- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kiskopika #4214 üzenetére
A For ciklusnál maradhat az 1:5, mert ez a %szam(1:5) bekavarhat. A hiba ott volt, hogy én írtam rosszul az If-et. Ott a %huzas(%index) = %tippek(%index2) rész kell, a zárójel lemaradt.
A találatok növelésénél Variable Add kell Neked, ahol a %talalat lesz a Name, a Value meg maradhat az 1, mivel annyit kell hozzáadni minden esetben.
De megcsináltam Neked egy mintát: [link]
Lotto (11)
A1: Variable Set [ Name:%tippek To:12,23,32,43,33 Do Maths:Off Append:Off ]
A2: Variable Split [ Name:%tippek Splitter:, Delete Base:Off ]
A3: Variable Set [ Name:%huzas To:12,34,23,54,44 Do Maths:Off Append:Off ]
A4: Variable Split [ Name:%huzas Splitter:, Delete Base:Off ]
A5: Variable Set [ Name:%talalat To:0 Do Maths:Off Append:Off ]
A6: For [ Variable:%index Items:1:5 ]
A7: For [ Variable:%index2 Items:1:5 ]
A8: If [ %huzas(%index) eq %tippek(%index2) ]
A9: Variable Add [ Name:%talalat Value:1 Wrap Around:0 ]
A10: End If
A11: End For
A12: End For
A13: Flash [ Text:%talalat Long:On ] -
Kiskopika
senior tag
válasz
Kiskopika #4213 üzenetére
Meg van!!!
For %index es item %szam(1:5) igy mar mukodik. Meg egy kerdes, hogy tudom azt beallitani variable setel hogy minden talatkor +1 ertek legyen? Tehat alapbol %Talalat =0 de minden talalat eseten +1 %Talalat1 majd 2, 3 es igy tovabb....
Es edig is nagyon koszi a segitseget!
-
Kiskopika
senior tag
válasz
Kiskopika #4212 üzenetére
Nah egesz ejjel probalkoztam, szerencse hogy keves melo volt. Es hat nem ertem 😀😤
Meg van minden array push al megadom a szamokat, illetve a huzasokat. Elvileg ez rendben van. Majd berakomfor ciklusba es itt vagyok vakon. Ha beepel ellenorzom es egy azonos szam van vegig sipolja az osszes tagot, ha set variablet akkor beallitja az adot ertekre. De hogy derul ebbol ki hogy hany egyezes van, vagyis hany talalaz? Mert nekem most ugy tunik hogy minden probalkozasra 1-5 ig talalatnak szamolja.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kiskopika #4206 üzenetére
Igen, ott kell az, amit leírtam. A variable legyen mondjuk %index, az item meg 1:5. Ez azt jelenti, hogy a %index változó értéke 1-től 5-ig fog menni, majd folytatódik a task. A for ciklus nagyon sokszor előjön, ezért inkább tanuld meg.
Azért is írtam a %Tippek%index részt, mert ez a for ciklus miatt végigmegy a %Tippek tömbön. Nézi először a %Tippek1-et, majd a %Tippek2-őt, stb. A másik for meg azért kellett, mert egy esetében csak az azonos indexű elemeket hasonlítanád össze.
Példa:
Az első for tart 3-nál, akkor a %Tippek3-at nézi és összehasonlítja a %Huzas tömb elemeivel. Ezt követően átugrik a %index 4-re és a %Tippek4-et is összehasonlítja a másik tömbbel.(#4198) Teasüti: Én meg programozó vagyok, de az XML és a JavaScript inkább webprogramozás, ami két külön szakterület.
-
-
slice14
veterán
válasz
Kiskopika #4048 üzenetére
Hogy lehet azut megoldanihogy a <temp_c>28.5</temp_c> esetében hogy ne mutassa / mondja a tizedest, de ha a tizedes érték 5-nél több, akkor kerekítse fel? Az megvan hogy a pont utáni részt nem mutatja.
Egyébként jelenleg addig jutottam hogy bemondja a jelenlegi időjárást és fokot.
A widget / notify résszel majd a hétvégén foglalkozok.
-
slice14
veterán
válasz
Kiskopika #4046 üzenetére
Én is sokat töprengtem azon hogyx melyik volna a megfelelő időjárás szolgáltató.
Nálam pl az időkép kilőve, mert az főleg itthon jó és nem volna egyszerű helyalapú beállításokkal használni. A yahoo meg úgy sz@r ahogy van. Nálam semmi releváns infót nem tudott letölteni, szó szerint semmit. Így maradt az open weather + az wunderground. Mivel az open weather-hez nincs magyar api adat (legalábbis nem találtam), ezért maradt a wunderground. Ráadásul elég részletes.
Te egyébként egy vagy két fájlból dolgozol? Jelenlegi időjárásra és az előrejelzésre gondolok.
-
slice14
veterán
válasz
Kiskopika #4043 üzenetére
Van a mai napi és a ma esti. De este lévén is ott van pl a Péntek és a Péntek esti, de esti frissítés esetén ugyanazt tartalmazzák.
Úgy látom te is végül %LOCN-el oldottad meg a várost.
Próbálok a többire magamtól rájönni. Bár, biztos lesz még kérdésem.
Nekem a weather taskom a tervek szerint kitolja a notify-re a jelenlegi időjárást + a helyi adatokat.
Az auto notification-al szeretném megjelentetni majd, de fix notify-ként.
-
slice14
veterán
válasz
Kiskopika #4035 üzenetére
"Én minden task elején törlöm a változókat nehogy bent ragadjon valami."
Ezt nem értrm... Én minden darabolást 1 Task-ba szeretnék bedobni Legalábbis a jelenlegi ídőjárást.
De mikor felveszem a:
%Idojaras
<country_iso3166>értéket, akkor a %Idojaras2121 ig eljutva, mkár csak a HU-t adja eredménynek. A város eredményét nem is látja.
Ezt hogy tudom megoldani.
Jelenleg így néz ki:
%Idojaras:
<current_observation>%Idojaras2
</current_observation>%Idojaras21
<current_observation>%Idojaras21
<city>%Idojaras212
</city>%Idojaras2121
<city>%Idojaras21
<country_iso3166>%Idojaras212
</country_iso3166>%Idojaras2121
<country_iso3166> -
slice14
veterán
válasz
Kiskopika #4035 üzenetére
Még a város után szeretném veszővel elválasztva a <country_iso3166>HU</country_iso3166> értéket is megjeleniteni a %Hely változóban. Ezért gondolom ez így nézneki
%Idojaras21
<country_iso3166>
%Idojaras214
</country_iso3166>
%Idojaras2143
<country_iso3166>
%Hely
%Idojaras2121, %Idojaras2143Azért gondoltam hogy 43, mert 2x szerepel a <country_iso3166>HU</country_iso3166>. Már ha logikát jól értem
Amúgy itt az xml. Link
Mégegyszer bocs, de most kezdem kapirgálni a darabolást.
-
slice14
veterán
-
slice14
veterán
válasz
Kiskopika #4030 üzenetére
Bozek: vgyuri: Köszi srácok a segitséget.
Bozek koléga előző hsz-éből sikerűlt kisakkoznom a helyes paramétereket.
Kiskopika: Neked is köszi hogy leírtad.
Még anmyit kédeznék hogy, a változó lehet egy másik lekérdezésnél ugyanaz, ha mást darabolok kiszedni vele
Egyébként köszi a tippet. <current_observation> adatait én is így tervezem lekérni. Csak látni akartam hogy, hogyan müxik a lekérés egy tételnél.
Én úgy képzeltem hogy widget-re, notify-re és say-ként is használnám az adatokat.
-
slice14
veterán
-
slice14
veterán
válasz
Kiskopika #4013 üzenetére
Regisztrálsz a wunderground.com/weather/api/ oldalon és létrehozol saját api key-t.
Majd használod azokat az api-kat, amit írtam feljebb. Csak a végén lecseréled a %LOCN-t a város nevére. Persze ékezet nélkül
-
törölt tag
válasz
Kiskopika #3988 üzenetére
Ha nem jön jobb tipp...
Az External Keyboard Helper -rel tudsz pár dolgot trükközni. A Playes leírásában találsz tutorial -t. Amikor utóljára játszottam vele, akkor csak alkalmazást tudott indítani, parancsikont nem. Ezért készítettem egy nagyon kezdetleges alkalmazást, amit kimentettem 12 néven (az F1-F12 gombokhoz). Az alkalmazás nem csinál semmit, csak elindul, majd 5mp múlva leáll. Ezt adtam meg a Robotnak, mint eseményt. Taskerrel viszont van olyan lehetőséged, hogy a konkrét parancsot, App Factory -val kiíratod alkalmazásként, telepíted és EKH -ban ennek indításához rendelsz gombot, vagy kombinációt. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged