- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0RVUS
tag
válasz
Hacsabi #163505 üzenetére
Mán megint egy XL. Átok ül azon a típuson.
Aszondod, a 65-70-et "szépen tartja". Ha mágneseződik, akkor nem össze-vissza jár? Ezt azoktól kérdezem, akiknek volt tapasztalatuk ilyesmivel. Márhogy minden kétséget kizáróan ilyesmivel, mert én is azt hallottam órástól, hogy nincs sok valószínűsége, mivel a hajszálrugót manapság olyan ötvözetből csinálják, ami nem igazán mágneseződik.
Egyébként ez a "bejáratódás" nem szokott percnyi nagyságrendet jelenteni, csak néhány másodpercet.
Vigyed szépen a Jász utcába! -
-
von toth
tag
válasz
Hacsabi #163505 üzenetére
AZt kéne megnézni melyik Mako. A régi vagy új. Ha a régi, mikor gyártották. A szerkezetről előtúrni, hogy mennyire antimagnetic (valamennyire biztos, mert a hajszálrugó már kicsit másabb ötvözet mint 40 évvel ezelőtt egy hasonló kategóriájú órában).
Valamint én is egy normális órást ajánlok, aki épkézláb infót tud mondani. Elárulom, nem lesz egyszerű feladat. Most van itt egy egy órás hallgató, aki éppenséggel pont japán szerkezetekkel foglalkozik többnyire, egy kérdést megér.
-
BAti77
aktív tag
válasz
Hacsabi #163489 üzenetére
Pár nap (max egy hét) és folyamatos járás mellett a kenésnek be kell állnia egy werkben...a szabályzás gyárilag adott, ha jó, pontos lesz az óra...tehát "bekopni" nem kell(ene) semminek...előfordulhat, hogy eladás előtt sokat állt (akár éveket is) a szerkezet...ilyenkor, ha nem volt járatva a werk, a kenőanyagok leülepedhetnek, akár lerakódás is keletkezhet...így akár a pontosság eléréséhez egy új óránál is szervizzel (pl. járattisztítással) kell kezdeni...
Hacsabi
Nyugi, a legtöbb "japán" óra nem japánban készül teljesen, de ettől még nem lesz rosszabb feltétlen... -
phranxinatra
aktív tag
-
7s26c
őstag
válasz
Hacsabi #162752 üzenetére
De csak az esetek igen kevés százalékában válik be. "If your automatic watch is still running fast or slow by a larger margin, the most likely cause is that the mainspring may have gotten itself caught on one of the small screws inside of the watch. To free the mainspring up place the watch in your palm with the crystal facing down and gently tap the case back, this should free up the mainspring and it should start keeping good time again. "
-
berigazek
őstag
válasz
Hacsabi #162657 üzenetére
Tedd azt...én is ezt tenném,anno (2009) ezért tértem át az atomórákhoz.Igaz December 18-án a Porsche Design automatát (ETA Valjoux a motorja) mégis megvettem,mert beleszerettem.Beállítottam másodperc pontosan és máig 5 sec késik,ezt a 5 sec is tartja Január 4-e óta....vajon meddig?Eddig egy órám sem volt ilyen pontos.(de ne kiabáljam el!)
-
C0RVUS
tag
válasz
Hacsabi #162626 üzenetére
Hát a garantált pontossága -15/+25 között van az Orient werkeknek (amúgy meg kevesen számolnak be +/-5mp-nél többről!), úgyhogy ha ilyen marad, akkor mindenképp gariztasd. Téli-nyári különbség 1-2 mp-nél nem szokott több lenni Orientnél az én tapasztalataim szerint, de inkább semmi. Bár igaz, én mínusz húszban még nem rostokoltam kinn egész nap
.
(#162635) ciryl65: Egyet se féltsd a "krómozását". Már a párezeforintos kínai gagyiknál is ritka, ha nem acélból van. Krómozott réztokot ma már nagyítóval kell keresni.
. A maximum, amit okozhat a bőr, hogy fölpolírozza, úgyhogy nyugodtan tedd csak föl rá. (Egyébként a fémszíj "veszélyesebb" akkor már ilyen szempontból, mert ha nem pontosan illeszkedik, akkor az bizony összekarcolja.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest