- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Slowman #93832 üzenetére
Szia.
A képen a felső sávban látszik 3 pont ...
Katt rá és a leugró ablakban : Összes torrent szüneteltetése.Ezt követően indítsd újra a NAS-t.
Miután felállt a rendszer és beléptél....ugyanott :
Összes folytatása.HA ez nem jön be , akkor :
- Összes torrent szüneteltetés
- Csomagkezelési központban a Download Station leállítása.
- NAS restart.
- Majd indulás után a Csomagkezelési központban indítsd el megint a Download Station-t.....majd összes torrent folytatása ha kell.Párszor velem is eljátszotta ezt.....
Konkrétan nem tudom, hogy mi akad be ilyenkor de általában a DS / NAS restart segít rajta. -
dkess
őstag
válasz
Slowman #58998 üzenetére
A hibaüzenet szerint ugyanazzal a Windows felhasználóval próbálsz két (vagy több) NAS felhasználó nevében hálózati mappát csatolni. Pl. a NAS -on van 'móricka' és 'pistike' felhasználó és mind a kettővel szeretnél felcsatolni mappát.
Javasolt a régi, korábbi csatolásokat megszüntetni - avagy akár az összeset. Aztán megbizonyosodni arról, hogy egy NAS felhasználó segítségével van/lesz csak hálózati meghajtó felcsatolva - akár több mappát is. Elképzelhető, hogy a NAS -on jogosultságot kell állítani bizonyos NAS megosztott mappá(k)hoz amennyiben a kiválasztott NAS felhasználónak nincs jogosultsága olyan megosztott mappához, amit szeretnél szeretnél felcsatolni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Slowman #50532 üzenetére
SHR 2 db lemezzel...2 és 4 TB kapacitás.
A végeredmény 1 db kötet és 2 TB hasznos tárhely...és akármelyik lemez bedöglik, akkor az adatok megmaradnak ! A rossz lemezt ugyanakkorára vagy nagyobbra cserélve lehet a kötetet helyrehozni.
Tulajdonképpen ilyenkor tükrözi az adatokat ezért maradnak meg az adatok.Ha minden rendben de betelik a 2 TB szabad helyed, akkor kiveszed a 2 TB-s lemezt.
Ekkor összeomlik a kötet ( de az adatokat eléred a működő 4 TB-s lemezen futó DSM segítségével. )
Beteszel egy 4 TB-s lemezt és javítás után már 2 db 4 TB-s lemezed lesz tükrözve.
A hasznos tárhely ekkor felugrik 2-ről 4 TB-ra !HA ez nem fontos.....
Lehet ALAP ( BASIC ) kötetet létrehozni.
Ezzel meg lehet csinálni, hogy a 2 db lemez 2 db kötet legyen.
2 + 4 TB hasznos tárhellyel. Ez az előnye....mármint a nagyobb tárhely.
Valóságban ugye ez valamivel kevesebb....Hátránya :
Ha valamelyik lemez meghal, akkor az azon tárolt adatoknak is meszeltek.Különböző "app"-okat lehet telepíteni. ( Download Station, Video Station, stb....)
Mivel több kötet van a rendszerben ezért választani kell / lehet , hogy melyik kötetre kerüljön az alkalmazás.
Az alap rendszer ( DSM ) az így is , úgy is felkerül minden lemezre !Pl a Photo Station-t felteszed az 1. számú kötetre , a Download Stationt a 2. számú kötetre.
Meghal az 1. számú, akkor ugrottak a képek , mobilról lőtt képek ( DSPhoto ).De ugyanez igaz a 2. lemezre is.Csak ott más megy a levesbe.
HA ez utóbbit szeretnéd ( 2 lemez - 2 kötet ) , akkor mindenképpen a fontos adatokról legyen biztonsági mentésed !!! Minimum egy USB-s merevlemezt köss a NAS-ra és oda is ments !!!
Ha marad az SHR, akkor semmi teendőd.
Ha külön kötetnek szeretnéd a lemezeket :
Tároláskezelő / Kötet / Eltávolítás résznél eltünteted a jelenlegi kötetet.Majd létrehozol egy ALAP / BASIC kötetet.
Tároláskezelő / Kötet / Létrehozás / Egyedi / Egyetlen kötet a RAID-en / Alap
Ezt a folyamatot 2X kell eljátszani.Itt egy DS918+ -ra kreáltam ALAP kötetet....majd töröltem. Nézd meg. Majdnem a lap közepétől indul az ALAP kötet létrehozása.
-
vtechun
veterán
válasz
Slowman #39078 üzenetére
Nekem egyszerre simán kiszolgált a plex xpenology 3 1080 filmet, 10-15% prociterheléssel. Szóval röhögve. Egy tök gagyi 2 magos atom, 9 éves gép.
szerintem 10-et is bírna
Egyébként péntek óta használom. Egyelőre egy rendszerwinyóval ami 320-as, plusz 2 usbs winyó van még rajta. Szeretnék shrt létrehozni, 320as maradna rendszernek, azt nem vonnák bele (vagy, ha vonják bele, mert jobb akkor kérek érvet). Aztán van egy feles, egy trás, meg egy másfeles. Durván jelenleg 1,5 terányi cuccal. Hogy érdemes kezdeni az shrt? Mit rakjak be először? Amire aztán másolnám az adatokat. Köszi előre is a segítséget.
Nem mellesleg gigabites telekomos optika van mögötte
egyébként win10-el ugyanez a harmatos hardver kb 10 megával tudott tölteni, xpenologyval negyvenig is felmegy simán
-
MrCsiT
addikt
válasz
Slowman #39080 üzenetére
"az, hogy tv-n mappákat tallózgassak számomra nem megoldás visszalépés." - ezt a mondatot egyszerűen nem értem.
Hát nem az a folyamat, hogy
1., a NAS-on fut a konfigurált Plex, ami a NAS egyik mappájában látja az odatett filmeket;
2., az LG TV-n betallózod, mit szeretnél nézni, és nyomsz rá egy Play-t?Hogyan lehetne ezt "más megoldással" csinálni?
Nálam az van, hogy
1., a Plex appot elindítva a NAS-ról,
2., annak beállításainál van egy olyan rész, hogy "azonosítás NÉLKÜL engedjen csatlakozni...." - és ide egy IP címet kell megadni: itt én megadtam a TV belső hálózati IP-jét;
3., furcsa mód működik, hogy a Plex appon belül a DLNA-t kikapcsoltam.4. számít még az is a lejátszásnál, hogy a TV wifi-n vagy kábelen csatlakozik-e a belső hálózathoz? Nyilván ha wifin, az okozhat akadást, ha a router messze van, vagy a használt csatorna terhelt, stb. Nálam 48-ra van állítva az 5Ghz-es wifi sávja, így az LG TV képes csatlakozni az 5Ghz-es hálózatra, ami gyorsabb nálam, mint a 2,4Ghz-es.
Nálad hogyan is van ez, mik a beállítások?
..ja és én nem használok transzkódolást, hiszen a TV képes lejátszani elég sok formátumot (kivéve iso-t.)
Borisz76: vagy
1., a 2 lemezes NAS tulaj
- nem használ raid-et, hanem helyette az 1-es lemezen lévő fontos fájlokról ütemezett másolást csinál a 2-es lemezre - ezáltal az olyan pl. netről letöltöttizékdriverek nem lesznek meg 2 példányban, mert minek is?
2., alapból készít biztonsági mentést, a NAS-on kívüli meghajtóra (hiszen ugye azt tudjuk, hogy a RAID az a rendelkezésre állásról szól, és nem arról, hogy biztonságosan 2 példányban megvannak az adatok, hurrá)
3. a több lemeznek sajnos - akár itteni tapasztalatok szerint is, emlékeim szerint - nem csak az a tulajdonsága, hogy mint széria el tud romlani, hanem az is, hogy a kb. azonos időpontban vásárolt HDD-k várható elhalálozása is éppen kb. azonos időpontra fog esni, akkor meg mindegy, hány lemez volt.. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Slowman #39113 üzenetére
Ha esetleg a KODI-ra szánnád el magadat, akkor ajánlanék a figyelmedbe 1-2 oldalt :
Kodi (XBMC) Kezdőknek 1. rész - Filmek
Kodi (XBMC) Kezdőknek 2. rész - Sorozatok és videók kezelése
Kodi (XBMC) Kezdőknek 3. rész - Zenék, Képek és egyebek
Kodi (XBMC) Kezdőknek 4. rész - Lejátszás
Én PC-n használom és ezek a bejegyzések nagyon sokat segítettek nekem !
Aktív és hasznos Fórum : Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Https://kodi.tv - A hivatalos honlap.
Elég sok oprendszerre elérhető. -
TFerenc07
tag
válasz
Slowman #39078 üzenetére
Szia!
Nekem is ds218+ és LG Tv kombó van. Én az Embyt használom. Olyan mint a plex. Simán áttolja a tv re a 4K filmeket is gond nélkül. Ha kell még át is kódolja, így akár telóval is tudom nézni a filmeket. Nem terheli le a nast. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Előtte én is 218 Playt vettem, de az sajnos nem tudta áttolni a 4k tv és mobilra se. Az LG re meg ugye nincs DS Videó, így eladtam és vettem egy ds218 + ot, és ez már tudja azt amit kell.
Bántam is hogy nem ezt vettem egyből. Még egy érv a 218 + mellet hogy jobban ki tudom vele használni a gigabites netemet, mivel gyorsabban tudok vele letölteni is. -
Csabroncka
addikt
válasz
Slowman #39078 üzenetére
Egyrészt plexen kívül is van élet
, másrészt a dekódolás azért a combos nasokat is kifingathatja.
Nekem egy mezei 216j-m van, de lazán filmezik még távolról is a család rajta több klienssel, + egyebek egyszerre.
Igaz dekódolás szóba sem kerül!Szóval ha a 4K is kell, akkor inkább NFS vagy SMB megosztás, mert a hálózat sem bírja.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest