- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Aktív témák
-
Trane
csendes tag
válasz
Athanáz99 #341 üzenetére
Jóhiszemü vagy nemjóhiszemü tökmindegy! Ha kiderül, hogy lopott, akkor visszaszolgáltatják annak, akitól ellopták
(Ld. a Hiller István által ''jóhiszemüen'' vett lopott VW Ventóját!. Pedig biztos hogy ö nem egy senki.
) Esetleg utána beperelheted azt, akitöl vetted, és futhatsz a pénzed után. Ha jóhiszemü vagy, akkor csak épp a büncselekmény vádja alól vagy felmentve, de akkor sem tarthatod a cuccot!
-
karib
addikt
válasz
Athanáz99 #336 üzenetére
Az adatvesztésért nem hibáztathatod, legfeljebb azért, hogy nem íratott alá egy munkalapot, ami ez rajta volt - azonban a legtöbb garjegyben is benne van ez a kitétel, semmilyen szerviz nem vállal garanciát az adataidért. Ettől függetlenül valszeg nem ez volt a legnagyobb gond. Sajnos a használt cuccok sorsa már csak ilyen.
-
balage81
csendes tag
válasz
Athanáz99 #330 üzenetére
először is én is dt900al értek egyet (328as addon)
Anno vettem egy notit a notebookworld.hu Kft-től, aki a laptopinfo.hu társcége vagy ilyesmi. Szintén 0% áfás számlával. Ez kb 3 éve volt, akkor még hivatalosan működött ez a rendszer.
VOlt pár gyanús dolog: 240.000 ft volt a gép, ami akkor 300k körül járhatott, de gondoltam vállalati leselejtsezés (talán ezt is mondták) így ez később nem zavart. Aztán nem kaptam hozzá én sem semmiféle garijegyet, vagy drivercd-t, operációs rendszert... pedig a gépen volt matrica is!
Minden rendben ment nem sejtettem semmit a vásárlás után (persze megvettem én barom) egyszer csak belassult a vinyó és meghalt. Elvittem a SOWAH Kft-hez a gépet, mivel akkor még ők voltak a garanciális szervize a notebookworld.hu Kft-nek. Nagyon kedvesek voltak ''természetesen uram....'' A számlát elég volt bemutatnom nem kértek garijegyet sem, amikor mondtam honnan hoztam a gépet és hogy használtan vettem.
Leültettek, eltelt kb 7 perc mire jött 3 férfi felém kezükben a géppel, egyikük az a főnök típus. Kiderült, hogy a gép már nem garanciális, holott a gyári adatai szerint az lett volna. Ezekután a főnök azt mondta, hogy van itt más is. Szétkapták a gépem előttem és láttam, hogy a gép összetákolt alkatrészekből lett összeszerelve, mivel minden egyes alkatrészének más-más volt a sorozatszáma (ami ugye alapból egyezik). Azt kérdeztem,hogy ez mit jelent, lopott gépet vettem vagy mit? Erre a főnök azt mondta, hogy valószínűleg nem ennyire komoly az ügy, mert az első lehetőség az, hogy tropára ment céges gépeket megvettek valahol külföldön egy egész flottányit (esetleg úgy intézték, hogy tönkrementnek nyilvánítsák őket) és azokból lettek összeszerelve, hogy nehezebb legyen lenyomozni ki és hol volt a hunyó. A másik verzió az, hogy lopott. Ráadásul a HDD-n lévő sorozatszám nem is eredeti és nem is olvasható.
Szóval nem cserélnek ki semmit, mert akkor ez az ő költségük lesz, de felhívja nekem a Notebookworld.hu Kft. vezetőjét. Beszéltek telefonon egy 10 percet erre a fickó felhívott engem és mondta, hogy vigyem be hozzá a gépet és tesz bele egy vinyót. Bevittem, mire odaértem már azt mondta, hogy ok tesz bele, de a felét én állom, a felét ő, mert akár én is letéphettem a HDDről a sorozatszámot (persze, hogy elcsesszem a garanciát mi lol). Jól megfenyegettem, hogy azonnal kihívom a rendőrséget, meg a fogyasztóvédelmet, mire tett bele egy valóban gyári HDD-t. És mondta vihetem. Erre én és hol a garijegy a hddhez? Na nekiállt írni egyet nagy kelletlenül. Elkészült. Mondom jobb lesz ellenőrizni visszanéztem a sorozatszámot és KÉPZELJÁTEK el két helyen is elírta a fazsi azt a kb 8 betőt és számot nyilván direkt. ezután leurdítottam a fejét, mondom akkor újra az egész. Kitöltötte végre helyesen és mondom adjon egy papírt arról is, hogy a gépemet tiszta forrásból szerezte be és minden nemű anyagi terhet vállal, ha ez nem így van.
Na ez nem tetszett neki, de nem volt választása megírta kitöltötte és kinyomtatták. Odaadta. Nézem a papírt ott tűnt fel, hogy az aláírása nem ráírva, hanem rányomtatva volt a fószernak, na mondom neki húzzon már el a ....ba ilyet én is tudok otthon nyomtatni bigyessze csak rá az aláírást tollal.
A faszi megsemmisült fejjel bólogatott és megcsinálta. Ezekután elvittem és eladtam a gépet a fenti dokumentumokkal a kezemben, amiket átadtam az új tulajnak, hogy ne lehessen gondja.
Gondolja meg mindenki ér-e ennyit neki 30-40.000 spórolás, vagy sem. Nekem még mákom volt, mert a SOWAH Kft. hivatalosan az ilyen gépet benttartja ellenőrzésre (és minden szerviz), amiről ha kiderül , hogy lopott visszakerül az eredeti tulajdonoshoz, te pedig ha bizonyítani tudod, hogy nem te voltál a tolvaj, csak vetted futhatsz a pénzed után annál, akitől vetted!
EZ A HATÁLYOS JOG A TÉMÁBAN! Szóval a jóhiszeműség felejtős erősen. Mondom ezt végzős joghallgatóként, elhihetitek. -
d900t
senior tag
válasz
Athanáz99 #318 üzenetére
Na megtaláltam a hirdetést. Erről a laptopinfo nevű szövetkezetről már több helyen megemlékeztek.
Szóval, nullás áfával hirdet, ami az eu-ba lépéskor kötelezően megszűnt (mert az eu-ban mindenre kell áfát fizetni, ezért is állandó baj az EVA-val) A cég, ha nem cég lenne, hanem magánvállalkozás, akkor lehetne akár evás is, de akkor meg a többi cuccot nem tudná áfával adni.
A nullás áfa régen a magánvásárlótól valóban vagy kamuból felvásárolt cuccok értékesítési módszere volt, mint írtam volt, megszűnt. Ha a cég még valamiféle tudatlanságból nyomná is tovább nullással, akkor ez ellentmond annak az állításnak, hogy irodából van lecserélve (mert akkor áfás számlával vették volna). Mondjuk ez akár is igaz. Le kellett cserélniük, mivel ezt ellopták
Fél éves T41-et nem szokás lecserélni. Mondom, ha megvan a garjegy, akkor ok. Ha nem, akkor orgazdaságról beszélünk. -
dat
senior tag
válasz
Athanáz99 #320 üzenetére
Bluetooth-t interface-k közti kapcsolatra használják, pl nyomtató-szgép között, vagy a telód és a szgép között, Wlan pedig vezeték nélküli HÁLÓZAT kialakítására.
Cél:
Bluetooth: ne kelljen kábel a géped meg pl.: a nyomtatód közé.
Wlan: Ne kelljen hálózati (pl UTP) kábel!
Ez így nagyon pongyola megfogalmazás, de a lényeg sztem benne van.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged