett a megoldás
szükség volt arra, hogy ne kezdő módban legyen a program és hogy ütközés esetén a régebbit leállítsa.
Amúgy, ha profilokat is akarok létrehozni, akkor melyik a legjobb arra, hogy pl:
- ha viber üzenet jön
- ha facebook üzenet jön
- ha gmail inbox email jön
- ha hangouts üzenet jön
- ha skype üzenet jön
- ha csörgetnek
- ...szóval, a programok értesítéseinek elkapására mi a legjobb módszer?
-
törölt tag
Sztem a IIama is esemény alapú, mint a Robot. Meg kell szoknia az alapértelmezetten profil alapú kapcsolást.
Más. Nem tudom, hogy van "Taskerül" az "alkalmazás fókuszba került" esemény. Robot topikban panaszkodtak, hogy Lolli alatt ez totál bizonytalan. Tamás írta, hogy tisztában van vele, csak az a baj, hogy ezt a lehetőséget tok-vonó megszüntette a Google.
Úgyhogy sajnos, egy darabig még jópár funkció nem fog működni, vagy legalábbis nem úgy, mint eddig. Szegény Tamás nem kicsit küzd a Lolli kompatibilitással. Nekem most van úton az új teló. A kiválasztásnál alap volt, hogy max. KK. legyen. Le..om a Lollipopót. Nekem a Robot fontosabb.
-
DeathAdder
veterán
Ööö amióta utoljára beírtam a topikba az délután 13:43 -kor közvetlen a router mellett volt a telefon egészen eddig, de még mindig nem kapcsolt át, pedig a wifi near profil rendben van
Nem értem én ezt, amíg nem volt wifi not connected profilom addig meg működött.
slice14 - elhiszem neked, csak idegesít, hogy nem tudom használni
-
DeathAdder
veterán
Köszi,
Végül is nem esett nehezemre egy Wifi Off taskot is csinálniMeg azért sem, mert nem igazán értem mit jelent ez a Toggle dolgot
A wifi near profil létrehozásakor van egy olyan opció is alul, hogy Toggle Wifi, de mi ez akkor pontosan? Vagyis mi van ha bepipálom?Köszi
-
bacus
őstag
És az akadozás a legkisebb probléma, de nem megy a youtube, befagy user váltáskor, a két oldali menüt egybe rakták, kicsi gombok, számomra (nexus 7 2013) semmi pozitivat nem hozott. :-(
4 fiok van rajta, gyerekeim játékaival, nem nagyon merek downgradel probálkozni sem, igy várom a frissitést mint a messiást. Ez meg valahogy olyan samsung feelinget ad...
-
tonyrulez
őstag
Így csináltam. Időzítést hogyan kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest