- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
válasz
jansky1 #5262 üzenetére
Én a múlt héten játszottam először. 54 oldalas szabálykönyv, szerintem mai sztenderdek szerint bóvli minőség/kidolgozás. Maga a játék setup is nagyon körülményes, insertekkel lehet gyorsítani. Nálam ez egy WoW/LoL társasjáték (oké egyikkel se játszottam, de gameplay videók alapján ilyen
) , nem különösebben jön be. A többiek erőltetik, így azt a havonta 1 alkalmat bevállalom, de magamtól sose választanék ilyen fantasy-t - nyilván ez utóbbi személyes preferencia, engem hidegen hagynak ezek a dolgok, meg igazából a co-op játékok is.
Nálam 1 nap játék után nem több 7/10-nél. Ha már hosszú co-op, akkor nálam a Szellemek Szigete a nyerő. Szerintem a többségnek túl hardcore ez a társas, valami kapudrog lehet a terepasztalos társasok felé, ha valaki fogékony rá, jó lehet, de szerintem a többség nem erre vágyik.
-
petyus_
senior tag
válasz
jansky1 #5262 üzenetére
Szerintem csak annyi, hogy nagyon felkapott játék, mindenhol dicsérik, sokan beleugranak, de aztán rájönnek hogy nem nekik való.
Én a JOTL-t vettem meg, nekem nagyon tetszik, sajnos a feleségemnek nem (főleg a túl sok admin miatt), ő simán eladná, én inkább megtartom, hogy majd pár év múlva játszak vele a fiammal).
-
Azie
őstag
válasz
jansky1 #5262 üzenetére
én játszottam a digitálissal pár küldetést és bár a sztori jó, nekem nagyon repetitív volt még digitálisan is, amikor helyetted számol a játék mindent. én pl. egy sima legacyt sem merek kibontani, mert nem biztos, hogy előkerülne második alkalommal, mert nincs rá fix társaság. egy GH meg nem igazán olyan, hogy hú akkor jövő héten majd másik random ember esik be és játszik az egyik karakterrel.
-
mike1334
veterán
válasz
jansky1 #5074 üzenetére
Ttr-ből ekünk a Nordic Countries van meg, illetve "kisdobozosból" a San Francisco. Igazából a nagy verzió kedvencünk, a kicsi viszont szinte sose kerül elő. Ha csak 20 perc van játszani, akkor nem TTR-ezünk, ha meg több idő van, és ilyesmire van kedvünk, akkor egyértelmű, hogy Nordic. De tény, hogy gyors, pörgős, egyszerű (és a fentiektől függetlenül szerintem is jó, csak nálunk nem kerül elő). Ez is megy a "bizonytalan" polcra (eddig a Targi, az Agricola, a TTR SF, és az Everdell (
)ücsörög ott, illetve év végéig kerül még oda szerintem pár darab...).
-
dorika87
őstag
válasz
jansky1 #4910 üzenetére
Örülök, hogy ezt írtad, mert mi pár hete szereztük be a "Csak egy"-et, és nagyon megtetszett a családnak, barátoknak. Egy könnyed, laza játék egy hosszú nap után, vagy egy baráti összejövetelen, mivel bárkivel játszható, még azokkal is, akik amúgy nem nagy társasozósok. Úgyhogy nálunk is most abszolút kedvenc lett.
-
mike1334
veterán
válasz
jansky1 #4910 üzenetére
Juharvölgy fura...az egészről süt a könnyed, családi játék feeling, közben meg baromi hosszú, úgy, hogy "nem indokolt". Még nemtom, hogy mi lesz a sorsa. Asszony is szereti amúgy, de ritkán kerül le a polcról a hossza miatt.
Eldorado nagy fun, pörgős, interaktív, ketten a legjobb.
-
válasz
jansky1 #4749 üzenetére
Családdal, idő hiányában/távolság miatt ilyesmit nehezen tudok megvalósítani, de majd megpróbálom mindenképpen, köszi a tippet. Szellemlovasban amúgy voltunk 1 hete, pont nyugi volt, néhány jétákkal leültünk az asztalhoz, próbálgattuk (persze nem olyan mélységben), illetve az eladó srácok is sokat segítettek. Akkor vettünk is pár játékot, illetve az imént futott be a GLS, most így néz ki a kollekció:
Kár hogy meló van, és ki kell bírni estig....
A Mars és a Scythe -ot két főre vettük magunknak, a többinél szempont volt, hogy hárman tudjunk játszani a gyerkőccel. A Calico szerintem sok lesz neki (9 éves), de nagyon akarta, nem akartam letörni a kedvét, majd eltesszük későbbre max.
Egyébként nem akkora baj, ha valami nem jön be, és túl kell rajta adni, egyrészt pont szörnyülködtem a használt árakon fentebb (ami ilyenkor legalább kompenzál), másrészt nagyobb baromságra is költöttünk már sokkal több pénzt, ez egy olyan dolog, amibe úgy látom most, hogy érdemes fektetni, próbálkozni.
Csőben/tervben van:
Felnőtteknek, 2 főnek:
Pandemic alap (2p)
Valamelyik Pandemic Legacy (nagyon jó lenne az S1 magyar, de az most nincs)
Dune: Imperium (ezt én így a fentiek mellé már túlzásnak érzem, de a feleségem nagy Dune fan, ki vagyok én, hogy az útjába álljak..)
Dominion: pakliépítős kategória kipróbáláshoz.Családi:
Small World WoW: A wow edition csak az egykori fanatizmusunk miatt, tudom, hogy nem kompatibilis az egyéb SW cuccokkal, vagy csak korlátozottan, de nem baj. Gyerkőcnek meg mindegyik jó, egyiket sem ismeri.
Azul
Magic Maze
Kingdomino
Takenoko -
JoinR
őstag
válasz
jansky1 #4641 üzenetére
Ezt nyomtatom, ebben rengeteg modell van, én csak a 2020+-as modelleket nyomtatom, azok a legjobbak szerintem. Már tartalmazza a BigBox lapkákat is. Az erdőkre találtam talán szebb modelleket, ezt.
De egyelőre még csak itt tartok, kicsit megküzdöttem az aliexpresses PLA-val -
maross
nagyúr
válasz
jansky1 #4423 üzenetére
Sleeping Godsban irdatlan mennyisegu szoveg van, es ha ugyanolyan a nyelvezete, mint a Near and Far-nak, akkor eleg szivas folyekonyan forditani a tarsasagnak. Ezert is engedtem el a KS-t, inkabb majd a magyar reflexshoptol, remelem jobban visszafogjak magukat az arazasban, mint a Deltavision.
-
mike1334
veterán
válasz
jansky1 #4419 üzenetére
Nemrég megosztottam
[link] + Targi
Amire még "vágyok":
7 Csoda Párbaj: Leaders és Solo (közös nyomtatásra várok)
Kereskesők Völgye 1.
Trambahn
Mesebeli birodalmak
Carcassonne + 1. és 2. kieg (esetleg 3.)
Ticket to Ride: London
Concordia + kieg (de a legoptimálisabb az lenne, ha jönne a Venus /nem a kieg/ magyarul)
Fantastic Factories
Mandala
Harry Potter Roxforti csata
Under Falling Skies
Space Hulk: A halál angyalai
Liget
Keystone: Irány a vadon
Cascadia
Last will + kieg
Még nem jelent meg, de érdekes lehet majd:
Radlands (Senkiföldje)
Grand Austria kieg
Föld és víz
Tokaido duo
Szeszélyes vizeken
Luna capital
Splendor duel -
mike1334
veterán
válasz
jansky1 #4326 üzenetére
Köszi! Marsból van a rövidebb verzió, az Ares. A víz alatti városok is hasonló a marshoz, nem? A héten játszottam a szép új királysággal, és az ares mellé kicsit feleslegesnek éreztem, hogy megvettük, mind a kettő hasonló tablóépítős...valamilyen más mechanikát keresek most
-
Tristis
őstag
válasz
jansky1 #4310 üzenetére
Mars Terraformálása + kezdetek kieghez képest:
- hossza: két fővel talán rövidebb, három fővel inkább hosszabb, négy fővel reménytelen
- komplexitása: magasabb
- interakció szintje: szinte semmi, nincs harc a célokért sem
- táblahely: magasabb
- szerencse: többfajta ikon, több szerencse
Tehát van egy komplex egyedül remekül játszható játék, ami hosszú és van benne rendesen szerencsefaktor. Az emberek manapság ezt szeretik, nem egymással szeretnek játszani, hanem tetrisezni egymás mellett... Én TÁRSASjátékozni szeretek inkább. -
_stick_
őstag
válasz
jansky1 #4158 üzenetére
A szabályok és az olvasmány alapján én is így értelmeztem, csak így nem ált össze a kép, hogy mi értelme a játékmódnak? A cég fejlődését előnybe helyezi a TR mellett, hosszabb, megfontoltabb játékot írt. Így ezt nem annyira érzem, mi úgy játszottunk, hogy csak a piros-fehér ikonosok adnak az erőforráshoz és a termeléshez.
-
goccer
aktív tag
válasz
jansky1 #4143 üzenetére
Hát igen itt érzek egy kisebb ellentmondást, vagy eurót játszunk, vagy beszélgetünk. Lehet ezek szerint a társaságnak nem (mid) heavy eurozni kéne, főleg ha ilyen Catan az összehasonlítási alap.
Azie írt pár jót, de pl vannak még könnyedebb bidding játékok is mint pl Ra, Art gallery, azokban kell bőven beszélni, interaktálni, de gondolkodós is.
-
Tristis
őstag
válasz
jansky1 #4139 üzenetére
Aki kritizálta a játékot, az kicsit vakon van. Interakciók:
- megveszem azt a kártyát, amit gyűjt pl. konzullal
- elviszem a pénzt, ezzel segítek másoknak hogy újra termelhessenek
- vagy direkt azt a régiót termeltetem le, ami jó lenne neki a magnusszal
- oda lépek, ahová neki is jó lenne
- odaépítek, ahol neki fáj (pl. búza minervahoz az utolsó szabad búzahelyre)
- odaépítek, ahol termeltet sokszor, jusson nekem is a jóból
- lemásolom a kijátszott kártyáját, előre tervezek ezzel
- addig nem jatszom ki a Prefektus magnus-t, ameddig a másiknak hasznos lenne
- lerövidítem a játékot és gyorsan megveszem a kártyákat
- úgy használom a kereskedést, hogy ezzel nyomást helyezzek a másikra hogy ne optimálisan lépjen (ez nagyon gyakori)
- és végül, a lecsorgót mindig el kell vinni, de úgy hogy a másiknak ne hulljon az ölébe az, amit gyűjt.Lehet ezek nem is interakciók, lehet csak véletlenek... Eddig az összes partimat elvittem, mert a fentieket én kihasználom. Szerintem a világon a valaha megalkotott legjobb játék.
De! ha ennél mégiscsak jobban érezhető interakció kell:
Keyflower, Troyes, Power Grid, Inis, El Grande, Coimbra stb.
Ha ez sem elég, akkor kikerülhetetlen lesz a Kemet vagy a Csótanypóker -
maross
nagyúr
válasz
jansky1 #4104 üzenetére
Torzsvasarloi 15% (talan volt amire csak 10%), ebbol az arbol még lejott 15%.. PL wow pandemic 16 alattra jött ki.Project L 8 alatt. Canvas kivételével mindent kipróbáltunk már, szuper játékok. Oltréé a nem hypeolt , nem kickstarteres jatekok kozul az utobbi ev egyik legkellemesebb meglepetes volt. Jon magyarul is, koop kedveloknek ajanlom.
-
Tristis
őstag
válasz
jansky1 #4071 üzenetére
Hát ez relatív, hogy mi agyégetős. BGG statisztika szerint az Acélmágnás kb. Catan nehézségű játék...
Mivel ez egy okos és csavaros mechanika, gondolkodni kell benne. Talán az utolsó kör egy kicsit húzósabb. Aki nem akar gondolkodni egy csöppet, az játszon Parks-ot, ha meg annyit se akkor Trails-et
A többi embernek meg azért jó ha nem unja szét magát és izgalmasan telik az a 30-40 perce.
-
Azie
őstag
válasz
jansky1 #4071 üzenetére
van X erőforrása mindenkinek, amiből körönként licitáltok dolgokra, a legnagyobb licit nyer. lehet vakon, vagy nyíltan is csinálni.
következő körben az adott állás és jövőbeli terveid alapján ismét licitálsz. remélhetőleg az előbbi nyertes most kevesebb nyersanyagból tud licitálni, tehát kisebb eséllyel fog ismét nyerni.
kivétel a QE, ahol unlimited nyersanyagod van, viszont itt a cél a játék végén, hogy ne te használd a legtöbb licitet -
Tristis
őstag
válasz
jansky1 #4015 üzenetére
Clever hoch Drei: nagyon sokat fejlődött, okosodott, mélyült a játék. Az alacsony dobások is lehetnek jók pl., ami az első részben kicsit gyengus. Kicsit komplexebb módon jönnek a bónuszok, több döntési tered van.
Kingdomino Kezdetek: először is a lapkák típusai jobban ki vannak egyensúlyozva. Kevesebb a korona, helyette van külön ilyan mező, ami "koronát" ér, de cserébe az a domino fél megakadalyozza az összefüggő vagy csak simán hasznos területek létrehozását (5x5-nél ez elég fájdalmas). Vannak plusz nyersanyagok, amikkel komákat lehet venni, ami igen jó móka (7x7-nél ez adominánsabb). Szóóval egy picit összetettebb, kicsit jobban kiegyensúlyozott, de nagyon jó móka!
-
petyus_
senior tag
válasz
jansky1 #3982 üzenetére
Mi általában ketten játszunk, az Egy szép új világ bőven megvan fél óra alatt, kell pár játék az elején, amíg összerakod fejben, hogy mit mivel, de utána már elég gyors. Nekünk az egyik kedvencünk, nemsokára jön a két főre optimalizált változat, azt is nagyon várjuk. (Egy szép új királyság, a szép új világ előzménye, bár pont ez a gyenge pontja a játéknak, nem nagyon érzed a témát közben, egy idő után nem is olvasod mit építesz, csak hogy mennyibe kerül/mit ad)
-
Mortein
tag
válasz
jansky1 #3884 üzenetére
Nem kell ezzel leállni.
Stone Age
Fesztáv
Egy szép új világ
Unmatched: Legendák ligája
Crew
Mind az itteni fórumtársaknak köszönhetőenlett megvéve akciósan és ezek mind nagyon jó társasok, bárkinek bátran tudom ajánlani őket és szinte biztos vagyok benne, hogy beszereztem volna őket, akkor is ha nincs akcióban, így viszont még 1-et tudok venni a megspórolt pénzből, ami nem elhanyagolható. Szerintem igenis hozzátartoznak az akciók is ehhez a témához! Én is úgy vagyok vele, hogy ahhoz van elég társasom, hogy ki tudjam várni, amíg egy kiszemelt jó akcióba kerül, persze ha ez nem történne meg hosszú ideig, akkor megveszem anélkül is, de nekem dupla öröm, ha egy jó társashoz olcsóbban jutok hozzá, megértem azt is ha ez másnak nem szempont.
-
DrDobos
őstag
válasz
jansky1 #3884 üzenetére
Szerintem igenis helye van itt is a tarsasokkal kapcsolatos leertekeleseknek, akcioknak. Egyetertek, hogy egy jatekot nem azert kell megvenni, mert jajjdeolcsó, hanem mert amugy is igeny van ra, es meg az ara is rendben van. Tobb tarsasunk is van, amit kineztunk, de nem volt surgos, akcio alkalmaval viszont megvettuk, tobbek kozott 8 ezerert tavaly elott az Azult, nemreg a Pandemicet 7e ft-ert.
-
vidaila
senior tag
válasz
jansky1 #3863 üzenetére
Na helyzetjelentés!
Alap esetben a kiárusításos árak 2 hetente mennek lejjebb. Először 30 majd 50 végül 75% 90% nagyon ritka a nagy fenti vezetőség nem engedi.
Sajnos azért nem jött be a számítás most mert múlt héten is és ezen a héten csütörtöktől is 30% teljes játék osztály akció van. Úgy látszik az akció miatt vissza tartják azt hogy a kiárusított termékek ára lentebb menjen. Gondolom el akarják adni 30%-ba. Persze aki türelmes és mazlija van az előbb utóbb úgy is kifogja legalább az 50% kiárt.
Tescoban dolgozom, ha ez megtörténik szólni fogok itt mindenképpen. -
Tristis
őstag
válasz
jansky1 #3682 üzenetére
Vérfarkas: 7-10 főre zseniális, de nehezen jönnek bele az emberek általában.
TOP 10: 5-7 fő szerintem jobb, mint a Vawelenght, 1 perc a szabály
Pictomania/Skicc 3-6 fő a kedvenc party játékom all time. Kár, hogy az új kiadás nem törölhető táblás
Travelin 3-5 fő kiszúrós családi játék, Munchkin-szerű, csak rövidebb. Talán kicsit hosszúra nyúlik, de egyébként vicces-kedves játék
Talán a Top 10 a legbiztosabb tipp.
-
Frod
addikt
válasz
jansky1 #3680 üzenetére
Nálunk legutóbb párom ruházott be egy Skicc-re, ami annak ellenére, hogy fenntartásaim vannak a partijátékokkal még nekem is tetszett, a családi társaságnak pedig méginkább.
Olvasni viszont kell benne, így az 5 éves csapatba kerül egy felnőttel. (nálunk is ez volt, csak 6 évessel) -
Dr.NX
addikt
válasz
jansky1 #3682 üzenetére
Az 5 éves elég szűk keresztmetszet, mivel gondolom nem tud írni.
Pedig a Csak egy az nagyon jó, főleg az idősebb non-gamerek miatt.
A Dixit is jó lehet, abból érdemes az új kiadást venni, 6 helyett 8 játékos tud leülni mellé.
Similo is jó, Fedőnevek is, esetleg helyette a Szókapocs könnyedebb, kooperatív. -
válasz
jansky1 #3637 üzenetére
Tesco-ban voltak olyan időszakok régebben, hogy egyszerre vagy fél tucat társas volt 50%-kal leértékelve.
Talán 2018 februárjában (de lehet, hogy 2019) pedig rengeteg társas és egyéb járék volt 75%-90%-kal (tudjátok, volt vagy talán még van is az a tv, hogy 2 egymást követő évben ha az ekkora méretű kisker nemönyereséges, akkor nem árulhat fogyasztási cikleket, és a T fordulója március 1-gyel van, így gyorsan kellett bevétel, és többek között ezzel érték el.)Legutóbb csupán 3 társas volt 75%-kal leakciózva úgy 6 hete, vettem is több timeline-t. De ezek nem országosak, csak helyi dolgok sajna
-
Nunder
őstag
válasz
jansky1 #3526 üzenetére
Azokat az Auchanban keresd, ott van az összes. (Legalábbis Szegeden itt vannak) Nem tudom, hogy ott még tart-e a 20%-os akció.
Tesco-ból én ma hoztam el egy Splendor: Marvel-t 9k-ért, más nem ragadta meg a figyelmem.
Ha már akciók, holnaptól a Reflexshop is akciózik, BF lesz
-
TrollBalint
addikt
válasz
jansky1 #3409 üzenetére
Ahogy írták mások is, csak a vásárlás / kedvezményekért nem éri meg. Láthatsz / kipróbálhatsz egy-két játékot, és ha már amúgy is ott vagy, lehet még kedvezményesen tudod megvenni. És igen, a belépő egy napra 2000, két napra 3500, ami nem levásárolható.
Ja, és persze nem mindenre van kedvezmény. -
válasz
jansky1 #3260 üzenetére
Koszonom szepen! Nem tudtam hogy az angol verziok ennyivel dragabbak mint a magyarok. Boardgamezone-on most learazva latom 22ezerert de azt irja keszlethiany a rendes ara 26ezer. Arrol a kulfoldi oldalrol se lenne meg 27ezer alatt. Azt hiszem inkabb elgondolkozom hogy az angol verzio meger e nekem plusz 10 ezer forintot
Persze a kiegeszito is dragabb 2-3ezerrel. -
Azie
őstag
válasz
jansky1 #3125 üzenetére
CCGs playmatokat lehet venni 1000 félét, mtg, keyforge, 5rings (ezek kicsig, ha egész asztalt akarsz beterteni)
milan közös rendelés szokott lenni, ott néha jó áron van a 90x90
blackfire-nek van jó minőségű
óriás gamer egérpadok is jók lehetnek, pl. hp omenből a nagy
ikeás tányér/kézalátét parafa
sima filc szövet méretre vágva
puzzle mat nem annyira jó, vékonyabb, mint a filc és gyűrődik
osb lap rátűzve bútorkárpit (egy ilyenem van erzsébeten ingyen elvihető, ha inger van rá 90x125)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged