Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mumuss
    aktív tag

ok, egy picit kifejtem.

A profilod aktiv, ha a state változóknak megfelelnek. Ezt szeretnéd, hogy legyen egy aktiv profil parkolás alatt. Ezt egy változóhoz kötöd, egy globális változóhoz.

Természetesen ezt a változót át kell állitani, hogy a profil aktiv legyen, lehet kézzel is, hiszen tudsz adni egy változónak értéket, de akár egy esemény után lefutó task is adhat neki értéket. Ez jó, hiszen van egy eseményünk, a bejövő SMS ami tartalmazza a megfelelő szöveget. Tehát ez fogja aktiválni a parkolás profilt.

Ok, de mi deaktiválja? Erre is lehet egy esemény, pl jön egy sms, hogy a parkolás leállt. (ezt is érdemes megcsinálni), ill a másik esemény az, hogy te rányomsz a kérdésre, hogy már nem akarod tovább a parkolást.

A kérdés feltevése egy ciklus,

if %Parkolas is set
    wait 10 min
    kerdes feltevese, scene, hogy akarod e leallitani, stb., 2 gombbal
    ha nem akarod, perform task -> clear variable %Parkolas
    end if
    goto 1 sor if %Parkolas is set

exit task
    send sms parkolas leallitasa ( vagy call ussd kod, ha már ez ingyenes :D )

Köszönöm hogy segítesz. Amiket Te most leírtál, szinte egyiket sem használtam, úgy csináltam meg minden profilomat. Ezek szerint még rengeteg mindent nem tudok a programról. Most próbálom megcsinálni amit Te írtál.
    Nem nagyon megy sajnos :(
    Nagyon nem értek én ehhez. Received text lehetőség csak a profil létrehozásánál van, tehát az jó, mert ahogy teljesül, elindul a Parkolás task, és elvileg attól függetlenül, hogy a profil nem aktív, a task végig fut, tehát 10 perc után jelez ugye? Mert ha igen, akkor ennyi, meg is vagyok. Mivel még nem értek hozzá annyira, nem akarom most túl bonyolítani, csak működjön. Aztán tanulom tovább a programot :)

Új hozzászólás Aktív témák