- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDobos
őstag
válasz
#21346560 #5085 üzenetére
Velem van amúgy a baj. Pároméknál nagy családi játék volt a Catan. Hab a tortára, hogy egy-két apróbb módosítással/háziszabállyal játszották az izgalmak fokozása végett, amivel igazából csak a szerencsefaktort növeték végül. Én már ebbe a "tuningolt" verzióba csöppentem bele. Szerencsére azóta sem került elő, ők is egyetértenek hogy "egy-két" jobb játékunk is van már
-
TrollBalint
addikt
válasz
#21346560 #4762 üzenetére
Nah igen, a Pandemicnek ez egy nagyon nagy hibája, hogy nagyon jelen tud lenni az alfajátékos probléma. (ez különösen akkor tud bosszantó lenni, ha még igaza is van
) De ez volt - ha jól tudom - az első kooperatív játék, ezért előtte nem is létezett igazán ez a gond. Azóta már persze ki lett többé-kevésbé javítva, de a Pandemic tényleg társaságfüggő. Szerencsére nálunk nincsen ilyen gond, de biztos, hogy ha lenne, nem játszanék én se vele.
-
MZsoltee
veterán
válasz
#21346560 #4768 üzenetére
Itt az a fő kérdés, hogy valaki a játékért játszik vagy a győzelemért. Aki kompetitiív játkokon, kártyajátékon
szocializálódott annak a coop játékok szerintem nem jönnek be. Nekem sem. A Pandemic tipikusan ez. Kiszámolod mi a leghatékonyabb, ha nem ezt csináljátok akkor értelmetlen (nekem), de ezt egy ember is ki tudja számolni. A semi coop játékok már más kérdés. Pl egy resistance már jó
Csak ugye ott van már hátbaszúrás. A Dead of wintert pl a társaságommal nem vagyok hajlandó játszani. Ugye itt van egy titkos célod is. Én úgy gondolokom, hogy az első a tiktos cél, mert az szükséges az én győzelmemhez. Ha tudok segítek a közösben is, de magamat fel nem áldoznám, vagy úgy nem engedem befejezni a játékot, hogy én nem nyerek. Az egyik játékostársam meg azt mondja hát, de akkor Ti nyertek... Erre én: Who cares?
A másik ilyen érdekes dolog, hogy pl páromat most tanítom "játszani". Mármint, hogy itt nem kell kedvesnek és aranyosnak lenni és ha a másik nem az veled, akkor nem kell megsértődni. 7 Csoda párbajt játszunk. Az elején párjuzamos passziánsz volt. Múlkor rámentem arra, hogy az összes kereskedelmi lapot felvettem előle. Semmi pénze nem volt, én pedig döntehettem melyik győzelmi feltétel t teljesítem. A következő jékokban már érdekesebb volt, kezdete azt figyelni, hogy én valószínűleg mit akarok és azt is akadályozza.
Nemesis nekem nem jött át. Szerepjátéknak gyenge (mondjuk a scifi világa nem az én világom), de nagyon sok időt elkér. Ennyi idő alatt mondjuk egy Root vagy egy Concordia sokkal több élményt, játékot ad. De még egy Bohnanza, vagy Loveletter is
A dolgot még nem próbáltam, de félek tőle...
-
Mortein
tag
válasz
#21346560 #4762 üzenetére
Igen, egy „alfajátékos” eléggé el tudja rontani a játékkedvet, van egy ilyen a baráti társaságban is, emiatt van olyan ember a társaságban, aki nem hajlandó akkor játszani, ha az alfa is jelen van. Fel kell ismerni, hogy akkor jó egy kooperatív játék, ha megfelelő a társaság is hozzá (bár ez talán minden társasra érvényes).
Én ha új társast tanítok másnak, akkor mindig nagyon ügyelek arra, hogy az illető hozza meg a döntést ne én irányítsam, mert akkor csak utasnak fogja érezni magát és rossz élmény lesz a játék. -
citkar
addikt
válasz
#21346560 #4722 üzenetére
Első körben az első lépésemnél tüzet találtam, tovább mentem, a fészekbe kerültem. Zaj miatt jött is ide egy felnőtt szörny, esemény miatt a fészekre lejött a királynő, és a kör végén mindkettő megtámadott, már lett is egy súlyos sérülésem és 1, vagy 2 könnyű. Következő körben eljöttem, de zajkockával azt dobtam, hogy kövessenek és ott is megtámadtak mindketten, kijött még egy nagy sérülés és a kicsikből kigyűlt a harmadik, ami már halál. Nem is említem, hogy 3 fertőzés kártyát is kaptam és az egyik súlyos sérülés miatt minden körben kaptam volna egy könnyűt is, de az ezek miatt jelentkező problémákkal már nem kellett foglalkoznom
#4720Mortein: A Mountains of madness is jó négyen. Angolul van csak, de van fordítás minden kártyára. Esetleg Csótánypóker, ha a blöffölős játékok bejönnek.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
#21346560 #4500 üzenetére
Ennél valójában még sokkal olcsóbb is, mert a társasjáték attól még a tiéd marad.
Még a használt társas is nagyon jól tartja az értékét. Ilyen csoportokban már nem is vagyok fent, mert ha egy ezressel az új ára alatt adja valaki a használt jó állapotú játékot már el is viszi valaki.
-
Mortein
tag
válasz
#21346560 #4386 üzenetére
390 ft/db (arany) áron van és nem írja a leírás, hogy mekkora 7800ft-ot kicsit sajnálok dobókockára
A gameshopban lenne, ha nem lenne kifogyva, felhívtam őket fogalmuk sincs mikor fog jönni
, ha jön lesz....
Aliexpress meg kb. szeptember-októberre tudna szállítani kici kínaiaktól
Asszem vagy beérem más színnel vagy várok. Nem gondoltam, hogy kicsiny haznánkban ennyire nehéz 12mm-es dobókockát szerezni
-
Dr.NX
addikt
válasz
#21346560 #4277 üzenetére
Könyvbagolynál olcsóbb (5025 Ft) a Robbanó cicák, bár ingyen szállítás csak 10 ezer Ft felett van.
-
mike1334
veterán
válasz
#21346560 #4208 üzenetére
+1
Először nem mertem ilyen játékot venni, se aztán a 7 wonders duelben vigyorogva behúzta az asszony a katonai győzelemet az utolsó lapoknál, szóval annyira nem félek már ettőlÉs az Aresre azt írták, hogy a nagytesóhoz képest kevesebb a "bumm, szívtál" elem...már, ha van egyáltalán.
-
doc
nagyúr
válasz
#21346560 #4208 üzenetére
Na de ezek mindketten kooperativ jatekok, a TM meg nem
Nincs ezzel baj, mindenkinek mas jon be. Mondjuk en is jobban szeretem ha nagyobb az interakcio, de nem zavar az sem ha kicsit passziansz jellegu, tarsasagtol is nagyon fugg.
Csaladban anno meg a Carcassonne is szinte kooperativ jelleggel ment, irtozott mindenki a konfrontaciotol, de kollegakkal meg imadjuk egymast csepelni -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest