- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
Snoop-y #66753 üzenetére
Nagyon nem kéne akadnia tisztán ethernet -es stream -nél. Egyébként WiFi -n sem.
Egy próbát akkor tehetnél a MinimServer -el illetve másik oldalról, hogy másik eszközről (nem NAS -ról) is akad-e?
Pl. amennyiben MinimServer -el is akad, akkor az megerősíti azt, hogy nem a DS Audio -val van a gond. E mellett amennyiben másik eszközzel is akad, akkor a hálózatoddal lesz gond - amennyiben nem, akkor meg a NAS -oddal.
Ha egyikkel sem akad (csak a DS Audio -val), akkor Nálad valami spéci gond lehet a DS Audio -val és egyszerűen használj akkor mást az ajánlottakból.
-
dkess
őstag
válasz
Snoop-y #66743 üzenetére
A DS Audio -nak illetve Médiaszerver audio- és videolejátszásnak nem kellene semmivel sem akadoznia. Nem a WiFi szakadozik vagy ilyesmi?
Régebben néztem iOS nincsen túlzottan eleresztve külsős DLNA app -okkal - nem tudom mostanában mi a helyzet ...
Az nem megoldás esetleg, hogy fiók mélyéről (akár dedikáltan csak erre a célra) valami régi lerúgott Android -os telefon vagy tablet? Még akár használtan is.
Akkor app -nak mehetne a BubbleUPnP. Szerver részét nem kell felrakni - csak, ha a LAN -on kívül (interneten keresztül) szeretnél zenét vagy filmeket lejátszani DLNA -n keresztül. Az Android -os app -al a Médiaszerver sem fog "akadozni" és bármire cast -olhatsz is illetve a telefonos lejátszás is mehet (videóhoz telefonos lejátszáshoz kell külsős app, de az lehet bármi akár VLC is).
Amennyiben az Audio Station nem tetszik, akkor tehetsz egy próbát a MinimServer -el is ekkor.
Szerk.: AirPlay -el is szakadozik - nemcsak DLNA -val?
-
dkess
őstag
válasz
Snoop-y #66369 üzenetére
Igen, egyfelől felhasználónként lehet beállítani illetve tiltani a transzkódolást. Sőt külön az offline és külön az on-the-fly transzkódolást.
@Dany76,
Sajnos logikailag nem ilyen egyszerű a mutatvány, hogy majd jól letiltom a transzkódolást és akkor minden jó lesz. Ugyanis, ha nem kezeled a szituációt, akkor egyszerűen az fog történni, hogy bizonyos videókat nem fog lejátszani.
A felirat kérdéshez. Mindenekelőtt a képernyőképeden a legalsó opciót pipáld be. Másodsorban hiába nézel szinkronos filmet, ha azzal együtt indul mondjuk egy forced felirat (akár egyetlen bejegyzéssel mely mondjuk egy szót tartalmaz) - az egész filmet le fogja transzkódolni e miatt ... Azaz ezekre oda kell figyelni. Továbbá arra is, hogy SRT feliratos filmjeid legyenek csak ... Ezerféle megoldás van erre ...
Ugyanakkor sikerült megnézni, hogy amikor akad a lejátszás, akkor mit ír ki az Emby (akár a Server oldalon - akár a kezelőfelületen vagy a log -okban)? Biztosan transzkódolás a probléma forrása?
-
dkess
őstag
válasz
Snoop-y #66312 üzenetére
Régen tök jól működött az Audio Station kereső motorja (vagy csak az idő szépít meg mindent - nem tudom). Ugye én már évek óta egy-egy albumot adok már csak hozzá. Ekkor belefér, hogy javítgatok ezt-azt (ekkor ugye a file -ok tag -jait is módosítgatja).
A borítóknál (albumok esetében legalábbis) általánosságban (azaz van kivétel) nem a file -ba ágyazott borítóképet használok, hanem a könyvtárba teszek 'cover.jpg' -t (amennyiben nincs kikapcsolva ez a funkció, akkor működik). Egyébként a névkonvencióra figyelj - többfélét elfogad már alapból is, de Te is tudsz megadni újakat. Viszont cserébe követni kell azt ...
Ez működik egymásba ágyazott könyvtáraknál is - pl. van egy főkönyvtár és azon belül mondjuk CD1, CD2 mappák. Akkor a 3 könyvtárban levő file -oknak lehet 3 fajta borítóképük is könyvtárfüggően.
Esetleg a MinimServer -el tehetsz egy próbát - a Csomagkezelőből fel tudod dobni ...
-
kulu22
aktív tag
válasz
Snoop-y #65950 üzenetére
Azért is nem írtam. Valszeg meg lehetne erőszakolni a smbd/nmbd-t hogy legyen interface-hez kötve, de az ki tudja meddig működne, lehet, hogy minden frissítésnél buzerálni kellene (ssh-n a konfigokat) és egy csomó más kérdést is felvet (pl. ha névvel hivatkozol egy kliensről rá, melyik ip címet szólítja, stb.)
-
kulu22
aktív tag
válasz
Snoop-y #65890 üzenetére
2 ip-t adsz neki, egyet a lan1-re egyet a lan 2-re (pl. 192.168.0.10 és 192.168.0.11) a lan2-n szólítod meg a hálózatból. A lan1-re beállítod a pipát, ezen fog mindent kiküldeni ami nem a hálózaton belüli cím.
A lan2 helyett lehet mondjuk a lan2 és 3-ból egy bond is és akkor a hálózat felé ha különböző kliensek szólítják meg, menni fog a load balance is. -
dkess
őstag
válasz
Snoop-y #65881 üzenetére
Ugye mindkettő LAN port kapott egy DHCP Reservation -t a router -ben? Egyszerűen a port forward -ot a Cloud Sync -re (6690 -es a Cloud Sync) a LAN2 IP -jére adod meg (ekkor mindig ide fognak becsatlakozni). A Drive -okban meg DDNS alapján csatlakozol ugye (nem QuickConnect -el).
Ilyesmire gondoltál?
-
Dzsekó
addikt
válasz
Snoop-y #65667 üzenetére
Azt tudom, hogy különböző méretű HDD-ket kezel az SHR és SHR 2 is, jó tudni, hogy növekvő kapacitással kell betenni, de logikus is. És miért választottad az SHR 2-t az SHR helyett? Én a sebesség miatt választottam sima SHR-t, és nem kell 2 redundancia lemez. Inkább majd lesz egy kötet 2 külön amire majd tükrözök 1-2 fontos mappát. De az még a jövő zenéje. Most sikerült feltennem a Synology mail szervert. Csak smtp kell belőle, hogy az outlookban be tudjam állítani UPC helyett. Az világos, hogy kell regisztrálnom domain-t. Rendszergazdai admin név és jelszó lesz az authentikáció. De nem tudom, hogy kell-e ehhez a fix IP, vagy van-e még valami hátulütője a dolognak. Látszólag egyszerű, SMTP-nél beírom a portot, regisztrált domain-t, bepipálom a hitelesítést, routeren port forwardolom az adott ssl-tls portot. Kell még valami? Állítottál ilyet? Vagy esetleg más állított már ilyet? Köszönöm a segítségeket!
-
Dzsekó
addikt
válasz
Snoop-y #65655 üzenetére
Ok, ezeket elfogadom.
De akkor a tároláskezelőben miért látszik úgy, mintha mi sem történt volna. Ha töröltem volna, akkor ott is 100% szabad helynek kellene lennie, nem?
Csak a szemetest kapcsoltam ki, azt mindenhol ki szoktam kapcsolni. De itt úgy érzem az nem védett volna meg. Talán a Snapshot replication, ha előtte fent van.
Snapshot replication-t nézem most, ha nincs más, akkor a következő menetben felteszem és beállítok mentést rá. Most feltettem, de azt írja, hogy nincs pillanatkép. Nem gondoltam volna, hogy ez a pillanatkép ilyen nagy galibát okozhat.
Ezek után nem szüntetem meg az asztali HDD-ket, az biztos. Eredetileg az volt a terv. Jó lesz biztonsági mentésnek. Nem gondoltam, hogy ilyen könnyű hazavágni az adatokat a NAS-ban, nem igazán volt adatvesztésem, mindig is óvatos voltam. Szerencsére most sincs. Csak az idő. Még lehet, hogy ezt a migrációt kipróbálom, ha már berogyott a cucc, akkor most kell kísérletezni. Most pakolok fel pár csomagot, ismerkedem velük. -
partytime25
tag
válasz
Snoop-y #65524 üzenetére
Köszi a gyors reakciót
...
A mérete nem számít picinél is csinálja.... rövid családi videók 30MB-500Mb.
A mobil 5g wifin csatlakozik mérve telón 20-30Mb/s et tud.
Nekem kicsit úgy tűnik mintha valami applikációs bug lenne vagy nem tudom... mert ha pl elindítom az 20MB osat akkor is kb 2 percig forog a karika bufferel majd elindul megakad 2-3 sec ig megint karika és mindezt csinálja videó végéig ami összesen kb 15mp mondjuk.
Én azért arra gyanakodtam hogy nem úgy kezeli mint a pc a hálózatot... Próbáltam androidos ftp alkalmazással csatlakozni az is létrejön semmi baj viszont ott meg nem tudom egyből indítani a dolgokat le kell tölteni majd utána megy. De nyilván azt szeretném úgy működjön mint PC n látom a mappákat rányomok,induljon.... Nyilván ha letöltöm a DS videót - DS fotot ott megy minden azonnal de nem hinném nem lehet egy fájlkezelőbe indítani mint pc-n.. jó lenne ha hálózati meghajtóként hozzá lehetne adni nast valahogy.... -
Magnat
veterán
válasz
Snoop-y #65503 üzenetére
Ezt én is olvastam (személyes tapasztalatom nincs vele, van egy kameraszerver a kezem alatt amiben van 5 db 6 terás Purple Raid5-ben, de még nem volt vele gond, illetve mai fejemmel már nem is csinálnék rá raidet), h elég hamis lehet a biztonságérzet a raid 5/shr főleg 6-8 terás vagy nagyobb diszkek esetében.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
Snoop-y #65491 üzenetére
Köszönöm ismét a hozzászólásodat.
Igen, én is úgy gondoltam, hogy a fix dolgokat átmásolgathatom bármikor, a levelezést és a megosztott mappát viszont egyik nap szépen lelövöm és nekiállok áthúzni. Addig kimaradás lesz ezeknél. Mindegy, hogy itt helyben ülök előtte vagy távolról csinálom, ígyis-úgyis meg kell állítanom ezek elérését, hogy ne legyen utána káosz.
Vagy pedig "can I play with madness" lesz az Iron Maidentől -
pn4hvq
senior tag
válasz
Snoop-y #65486 üzenetére
és #65488 Protezis
Köszönöm mindkettőtöknek, most megnéztem munkaidőben, helyben. Működik a Hyper Backup, viszont úgy megfogta a NAS erőforrásait, hogy a megosztott meghajtót nem lehetett elérni, vagy ha igen, akkor is szakadozott. Megnézem majd munkaidőn kívül, úgy nem húzom keresztbe az itteni munkát.
-
dkess
őstag
válasz
Snoop-y #65476 üzenetére
Most ezek a legfrissebb hírek - ezt pont tegnap néztem: [link] .
Az USB -s dolgokról volt szó itt a topikban is korábban - ez a része engem nem túlzottan fogott meg úgyhogy nem tudom. Ami engem érdekel USB -n:
- háttértár kezelés (állandóra nincs nálam USB -re dugva ilyesmi),
- szünetmentes kezelése,
- 2.5 Gbps LAN adapter működjön.Mivel egyiket sem érintik a változások - így ...
Úgy egyébként érintene ebből konkrétan Téged?
@MrCsiT,
Annak idején volt egy ilyen kérdésem annak idején ezzel kapcsolatban: [link] . Nem tudom, ezt esetleg sikerült megnézni azóta avagy mik a tapasztalatok?
-
screeny
tag
válasz
Snoop-y #16045 üzenetére
Sima proci csere (meghalt egy mag) és teljesen szétcseszte a ZFS-t!
Utána 2 FreeBSD expert futott neki, több napot dolgoztak vele (külön-külön), és sajnos nem tudták helyreállítani a kötetet.
A ZFS csak experteknek való vagy pedig sokkal több odafigyelés. 1,5 évig ment probléma mentesen (FreeNAS) és egy kis gubanc gordiuszi csomót okozott... nem vagyok szakavatott, de tuti nem lesz nekem több ilyen... Tegnap eldöntöttem, hogy a körülményes backup miatt inkább WinStorageServer2012R2 használok.Nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön... ezért inkább biztosra megyek.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Snoop-y #15889 üzenetére
Igen. Abban igazad van , hogy ennyi pénzből simán lehet építeni is ...szebbet , jobbat, nagyobbat.
Ha elém szórnak egy pc-t darabokban attól nem esek pánikba és simán összerakom, húzok rá egy wint, beállítom és használható DE a linux alapú rendszerekkel semmilyen tapasztalatom nincs és raid kártyát sem láttam még élőben....
Ezért is vettem a "kulcsrakész" megoldást.
És eddig azt kell mondjam tökéletes...sőt van olyan funkció is amit lehet sosem fogok használni.Más :
A hobbimból adódóan kell a nagy tárhely.
Nekem is rengeteg filmem van.....XviD, DivX kb 5000
FHD .mkv -ből kb 1000
Ezen kívül rengeteg dokumentumfilm, forma1, előző évben adott foci VB összes meccse.
Na és persze a HD, FHD formában nagyon sok sorozat...Családi fotók, videók....
A fene sem gondolta volna évekkel ezelőtt, hogy így el szalad a ló velem
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Snoop-y #15839 üzenetére
Szia.
SHR1 vagy Raid1 beállítások esetén ha a 2 HDD-ből az egyik tönkre megy attól az még használható.
DE javasolt gyorsan pótolni egy ugyanakkora vagy nagyobb HDD-vel.Úgy olvastam korábban itt a fórumon , hogy ha maga a NAS megy tönkre akkor LINUX alatt olvashatóak a HDD-k.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest