- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
-
Tristis
őstag
válasz
petyus_ #6900 üzenetére
Nehezebbek
Concordia - világ legjobb játéka szerintem
Troyes - 1,5 órába pont belefér
Keyflower - régi kincsKözépnehéz
Pan Am - légitársaság felfal mindent
Red Cathedral - fillérekért egy remek játék
Egizia Shifting Sands - nagyon jó taktikai elemekkel rendelkező kicsiszont klasszikus
Small Samurai Empire - El Grande minőség 3 főre, szigorúanLehet kicsit túl könnyűek
Castles of Mad King Ludwig vagy Isle of Skye, talán könnyedebbek, mint, amit keresel, de jó licitálós játékok
Istanbul versenyjáték
Renature - könnyedebb talán, de nézz rá -
Bullitz
aktív tag
válasz
petyus_ #6900 üzenetére
Szia!
Mi mai napig keressük ugyanezt a kategóriát, bár nálunk a Föld, a Szép új Világ és a Nyugati Királyság is sajnos eladó sorba került próba után mert nem hozták azt amit vártunk csak és kizárólag időben.
Jelenleg a Fehér Várkastélyt boncolgatjuk, kifejezetten van mit tanulni benne, rengeteg a változó és mindig frissnek hat. Érdekes játék és biztos, hogy zsenik voltak akik kitalálták mert nagyon egyben van az egész mechanikája. Az elején az ember alig-alig tud valamit csinálni, de ha megismeri akkor meg iszonyat kombókat lehet.
Pl. mi a második játéknál már az első forduló végén annyi bábut tudtunk kiküldeni kb. mint az első játék során összesen, mert tanulható a játék, meg persze lehet a lapok is olyanok voltak.
Mindenképp ajánlom kipróbálásra, két főre szerintem kifejezetten jó játék, 3-mal kicsit szabadabb mert ott már 1 helyre két kockát is lehet rakni, kétfősnél minden szobába csak 1x.
Arról ne is beszéljünk, hogy ár-érték arányban iszonyat jó vétel, manapság 10 ezerért ilyen mélységű / minőségű / mennyiségű játékot nem kapni újonnan.
szerk: sorry, nem láttam hogy már mindenki írta, utolsó hozzászólás volt a tied és a többit még nem olvastam, de így én is tudok szemezgetni
-
-
-
TrollBalint
addikt
válasz
petyus_ #6388 üzenetére
A kooperatív játéknak pont ez a lényege, hogy együtt játszotok, összedolgozva. Mert ha mindenki rambózik meg próbálja kitalálni a másik gondolatát, mint ahogy mi is Pandemicezünk, akkor vesztés lesz a vége. Mint ahogy mi is szinte mindig vesztünk
Azie: Azt mondod?
Mondjuk annak a játéknak nagy előnye, hogy rövid. Két játékossal lemegy egy óra alatt kb. GWT-ről ezt nem tudom elképzelni. Elkezdtem nézni videókat is, de még mindig nem jutottam közelebb, hogy melyik lenne legjobb
Szerencsére nem hajt a tatár, és ha van kis szerencsém, akkor megjelenik a Robinson Crusoe és ezt a döntésem el tudom odázni
-
goccer
aktív tag
válasz
petyus_ #6381 üzenetére
Nálunk az első tanulójátékot leszámítva kb 1 óra / játékos, úgy hogy nem nagyon kapkodunk, AP-zó játékossal. Ha nyomnánk szünet nélkül, akkor lejjebb lehetne szorítani jóval.
Ugyanakkor, ezt a játékot nem lehet "Pandemic-szerűen" játszani, hogy át nézzük az összes játékos összes lehetőségét együtt és majd az alfa játékos megmondja 2 perc alatt hogy akkor ki mit hogyan. Itt egyszerűen nincs kapacitás erre, mindenkinek saját magának kell menedzselni a részét, és csak a legfontosabbakat egyeztetni együtt részletekbe menően. Ebből kifolyólag ha már mindenkinek megvannak az alapok, szimultán kell játszani a köröket, így van tervezve az egész. Ez egy nagyon agyégető, kocajátékosoknak nem igazán való játék.
Ha van olyan a társaságban aki 2-3 játék után se érzi nagyon magától mit kéne csinálnia, akkor nem igazán fog jól működni szerintem a dolog, inkább szenvedés lesz. Mondjuk a szabályban leírt stratégiai útmutatók újraolvasása segíthet ezen talán valamelyest.
-
Tristis
őstag
válasz
petyus_ #6197 üzenetére
A világ talán legjobb és legelegánsabb játékát Concordia-nak hívják mind a mai napig. 3 fővel 1 óra felénk.
Keyflower(+ Merchants kieg.) szintén ide kínálkozik, érdekes licitálós, akcióhelyes csoda.
Troyes hárman fantasztikus, és kőkemény
Brass Birmingham (Concordia-szerű elegáns csoda, úgy egyébként a BGG-n vezeti a ranglistát, ergo olyan, mint sorozatok között a Braking Bad: mindenki szereti.)
Lorenzo il Magnifico - tökölőseknél ez már határeset hosszban.
Coimbra - tökölőseknél ez kb. kiesikEzek mind a mai napig a világ talán legjobb euro-i. Ezekben van interakció is, meleg szívvel ajánlom az egymás mellett ücsörgős oszt pakolgatós játékok helyett. Hosszban fentről lefelé, de talán a Keyflower is okozhat több AP-t. Nálunk 3 fővel 70 perc, kettővel 45 max.
ui.: én nem fogok soha, senkinek passziánszt ajánlani, de ha másnak ez megfelel, egye... (pl. Föld)
-
goccer
aktív tag
válasz
petyus_ #5033 üzenetére
Azért az a hálózatépítős mechanika nem annyira mainstream, így aki még nem játszott hasonlóval azért annak okozhat nehézséget. Meg bizonyos elemei nem is túl intuitívek, például a sör felhasználás.
Anno nekem sem volt sima megtanulni, pedig pl Korokon át volt már akkor az egyik kedvencem, szóval láttam már heavy játékokat előtte. Ettől függetlenül a Brass az egyik kedvenc két fővel is korrekten játszható kompetitív játékunk lett.
-
TrollBalint
addikt
válasz
petyus_ #4982 üzenetére
mondhatni évek óta rendszeres látógatói vagyunk haverokkal (nem mindig ugyanazokkal) az eseménynek. Minden évben leírták, hogy minden eddiginél nagyobb helyen vannak, ezt most lehetett látni* először. Az asztal találás viszont igen, ha a nap elején nem tudsz szerezni, akkor eléggé necces. Ha dél körül mennek ki ebédelni, akkor lehet esély találni, de idén azt láttam, hogy nem nagyon voltak 4 személyes asztalok (legalábbis abban a teremben, ahol mi voltunk) hanem 8 személyesek, és oda lehetett leülni. 2 helyet szinte mindig lehetett találni, ha nem zavart, hogy mások mellé kell leülni, de 4 helyet már ebéd után kb. esélytelen volt.
Mi 2 játékot tudtunk kipróbálni, az egyiknek a nevére nem emlékszem, pedig az ígéretes volt, valami M-betűs és 1347. Pestis idején játszódott, a másik pedig a Brass Birgmingham volt, de abból csak az első részt játszottuk le, elég hosszú játék és nem teljesen jól mondták el a szabályokat, úgy hogy az élmény is elmaradt. Viszont adunk neki (valamikor) még egy esélyt, de akkor rendesen felkészülünk előtte a szabályból
És most először volt, hogy vettünk is valamit, egy Citadella-t, amivel már régóta szemeztem és meglepően jó élmény volt 4-en is, de azt mondanám, hogy igazából 4 felett jön meg az igazi hangulata*: eddig még látni sem lehetett, hogy nagyobb helyen lenne, de ettől függetlenül a tömeg most is meg volt, talán azt mondom, hogy a népsűrűség egy hangyányit kisebb volt. Mondjuk 95%-a a korábbi éveknek.
-
adrian14
tag
válasz
petyus_ #4988 üzenetére
Dél körül talán felszabadult pár hely, de mi sem találtunk nagyon asztalt. 3 játékot tudtunk kipróbálni. Azt láttam reggel, hogy a Macskák szigetét nagyon vették. Bementek az emberek és már vitték is ki a kocsiba a stósz játékot. Kickstarteresekből a Transmissiont vitték, ahogy láttam. Mi délután az utolsó előtti Trailst vittük el. Szerintem azért szépen fogytak a játékok. Egyedül a Reflexshop nem akciózott nagyon. Gémklubnál 20% akciót lehetett összevadászni, de nem tudom, hogy mennyi volt az alapára a játékoknak, mert azokat nem néztem.
-
Azie
őstag
válasz
petyus_ #4982 üzenetére
mi kimentünk, láttuk hogy 4 sor van és még az elővételeseké is katasztrófa, úgyhogy hazajöttünk és játszottunk itthon 2-en. Kritikán aluli a szervezés, csoda, hogy sehol semmi visszhangja. Látszott, hogy már 10kor zsúfoltság volt és mire a tömeg bejut már mindenhol elkezdenek mindent. 2-4 órás játékoknál esély sincs odajutni, partijátékozni meg nem indokolt az esemény.
Ha elővételes jegyem lett volna, tuti balhézok, a tömeg meg birkanyugalommal állta végig a sort. -
mike1334
veterán
válasz
petyus_ #4532 üzenetére
Sokszor megoldható, higy beleférjenek a kiegek az alapdobozba, ha vesz/készít az ember egyedi insertet.
Amin most kiégek az a Tussie Mussie. Az eredeti játék 18 lapból áll, a kiadó külön egyedisége, hogy a játekaik elférnek a zsebben, kis irattartó szerű a tartójuk...erre kiadják egy akkora dobozban, mint a Hanamikoji...
Ez: [link] vs ez: [link] -
mike1334
veterán
válasz
petyus_ #4349 üzenetére
Köszi!
Akkor lehet a sleeve kingset hagyom kicsit...lehet marad a swan/szellemlovas (kicsit utánaolvastam, elvileg a szellemlovasé is swan kiadás), azok bejöttek eddig nagyjából.
Keverésnél én a "4 kupacra osztom, aztán az egyik kupacot szétosztom a többi 3 között, majd még egyet a maradék 2 között" technikát alkalmazom. Kicsit lassabb, de tuti rendesen át lesz keverve a pakli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mini-ITX
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest