Keresés

Aktív témák

• balage81

csendes tag

válasz Den #351 üzenetére

én hiszek Neked, de a Microsoftos csajnak méginkább, mert ő képviseli a hivatalos véleményt. Ha kell keresd meg őt akár a címét is megadom mert publikus én is örülnék, ha kiderülne mi a helyzet pontosan.:F

Mondjuk én már csak ASUSban utazom, ők meg korrekten becsomagolnak mindent a gép mellé szóval ezzel letudtam a gondom.

:))

• balage81

csendes tag

válasz Den #348 üzenetére

Ahogy gondolod én tavaly 10 levelet váltottam azzal a hölggyel, aki a Microsoft eladásokkal, licensekkel foglalkozó részlegét vezeti éppen egy IBM noti kapcsán és erre jött ez a válasz, ergo a telepítő médiát oda kell adni akár ráteszik a hdd-re akár nem.

De nem is ezen van a hangsúly, ahogy fent mondtam. Kerüljön ráa számlára a vétel termékkóddal, meg a matrica az aljára és akkor már talán hihető, hogy jogtiszta cuccról van szó.

• balage81

csendes tag

válasz balage81 #347 üzenetére

Anno én is így vettem volna a gépem, de utánajártam:

Idézet a Microsoft közleményéből:

''Amennyiben nincsen meg az OEM termék telepítője, úgy a viszonteladó partner tud segíteni Önnek az újratelepítésben. Használt termék vásárlása esetén az eladónak kötelessége átadni a telepítő médiát is, így javaslom, hogy lépjen kapcsolatba a Notebook eladójával. ''

Ezt elküldve a fent említett cégtulajdonosnak, aki egészen addig állította, hogy a gép alján lévő matrica és az op rendszer isjogtiszta ezt a választ kaptam:

''Tisztelt uram !

Az ön álltal megvásárolandó termékhez nem jár operációs rendszer. A hozzánk behozott használt termékekhez nagyon ritkán hozzák be az eredeti tulajdonosok a géphez álltaluk megvásárolt operációs rendszert. Mi minden használt gépet operációs rendszer nélkl értékesítünk akkor is ha a bizományosi parner matricákat ragasztgat az aljára. Ön a vásárláskor nem vett a számítógéphez szoftvert így nem tudunk önnek segíteni. Javaslatunk, hogy vásároljon egy legális operációs rendszert a gépéhez és akkor jogtisztán tudja majd használni.

Tisztelettel:
    Gorzó László ''

Azt hiszem ez önnmagáért beszél a kérdés már csak az mi köze van a laptopinfo.hu-nak a notebookworld.hu hoz.

• balage81

csendes tag

válasz Den #346 üzenetére

az önnmagában kevés.

számla, cd, matrica ez a 3 kell hozzá. Ebből 1 hiányzhat a cd, ha eltörik, elveszik etc.... tehát ha a matrica rajta van a hozzá tartozó számmal fel kell telepíteni a gépet és a számlán rajt kell lennie, hogy ezt a szoftvert ezzel a termékkóddal is megvette az eladótól.

Minden más esetben nem jogtiszta az OP rendszer.

• balage81

csendes tag

Hi,

vagy lopott a gép, de valószínűbb talán, hogy külföldről lett behozva és ezért nincs semmi magyar okirat hozzá. Telepítőcd-k hiányát is okozhatja ez.

Ha a pecsétes, aláírt számlára ráírja, hogy jogtiszta XP jár a géphez, leírja annak termékkódját is akkor fogod felhívod a MIcrosoftot és kész. Utánakell kérdezni a dolgoknak. De megmondom őszintén annyi a bizonytalanság ebben az ügyben, hogy én nem veném meg, plusz ha a faszi is enged ennyit (kitöltök aláírok én mindent) akkor valami vaj van a füle mögött.

Billentyűzete milyen nyelvű?

Nem hiszem, hogy ezeket a fickókat nincs hatóság, aki lekapcsolja mostmár sorra adják el a kétes gépeket teletöltve velük a magyar piacot és lenyomva a béka posija alá a használt gép árakat. Mondjuk egyszerű a dolog fel kéne venned a kapcsolatot a termékszám és a WIN key alapján az IBM és Microsofttal mindegyiktől kérni egy írásos papaírt arról, hogy van-e tudomásuk olyan tényről ami miatt a vásárlás után ne lenne tied a gép és az op rendszer. Ha minden tiszta akkor megvehető a gép, bár kétségkívül kockázatos, mindenesetre ha kiderül hogy lopott és jönnek elvinni, maximum azt mondod, hogy Tőled is ellopták :)

Jó mi 40.000 spórolásért ennyi izgalom, telefonálgatás, idegesség töb évig, hogy mikor lesz baj. Megéri biztos :)

• balage81

csendes tag

válasz Athanáz99 #336 üzenetére

így van, ahogy írtad az adatok stimmelnek, akkor nem egyedi esetem volt ezekszerint....

• balage81

csendes tag

bocs a hosszú addon miatt, de azt hiszem mindenki okulhat belőle. Döntsétek el mi a tanulság, én eldöntöttem, soha többet nem veszek meg egy olyan gépet sem, amivel valami nincs rendben és ha új notit veszek úgy kezdem, hogy kapjátok szét előttem: kijelző, alaplap, HDD sotozatszám ha egyezik akkor rendbenvagyunk és ezek kerüljenek is ráa garilevélre.

Ezúgyben a notebook.hu volt eddig a legkorrektebb cég, azonnal pofavágás nélkül szétkapták a gépet, a számla pedig eredetileg is így lett kiállítva, nem is kellett szólnom érte.

No comment. Lopott gépet ne vegyetek, mert ha kiderül elveszik tőletek jogosan és se pénz se gép.

• balage81

csendes tag

válasz Athanáz99 #330 üzenetére

először is én is dt900al értek egyet (328as addon)

Anno vettem egy notit a notebookworld.hu Kft-től, aki a laptopinfo.hu társcége vagy ilyesmi. Szintén 0% áfás számlával. Ez kb 3 éve volt, akkor még hivatalosan működött ez a rendszer.

VOlt pár gyanús dolog: 240.000 ft volt a gép, ami akkor 300k körül járhatott, de gondoltam vállalati leselejtsezés (talán ezt is mondták) így ez később nem zavart. Aztán nem kaptam hozzá én sem semmiféle garijegyet, vagy drivercd-t, operációs rendszert... pedig a gépen volt matrica is!

Minden rendben ment nem sejtettem semmit a vásárlás után (persze megvettem én barom) egyszer csak belassult a vinyó és meghalt. Elvittem a SOWAH Kft-hez a gépet, mivel akkor még ők voltak a garanciális szervize a notebookworld.hu Kft-nek. Nagyon kedvesek voltak ''természetesen uram....'' A számlát elég volt bemutatnom nem kértek garijegyet sem, amikor mondtam honnan hoztam a gépet és hogy használtan vettem.

Leültettek, eltelt kb 7 perc mire jött 3 férfi felém kezükben a géppel, egyikük az a főnök típus. Kiderült, hogy a gép már nem garanciális, holott a gyári adatai szerint az lett volna. Ezekután a főnök azt mondta, hogy van itt más is. Szétkapták a gépem előttem és láttam, hogy a gép összetákolt alkatrészekből lett összeszerelve, mivel minden egyes alkatrészének más-más volt a sorozatszáma (ami ugye alapból egyezik). Azt kérdeztem,hogy ez mit jelent, lopott gépet vettem vagy mit? Erre a főnök azt mondta, hogy valószínűleg nem ennyire komoly az ügy, mert az első lehetőség az, hogy tropára ment céges gépeket megvettek valahol külföldön egy egész flottányit (esetleg úgy intézték, hogy tönkrementnek nyilvánítsák őket) és azokból lettek összeszerelve, hogy nehezebb legyen lenyomozni ki és hol volt a hunyó. A másik verzió az, hogy lopott. Ráadásul a HDD-n lévő sorozatszám nem is eredeti és nem is olvasható.

Szóval nem cserélnek ki semmit, mert akkor ez az ő költségük lesz, de felhívja nekem a Notebookworld.hu Kft. vezetőjét. Beszéltek telefonon egy 10 percet erre a fickó felhívott engem és mondta, hogy vigyem be hozzá a gépet és tesz bele egy vinyót. Bevittem, mire odaértem már azt mondta, hogy ok tesz bele, de a felét én állom, a felét ő, mert akár én is letéphettem a HDDről a sorozatszámot (persze, hogy elcsesszem a garanciát mi lol). Jól megfenyegettem, hogy azonnal kihívom a rendőrséget, meg a fogyasztóvédelmet, mire tett bele egy valóban gyári HDD-t. És mondta vihetem. Erre én és hol a garijegy a hddhez? Na nekiállt írni egyet nagy kelletlenül. Elkészült. Mondom jobb lesz ellenőrizni visszanéztem a sorozatszámot és KÉPZELJÁTEK el két helyen is elírta a fazsi azt a kb 8 betőt és számot nyilván direkt. ezután leurdítottam a fejét, mondom akkor újra az egész. Kitöltötte végre helyesen és mondom adjon egy papírt arról is, hogy a gépemet tiszta forrásból szerezte be és minden nemű anyagi terhet vállal, ha ez nem így van.

Na ez nem tetszett neki, de nem volt választása megírta kitöltötte és kinyomtatták. Odaadta. Nézem a papírt ott tűnt fel, hogy az aláírása nem ráírva, hanem rányomtatva volt a fószernak, na mondom neki húzzon már el a ....ba ilyet én is tudok otthon nyomtatni bigyessze csak rá az aláírást tollal.

A faszi megsemmisült fejjel bólogatott és megcsinálta. Ezekután elvittem és eladtam a gépet a fenti dokumentumokkal a kezemben, amiket átadtam az új tulajnak, hogy ne lehessen gondja.

Gondolja meg mindenki ér-e ennyit neki 30-40.000 spórolás, vagy sem. Nekem még mákom volt, mert a SOWAH Kft. hivatalosan az ilyen gépet benttartja ellenőrzésre (és minden szerviz), amiről ha kiderül , hogy lopott visszakerül az eredeti tulajdonoshoz, te pedig ha bizonyítani tudod, hogy nem te voltál a tolvaj, csak vetted futhatsz a pénzed után annál, akitől vetted!

EZ A HATÁLYOS JOG A TÉMÁBAN! Szóval a jóhiszeműség felejtős erősen. Mondom ezt végzős joghallgatóként, elhihetitek.

:(

• balage81

csendes tag

válasz PapaMaci #302 üzenetére

:DD

szerelem első látásra vagy mi ez a kis gép...

• balage81

csendes tag

válasz PapaMaci #299 üzenetére

Nem rossz. z a baj, hogy ekkora méretben nincs olyan, ami 1024x768at tudna, az meg nekem alapkövetelmény a munkám miatt sajna :(

• balage81

csendes tag

válasz PapaMaci #296 üzenetére

NIncs kedved felpakolni pár képet a QQQ-dról? Esetlegesen tapasztalatok.. etc. Mert én is agyalok egy ilyen eszközön és nagyon tetszik, de annyira kevés kép van a weboldalon... sajna.

(ha a többieket esetleg nem érdekli akkor sorry a kérésért)

• balage81

csendes tag

válasz micro #291 üzenetére

thx

Bevallom kb fél éve nézegetek elég aktívan subnotikat, és nem igazán értem, hogy egy 10-12''os kijelzőjű gép (ami ugyanekkora súlyú) miért jó vétel ráadásul árban is iszonyat drága. Jah persze méretben is kb ekkora, mert a kijelzője körül valami félelemetesen sok cm keret van... pfujj

Az egyetlen hiánypótlónak megfeleő kiképzése és minőség miatt szintén az asus gépeket tartom. Ha eladom ezt, az utód egy ugyanilyen kinézetű gép lesz ez egészen biztos.

[Szerkesztve]

• balage81

csendes tag

válasz PLacc #289 üzenetére

Szia!

Nincs is benne, jól tudtad. A géphez csatlakoztatható egy nagyon vékony kiképzésű külső optikai meghajtó. Az érdekessége az, hogy a belső része cserélhető ( anno felhívtam az ASUS-t és szerintük nem cserélhető LOL ) most én egy DVD-ROMot cseréltem DVD íróra, de bármikor tehetsz bele DUAL DVD írót, vagy amihez kedved van. Persze ez a külső ''keret'' gyári és külön porton csatlakozik nem usb-n.

Itt egy kép:

[kép]

Ár: Nagyon szeretem ezt a masinát, mikor nekiülnék körbenézni, hogy mégis mennyit ér mindig lestoppolom magam, mert ilyen paraméterekkel rendelkező (könnyű, elegáns...) gépet centrino platformban csak 400-500e körül kapok. De most már muszáj újat vennem, mert tényleg kell a sebesség munka miatt.

Árban látatlanban azt mondom, hogy 160-180.000. (Karib véleményére nagyn számítanék, mert neki is volt, vagy talán van is ilyen ketyeréje)

Tudom tudom P4 is enyiért van, kinek mi az ízlése. Géptől is beteszek egy képet:

[kép]

• balage81

csendes tag

Re topic:

Nekem van egy ASUS S1300as subenotebook gépem, ami azt hiszem olyan, amire szükséged lehet. Mivel 3D grafikával foglalkozomezért már kevés, de azt hiszem karib is megerősíthet abban, hogy ez egy komoly gép.

Paraméterei:

Asus s1300 (subnotebook nagyon vékony és könnyű elegáns gép)
    1.8-1.9 kg
    Megkímélt állapot, prezentációra használt gépről van szó
    PIII 1000Mhz (mobil pentium III)
    384MB ram (új modul)
    20GB HDD (fél év garanciás)
    48MB videókártya
    13.3 kijelző
    1.5-2 órás akkumlátor (tényleges üzemidő, nem gyári adat)
    DVD -RW/CD RW optikai meghajtó (toshiba DVD író)
    szokásos portok, optikai egér, gyöngyvászon hordtáska

A DVD írót most vettem bele, ilyen paraméterekkel:

Toshiba SD-R6112 DVD-R/-RW (SLIM!)

a.. 4X/2X DVD-R Read/Write
    a.. 4X/1X DVD-RW Read/Write
    a.. 8X DVD-ROM Read
    a.. 24X/16X CD-R Read/Write
    a.. 10X CD-RW Read/Write
    a.. 24X CD-ROM Read
    a.. 1X DVD-RAM (4.7GB) Read

Erről lenne szó :Y

Aktív témák