- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ahab1313
csendes újonc
4k lejátszás akadozik
Nem mindig, de egyes 4k videóknál jelentkezik. Sony Android TV-n játszom le, de bármelyik lejátszóval próbálom, a problémás videók nem játszanak le simán. KODI eldobja a hangot, MX Player percenként megakad 2-3 mp-re, VLC szintén akadozik.
Mi lehet a gyenge láncszem?
DS118?
A régi vinyó, ami benne van? 500GB WD 7200rpm, 5-6 éves modell
A Sony TV? Sony X800E
UPC router?Kösz.
-
ahab1313
csendes újonc
válasz
Borisz76 #39464 üzenetére
Helló!
Köszi, de úgy tűnik rájöttem a megoldásra. Mobilon sikerült új usert létrehoznom azonos jogokkal és az már be tudott lépni desktopon is. Posztoltam a megoldást a synology forumra (ebben a pillanatban még moderálják), ha valakit érdekel ez az issue, ott követheti.
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=19&t=116510Üdv.
-
ahab1313
csendes újonc
Sziasztok!
Újraposztolom a korábbi kérdésemet, hátha most eljut olyanhoz, aki találkozott hasonlóval. Úgy tűnik, nem vagyok egyedül, synology forumon van ilyen megoldatlan issue "White screen of death" címmel:
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=116510A tegnapi posztom:
Helló!DSM-be nem bírok belépni, mobilon még egyszer sikerült, de közben desktopon már nem. Belefagy a belépési adatok utáni betöltésbe, majd frissítésre fehér oldal marad. A böngésző a konzolon 405-ös hibát ír ki.
Total Commanderben látom a fájlokat, módosítani is tudom őket, de a kezelőfelületet nem ér el. Többféle böngészővel is próbáltam.
Ötlet?
Arra gondoltam, a firmware-t kéne korábbi verzióval feltenni és kipróbálni, de azt se tudom, hogy fogjak hozzá. Csak a mobilos felület jön be illetve a megosztott mappákat elérem.
-
ahab1313
csendes újonc
Helló!
DSM-be nem bírok belépni, mobilon még egyszer sikerült, de közben desktopon már nem. Belefagy a belépési adatok utáni betöltésbe, majd frissítésre fehér oldal marad. A böngésző a konzolon 405-ös hibát ír ki.
Total Commanderben látom a fájlokat, módosítani is tudom őket, de a kezelőfelületet nem ér el. Többféle böngészővel is próbáltam.
Ötlet?
-
ahab1313
csendes újonc
Sziasztok!
4k filmek lejátszásánál minimális, de zavaró szaggatást tapasztalok. Olyan, mintha a kép átugrana néhány frame-et pár másodpercenként. Mi lehet az oka?
Ez a setup:
DS118
500Gb 7200 rpm Western Digital (WD5001AALS) kb két évet futott HDD
Sony XE8000 (2017-es Android TV)
UPC router, kábeles kapcsolatA lejátszó a DS Video a Playből rátöltve a TV-re.
Hang teljesen jó. Full HD filmek tökéletesek. Elsősorban szoftveres megoldásokra vagyok kíváncsi, kicsit most kiköltekeztem...
-
ahab1313
csendes újonc
Segítsetek TV-t választani DS118-hoz pls!
Két hete járok ide vissza és a hétvégén megrendelem a fenti NAS-t, elsősorban 4K fimek letöltésére (torrent) és lejátszására. Korábbi ötletem az volt, hogy veszek egy valamilyen Android TV boxot a TV és a NAS közé, de arra gondoltam, hogy olyan okostévét választok, ami közvetlenül lejátssza a NAS-ról a transzkódolt videót.
Azt a márkát keresem, illetve az "okos" részének a megoldását, ami biztosan tudja a fenti elvárást teljesíteni. Eddig LG jött szóba (webOs+XPlay?), illetve Sony vagy Philips az Android TV miatt, mert arra, ha jól tudom, az MX Playert ajánlja a Synology.
Kérdésem, hogy akinek van otthon jól működő DS118(v.218) - 4K TV kombója, melyik márkát ajánlja?
-
ahab1313
csendes újonc
Sziasztok! Lehet telepíteni harmadik fél appokat, pl. Transmission, qBittorrent? Kérdeztem a supportot, de diszkréten csak küldtek egy linket, ahol a jóváhagyott, telepíthető appokat találom. Ha lehet, mi kell hozzá?
-
ahab1313
csendes újonc
Tudtok-e arról, hogy a Synology Download Station-je képes-e arra, hogy torrent filmet letölt stream opcióval. Arra gondolok, amit pl uTorrent tud, tehát sorban tölti le a csomagokat, így pár perc után el tudod kezdeni nézni a filmet, úgy, hogy még nem töltötte le az egészet.
Illetve, ha ez a feature nincs benne, lehet-e telepíteni olyan torrentklients a NAS-ra, ami ezt tudja?
-
ahab1313
csendes újonc
válasz
Borisz76 #38766 üzenetére
Köszi! Tudsz-e arról, hogy a Synology Download Station-je képes-e arra, hogy a torrent filmet letölt stream opcióval. Arra gondolok, amit pl uTorrent tud, tehát sorban tölti le a csomagokat, így el tudok kezdeni filmet nézni közben.
Illetve, ha ez a feature nincs benne, lehet-e telepíteni olyan torrentklients a NAS-ra, ami ezt tudja?
-
ahab1313
csendes újonc
válasz
Borisz76 #38755 üzenetére
OK, köszi! Az általad ajánlott modellek pont azok, amik tudják a transzkódolást, ami egyrészt előny lehet, de mivel akarok venni egy android TV boxot mellé, lehet, hogy feleslegesen fizetek érte. Ha mégis a NAS transzkódol, akkor milyen jel jön ki? Mert úgy láttam, HDMI-kimenete nincs. Vagyis kell még valami a TV és NAS közé, nem?
-
ahab1313
csendes újonc
válasz
Borisz76 #38702 üzenetére
Köszi! Valójában nincsenek nagy igényeim, pl. nem akarok 100-as nagyságrendben letölteni. Kérdés, hogy a J sorozat nem elég-e arra, hogy letöltsek 10-15 Mb/s-cel és közben küldjem a streamet a TV boxnak 4K-ban, ami további 8-15 Mb/s olvasást és adattovábbítást jelent.
Lehet, hogy erre elég a 800Mhz-es DS115j. Szerinted az ezt elbírná döcögés nélkül? -
ahab1313
csendes újonc
Sziasztok! Teljesen tanácstalan vagyok... Először androidos TV boxokat néztem, most itt kötöttem ki...
A cél az lenne, hogy otthoni használatra összerakjak egy olyan rendszert, ami letölt torrentet (filmet), letöltés közben már lejátszik 4k HDR minőségben. Szeretném az egészet 100e alatt/körül megúszni.
Most éppen egy Synology DS218j-vel szemezek.
Vajon elég gyors lesz? Kell még hozzá egy további lejátszó egység, vagy tudok róla a fent írt minőségben filmet tölteni/nézni egy időben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Renault, Dacia topik
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Külföldi SIM-ek itthon
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest