- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
válasz
pn4hvq #65637 üzenetére
"Windows alatt: net use x: \\nas.ip.cime\megosztott.mappa.neve /savecred /persistent:yes"
Köszi. WebDAV-al csinálnám, NAS IP címe helyett DDNS megy, azt még nem tudom, hogy a megosztott mappa neve kell-e, ha az adott felhasználónak csak azt a mappát van joga látni. Valószínű igen, de ezt majd kisakkozom. Sajnos a megosztás után vettem ezt észre, és akkor már zavart, hogy ott a link."Ezzel én is jártam már így. A megosztás törlésére nem találtam módot. Azt nem próbáltam, hogy ha megosztom ismét, akkor a régi link törlődik-e."
Nem törlődik. Csináltam 3db-ot. Én is ebben reménykedtem, mert akkor beállítottam volna lejárati időt, ami felülírja az előzőt, de az is él sajnos."Szerintem nem, mert menet közben megváltozott az eredeti mappa (az nem lényeges, hogy ugyanaz lett a neve), ha mégis maradna a linkről az elérhetőség, az hiba lenne a Syno részéről a szememben."
A mappák ugyanazok lesznek, ezért van rá esély, hogy élni fog a link szerintem, de nem tudom biztosan. -
Dzsekó
addikt
válasz
pn4hvq #65634 üzenetére
Ezt a felmappelést szeretném én is csinálni. Utána tulajdonságok alatt én is megtaláltam a jogokat, de még nem próbáltam ki, hogy működhet-e, de ezek szerint igen. Akkor így fogom csinálni, miután helyrehoztam ezt a nagy galibát, amit csináltam.
Miután rányomtam, hogy megosztás, rájöttem mit csinál, csak alapértelmezésben sem jelszó nincs, sem lejárati idő. Azt meg nem szerettem volna, hogy ott díszelegjen neten, amíg világ a világ, mert egy személyes mappa. Arra nincs mód, hogy ezt meg lehessen szüntetni, ha nem adok lejárati időt? Ezt is hiányosságnak érzem. Ha ugyanazokkal a paraméterekkel újra megcsinálok mindent, akkor az a link újra élni fog szerinted? Sajnos nem mentettem el a linket, így kipróbálni nem tudom. Most, hogy üres a megosztás, így nem él. De kérdés, ha ugyanoda visszamásolok mindent, akkor újra élni fog a link?
-
Protezis
őstag
válasz
pn4hvq #65484 üzenetére
Esetleg Migration Assistant?
-
Snoop-y
veterán
válasz
pn4hvq #65484 üzenetére
Kiindulasi alapnak ez jo lehet
Aztan majd aki csinalt is egy ilyet esetleg tud tanacsot adni melyiket valaszd.Mod: Play-rol csak a Hyper Backup-ot lehet hasznalni.
-
Core2duo6600
veterán
-
Bozso68
őstag
válasz
pn4hvq #32127 üzenetére
A maradék önbizalmamnak is annyi. Ilyenkor jövök rá, hogy messze még az, hogy kiismerjem magam.
Abban tudtok segíteni, miért nem akarja pc-n a VLC lejátszani a filmeket közvetlenben NAS-ról? Mindenképpen le akarja tölteni. A KODI-n megy minden, de nem szimpatikus, inkább erre térnék át. -
MrCsiT
addikt
válasz
pn4hvq #32077 üzenetére
Szia!
Megoldást sajnos nem tudok a problémádra - esetleg írj levelet a támogatásnak, hátha lesz ötletük - viszont megkérdezném, hogy a Mail Station-ös levelezőt használod, vagy MailPlus szervert és klienst? Ha az utóbbi, akkor - akár ide a topicba - szívesen fogadnék szűrési feltételeket pl. a spam-hez, vagy levél áthelyezéshez, mert amit eddig én beállítottam, az nem igazán működik és értelmes példákat nem találtam neten.
-
gyugyo79
addikt
válasz
pn4hvq #28710 üzenetére
Hát az teljes nullázása a NAS -nak és utána újra telepíteni és beállítani mindent. Mert ugye volt akinek csak az oldotta meg ott a hozásszólások alapján. Amit kb én se vállalnék be egy belakott NAS -nál, lehet hamarabb írnám újra a php sql kezelését simára
(#28716) V.Stryker
Valamelyik használt mappa nem volt/van a cloud satation serverbe beállítva valamennyi verziószámmal? -
Essejó
veterán
válasz
pn4hvq #28700 üzenetére
Előre bocsátom, hogy nagyon nem vagyok otthon a témában, de régebben amikor a WordPress-t telepítettem, akkor Mysqlszervernek a Syno a MariaDB-t telepítette, és nem volt kérdés, hogy azt vagy a Mysql-t tegye-e fel.
Bár nem tudom, hogy melyik mysql szerver van feltéve, de esetleg ha a mariadb akkor a scriptnek nem kéne tudnia róla, hogy azt keresse? Vagy teljesen értelmetlen amire gondolok? -
gyugyo79
addikt
válasz
pn4hvq #28700 üzenetére
Az adatbázist áthoztad? Beállítottad, hogy ugyan azon a néven és hozzá férési adatokkal érd el mint ami be van állítva a php-ba a kapcsolódáshoz?
Utána jönnek még azok a dolgok, hogy a levél küldés csak a sima php mail függvénnyel voltak e küldve vagy egy smtp autentikációs komolyabb megoldás volt használva mert ha az előző akkor ne csodálkozz ha normális helyekre meg se fog érkezni amit küldesz ha egyáltalán elmegy ... -
gyugyo79
addikt
válasz
pn4hvq #28628 üzenetére
A Synology azt javasolja, hogy ha lefuttattad a hiba javítót és az nem tudta megoldani akkor keresd a supportot (lap alja).
Vagy neki állsz és megnézed, hogy ha ssh-n át ha te indítasz rá egy fsck-et az meggyógyítja e (ebben bővebben google tud segíteni) De előtte ments. -
Madwe
nagyúr
válasz
pn4hvq #26438 üzenetére
Az a baj, h ez ráadásul nem is rendes subdomain, hanem shared vagy fene se tudja van e rendes neve
Mindenesetre ezen valamint ezen lehet el tudsz indulni, de sajnos ezzel kapcsolatban nekem nincs tapasztalatom...
Nem tudom itt van e mailserver topik (hirtelen csak ezt találtam, de ezt rég nézték), de vmi hasonlóban lehet hamarabb kapsz választ mint a synoban, hiszen ez inkább mail mint synos probléma...
Fogadásnál ha a postfix logba se kerül bele, az azt jelenti, h már elötte elhasalt, a te szervered meg sem kapta. Ilyen nálunk is volt, ilyenkor az a baj h nem emlékszem mi nem volt náluk jól kitöltve, de vagy az mx, a, hello vagy reverse dns címe volt rossz... Javaslom az mxtoolbox.com oldalt, ott először keress rá a domainre ahonnan várod, majd utána lenyíló füllel tudod végigtesztelni mi hogy van kitöltve.
Ha pl blacklist filtereden hasalnának el, akkor ők kapnának egy bounce üzenetet, miszerint xy blacklisten vannak ezért nem sikerült.
Ha spfen hasalnának el, akkor emg postfixbe bekerülnének...
Azt hiszem erre amúgy talán az is megoldás, hha securityben whitelistre teszed őket - de lehet erre pont nem, mert el se jut hozzád no matter what...
-
Madwe
nagyúr
válasz
pn4hvq #25806 üzenetére
AutoBCCvel tudod megoldani mindkettőt. Annyi a macera, hogy a mailserveren vezeto1et manuálisan kell külön külön felvedd.
Azaz van egy olyan bcc szabályod, h all messages-t állítasz be vezeto2nek, ezen kívül vezeto1nek meg egyesével kell felvegyed, h to mező alkalmazott1 majd megint alkalmazott2 stb, mindenkire. Ha a kimenő, külsős címekre küldött leveleket is meg kell kapja vezeto1, akkor ugyanezt mégegyszer végig kell zongorázni csak a from mezővel minden alkalmazottra :S Egyszerübb lenne az élet, ha lehetne az all messagesnél exception-öket megadni, s akkor egyben letudhatnád, de sajnos nem ez a helyzet...
A második részhez:
Szerintem minden levelet egyszer kapnak meg, de ebben nem vagyok 100% biztos. Előfordulhat, h ha cégen belül leveleznek, vezeto1 a to s from kritéria miatt 2x is megkapja. Hogy ez vezeto2nek mégegyszer generál e levelet, azaz megkapja e a to, from s a vezetonek küldött to és from levele miatt e üzeneteket, az jó kérdés. Gondolom az lenne a cél, h csak 1x kapjanak ezekről
Kicsit agyalok még rajta, hátha van rá jobb megoldás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Napirajz könyv
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest