Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tybsen

addikt

válasz Bozek #4786 üzenetére

"...elfelejtem felírni a költéseimet a költségkezelő alkalmazásokba (...). Mivel a bankoktól amúgy is kapok SMS-eket a tranzakciókról jó lenne ha tudnám automatizálni az innen kapott infókat, így legalább a kártyás tranzakciókat feljegyzem. "

Mi értelme van a kizárólag banki tranzakciók rögzítésének? Mi van például a pénzfelvételekkel, a készpénzes kiadásokkal? Ahogy írtam, én is vezetem a kiadásokat és nem értem, mi értelme lehet a kiadásoknak csupán egy részét feljegyezni? Nem ad semmilyen képet a költségekről, csak egy részükről - nálam például jelentős rész bonyolódik készpénzben (sőt gyakorlatilag a napi vásárlásokat inkább készpénzben bonyolítom mert egyszerűbb készpénzfelvételeket rögzíteni és aztán a bizonylatok alapján a készpénzes kiadásokat bevinni, mint később egyeztetni a bankos tranzakciókkal az alkalmazásban rögzített bankos tételeket). És akkor még ott vannak a különböző egyéb számlák mint például hitelkártya, prepaid hitelkártyák, visszárukor kapott utalványok, paypal, amazon utalvány. Vagy átvezetési számla például (ha megkér valaki valamire hogy vegyek neki valamit és később azt a pénzt visszakapom).

Szóval az én nyilvántartásom alkalmas arra, hogy képben legyek a mindenkori anyagi helyzetemmel és lássam az összes költséget akár havi lebontásban is, lássam, hogy hol lehetne akár megtakarítani, stb - ehhez képest nem értem, mi értelme lehet kizárólag banki sms-ek alapján a költségek egy részét vezetni?

Új hozzászólás Aktív témák