Aktív témák
-
z5s8
csendes tag
válasz
PapaMaci #389 üzenetére
Üdvözlet!
Szintén subnotebook vételén gondolkodom. A fórumot, ezt és néhány másikat is, átfutottam, főként 12"-os gépeket néztem, úgymint MSI S262, Albacomp Smart V4, és FJS Amilo Pro3205 (ha jól emlékszem) ezek 180.000 -től 240.000 ig szóródnak, mind kétmagos procival. Persze minél kisebb és minél erősebb lenne jó... Bár ez előbbi nem központi kérdés, mivel főképpen irodai munkára, internetezésre használnám a gépet. Kósza gondolatként a MacBook felmerült, de az már 300.000 felett jár.
Olcsóbb megoldásként pedig az Asus eee pc, ami Angliában 80.000 Ft körüli fontért beszerezhető, nyilván kevesebbet tud, de könnyű, kicsi és olcsóbb is.
Bármilyen vélemény érdekelne...
-
xedos
addikt
Dobok egy PM-et...
-
PapaMaci
őstag
Sziasztok!
Remélem, él még valaki a régiek közül, avagy vannak kompetens újak!Ismét aktuális lett a noti vásárlás, de már nem hajtok annyira a méretre, megbékélnék egy 10-12"-os géppel is (sikítva belefér egy ~13"-os is...)!
Nem ártana, ha valami 2 magos proci lenne benne (lehetőleg Intel), és nem tekerne állandóan a hűtője (kvázi maradjon a gép csendben!)!
Tehát Legyen jó számolási teljesítmény, legyen kicsi, de nagy felbontású (~1280) a kijelző, csendes legyen, ÉS a legfontosabb, legyen nagyon megbízható!Szóval legyetek szívesek, ilyeneket mondjatok nekem, mit lenne érdemes venni!
Szerk: Hja... Sony -ra most nincs pénzem...
-
xedos
addikt
-
PapaMaci
őstag
Nem szeretnék vitába szállni, főleg nem veled
Mint említettem van élet az R2H-n és az UX-on kívül is.
Az UX-et (pl a 180-at) meg meg kaphatod az USA-ból 1500$ körül refurbished. Ha nincs gar, nincs gar, de akkor is nagyságrendekkel jobb gép. És igy már csak 100kHUF, amiről vitatkoznánk...
...És akkor még mindig ott az OQO...
szerk: Bocs, az előzőben elírtam 800x480 a felbontása a kijelzőnek az R2H-ban.
[Szerkesztve] -
PapaMaci
őstag
válasz
uborka666 #383 üzenetére
Nem akarom leszólni a cuccot, de 7''-on a 800x600-as felbontás szerintem elég kevés. A SONY UX szériája 4.5''-on 1024x600-as felbontást ad. Az elözö gépem (SONY C1MHP) 8.9'' 1280x600, és az már vagy 5 éves modell....
A proci sem tünik nagy durranásnak benne. Volt a kezemben, nem győzött meg...
Amugy mint irtad, külön kategória létezik, az UMPC, de szerintem ezek simán elférnek itt
Van élet az R2H, és az UX-en kívül is! Ott van pl az OQO, de ha jól tudom a samsungnak is van valamije. -
uborka666
csendes tag
Ez vajon subnotebook-nak minosul? Asus R2H-ja, szerintuk Ultra Mobil Personal Computer, eleg erdekes, teszt meg nagyon jo: [link]
-
PapaMaci
őstag
válasz
tantoknife #381 üzenetére
Én a helyedben még várnék egy kicsit, vagy még egy kicsit kibővíteném a keretet, és inkább kissebb gépet vennék!
A gond, hogy a Sony a sub-okba csak core solo procit épít. Már vannak olyan duok, amik jóval kissebb energiaigényűek, mint amik jelenleg a nagyobb gépekben van.
Amugy én a magam részéről bevállalnék egyet a TX szériából (11.1''). -
tantoknife
csendes tag
Hello
Érdekelne véleményÉ
jelenleg mit érdemes Sony Vaio témában max. 5oo bruttó
nagyságrendben 12 vagy 13,3 méretben megvenni ....nagyon viszket a kezem, a pénz és a csere Vaio noti (beveszik) készenlétben .....
Tanto -
PapaMaci
őstag
most látom, jött ki uj modell az -ux szériából. [link]
Ez nagyon komoly!
Flash Based Drive
Capacity : 32GB2
Interface : PATA
Format: NAND
no comment... -
Athanáz9
aktív tag
Örülök, hogy feljött a sokáig hótt subi-topik.
(valamikor Papagáj-portrém volt, ha jön a tavasz, vissza fogok papagájosodni)
Üdv mindenkinek! -
PapaMaci
őstag
C1-ben 256MB RAM van és 60-as WD vinyó. Az akkujával sajna mostohán bántam (szinte mindíg rajta volt) igy most kb 3/4 órát megy el. Amugy a C1MHP az a 867MHz-es crusoe Bluetooth -szal, 1280x600-as felbontással.
Adok hozzá egy D-link WiFi kártyát, egy Samsonite táskát (amit 14-ért vettem). Megvan a portreplikátor, az iLink-es optikai (combo), illetve a gyári oprendszer/driver CD-k (német nyelven ) XP Prof van rajta, és nem tudom, miért de két licensz matrica van az alján...
Igy szeretnék érte 180-at. Bár ugy néz ki van rá komolynak mondható érdeklődő, de azért megemlítettem. -
PapaMaci
őstag
És leginkább! Erről mi a véleményetek?
Processzor: Intel Core Solo U1400 1,2Ghz Ultra Low
Voltage (5,5W), 2MB L2 Cache, FSB 533Mhz
Memória: 1GB DDR2
Merevlemez: 40GB -
PapaMaci
őstag
Ugy látom, egy kicsit leült a téma.
Megint noti vásárlás előtt állok. Apropó: eladom a C1-es SONY -t. (C1MHP)
Mit érdemes nézegetni mostanság? Szeretnék maradni a jól bevált SONY-nál, de azért nyitott vagyok. -
WN31RD
addikt
A HWSW-en azt írta valaki, hogy rendelt tőlük, kb. 3 hét alatt érkezett meg a gép, és minden rendben volt vele: Bővebben: link
-
Sipi-
őstag
Postaköltség mennyi szokott lenni és mennyi idő alatt ér ide? Rendelt már valaki tőlük? Milyen állapotban vannak a gépek?
L400-at néztem, +128MB rammal kijön 85e Ft-ra, és 700 MHz-es P3.
Igazából az egyetlen dolog amitől félek az a postázás és, hogy nem látom a gépet fizetés előtt. -
WN31RD
addikt
-
Sipi-
őstag
-
WN31RD
addikt
Amikor azt a hozzászólásomat írtam, egynél azért több volt.
Egyébként ajánlom a figyelmedbe ezt: Bővebben: link Innen egész jó áron lehet rendelni subnotebookokat (is), még postaköltséggel és RAM bővítéssel együtt is megérheti hozatni.
Attól függően, hogy a trackpointot, vagy a touchpadet szereted inkább (én az előbbire szavazok), egy IBM ThinkPad X20 (320 MB RAM-ra bővítve), illetve egy Dell Latitude L400 (256 MB RAM-ra bővítve) jó vétel lehet. -
WN31RD
addikt
Használd a keresőt: Bővebben: link
-
Sipi-
őstag
Lehet találni használt subnotit max. 100k-ért mostanában? Maximum 2kg és maximum 12,1'' volna jó. Nagy számítási teljesítmény nem kell, kb. 4-500 MHz körüli is elég lenne már (2k vagy xp elmenjen rajta valahogy).
-
taltos
senior tag
Hogy meghalt a subnotis topic...
Gondoltam írok, mert talán számítok be subnotit a féligsubnotimba. -
svédcsepp
tag
HA lenne valaki aki el akar adni egy subnotebookot az dobjon egy mailt mert szivesen vennék egy min 600Mhz es példányt. Minnél kisebb annál jobb. Mail cimem az adatlapomon.
-
X-COM
nagyúr
nem kell cd
számla/ajándékozási/adásvételi és COA matrica kell.
anno én sem kaptam az ibm-emhez telepítő cd-t, full újonnan vettem. Szal nem kell CD. -
Den
veterán
-
Mr.Intel
csendes tag
Melyik drivert rakjam XP alá a LAN karihoz ha csak win95,95,2000 van?Van egy crossfire kábelem is,hogy kössem majd össze a két gépet?A hálózatokban hogy?Elég lamer vagyok és kéne a segítség!
-
balage81
csendes tag
én hiszek Neked, de a Microsoftos csajnak méginkább, mert ő képviseli a hivatalos véleményt. Ha kell keresd meg őt akár a címét is megadom mert publikus én is örülnék, ha kiderülne mi a helyzet pontosan.
Mondjuk én már csak ASUSban utazom, ők meg korrekten becsomagolnak mindent a gép mellé szóval ezzel letudtam a gondom. -
balage81
csendes tag
Ahogy gondolod én tavaly 10 levelet váltottam azzal a hölggyel, aki a Microsoft eladásokkal, licensekkel foglalkozó részlegét vezeti éppen egy IBM noti kapcsán és erre jött ez a válasz, ergo a telepítő médiát oda kell adni akár ráteszik a hdd-re akár nem.
De nem is ezen van a hangsúly, ahogy fent mondtam. Kerüljön ráa számlára a vétel termékkóddal, meg a matrica az aljára és akkor már talán hihető, hogy jogtiszta cuccról van szó. -
balage81
csendes tag
válasz
balage81 #347 üzenetére
Anno én is így vettem volna a gépem, de utánajártam:
Idézet a Microsoft közleményéből:
''Amennyiben nincsen meg az OEM termék telepítője, úgy a viszonteladó partner tud segíteni Önnek az újratelepítésben. Használt termék vásárlása esetén az eladónak kötelessége átadni a telepítő médiát is, így javaslom, hogy lépjen kapcsolatba a Notebook eladójával. ''
Ezt elküldve a fent említett cégtulajdonosnak, aki egészen addig állította, hogy a gép alján lévő matrica és az op rendszer isjogtiszta ezt a választ kaptam:
''Tisztelt uram !
Az ön álltal megvásárolandó termékhez nem jár operációs rendszer. A hozzánk behozott használt termékekhez nagyon ritkán hozzák be az eredeti tulajdonosok a géphez álltaluk megvásárolt operációs rendszert. Mi minden használt gépet operációs rendszer nélkl értékesítünk akkor is ha a bizományosi parner matricákat ragasztgat az aljára. Ön a vásárláskor nem vett a számítógéphez szoftvert így nem tudunk önnek segíteni. Javaslatunk, hogy vásároljon egy legális operációs rendszert a gépéhez és akkor jogtisztán tudja majd használni.
Tisztelettel:
Gorzó László ''
Azt hiszem ez önnmagáért beszél a kérdés már csak az mi köze van a laptopinfo.hu-nak a notebookworld.hu hoz. -
balage81
csendes tag
az önnmagában kevés.
számla, cd, matrica ez a 3 kell hozzá. Ebből 1 hiányzhat a cd, ha eltörik, elveszik etc.... tehát ha a matrica rajta van a hozzá tartozó számmal fel kell telepíteni a gépet és a számlán rajt kell lennie, hogy ezt a szoftvert ezzel a termékkóddal is megvette az eladótól.
Minden más esetben nem jogtiszta az OP rendszer. -
balage81
csendes tag
Hi,
vagy lopott a gép, de valószínűbb talán, hogy külföldről lett behozva és ezért nincs semmi magyar okirat hozzá. Telepítőcd-k hiányát is okozhatja ez.
Ha a pecsétes, aláírt számlára ráírja, hogy jogtiszta XP jár a géphez, leírja annak termékkódját is akkor fogod felhívod a MIcrosoftot és kész. Utánakell kérdezni a dolgoknak. De megmondom őszintén annyi a bizonytalanság ebben az ügyben, hogy én nem veném meg, plusz ha a faszi is enged ennyit (kitöltök aláírok én mindent) akkor valami vaj van a füle mögött.
Billentyűzete milyen nyelvű?
Nem hiszem, hogy ezeket a fickókat nincs hatóság, aki lekapcsolja mostmár sorra adják el a kétes gépeket teletöltve velük a magyar piacot és lenyomva a béka posija alá a használt gép árakat. Mondjuk egyszerű a dolog fel kéne venned a kapcsolatot a termékszám és a WIN key alapján az IBM és Microsofttal mindegyiktől kérni egy írásos papaírt arról, hogy van-e tudomásuk olyan tényről ami miatt a vásárlás után ne lenne tied a gép és az op rendszer. Ha minden tiszta akkor megvehető a gép, bár kétségkívül kockázatos, mindenesetre ha kiderül hogy lopott és jönnek elvinni, maximum azt mondod, hogy Tőled is ellopták
Jó mi 40.000 spórolásért ennyi izgalom, telefonálgatás, idegesség töb évig, hogy mikor lesz baj. Megéri biztos -
Athanáz99
csendes tag
Igazatok van, és vszleg visszalépek. Bár persze bizonyíték nincs arra, hogy loptt volna - ártatlanság vélelme (az eladóé). Mindenesetre se leirást, sem magyar garanciapapirt nem adna, és XP telepitő recovery CD-t sem. Csak a puszta gépet, egy rajta levő XP-vel, amit jogtisztának hirdet.
Pótkérdés: van benne egy IBM PC-registration ablak, mely kéri a gép modelszámát, STB és a vásárlás dátumát, helyét, stb. Mi van, ha az eladót kérem, ott helyben töltsük ki, és továbbítsuk neten, ahova kéri a lap (IBM-center).
Ez is egy ötlet. -
dat
senior tag
Legegyszerűbb indok hogy ne vegyél lopott notit: A tolvaj azért lop, mert van rá kereslet. Ha senki nem venne lopott cuccot, nem is lopnának. Másik: Gondolj bele milyen amikor tőled lopják el...
-
Trane
csendes tag
válasz
Athanáz99 #341 üzenetére
Jóhiszemü vagy nemjóhiszemü tökmindegy! Ha kiderül, hogy lopott, akkor visszaszolgáltatják annak, akitól ellopták
(Ld. a Hiller István által ''jóhiszemüen'' vett lopott VW Ventóját!. Pedig biztos hogy ö nem egy senki.
) Esetleg utána beperelheted azt, akitöl vetted, és futhatsz a pénzed után. Ha jóhiszemü vagy, akkor csak épp a büncselekmény vádja alól vagy felmentve, de akkor sem tarthatod a cuccot!
-
karib
addikt
válasz
Athanáz99 #336 üzenetére
Az adatvesztésért nem hibáztathatod, legfeljebb azért, hogy nem íratott alá egy munkalapot, ami ez rajta volt - azonban a legtöbb garjegyben is benne van ez a kitétel, semmilyen szerviz nem vállal garanciát az adataidért. Ettől függetlenül valszeg nem ez volt a legnagyobb gond. Sajnos a használt cuccok sorsa már csak ilyen.
-
Athanáz99
csendes tag
válasz
Mr.Intel #335 üzenetére
Az említett boltnak Ráday. u. 49 a címe, a főnök bizonyos Garzó. Én 2003 november elején gar. javításra adtam be egy Acer gépet, a pasi nem vitte javítóba, hanem ő maga szerelgette - nekem azt hazudta, h. javítószervizbe adta, de odatelefonálva a szerviz nem tudott semmit. Ezekután letörölte minden adatomat mentés nélkul, és megkérdezésem, engedélyem nélkul. Ujra telepitett rá egy XP-t a régi helyett, ugy adta vissza. Az esetet annakidejeén részletesen leirtam az Index Forumok egyik topikjában.
-
Mr.Intel
csendes tag
Ok.Elméletben meg van!Thx!
[Szerkesztve] -
balage81
csendes tag
bocs a hosszú addon miatt, de azt hiszem mindenki okulhat belőle. Döntsétek el mi a tanulság, én eldöntöttem, soha többet nem veszek meg egy olyan gépet sem, amivel valami nincs rendben és ha új notit veszek úgy kezdem, hogy kapjátok szét előttem: kijelző, alaplap, HDD sotozatszám ha egyezik akkor rendbenvagyunk és ezek kerüljenek is ráa garilevélre.
Ezúgyben a notebook.hu volt eddig a legkorrektebb cég, azonnal pofavágás nélkül szétkapták a gépet, a számla pedig eredetileg is így lett kiállítva, nem is kellett szólnom érte.
No comment. Lopott gépet ne vegyetek, mert ha kiderül elveszik tőletek jogosan és se pénz se gép. -
balage81
csendes tag
válasz
Athanáz99 #330 üzenetére
először is én is dt900al értek egyet (328as addon)
Anno vettem egy notit a notebookworld.hu Kft-től, aki a laptopinfo.hu társcége vagy ilyesmi. Szintén 0% áfás számlával. Ez kb 3 éve volt, akkor még hivatalosan működött ez a rendszer.
VOlt pár gyanús dolog: 240.000 ft volt a gép, ami akkor 300k körül járhatott, de gondoltam vállalati leselejtsezés (talán ezt is mondták) így ez később nem zavart. Aztán nem kaptam hozzá én sem semmiféle garijegyet, vagy drivercd-t, operációs rendszert... pedig a gépen volt matrica is!
Minden rendben ment nem sejtettem semmit a vásárlás után (persze megvettem én barom) egyszer csak belassult a vinyó és meghalt. Elvittem a SOWAH Kft-hez a gépet, mivel akkor még ők voltak a garanciális szervize a notebookworld.hu Kft-nek. Nagyon kedvesek voltak ''természetesen uram....'' A számlát elég volt bemutatnom nem kértek garijegyet sem, amikor mondtam honnan hoztam a gépet és hogy használtan vettem.
Leültettek, eltelt kb 7 perc mire jött 3 férfi felém kezükben a géppel, egyikük az a főnök típus. Kiderült, hogy a gép már nem garanciális, holott a gyári adatai szerint az lett volna. Ezekután a főnök azt mondta, hogy van itt más is. Szétkapták a gépem előttem és láttam, hogy a gép összetákolt alkatrészekből lett összeszerelve, mivel minden egyes alkatrészének más-más volt a sorozatszáma (ami ugye alapból egyezik). Azt kérdeztem,hogy ez mit jelent, lopott gépet vettem vagy mit? Erre a főnök azt mondta, hogy valószínűleg nem ennyire komoly az ügy, mert az első lehetőség az, hogy tropára ment céges gépeket megvettek valahol külföldön egy egész flottányit (esetleg úgy intézték, hogy tönkrementnek nyilvánítsák őket) és azokból lettek összeszerelve, hogy nehezebb legyen lenyomozni ki és hol volt a hunyó. A másik verzió az, hogy lopott. Ráadásul a HDD-n lévő sorozatszám nem is eredeti és nem is olvasható.
Szóval nem cserélnek ki semmit, mert akkor ez az ő költségük lesz, de felhívja nekem a Notebookworld.hu Kft. vezetőjét. Beszéltek telefonon egy 10 percet erre a fickó felhívott engem és mondta, hogy vigyem be hozzá a gépet és tesz bele egy vinyót. Bevittem, mire odaértem már azt mondta, hogy ok tesz bele, de a felét én állom, a felét ő, mert akár én is letéphettem a HDDről a sorozatszámot (persze, hogy elcsesszem a garanciát mi lol). Jól megfenyegettem, hogy azonnal kihívom a rendőrséget, meg a fogyasztóvédelmet, mire tett bele egy valóban gyári HDD-t. És mondta vihetem. Erre én és hol a garijegy a hddhez? Na nekiállt írni egyet nagy kelletlenül. Elkészült. Mondom jobb lesz ellenőrizni visszanéztem a sorozatszámot és KÉPZELJÁTEK el két helyen is elírta a fazsi azt a kb 8 betőt és számot nyilván direkt. ezután leurdítottam a fejét, mondom akkor újra az egész. Kitöltötte végre helyesen és mondom adjon egy papírt arról is, hogy a gépemet tiszta forrásból szerezte be és minden nemű anyagi terhet vállal, ha ez nem így van.
Na ez nem tetszett neki, de nem volt választása megírta kitöltötte és kinyomtatták. Odaadta. Nézem a papírt ott tűnt fel, hogy az aláírása nem ráírva, hanem rányomtatva volt a fószernak, na mondom neki húzzon már el a ....ba ilyet én is tudok otthon nyomtatni bigyessze csak rá az aláírást tollal.
A faszi megsemmisült fejjel bólogatott és megcsinálta. Ezekután elvittem és eladtam a gépet a fenti dokumentumokkal a kezemben, amiket átadtam az új tulajnak, hogy ne lehessen gondja.
Gondolja meg mindenki ér-e ennyit neki 30-40.000 spórolás, vagy sem. Nekem még mákom volt, mert a SOWAH Kft. hivatalosan az ilyen gépet benttartja ellenőrzésre (és minden szerviz), amiről ha kiderül , hogy lopott visszakerül az eredeti tulajdonoshoz, te pedig ha bizonyítani tudod, hogy nem te voltál a tolvaj, csak vetted futhatsz a pénzed után annál, akitől vetted!
EZ A HATÁLYOS JOG A TÉMÁBAN! Szóval a jóhiszeműség felejtős erősen. Mondom ezt végzős joghallgatóként, elhihetitek. -
Den
veterán
válasz
Mr.Intel #326 üzenetére
a kártyán van a cimkén valahol egy fcc szám. azalapján itt megtalálod Bővebben: link
-
Athanáz99
csendes tag
Valóban a Laptopinfo.hu.
Magyar gar-jegyet nem kínál, hanem az IBM honlapon erre a gépre (tipus,,gyári szám) érvényes 2007 májusig érvényes ''warranty''-ra hivatkozik (ezt kinyomtatta), más papirt nem kínál. - Ha a gép jó, és ezért a pénzért kiváló, mi a fenti ténynek a nagy - gyakorlati - baja?
Kösz a kutatást. -
d900t
senior tag
válasz
Athanáz99 #318 üzenetére
Na megtaláltam a hirdetést. Erről a laptopinfo nevű szövetkezetről már több helyen megemlékeztek.
Szóval, nullás áfával hirdet, ami az eu-ba lépéskor kötelezően megszűnt (mert az eu-ban mindenre kell áfát fizetni, ezért is állandó baj az EVA-val) A cég, ha nem cég lenne, hanem magánvállalkozás, akkor lehetne akár evás is, de akkor meg a többi cuccot nem tudná áfával adni.
A nullás áfa régen a magánvásárlótól valóban vagy kamuból felvásárolt cuccok értékesítési módszere volt, mint írtam volt, megszűnt. Ha a cég még valamiféle tudatlanságból nyomná is tovább nullással, akkor ez ellentmond annak az állításnak, hogy irodából van lecserélve (mert akkor áfás számlával vették volna). Mondjuk ez akár is igaz. Le kellett cserélniük, mivel ezt ellopták
Fél éves T41-et nem szokás lecserélni. Mondom, ha megvan a garjegy, akkor ok. Ha nem, akkor orgazdaságról beszélünk. -
Mr.Intel
csendes tag
Lenne egy problémám:
A notim nem ismeri fel a PCMCIA lan kártyát amit belerakok.A netről letudnám szedni a frissítést,de a nethez kéne a LAN kariMit csináljak?Igazából hálózatot akarok teremteni az asztali gépemmel hogy lementsem az adatokat,mert az XP a notin nem jó(ezért sem ismeri fel a modemet!).
Kösz a válaszokat! -
dat
senior tag
válasz
Athanáz99 #320 üzenetére
Bluetooth-t interface-k közti kapcsolatra használják, pl nyomtató-szgép között, vagy a telód és a szgép között, Wlan pedig vezeték nélküli HÁLÓZAT kialakítására.
Cél:
Bluetooth: ne kelljen kábel a géped meg pl.: a nyomtatód közé.
Wlan: Ne kelljen hálózati (pl UTP) kábel!
Ez így nagyon pongyola megfogalmazás, de a lényeg sztem benne van.
[Szerkesztve] -
Athanáz99
csendes tag
Kösz, ez a legértelmesebb topik, gyors válaszokkal, azért kérdeztem itt. Most még azt szeretném kérdezni: mi a kbség a WLAN és a Bluetooth között? Miben kbzik a céljuk?
Ha egy olyan épületben vagyok, ahol nem tudok internetezni, de van egy internet-terem a közelben (állandóan foglalt asztali gépekkel), akkor WLAn vagy Bluetooth drót nélkül rákapcsolódik? (Bocs, ha értetlen a kérdés, tanulni akarok). Kösz. -
Athanáz99
csendes tag
Üdv! Ha 2, 2 kg-ot még épp elviselek, mi a véleményetek ÁRBAN erről az akciós ajánlatról:
IBM Thinkpad T41 Kij.: 14,1'' XGA TFT - Proc:. Pentium M 1600 - 512 Mb RAM - Winch: 40Gb - CDrw és DVD - Ati Radeon 7500 32 mb -
Magyar XP Pro - Magyar billentyuzet. (Sajnos nekem inkább ANGOL bill. kellene!)
Ára 255ezer brutto. - Comp.bolt kiínálata, 2 év garanciával! (Irodából kapták, alig használt, nagyon ujszerű lecserélt) - Kiválónak mondott Litium akku.
(Köszönöm, ha gyorsan véleményt mondtok)
[Szerkesztve] -
Trane
csendes tag
Szia!
Köszönöm a gyors és kimeritö választ! A 1.4GHz-t elviselném, a PC2100-at meg ezek szerint el kell fogadnom, mivel ez a helyzet ma Mo.-on, de a WLAN az kellene mindenképpen! Majd megkérdezem ott, hogy ez megoldható-e helyben. Jó hir visszont, hogy BlueTooth is van, tudnám a hasznát is venni
. A tapasztalatod ezek szerint összességében pozitiv, leszámitva azt a néhány kis ''hibát''
. Mivel ez lesz az elsö notebook-om, majd hozzá fogom alakitani szokásomat
.
ASUS: ha S5600 v. M5600 (sub-ok), akkor is szerintem már inkább X31, mert az optikai egységet leszámitva ugyanazok a paramétereik, mint az X31 (ha kell, vesszek egy USB-es irót majd). Bár állitólag a burkolatuk is olyan szénszálas, csak nem tudom, hogy az anyagukban vannak festve vagy csak a felszinen? Amire gondolok, az a M2437CU, aminek AlMg (talán Aluminium-Mangán?) boritása van. Ez már 14.1'', és kicsit erösebb. mint az X31, súlya 2.2kg, ami még elviselhetö (a T-knek súlya is ennyi).
Hétfön megyek gépnézöben, és majd eldöntöm.
Még egyszer köszi! -
WN31RD
addikt
Eltaláltad: az usanotebook.hu-nál vettem. Kezdem a rossz hírekkel: Tényleg csak 1.4 GHz, tényleg PC2100, és tényleg nincs benne WLAN. Pontosan ugyanaz a konfig, amit az usanotebook.hu-nál hirdetnek, kivéve, hogy van benne BlueTooth is (szerintem csak lefelejtették a weboldalról). A teljesítményével egyelőre meg vagyok elégedve, nincs szükségem nagyobbra. WLAN antenna alapból van benne, csak egy MiniPCI kártyát kell bele venni... ha majd szükségem lesz rá, veszek egyet.
Negatív tapasztalatok (amikre előre nem számítottam):
1. A CF slot vakkártyáját nagyon könnyen ki lehet húzni, kicsit félek, hogy el fog veszni. Magától nem esik ki, de ha arra téved az ember keze, könnyen kihúzhatja véletlenül. (Megoldási lehetőségek: pici cellux/szigetelőszalag, vakkártyát végleg kivenni, CF kártyát állandóan benne tartani, stb.)
2. Kicsit melegebb tud lenni az alja, mint szeretném. (Ez nem más laptopokkal való összehasonlítás...)
3. Könnyű Backspace-t ütni Page Down helyett. (Lehet, hogy ezt csak nekem nehéz megszokni.)
Pozitív tapasztalatok (amikre előre nem számítottam):
1. Egyáltalán nem zavaró, hogy az Esc az F1 fölött van, és az sem, hogy a bal alsó sarokban nem a Control van, hanem az Fn billentyű.
2. Nagyon halk a gép. Tényleg NAGYON halk.
3. Nagyon jó a pöcökegér. Tényleg NAGYON jó.
4. Egész szép hangja van a beépített hangkártyának (nem a kis mono hangszóróról beszélek), és egész jól használható a 250 Ohm-os fejhallgatómmal is.
Összességében még mindig határozottan meg vagyok elégedve vele, jó gép, és a minőségéhez képest igen jó áron adják. Nem láttam még olyan laptopot, amire elcserélném, esetleg az X40 jöhetne szóba, máson el sem gondolkodnék.
Ami az ASUS-t illeti: Nemrég láttam valami pici (12'') 5000-es ASUS-t egy boltban. Szép is, jó is (még optikai meghajtó is volt benne), de megnézném a burkolatát mondjuk 1 év intenzív használat után...Továbbá a pöcökegérről sem mondanék le, és a billentyűzetmegvilágításról sem szívesen.
(14''-os meg hasonló méretű batárokkal nem állok szóba, persze ez egyéni preferencia kérdése)
-
Den
veterán
válasz
PapaMaci #307 üzenetére
én is utánanéztem, ez egy befektetési társaság áll mögötte nem egy konkrét cég, az oldaluk ilyen csiillivilli befektetőcsalogató, valami volt sok renderelt képpel...
egy gyártót kéne még találniuk, akinek megvan a szükséges tecnológiája és kapacitása ennek a gyártásához, de akkor az már gyártaná, mint ahogy a sony teszi is. Másrészt enek a formának nincs komoly létjogosultsága, a illentyűzettúl kicsi normál gépeléshez, multimédiára meg fölösleges. Magyarol olyan dolgot nem tudsz csinálni rajta amihez ilyen erős hardver kéne, viszont pdanak nagy, drága és rövid az üzemideje, multimédia lejátsztónak szintén. -
Trane
csendes tag
Szia WN31RD!
Nos, egy halom notebookkal való szemezgetése után lehet, hogy mégis visszatérek az X31-hez.
Szeretném kérdezni Töled, hogy hol sikerült angol bill. verziót kapnod? Az usanotebook.hu-n angol, de csak 1,4GHz-es verzió van, és abban állitólag nincs WLAN. A notebook.hu-n meg magyar verzió van, és már ''nincs raktáron''.
A másik, hogy milyen RAM-mal kaptad, a gyorsabbal (PC2700) vagy a lassabbal (PC2100)? Az IBM hivatalos dokumentációban PC2700 áll, de mintha Mo.-n mindenütt csak PC2100-assal hirdetik?
Ha nem titok, mennyiért kaptad (és milyen konfiggal persze)?
És utolsóként, azóta van-e valami negativ tapasztalatod (ne is legyen!)?
Igazában az ASUS M2437CU (1.6 Dothan,R9000,DVD+/-RW,WLANg,olcsóbb de nehezebb,nagyobb(14.1'')) van még versenyben, de egykicsit félek az ASUS megbizhatóságától. Az IBM meg ugye IBM!
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 3D nyomtatás
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Trollok komolyan
- Mobilinternet
- Diablo IV
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest