- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
Én az mondanám, a p4 prescott nagyon forrófejű, nekem a 3GHz-es volt, örültem ha a zalman 7700Cu 50 fokra lehűtötte. Nem fogsz tudni halk gépet csinálni belőle, de a fűtésszámlád lejjebb mehet a télen
AMD ből pedig a 939-esekből járt utóljára nálam alaplap gép, ezért azt nem tudom minősíteni. -
ati012
őstag
Személyes tapasztalatom az hogy amikor váltás van (SD-ről DDR-re, DDR-ről DDR2-re...stb) akkor az előző generáció árai megemelkednek a jövő generáció árai pedig csökkennek.
Pl.: amikor kijött a DDR3 b@szott drága volt, a DDR2 meg b@szott olcsó. Most majdcsak fordítva van. Így lehet a következő gen.-t piacra hozni és a régit kifuttatni a legegyszerűbben.A DDR2 olcsósága pedig attól is volt hogy irdatlan nagy mennyiségbe gyártották, elvolt árasztva a piac és dobálták hozzád. Akkoriban a DDR1-nek még horror ára volt.
Remélem értelmesen írtam, most keltem még
-
mephi666
nagyúr
lehetne ezt cifrázni:
alaplap: valami metrós gépből guberált integrált atom-os mini itx lap
és ebbe kellene beleszuperálni valami lga775-ös procit, hogy jó gyors legyen és vigye a gétájánégyet meg a krájziszt...
vga: mondjuk egy agp-s radeon 1600pro környéki, hogy hab is legyen a tortána többi mehet a te listádból
-
szumo
senior tag
Ne hogy azt hidd jobb, az egyik kórházi software-t fejlesztő cég a frissítéseket a mai napig floppy-n borítékban küldi ismerőseimnek az informatikai osztályra.
Más:
Ma hoznak egy gépet, hogy szereljem össze, mert megvették, és a kissrác/vérpistike rájött, hogy ez nem olyan egyszerű mint a lego. Kíváncsi leszek, hogy az alkatrészek legalább össze fognak -e illeni, és mit barmolt már el benne.
Én mondtam nekik 2 hete, ha nálam veszik, ajándék összeszerelés jár hozzá. Majd most óradíjba elszámolom. -
mephi666
nagyúr
meg a zapeh-nál is még mindig azt használnak, nem?
szerencsére már évek óta nem fogtam olyat a kezembe... esküszöm horrorfilmet lehetne készíteni "gyilkos floppy-lemezek" címmel... a tipikus kerregő hangja emelné szépen a pulzust, ami a meghajtó öregedésével egyre erősebb lett... badsector-nál meg a fej ugrált oda-vissza és az a hang sem volt kutya... (este nem fogok tudni aludni ezek után az emlékek után)
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Kártyaolvasóba be, linux alatt bedug particiomanager létrehoz 1-2, majd töröl eztán windoz alatt leformazva örülünk.
mod: esetleg masfajta telóban leformaz. Nekem Motorola e398 evett meg egy kartyat, egy Nokia valamiben le tudtam formazni 1-2 honap mulva amikor mar megvolt a sandisktol az RMA address meg kód...
-
danih
veterán
Közben odaát a kálvária folytatódott, én az északi hidra gyanakszom (video szemetelés is indult). Ha lesz időm majd kipróbálom diszkrét vidkarival.
(#11969) TheReMiXeR: ez is lesz a sorsa
Más: egyik boltost sem érdekelne egy nV Quadro FX 3450 csere más vga-ra? Ha igen, nézz szét az aprók között, ott a hirdetésem...
-
Brutális eb
addikt
Nálad sem vásárólnék.Ha kb ennyire becsülöd a régóta igen nagy összegeket nálad hagyó vevőt.
A bocira meg írtam kinek nem inge....
Pl ha nekem van egy cégem törzsvásárlóm nem szeretném elveszítni egy minimális összeg miatt.De mint ismerjük a magyar mentalítást.Mivel egy 20 forintos telefont megengedhetett volna így jogosan várnám el a meghirdetett áron való átvételt.E-mail-ról nem is beszélve ingyen van....+ itt nem arról van szó,hogy félrerakattam az alkatrészt ergó miért venném át drágábban.Sebaj ha ennyit érek mint vevő akkor nem veszek ott többet semmit.Igazad van a pék és a kutas is lecumizhat ha meghírdeti a terméket és nem értesít róla.(De sajnos igen rossz példát hoztál mert a pék álltalában nem üzemeltet webshop-ot amin lehet krigálni az árat. -
danih
veterán
Hehe, ismerős helyzet... Itt a cégnél szintén nekem van a leggyengébb gépem informatikus létemre, de nem érdekel, nem is crysis-ezni kell. Max Flash-ezésnél szokott zavarni a kevés ram.
Ja és engem is megböködne az asszony ha játék miatt akarnék fejleszteni (más miatt meg minek, dolgozni P2-esen is lehet - persze ha nem grafikus vagy)
-
eziskamu
addikt
Ügyvédkedem egy kicsit
.
- Ha nem közölték előre az árváltozás lehetőségét, akkor az a boltos sara.
- Azért a vevő se ... a pénzt. Annyi volt a srácnál amennyit mondtak neki a rendeléskor. Ha pl kollégista akkor a 2k plusz is jelentős, ki kell húzni a hétvégéig valahogy neki is.
- Írta, hogy akinek nem inge. Te közlöd előre az árváltozás lehetőségét, úgyhogy nemingedÉn gyakran úgy mentem számtech boltba, hogy szinte fillérre (de szó szerint apróval mentem
) annyi volt nálam (a kajapénzt is számolva, majd inkább ettem este) amennyiért láttam a neten / megbeszéltem a boltossal az árat. Függő voltam na
, de most már dolgozom, így nincs pénzem venni semmit
-
bullseye
addikt
na én az ilyet nem bírom elviselni. ő kitalálja mi hogy működik, Te mit tehetnél, és ha nem, akkor megsértődik. Ilyenkor szoktam kissé emelt hangon elmagyarázni, hogy pl. a telepítés meg a jelszó nem ugyanaz, és azt csak egy ember ismeri, szopassák azt, tőlem meg kérjenek bocsánatot. qrvára nem érdekel, hogy hány évesek, az nem jogosítja fel őket a bunkóságra.
hozzátartozik, hogy hozzánk mostság úgy szoknak betelefonálni (persze amúgy is felfoghatatlanul bonyolult problémával, + saját szavakkal előadva cifrázva), hogy közlik a korukat, mintha az mentség lenne (mintha kellene mentség...) hogy nem értenek hozzá
-
ati012
őstag
Kisi: kontakt hiba és fesz. ingadozás nincs.
250W-os Delta táppal (3,6 GHz-s Prescottot is vitte anno) és 400W-os FSP-vel is próbáltam.Mongi: 1 x 2 GB RAM-mal is ugyan ez a dolog.
Egyébként XP és Vista gond nélkül felmegy rá, most is ilyenről írok.
Kezdem azt hinni hogy a lap nem szereti a win7-et...
-
-
eziskamu
addikt
De belül hogy van megoldva a Scart? Spéci videókártya van benne, amiről lejön valami szalagkábel a Scarthoz? Esetleg integrált videókártya van és a DVI és VGA csatik egy hátlapi lemez, nem kártya? Vagy esetleg valami butított kártya, ami a belső buszon keresztűl kapcsolódik össze az integrált videóval?
-
szumo
senior tag
Nekem olyan volt, hogy hív a kuncsaft 2-3 nap múlva, ahogy elvitte a gépet, s mondja, hogy olyan halk lett a gépe, hogy többször hallgatózott, mert azt hitte leállt valami a gépben.
Rootkiskacsa: az tényleg faintos, amikor úgy kell a ritkábbnál ritkább drivereket összevadászni. Mondjuk megtalálod, elkezded letölteni, a 20/10-es nettel 6kB/s sebességgel jön a 80MB driver pack, és 88% nál eldob a letöltőszerver. Erre rájön, hogy valami jó szűk határidővel vállaltad be a gépet, mert az iroda nem nélkülözheti sokáig, és te még hajnal kettőkor is szenvedsz vele, reggel meg attól függetlenül kezdeni kell.
Na mindegy ezt mi szeretjük, különben nem csinálnánk.
A kedvenceim, amúgy a német lomtalanításból hazahozott gépek
-
ati012
őstag
Szerencsére itt nem menő a teszkóból gépet venni.
Egyébként engem az zavar, hogy többnyire nem írják hogy milyen lap v. proci illetve táp van benne. Szétszedetni meg nem lehet ugye; a műszaki osztályos srácokat meg hagyjuk. Telefonom a teszkóból van; de azt se tudta hogy mi az a "Vodafone 236-os készülék". -
ati012
őstag
Eladtunk egy 500 Ft-os bill.zetet és egy félkonfigot (AMD 1900+ / lap / 256 mb ram / ház / táp).
Meg 2 órát szoptam egy géppel, amin az xp összeomlott (2 nap alatt tönkevágta a tag).
Kolléga fél órát szopott egy hang driver felinstallálással + gagyi gamek telepítésével. --> zárás után persze.Viszont az egyik ügyfél meglepett egy jóféle szivarral
Pénteken ballagnak a középsulisok!!!
-
szumo
senior tag
Ismerem az úriembert, szoktam is vele találkozni, az lenne az első, hogy felhív, ha baj van, vagy küldi a fiát.
Múlt hét:
Elment a hang, nézzem már meg a gépet.
Röptibe kiderült, hogy driverhiba.
A 12 éves srácuk valami játékdemót telepített, majd nem tetszett neki, és törölte.
Nem nem uninstallálta, törölte. Aztán valamit még törölt, a hang elment vadászni.
Két órát küzdöttem, a hang csak nem akart visszajönni. A driver felment, de nem sikerült kezelnie az eszközt.
Hát gép újratelepítés lett belőle.
Mindenki boldog, gép hazavisz, stb.
Másnap telefon, a gép nem indul!
???? Mondják, hogy elkezd bootolni, majd fekete képernyő és semmi.
Gép visszahoz, átnézem, hát a partíciós tábla összeszakadva, MBR megsérülve.
Vinyó leellenőriz, de nincs hibája a diagnosztika szerint. Aktívvá teszem, partíció összeomlik megszüntetem, minden szép és jó.
Fogtam, feltettem a rendszert a másik vinyójukra, jeleztem, hogy az amelyiken az adataik vannak instabil. Mondták, hogy lassan cserére éredt a gép, majd jelentkeznek, ha venni szeretnének, és érdeklődtek, hogy ha vennének gépet, azt led TV re rá tudják -e majd kötni.
Na ők sem hitelből vásárolgatnak. Ilyen vevőből kellene jó sok. -
szumo
senior tag
Még tavaly történt, hogy kihívtak egy tolókocsis bácsihoz, a gépe folyton újraindult.
P3-as belenézek, szétszedem a tápot, tele púpos kondikkal, és szigetelés sérült tekerccsel.
Nézem, egy seasonic 250W os táp. Mondtam, hogy kell a gépbe új táp, és megy tovább.
Csatlakozók, fele meg még P2-es ek. Elkezdtem felkutatni megfelelő tápot, de csak egy V.né és társa akadt, aminek jók voltak a csatlakozói. Hát beszereltem, de nem fűztem hozzá sok reményt. Azóta nem szóltak, hogy nem megy a gép.
Szar, szar, de a kényszer nagy úr.ati012: az aláírásodban szereplő oldal garanciális részén olvastam
-
szumo
senior tag
Nem lenni irigy az ilyen kuncsaftokra.
Pénteki telefon:
-Szervusz... bemutatkozás.
Nálad rakattunk össze gépet, és most internetet cseréltünk, de nem megy az internet
-S milyen netre lett cserélve?
-Vitamaxosra
-Kell neked ahhoz valamit csinálnod?
-Hát nem igazán! A Telefont kell beállítani (előző beszélgetések alapján)
-Aham, a vodafone üsz. lediktálta, hogy mit kell csinálni.
-Akkor azt az útmutatót kellene követni.
-Jó, akkor megpróbáljuk. Ha nem megy hívhatunk még?
-Persze, de fejből nem tudom az összes telefon menürendszerét.
-Rendben, de ha baj van átvihetem ugye?
-Természetesen, megnézzük, mit lehet tenni vele.Nem hívtak azóta sem. S mivel ez pénteken volt, vagy nincs netük, vagy meg tudták csinálni.
Vagy a telót úgy elnyomogták, hogy már hívni sem lehet vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- BestBuy ruhás topik
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest