Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• foregister

tag

válasz tybsen #4789 üzenetére

Értem, hogy mi a problémád, de mivel én az esetek nagyon nagy részében kerülöm a készpénzes fizetést, ezért nekem már az is elegendő, hogyha a banki tranzakciók megjelennek az appban, mivel onnantól tovább tudom bontani több részletbe utólag (legalábbis a MoneyManage Ex-ben).

Az integrációval egyébként csak annyit érek el, hogy az MMEX-ben a banki SMS után megnyílik a tranzakciós form kitöltve az adatokkal amit a banki SMS-ből szerzett. Ha akarom már ezen a formon lebontom a költségeket több kategóriára (van erre egy ikon), de ha akarom, akkor utólag bontom meg ebből a tranzakcióból. Tehát a tranzakciók képernyőn az látszódik, hogy 20.000 Ft-ot vontak le a bankkártyámról (ami az sms-ben is van), de a kategórianézetben ez már lebontódott költségekre, így a megfelelő helyen jelenik meg. Tehát visszakereshető marad a tranzakció is (hogy később tudjam ellenőrizni), ugyanakkor hasznos infóként is felhasználom (hol, mire költök).

Egyébként az anMoney is tud adatokat fogadni pl. Taskerből viszont nekem az MMEX jobban tetszik a maga hülyeségeivel együtt, ráadásul jó fej a fejlesztője, mindig belefejleszti az új feature-öket amit kérnek. Ráadásul ingyenes is.

Nekem ilyen költségvetési appra a non-plus-ultra az lenne, ha képes lenne API-n keresztül kommunikálni a bank(ok)kal, így még az sms parseolással sem kell szenvedni. Mondjuk a magyar bankok nem tartanak itt.
    Egyszerűen az zavar, hogy ha már elektronikusan megvan az adat, akkor picit idétlennek érzem, hogy azt még be is kelljen pötyögnöm. Tök jó lenne ha lenne egy egységes felület, ahol az összes bankom vagy pénzintézet számlámat lássam és frissüljön be magától. Így nem a bepötyögésre kéne fordítanom az időmet, hanem arra, hogy mire költsem inkább a pénzem. A Mint pont egy ilyen szolgáltatás, de csak USA-ban, nekünk meg marad a sufnituning és egyelőre úgy tűnik, hogy csak a Tasker.

• Bozek

nagyúr

válasz tybsen #4787 üzenetére

Segítséget kért, Te meg egyből lehurrogtad, hogy annak úgy semmi értelme. Nem tudhatod, hogy nála milyen arányban oszlik meg a bankkártyás és a készpénzes fizetés. Azért, mert Te ez utóbbit preferálod, még nem kell azt feltételezni, hogy más is. Nálam például a havi költéseknek max. az 5%-át teszi ki a készpénzes fizetés. Sajnos a céges kávéautomata nem fogad el kártyát, így ott muszáj. Meg van 1-2 bolt, ahol szintén nincs lehetőség bankkártyás fizetésre. De ahol van, ott miért használnák készpénzt? A legjobban azokat a helyeket szeretem amúgy, ahol van PayPass, mert sokkal gyorsabb, mint számolgatni a visszajárót.

Az meg, hogy egyeztetni kell, megint nem állja meg a helyét. Én MoneyWiz 2-őt használok és nem viszem fel folyamatosan az adatokat, hanem hetente mentek egy CSV-t az OTP netbankjában és beimportálom oda.

• Bozek

nagyúr

válasz tybsen #4783 üzenetére

Miért ne lenne értelme? Egyszerűbb, ha a Tasker SMS-ből beviszi az adatokat a költségkezelő alkalmazásba, mint kézzel beírni.

• zsirfecske

addikt

válasz tybsen #2275 üzenetére

ez lesz ha nincs más, csak ugye akkor meg be kell állítani minden helyre külön ahol aludhatok. meg repülőben sztem a location bekavar, mivel minden rádiót kilő és nem tudja vizsgálni a feltételt. vagy nem?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés