Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Somatom #75489 üzenetére
Köszönöm, elviekben megy. :)
Már csak egy kis sebességbeli problémám adódott.
Jelenleg 100/10-es netem van. A letöltéssel nincs is bajom, hanem maga a feltöltés....Mekkora feltöltési sebesség kell egy fullhd film streameléséhez hálózaton kívüli lejátszónak, hogy stabilan fusson? -
törölt tag
válasz
Magnat #75497 üzenetére
Adom. De a wifi az még mindik olyan dolog ,hogy az átadási pont(végpont) után van.
Érzékeny adatokkal meg ne dolgozzunk ismeretlen és számunkra megbízhatatlan hálózaton. Válasszuk a mobilnetet ha nagyon kell a net.
Leginkább arra próbáltam ravilágítani ,hogy a távoli nas és a saját háló között nem fogják tudni az optikát vagy a koaxot "megcsapolni".
-
Magnat
veterán
válasz
#46824192 #75493 üzenetére
Jah ok, ritkának valszeg tényleg ritka köszönhetően annak is, h manapság szinte minden https-en megy, bár nekem rémlik még valami egy serverhosting szolgáltató körüli balhéból is, ahol a szolgáltató maga sniffelte a szerverek forgalmát - mondjuk ez a nas-t pont nem érinti, meg ha valahol kódolatlan a wifi, akkor még rendszergazdának sem kell lenni.
User-jelszó párosokat keresni a http streamben meg megy automatán, kipróbáltam ezt is régebben, persze csak saját tesztkörnyezetben.Kicsit más sztori, de pont múlt héten volt, h túl korán elaludtam, aztán meg felébredtem éjjel és vissza sem tudtam aludni reggelig, akkor meg arról néztem egy videót, h a https forgalmat hogy lehet visszafejteni , másnap ki is próbáltam, működik
Apró szépséghiba, h tudni kell hozzá az ssl kulcspárokat, ahhoz meg fizikailag hozzá kell férni a géphez amit támadsz, de ez tesztkörnyezetben megoldható
-
törölt tag
válasz
Magnat #75491 üzenetére
Bocsánat , félreérthető voltam. A mondandómban a végpont ,az az internetes átadási pont. (ont,hgw)
Ettől függetlenül igaz amit mondasz, ugyanakkor james bond kategória.
Megoldható egy plázai http okosság egy belső emberrel, csak kb az a belső ember most rajtunk röhög ha olvassa ezt.
Valljuk be , elég sansztalan hogy valaki ezt csinálja + még az általa látott milliónyi ip csomagban ráakad a név/jelszó párosra, majd még azt ki is használja. -
nrbx
tag
Hello, egy DS115 mennyire hasznalhato manapsag? Nincsenek nagyon nagy igenyeim. Most egy intel atomos Xpenology-s NAS-t hasznalok erre:
- Plex szerver futtatasa
- Full HD/4k filmek streamelese Apple TV-re (Plex adatbazis, Infuse lejatszo)
- torrent, havi 1-2 film, nem lenyeges annyira a sebesseg
- zene streamelese Plex szerverrol DLNA-val
- kepek streamelese Apple TV-re - DS Photo app
- ad-hoc biztonsagi mentes memoria kartyarol, Windows-os PC-rol.Erre elegendo meg a teljesitenye?
-
-
Balage85
tag
A public tag? Annak miért kellett volna frissülnie? Mivel ez egy auto update-s image, nem plex verzióhoz kötött... Csak akkor fogják frissíteni, ha valami hiba van magában az update script-ben vagy átírják.
Én legalább fél éve hozzá se nyúltam ehhez a docker image-hez (public tag) és tegnap frissített 1.25.1.5286-34f965be8-re.
-
Protezis
őstag
4 napja frissült
https://hub.docker.com/r/linuxserver/plex/tags -
-
huan
őstag
-
Balage85
tag
Ha a latest-et használod, akkor dsm-ben nehézkes.
Sima cli-s docker-ben csak rá kell pull-olni az image-re és az új container már az új verziójú image-l fog elindulni.
Valahogy biztos dsm-ben is meg lehet oldani, de régebben nem támogatta az image-k frissítését.Talán törölni kell és újra letölteni? -
Magnat
veterán
válasz
nt0524 #75466 üzenetére
Ha valaki le tudja hallgatni a forgalmadat, egy pillanat alatt meg tudja szerezni a jelszót, illetve az adatokat amiket küldesz ... persze ha az account amit használsz, csak olyan adatokhoz fér hozzá amik nem fontosak (pl filmek) és azt is csak olvasni tudja, akkor nagy kárt nem tud tenni.
-
Balage85
tag
Akinek több DSM-je van, hogyan kezeli a felhasználókat? Mindegyikre kézzel vannak felvéve azok akik beléphetnek az adott nas-ra? Vagy beállítotok rá LDAP-ot? Ez utóbbinál nem látom, hogy 2 faktoros authentikációt be lehetne állítani.
-
prokxy
veterán
válasz
Patice #75471 üzenetére
Elnézést, átsiklottam felette.
Közben úgy oldottam meg, hogy a video station-t integráltam a médiaszerverbe. Mivel eddig azt használtam a régi tv-n, ds video vagy mi volt a samsungon, de az LG-n nincs ilyen.
Egyelőre jó lesz így, mert mind2 TV-n lehet használni.
Amit írtál nagyon hasznos, át is rakom majd. -
A_ScHuLcZ
addikt
Keresztkérdés:
- Ha egy 2 lemezes synology dobozból kiveszem mindkét diszket, helyettük másikakat teszek be, majd ott feltelepítem és felparaméterezem a rendszert (esetleg használom is egy kicsit), ezt követően visszacserélhetem a diszkeket, gond nélkül be fog bootolni és működni fog a régi rendszer? Ha ugyanazt a synology account-ot valamint quickconnect id-t használom az új, és a régi rendszernél, az nem fog gondot okozni? (azonos időben nem fognak működni)
- Ugyanez a kérdés foglalkoztat abban az esetben is, ha egy kicsit továbbgondolom a dolgot: ha a két új diszket egy másik ideiglenes, de ugyanolyan típusú dobozban készítem elő, az a rendszer átköltöztethető lesz az első dobozba diszkcserével? (ebben az esetben nyilván eltérő quickconnect id-t kell használnom, hogy tudjanak azonos időben működni)
Köszönöm!
Magnat: köszi a segítséget!
-
Patice
Topikgazda
válasz
prokxy #75450 üzenetére
Nemm kell hivatkozás, csak meg kell változtatni az alapértelmezett mappákat.
A Vezérlőpult --> Indexelési szolgáltatások alatt állítsd be, hogy mely Médiamappákat indexelje.
Itt az alap (Médiaszerver által létrehozott) mappák mellett annyit veszel föl, amennyit akarsz. Az alap mappákat ki is veheted az indexelésből, ha nem ezekbe rakod a fájlokat.
Ezután megvárod míg mindent beindexel.
A Médiaszervert megnyitva az Általános beállítások alatt:
DMA menüstílus --> Egyedi, aztán a Testreszabás gomb alatt be tudod lőni, hogy a Médiaszerver milyen néven mutassa a TV-ken a megosztott mappáidat.
pl. a Létrehozás gommbal --> Típus: Mappa szerint, alatta kiválasztod mely mappát akarod láttatni a TV-vel és azt milyen néven tegye (a Név mezőbe azt írsz, amit szeretnél).
Nálam pl. a 'Documentary' almappa a TV-ken 'Természetfilmek' néven látható.
A TV-ken meg csak a helyi hálózatot kell választanod és ott már fogod látni a NAS-t elérhető eszközként és ezt kiválasztva azokat a mappákat fogod látni, amit a Médiaszerverben előzőleg beállítottál. -
nt0524
tag
Sziasztok!
Alapbeállításként (Syno ds414j smb 6.2) Control Panel/file services/smb/advances settings-ben a min és max smb protokol is smb1-re van állítva. Ezt a minap átállítottam smb3-ra
Tapasztaltatok olyant, az átállítás után a log center coonections fülén egy csomó bejegyzés jelenik meg, hogy különbző IP címekről "guest" user cifs(smb3) protokolon keresztül kapcsolódott egyik vagy másik shared folderhez? mit jelent ez, baj-e és lehet-e valahogy védekezni?
most visszaállítottam smb1-re, azonnal megszűntek a kapcsolódások... -
nt0524
tag
válasz
Sanyi.mTs #75460 üzenetére
még egy szavazat a webdav-ra. Én is épp most szórakoztam vele egy csomót, de sikerült, saját belső hálózaton lévő media lejátszó webdavon keresztül látja a távoli hálózatban lévő nas webdav szerverét és az ottani shared folders mintha helyben lenne, lejátszható.
Távoli nason kell elindítani a webdav szervert, engedélyezni a http vagy https portokat (alapból 5005 és 5006), a távoli routeren megnyitni a nas felé az adott portot és hajrá! -
Balage85
tag
válasz
zsamiatt #75453 üzenetére
Ez nem nvr tudtommal. Nekem az kellett valami használható AI-al. Szempont volt az is, hogy a megfelelő hardware-t be tudjam szerezni hozzá, hogy ne a CPU dolgozzon. A Coral usb volt az egyik, a frigate nvr pont azt támogatja. A másik irány is tensorflow lett volna egy Nvidia jetson nano-val, mert érdekel a programozása.
@Magnat: szerintem nincs hozzá, viszont eléggé reszponzív. Viszont azt hiszem authentikáció nincs benne. Én Home assistant-ba integrálva használom, annak pedig van mobil kliense.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
gyuri81 #75458 üzenetére
Én távolról is a DS Filt-t használom.... Telefonon,tableten.
Nálam a távoli elérés a mobil dolgokat jelenti.Itthon van KODI de távolra nem kell a "cukormáz" ( borító,leírás...stb. )
Todom mit akarok nézni, betallózom és indítom.
Ennyi.De lehet félre értek valamit ?
Mi Box amin a Kodi van az....egy LAN-on van a NAS-al ?
Vagy másik hálózatban van az Mi Box és úgy akarsz vele filmet nézni a NAS-ról ? -
Borisz76
nagyúr
válasz
gyuri81 #75451 üzenetére
Quick Connect.
Egyszerűen beállítható.Nálam a tableten és a telefonon is van :
- DS Photo ( Távoli képnézegetés , mobilról képfeltöltés )
- DS Video ( Távoli filmezés )
- DS Get ( Távoli Torrent )
- DS File ( Távoli böngészés a NAS-on )A DS File-t használom ha valamit nézni akarok....csak katt/bökés a videóra és a telefonra / tabletre telepített videó lejátszók közzül választ az ember egy lejátszót.....oszt megy
-
A NAS-t elérem hálózaton belülről ftp-n keresztül. Hogyan tudom az ftp-t hálózaton kívülről használni?
(DS218, DSM7)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest