- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
RCH
tag
-
bacus
őstag
olvass kicsit vissza légyszives. Kifejezetten neked szól
Kétféle profil van, az egyik a state profil, amire a tasker átvált és úgy marad amig a feltétel teljesül és az event profil, ami csak egy pillanatra aktivizálódik.
Profil1 (bejövő sms)
add context, event, phone, received text
type sms, sender -nincs kitöltve, content (ide kell megadni azt a szöveget ami minden parkolásos smsben benne van)Mivel ez egy EVENT, ez az életben nem lesz aktiv, lefutnak a hozzárendelt taskok (igen, akár több is)
itt csak egy dolgot állitsd be, %Parkolas valtozotProfil2 (ez a parkolas profil)
add context, state, variable, %Parkolas is set
ennek csak két taskja lehet, 1 enter, meg 1 exit.... de ezt már leirtam. -
bacus
őstag
ok, egy picit kifejtem.
A profilod aktiv, ha a state változóknak megfelelnek. Ezt szeretnéd, hogy legyen egy aktiv profil parkolás alatt. Ezt egy változóhoz kötöd, egy globális változóhoz.
Természetesen ezt a változót át kell állitani, hogy a profil aktiv legyen, lehet kézzel is, hiszen tudsz adni egy változónak értéket, de akár egy esemény után lefutó task is adhat neki értéket. Ez jó, hiszen van egy eseményünk, a bejövő SMS ami tartalmazza a megfelelő szöveget. Tehát ez fogja aktiválni a parkolás profilt.
Ok, de mi deaktiválja? Erre is lehet egy esemény, pl jön egy sms, hogy a parkolás leállt. (ezt is érdemes megcsinálni), ill a másik esemény az, hogy te rányomsz a kérdésre, hogy már nem akarod tovább a parkolást.
A kérdés feltevése egy ciklus,
if %Parkolas is set
wait 10 min
kerdes feltevese, scene, hogy akarod e leallitani, stb., 2 gombbal
ha nem akarod, perform task -> clear variable %Parkolas
end if
goto 1 sor if %Parkolas is setexit task
send sms parkolas leallitasa ( vagy call ussd kod, ha már ez ingyenes)
-
bacus
őstag
A PARKOLAS profilnak egy state context kell %Parkolas valtozo is set
két task kell bele az egyik az enter task, ami egy ciklus a kérdéseddel 10 percenként , ha a "leállitod a parkolást" nem, a ciklus újraindul, ha meg igen választ kap, akkor törli a %Parkolas valtozot.
az exit task nem is biztos, hogy kell, de itt lehet visszaallitani az egyeb beallitasokat, de akar itt küldheted el a parkolás vége sms-t vagy a *181# kódot a parkolás leállitásához
A received text egy event context, ha megvan benne a "zónában a parkolása elindult" szöveg, akkor %parkolas variablenak ad egy értéket, mondjuk 1-t. (ezzel a PARKOLAS profil aktiv lesz).
-
wardemi
senior tag
No nem nagyon követtem az eseményeket mert elvagyok havazva de 1-2 ötlet hátha jó lehet (bár nem biztos hogy kivitelezhető én csak mint programozó tanonc fejemből kipattant hogyan valósítanám meg). Először is maga az egésznek az elinudlása. Nem tudom hogy ilyenkor egy fix szélességű kódot kaptok vagy mit? vagy hogy néz ki az üzenet tartalmi része. Ilyen esetekben jól jöhet a reguláris kifejezések vizsgálata . Ha pl kapsz egy 6 szemjegyből áó sáztm sort ezzel meg lehetne nézni hogy van e az üziben ha igen akkor induljon el.
Másik megint a változós módszert tudom ajánlani a vége cuccra hátha az jobb lesz vagy nincs ciklusban és ha a task lefut akkor annak vége lesz hiába hívsz meg egy másikat valamire várnia kéne annak a profilra és addig meg waitelni vagy ami szükséges.UI lehet baromság az egész nem minden elemét ismerem a problémának de hátha add egy új szemléletet rá
-
törölt tag
Ja, hogy több szám is van. Bocs! Viszont nem értem ezt a deaktiválódást. Egyrészt a profilt nem az sms kezelő program aktiválja, hanem a bejövő sms. Másrészt abból, hogy egy esemény hatására elindul egy folyamat, még nem következik, hogy az esemény későbbi megszűnése megállítja a folyamatot. Egyébként én még kevésbé vagyok jó Taskerben, mivel E-Robotot használok. De a profil működésének szempontjából ennek nincs jelentősége. Az alap koncepció minden automatizáló programban azonos.
-
törölt tag
Bocs, hogy belevau, de muszály az sms szövege? A szám nem elég? Mást sztem nem küldesz arra a számra és nem is fogadsz onnan más üzenetet. Miután sms -t küldtél a megadott számra, indul a figyelés. Ha megjön a válasz, akkor profil indul. Leállítás ugyanígy. Hibás logika?
-
mumuss
aktív tag
Senki nem segít?
Tudom hogy nem helyes hogy nem vettem még meg a programot, de most ez a tervem. Csak a régi verzióból nem tudom átrakni a profilokat. Légyszives segítsetek, hogy erre van-e lehetőség. Profilok,taskok. Nem akarom újra csinálni az egészet. És még egy kérdés: mire jók a projektek? -
Teasüti
nagyúr
Nem tudom mennyire próbálgattad már a jeleneteket, de én úgy csinálnám, hogy a profilom meghívna egy jelenetet, amiben meg a két lehetőség szerint beállítasz egy globális változót, amit meg figyelsz abban a profilban, amiből meghívtad a jelenetet.
Elvileg rajta van/volt a todo list-en, hogy a szülő task és a jelenet tudjon lokális változót cserélni egymás közt. Nem tudom ezt megcsinálták-e már, de ha nem akkor még mindig lehet használni globális változókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- PlayStation 5
- Hardcore café
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- újszerű MacBook Pro 14 hüvelykes M3 16GB 512GB SSD Apple space gray asztroszürke 1,5 év garancia
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest