Aktív témák
-
WN31RD
addikt
A HWSW-en azt írta valaki, hogy rendelt tőlük, kb. 3 hét alatt érkezett meg a gép, és minden rendben volt vele: Bővebben: link
-
WN31RD
addikt
-
WN31RD
addikt
Amikor azt a hozzászólásomat írtam, egynél azért több volt.
Egyébként ajánlom a figyelmedbe ezt: Bővebben: link Innen egész jó áron lehet rendelni subnotebookokat (is), még postaköltséggel és RAM bővítéssel együtt is megérheti hozatni.
Attól függően, hogy a trackpointot, vagy a touchpadet szereted inkább (én az előbbire szavazok), egy IBM ThinkPad X20 (320 MB RAM-ra bővítve), illetve egy Dell Latitude L400 (256 MB RAM-ra bővítve) jó vétel lehet. -
WN31RD
addikt
Használd a keresőt: Bővebben: link
-
WN31RD
addikt
Eltaláltad: az usanotebook.hu-nál vettem. Kezdem a rossz hírekkel: Tényleg csak 1.4 GHz, tényleg PC2100, és tényleg nincs benne WLAN. Pontosan ugyanaz a konfig, amit az usanotebook.hu-nál hirdetnek, kivéve, hogy van benne BlueTooth is (szerintem csak lefelejtették a weboldalról). A teljesítményével egyelőre meg vagyok elégedve, nincs szükségem nagyobbra. WLAN antenna alapból van benne, csak egy MiniPCI kártyát kell bele venni... ha majd szükségem lesz rá, veszek egyet.
Negatív tapasztalatok (amikre előre nem számítottam):
1. A CF slot vakkártyáját nagyon könnyen ki lehet húzni, kicsit félek, hogy el fog veszni. Magától nem esik ki, de ha arra téved az ember keze, könnyen kihúzhatja véletlenül. (Megoldási lehetőségek: pici cellux/szigetelőszalag, vakkártyát végleg kivenni, CF kártyát állandóan benne tartani, stb.)
2. Kicsit melegebb tud lenni az alja, mint szeretném. (Ez nem más laptopokkal való összehasonlítás...)
3. Könnyű Backspace-t ütni Page Down helyett. (Lehet, hogy ezt csak nekem nehéz megszokni.)
Pozitív tapasztalatok (amikre előre nem számítottam):
1. Egyáltalán nem zavaró, hogy az Esc az F1 fölött van, és az sem, hogy a bal alsó sarokban nem a Control van, hanem az Fn billentyű.
2. Nagyon halk a gép. Tényleg NAGYON halk.
3. Nagyon jó a pöcökegér. Tényleg NAGYON jó.
4. Egész szép hangja van a beépített hangkártyának (nem a kis mono hangszóróról beszélek), és egész jól használható a 250 Ohm-os fejhallgatómmal is.
Összességében még mindig határozottan meg vagyok elégedve vele, jó gép, és a minőségéhez képest igen jó áron adják. Nem láttam még olyan laptopot, amire elcserélném, esetleg az X40 jöhetne szóba, máson el sem gondolkodnék.
Ami az ASUS-t illeti: Nemrég láttam valami pici (12'') 5000-es ASUS-t egy boltban. Szép is, jó is (még optikai meghajtó is volt benne), de megnézném a burkolatát mondjuk 1 év intenzív használat után...Továbbá a pöcökegérről sem mondanék le, és a billentyűzetmegvilágításról sem szívesen.
(14''-os meg hasonló méretű batárokkal nem állok szóba, persze ez egyéni preferencia kérdése)
-
WN31RD
addikt
''Jó-jó hallottam már, hogy a clevo így meg úgy, de miért is?
Mi a baj velük?''
Bár nem vagyok a téma szakértője, szerintem nincs velük semmi ''baj'', az árukat simán megérik.
De azért, mielőtt megvennéd, azt tanácsolom, menj be pl. a notebook.hu Váci úti üzletébe, és nézegesd és tapogasd meg valamelyik Clevo-t, utána valamelyik (lehetőleg T vagy X) IBM-et (amikor nemrég ott jártam, épp volt kiállítva X31 subnotebook), és akkor megalapozottabban döntheted el, hogy szimpatikus-e neked a Clevo, mert lesz némi összehasonlítási alapod.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
No, megvan a ThinkPad X31, végülis amellett döntöttem. Szerencsére sikerült felhajtanom egy angol billentyűzetest.
Frissítettem a BIOS-t, aztán pápá Windows... A Linux tökéletesen megy rajta, bár még nem zongoráztam végig az ACPI összes funkcióját.
Nagyon jó kis gép ez... -
-
WN31RD
addikt
Van, ahol állítólag már most lehet kapni, és van, ahol december elejére ígérik az X40-et. Jó kis gép, de az alap akkuja nem túl sokáig bírja, a nagyobbal pedig már lényegesen drágább, mint az X31, viszont úgy már nem sokkal kisebb és könnyebb. Ugyanakkor lassabb a proci és a videó is.
A Sonyk nagyon jópofák (az ártól tekintsünk el), de nem vitrinben akarom mutogatni a cuccot, hanem napi használatra kell, és nem fogok kesztyűs kézzel bánni vele... -
WN31RD
addikt
(Nem akartam új topicot nyitni ennek a kérdésnek, ebbe talán belefér.)
Elképzelhető, hogy a közeljövőben vennem kell majd egy komolyabb laptopot: Az IBM X40-et néztem ki, ''ha lúd, legyen kövér'' alapon.
Szeretnék jó előre tisztában lenni a lehetőleg minél alacsonyabbvárható költségekkel, úgyhogy a kérdésem a következő: Magyarországról kiindulva hogyan lehet a legolcsóbban hozzájutni egy ilyenhez? Elmegyek érte akárhova, de akkor az útiköltség is számít, vagy vehetem itt. A Magyarországon is érvényesíthető 3 éves garancia követelmény (bár ezzel aligha lesz gond), viszont a billentyűzetkiosztás nem számít, sőt, ha esetleg alapból amerikai kiosztású (tehát nem kell lecserélnem
), az kifejezett előny.
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy bármilyen ötlete, tippje, azt szívesen fogadom.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
Adrian Mole #194 üzenetére
Vagy inkább azért, mert drágán is el tudják adni.
-
WN31RD
addikt
A Windows telepítés talán kikerülhető pl. a BartPE használatával is.
Bővebben: link -
WN31RD
addikt
''[1] Félek, hogy a hardverek nem lesznek támogatva linux alatt...''
A link, amit a #80-ban már beszúrtam, hasznos lehet:
www.linux-laptop.net Bővebben: link
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
-
WN31RD
addikt
(Centrino platform, 1.1-es Pentium M proci.)
Pl. ez nagyon pofás darab: Bővebben: link -
WN31RD
addikt
''Hardvergondjaid nem voltak, miközben raktad fel?''
Notebookra gondolsz?
Nem voltak... ugyanis még nem vettem. Csak mostanában alakultak úgy a dolgaim, hogy talán szükségem lenne rá.
Ha esetleg nem ismernéd, mindenképpen nézz el ide: Bővebben: link -
WN31RD
addikt
Linuxot használok.
De hiába csökkentem a programok méretét, ha a feldolgozandó adat (akár csak weboldalak a képekkel) nagy méretű.
X-COM, #72:
''azért 30ablakot egy mai noti is megizzad''
Pl. 3 ablakban 50 fület simán bír az asztali gépem (Duron 2 GHz, 1 GB), és szerintem ennél azért jóval erősebb notik is vannak. -
WN31RD
addikt
''de egy ilyen masinánál ez azért elég kell, hogy legyen (szerintem)''
Hát... mindenképpen már használható kategória, de azért lehetne több...
Egy notebookban levő amúgyis lassú vinyó mellé nem árt a több RAM. Még olyan alap dolgok, mint a sok ablakban történő (pl. én általában 10+, de gyakran 30+ fület/ablakot is nyitok egyszerre) grafikus webböngészés is meghálálja a plusz RAM-ot. A böngésző meg a kisebb progik mellé még valami Office alkalmazás... és ki is fújt a 256 MB, lehet lapozgatni.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL T40 EMC Szerver
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged