Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisz073
tag
Hello
Tudtok valahol akciót, ahol a játék 9900 ft. alatt előfordul?
-
_OldBoy_
tag
GSL CodeA Qualifiers, a szünetben épp John the translator játszik, tegnap Cella-tól kapott tippeket
Utána lesz Boxer és DRG meccs is. -
_OldBoy_
tag

szomorú voltam mikor azt mondták hogy nem adják ki őket
-
rt06
veterán
akinek nm lenne eleg gy peldany, vagy tud valakit, aki meg nem vette meg, de keresi, azoknak szolok, hogy a g2play-en 10k alatt van az sc2
-
whitezo88
nagyúr
ismét favoredet ad, de a sejtésem bevált: placementen voltak ezek is, és nyertünk is, nem kicsit. érdekes, miért mutatja nekünk ezt, mikor nekik elvileg nem is ír ilyesmit.
-
Alg
veterán
Jólvanna, el voltam foglalva hétvégén - aludtam

-
Alg
veterán
-
killerjohn
addikt
tp?
-
_OldBoy_
tag
válasz
iSonic
üzenetére
Nyilván félnek, simán el lehet adni a forgeFE-nek egy kicsit késleltetett 4GW-t ha nem figyel oda a zerg, a protoss cancel-ezi az expet aztán jöhet a drone aprítás.
A dupla exp se automatikus, tegnap lejátszottuk kb 5x ezt a verziót és ha szaturálom mindhárom bázist összesen 3 gázzal, akkor a 6GW előbb ér be minthogy meg tudjam fogni.
Szerintem számolni kell a canonokat, és ez alapján eldönteni hogy agresszív vagy kapzsi nyitást csinálok. Persze ha a protoss csak egy korai canont rak, aztán csinál egy gyors stargate-et, chronoz egy voidray-t, azzal szépen meg lehet fogni a roach-ling támadást is, MC csinálta Idra ellen épp Shakuras-on.
-
_OldBoy_
tag
válasz
h.adam.92
üzenetére
Így van ahogy rt06 írja, a lingek csak buffer a spineok előtt, a damage-et a spine-ok osztják. ForgeFE ellen nem kell korán speed ha nem all-in-re mész, de mire a 6GW kijön már a speed is meglesz de nem bírsz el 6GW-nyi egységgel ha a lingekkel akarsz kárt okozni, mert a spine-okat lefókuszálják utána meg nem tudsz mit csinálni bedarálnak. Helyette a lingekkel csak csipkedni kell ahogy jön a spineok felé, de mindenképp bent kell maradni előttük.
Ahogy iSonic is írja van egy timing mikor el lehet kapni a protosst speedling roach-al még mielőtt átmenne unit gyártásba és ilyenkor nem is szabad spine-t hozni mert azzal csak késlelteted magad, de ezt nagyon kell érezni, ha késel akkor a Sentry/Zea/Stalker bedarál mert erősebb gazdaság van mögötte.
Itt nagyjából összefoglaltam a tegnapi tapasztalatokat.
-
iSonic
addikt
fast expand esetén elárulok egy dolgot... általában egy jobban megtermett sereggel a toss a 9-10-ig perc környékén indul el támadni.. ha ezt a zerg felfedezi, akkor már rég nem lingről beszélünk, hanem roach-speedling kombinációról és akkor már a 3ik base is bőven beindult..

spine-t fölösleges ilyen esetbe lehozni, max akkor ha nagyon makróra törekszünk.. akkor 2-3 spine elengedhetetlen..
-
h.adam.92
őstag
az elég nagy gáz, hogy ha nincs speed. akárhányszor jött ellenem protoss, mindig volt speedem. gondolom az játék elejei támadásra gondolsz, de nekem már akkor is bőven van.
a lingeket meg nem érdemes beáldozni, hanem harassolni kell velük folyamatosan, mert akkor magától visszamegy a protoss megvédeni magát. -
rt06
veterán
válasz
h.adam.92
üzenetére
imho fontosabb, az elejen koltseghatekonyabb a crawler-t eletben tartani, mert:
- nincs gazod, ergo nincs ling spped, nehezebb korbeszaladni az ellent
- transfuse igencsak meghosszabbitja a crawler eletet
- elsodleges az ellenfel kinntartasa, igy a ling-ek bealdozhatoak e cel erdekeben (inkabb, minthogy elszaladjon az ellenfel a crawl;er-ek mellett)
- ling-eket lenyegesen gyorsabb potolni, mint spine-okat
- pvz-rol volt szo, ahol a ling haszna meredeken zuhan, amint a toss fejlesztes elonyben vagy (3 utes helyett 2 lesz egy zealot-nak egy zergling) -
mcwolf79
veterán
Persze,az cloak egységeknél ha jól figyel az ember kiszúrható a "predator"-effekt.
Csak eddig Z ellen nem tűnt fel a dolog.
Mindenesetre jó tudni -
h.adam.92
őstag
válasz
mcwolf79
üzenetére
igen. sőt a bétás időkben ez a csík sokkal jobban látszott.
(#24163) rt06: 3-as pont: szvsz sokkal érdemesebb inkább a crawlert gyilkoltatni "felfogni a sebzést", mivel a játék elején minden ling számít, hogy a surround tökéletes legyen, valamint együttesen nagyobb dps-t is osztanak.
-
mcwolf79
veterán
Üdv All!
Néztem az egyik ZvZ replay-emet,és feltűnt egy dolog. Amikor a roach-okkal a föld alatt voltam,és az ellen szemszögéből néztem,feltűnt,hogy egy árny húz a Roach-jaim után ahogy mennek. Tehát az ellenség így ki tudja szúrni a föld alatti egységeimet?Ez eddig is így volt? -
rt06
veterán
gomtv miota hasznal justintv-t?
-
Eagl3
veterán
-
sith7
félisten
köszi a válaszokat

-
_OldBoy_
tag
Köszönöm a bővebb kifejtést, pontosan erről van szó csak nagyon összecsaptam lefekvés előtt. Annyi kiegészítést kell, hogy ez nem a Spanishiwa féle 13h15p, mert ForgeFe ellen a hatch first elég nagy szívás még ha sikerül is drone-okkal megakadályozni a canonozást / 3 pylon-os falazást. Ezért a 11 pool sokkal biztonságosabb, viszont a szaturálás ugyan az, előbb a két mineral-line-t töltöm fel 16-16 dolgozóval és ezután hozom a 4 gázt. Ez persze ha a protoss csak eljátsza a fast-expet és 1 base agresszióra megy helyette akkor problémás lehet ezért az első lingekkel el kell kapni a scouting probe-ot hogy ne tudjon proxy pylont lerakni, aztán beállni a bázisa elé hogy lássuk mikor jön ki, az első ovit pedig a naturalja fölé rakni hogy biztosan tudjuk hogy elkészült-e az exp.
-
Eagl3
veterán
válasz
_OldBoy_
üzenetére
Néha játszok 1-2 meccset Z-vel is, és egyedül a P-kel van bajom. Szinte kivétel nélkül 1base-eznek Z ellen, én meg hiába rakok le 3-4 s. crawlert, egy darabig tudom fogni a támadást, aztán szépen bedarál.
MOD: hazudtam.. nagy divat a légi egységek massolása is újabban P részről Z ellen. Bár ezt viszonylag könnyű deríteni.
-
rt06
veterán
1: a fo bazisodat, es az natural expansion-t (legkozelebb eso masodik bazis) mindenkeppen ossze kell kotni creep-pel, illetve a natural elotti reszt is be kell boritani, mert ezek lenyegesen megkonnyitik (egyes esetekben ezek teszik egyaltalan lehetove) a vedekezest
2: nem szabad sajnalni a spine crawler-t, s mire jon a tamadas, legalabb egy queen-nel (de inkabb tobbel) fel kell halmozni annyi energiat, hogy transfuse-okkal eletben tudd tartani azokat a leheto legtovabb
3: mikor jon a tamadas, ki kell zavarni a zergling-eket felfogni a sebzest, hogy a spine crawler-ek tovabb eletben maradhassanak, tovabba hogy akadalyozzak a ytamado seger mozgasat, azok ne tudnajak elszaladni a statikus vedelem mellett
4: ha jol veszem ki, akkor _OldBoy_ a spanishiwa fele gyoprs expot csinalja, amikor csak 40-44 supply utan (melyek java drone, csak par zergling keveredik bele) teszi le az extractor-t, viszont akkor mind a negyet, melynek kovetkezteben igencsak megugrik a gaztermelese (0-rol 550 koruli ertekre percenkent), ami igen gyorsan a gaz felhalmozodasat eredmenyezheti, ha nem figyelsz oda (lair, zergling speed, 1-2 evolution chamber-ben a fejlesztesek, majd infestor, muta, igeny szerint) -a lenyeg, hogy a hirtelen bearamlo gaznak megfeleloen gyorsan kell fejleszteni, kulonben felboritod a sajat nyersanyagkeszleted/felhasznalasod
-
_OldBoy_
tag
Letoltam vagy 10 1v1-et forge FE ellen új mapokon, érdekes dolgokra jöttem rá:
- 11 pool-al nem kerülök eco hátrányba P-hez képest, viszont biztonságos nyitás, a scouting probe érkezése után 10-15 mp-n belül veszem a linget 1 set ha nincs pylon, 2 ha van
- ha csak egy canonnal védi be magát a P akkor nem szabad dupla expelni, mert gyorsabban jön a 6gw timing minthogy átállnék unit gyártó üzemmódba
- viszont ilyenkor egy két bázisos roach-ling timing igen erős
- ha két bázison maradok, a bling drop és a destiny féle build is működik, de van pár fontos dolog ami kell hozzá: 1. igen jó creep terjesztés, a natural előtt végig creepnek kell lennni plusz nat-main összekötve 2. akár 4-5 spine + transfuse 3. lingek akik bufferelnek a spineok előtt és nem hagyják a sereget felmenni. 4. egyszerre rakom le 40-44 foodnál a 4 gázt, innentől iszonyat oda kell figyelni a gáz költésére, mivel nagyon durván jön és ha késik a tech akkor késik a drop / infestor. -
zuzu000
őstag
Phű néhány loss után úgy eltörném a lemezt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fanatikus tag lettem

-
rt06
veterán
válasz
DarthPeeter
üzenetére
ne keverjuk mar ossze azt, hogy egy forumon nem minden esetben erdekel milyen az iraskepem, azzal, hogy sem irni (fogalmazni), sem olvasni (ertelmezni) nem vagy kepes ugy, ahogyan az egy minimum altalanos iskolat elvegzett valakitol elvarhato lenne
bar az is lehet, szimplan csak hazudozni jarsz ide, mert otthon mar nem hiszik elmindenesetre, ha lehet meg egy tanacsom, vagy vesziteni, vagy csendben maradni tanulj meg, de fokent ha ezek egyike sem megy, ne lepodj meg, ha ellenszenvet valtasz ki egyesekbol
-
zuzu000
őstag
Húú,de jó kis 3v3-at toltam.2t,1z ellen,elején jól betámadtak,fele bázist leszedték.az volt a szerencsénk,hogy nem techeltek,és a mmm-et colo+stalker+sentry könnyen bedarálja

-
iSonic
addikt
[link] küldeném az összes highskilled tossnak
<3 csak mert <3 -
Eagl3
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
De szokták használni. Pl egy korai ling pushnál betesz egyet az ellen bázisára.
Vagy más fajok ellen is használják, ovarlordal odafolyatja azt a nyálat és ráteszi a crawlereket. -
föccer
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Csak sajtos all in-be. 8 pool, 6 ling, 2 drone. Lerakja a 2 clawert, és a lingekkel védi a dronokktól.
üdv, föccer
mod: kezdődik az mlg
whitera vs select nem tegnap volt?

-
concret_hp
addikt
lehet hülyeség de zvz nem szokott lenni spine crawler támadás?

-
Eagl3
veterán
SlayerS_Dragon's 68win 6loss
Ez egy igazi állat.

-
föccer
nagyúr
durva gerilla hadviselést lehet vele folytatni
A zerggel már csak ilyen a játék. Face to face, ugyan olyan tudás és sereg mellett ritkán nyernek. A Z lényege (és egyben nehézsége) pont az ilyesmikben rejlik. Szó szerint ott kell szivatni az ellent, hol tudod. Ehhez mapcontol és jó multi tasking kell.
üdv, föccer
-
sith7
félisten
válasz
kovsol
üzenetére
nem tudom egy roach+speedling támadás miben undorítóbb mint egy 4gate
Én most kifejezetten az infestor - ra gondoltam , föld alatt kúszó roach -ok, harassoló speedling - ek, föld alatt banánling ...

És nem trollkodásnak szántam, komolyan mondtam, hogy nagyon durva gerilla hadviselést lehet vele folytatni
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Válaszokat köszönöm mindenkinek, a felét nem is értem annak, amit leírtatok

Angol nem az erősségem

-
föccer
nagyúr
válasz
_OldBoy_
üzenetére
2 bázisból ha éppen lejöttek a köpött lárvák, akkor 10-14 lárvád van. Ha raktál egy makró hatch-et, akkor meg 12-21. És igaz, hogy folyamatosan kell költeni, de vannak olyan helyzetek, amikor jobb egy picit tartalékolni. Pl, ha bankolsz egy kis ásvány és gázt, hogy egyszerre lehozhass 10 mutát az éppen elkészülő spire-ből. Ekkor könnyen felgyűlhet a lárva is. De simán lehet, hogy ha megvan a mapkontrol, akkor techel és dronozik a Z, és ha látja a közeledő támadást, akkor gyorsan lehozza a seregét. Láttam már így játszani nem egy Z játékost.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
ZvP -> hydra roach, ZvT-> ling, bling, muta
Opcionálisan mass roach-infestor, mint univerzális sereg kompozíció. Kb ennyi alapozásnak elég is.

P ellen: 14 gáz, 14 pool, speedling, majd gázról leszeded a dronokat, és azonnal expelsz. Ha korai push-tól tartasz, akkor áttérsz fél-spansihiwa BO-ra. +1 queen/bázis, 2 clawer a bejárathoz, és mass ling. Ha nem félsz a korai agressziótól, akkor néhány linggel scout esetleg nyomás gyakorlás az ellenre, de csak annyira, hogy ne expeljen. Közben szaturálod az expet és feltechelelsz mutára/hydrára/infestorra. Függően, hogy mit hoz az ellen. Ha GW-zik, akkor lehet mutázni, ha stargatezik, akkor hydra, roach. Ezután tartani kell a +1 bázis előnyt, és tolni a fejlesztéseket.
Terran ellen sokkal szélesebb skálán megy a játék, mert egészen másképp kell játszani a különböző T taktikák ellen. Azt majd egy nálam szakavatottabb leírja

A Z játék legnagyobb eéőnye, hogy nagyon rugalmasan tud alkalmazkodni az ellenfélhez. Ezt kötelezően ki kell használni. Tehát nem lehet azt megcsinálni, hogy elindulsz egy BO-val, és ha törik, ha szakad azt ráerölteted az ellenfélre. Ezt max a sajtos BO-kkal lehet megcsinálni, de ezek többsége all in. Ha védik, kb ki is léphetsz. Viszont ha midgame-re kerül a sor, akkor kiemelten fontossá válik a mapcontrol. Ha meglátod, hogy az ellen megindul, meglesed, hogy milyen sereget hoz, és annak emgfelelően erősíted a saját seregedet. Pl, ha P ellen játszok, és egy korai roach push-t toltál, amire válaszul +2 imtót hozott az ellensél, akkor a maradék pénzből nem roacháot hozol, hanem lingeket. Sokat. És ez a Z másik nagy előnye, hogy ha feszesen tartod a lárva managementet, akkor mindig lesz kéznél 10+ lárva, amit annak megfelelően kell azonnal és egyszerre elkölteni, hogy milyen egység kompozíció jön veled szembe. Nem véletlen lehet sokszor olyan sírást olvasni a nem Z játékosok részéről, hogy ha kivédekeztek egy nagyobb Z támadást, és megindultak az ellentámadással, amire átértek a Z bázisához, ott egy teljes sereg várta őket, ami szinte csakis a seregük counteréből ált. Naná, a Z meg tudja csinálni (ha van nyersanyag és lárva), hogy egy nagyobb csata után újrahúz 40-50 supply-s armyt. Mindenzt annyi idő alatt, amíg az ellen átsétál a pályán. Ugyanezt a T, vagy a P csak akkor tudja megcsinálni, ha előtte lepakolt (rengeteg nyersanyagért) millió gyártó épületet. Amíg az ellen GW-re meg barakkokra költi a pénzét, addig a Z szaturált egy újabb bázist, az + bevételt, és + lárvát jelent. (1 bázis 22 dronnal és egy queennel ~1600 mineral, ami 8 Gw a pylonokkal)
(na, most fél órát telefonáltam, szóval jól elfelejtettem, hogy hol tartott a gondolatmenet. De mindegy, legyen elég ennyi a wall of text-ből
)
üdv, föccer -
h.adam.92
őstag
ZvP-t a Sheth tolt elég jót MLG-n, ahogy néztem. A korai expandot atom makro-val bűntette, szét expeli az agyát és korai roach+hydra kombóval támad. volt, amikor egyszerre több irányból is. a kráncser-nek esélye nem volt ellene. ha 4gw jön, akkor, ahogy lejön a pool, jöhet is a roach warren, valamint a gázt a pool felénél kell lerakni. viszont, ha zerg-el vagy a scout létszükséglet, ugyanis a zerg unitok általában csak egy unit-ot counterelnek, de azt nagyon. ezért nagyon szükséges, hogy a megfelelőt válaszd.
ha terran az ellen akk szvsz 15 hatch és 15 pool és az első 2 queen-el, vagy legalább a naturalból kijövő queen-el muszáj az első 25 energ-t tumorra költeni, mivel kb mindig jön korai timing push a terrant-tól. ling+bling-et szoktam és mikor jön akkor még bőven nincs bling speed-em, szval a creep terjesztése muszáj. utána pedig lehet választani, hogy mit csinálsz, persze ez is az ellenféltől függ. ha mass mech, akk inkább roach infestor, ha marine+tank, akkor mutaling is jó, majd pedig brood lord.
-
_OldBoy_
tag
Már megírták - ugyan angolul - de ez ne tartson vissza hogy zergre válts

-
sith7
félisten
válasz
kovsol
üzenetére
az lehet, de zerg - gel meg lehet olyan undorító , alattomos támadásokat tolni, hogy az ember maradék haja kihull tőle

hétvégén próbálgattam gép ellen a zerget, hard gép már megy, de ha Alg megírná a ZvT, és a ZvP - t is úgy, mint a ZvZ - t az sokat segítene ...
... de végülis Te is megírhatod

-
kovsol
titán
válasz
h.adam.92
üzenetére
azért toltunk 30 perces adok kapok mérkőzést is ahol nyertünk, meg volt 17 perces is
amúgy két zerggel nem marad más lehetőség csak a korai agresszió, mert alapból jóval szegényesebb a taktikai lehetőség mint mondjuk egy zerg+terran felállásnál
ezeknél a mérkőzéseknél viszont a kevés unitos mikró sokkal jobban tud fejlődni mint mondjuk egy 200vs200 as seregnél és nagyon hasonlít a WC3-ra, mert itt még minden unit élete a játék végkifejletét befolyásolhatja és megtanulod megbecsülni az összes egységet. És egy miss click eldönthet mindent szintén. Ennyit a no skill pushokról. -
-
rt06
veterán
válasz
DarthPeeter
üzenetére
"Anyám borogass, már komolyan."
ne borogasson, irni/olvasni tanitson meg, mert egy arva szoval nem irtad, hogy ingame nem oltasz senkit
nem, inkabb ide josz oltani oket altalanossagban....mennyivel jobb -
zuzu000
őstag
Fuuuuu mennyire idegesítő a canon rush.Látom ott egy probe a bázisomon,elkezdem kergetni,lepakol egy pylont,egy forget,majd 2 canont.Ezidő alatt kiszedtem a probot és a pylont,gondoltam majd a zelával elintézem a többit.Erre ott van mégegy probe.Nézem magamba mi a fa..?Természetesen lezártam,így nem tudott bejönni,tehát számított rá,hogy az elsőt leölöm...

-
DarthPeeter
aktív tag
Ezt most te sem gondoltad komolyan, hogy ezzel akarsz engem oltani?

Az, hogy ide leírom róluk a véleményem, sztem nem egyenértékű azzal, ha mondjuk meccs alatt beírom, hogy "low rusher" stb stb.
Anyám borogass, már komolyan. Kezd el oltani a profilom, vagy mittudomén keress rám valahol, ha már annyira oltogatós kedvedben vagy, biztos találsz kifogásolni valót, ha már nem találsz fogást rajtam.... -
rt06
veterán
válasz
DarthPeeter
üzenetére
"...egyszer nem kezdtem el oltani az ellenfelet azért, mert rusholt."
ugy tunik, az onkritikad es ertelmezokeszseged mellett a memoriadon is csiszolni kellene
- "Én még most is low taktikának tartom a korai pusht."
- "gyakorlatilag a 12 éves Pistike is letud gyártani 5-6 marine-t, zerglinget és támadni vele, de ha már elhúzódik a játék, csak kapkodja a fejét h mit csináljon.." -
iSonic
addikt
válasz
DarthPeeter
üzenetére
jól van..
én nem is mondtam hogy oltottad.. -
zuzu000
őstag
Elnézést,nem akartam ekkora vitát szőni,csak megjegyeztem,hogy p-ként nehéz védeni

Szerk.:Valaki 3v3 ?
-
DarthPeeter
aktív tag
válasz
iSonic
üzenetére
Neked, még annyit mondanék, hogy egyszer nem kezdtem el oltani az ellenfelet azért, mert rusholt. És tanulok én is a vereségből, főleg azt hogy gyártsam az egységet, mint a hülye, ha nem akarok a 7. percben kikapni

Szerintem a 3v3 a legjobb egyébként, ott nem gáz feltétlen, ha az egyik tag elkezd tech-elni, még jó eséllyel meg lehet fogni a rusht. -
rt06
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
adod, vagy kapod?
illetve mennyire eredmenyes? mert mint irtam, nem az a dong, hogy nem lehet megprobalni (barmit meg lehet, akar pennoyer rush-t is), csak lenyegesen konnyebben foghato, s ritkan donti el az egesz meccset -
DarthPeeter
aktív tag
Önkritikám, értelmezőképességem? Ja és én vegyek vissza? Vicces vagy
Olvass vissza ki is kezdte oltogatni a másikat. Na mind1 hagyjuk is, ez elég gyerekes, pedig sztem te se 15 éves vagy. Úgy támadod a másikat mint egy harcikakas.
Na mind1, írj amit akarsz én nem folytatom ezt a neked köszönhetően "vitát". -
-
iSonic
addikt
élvezet olvasni a highskilled vitátokat..
mellesleg nem mindegy ki milyen játékstílust játszik, akár 1v1, akár team v team-be.. -
rt06
veterán
válasz
DarthPeeter
üzenetére
igen, 3v3 es 4v4 sokkal inkabb szol arrol, hogy 5-6 perc korul megindul valamelyik fel es durvan megcsonkitjak az ellenfelet (legalabbis megprobaljak), s ha ez megvan, mar egybol csak egy 3v2-t, vagy 4v3-at kell megnyerniuk, ami rendszerint sikerul is
ez 2v2-ben a - tobbnyire - kozeli kezdopoziciok (nem ritkan kozos bazis) miatt es amiatt, hogy a letszambeli foleny jelentos resze elkopik az odauton ez lenyegesen ritkabban fordul elo, sokkal tobbszor latni, hogy legalabb egy jatekos korai exp-re megyannak fenyeben pedig, hogy sem onkritikad, sem ertelmezokepesseged nincs, szerintem picit vegyel visszabb (hint, a szemelyeskedest nem en kezdtem, azt pedig sehol nem irtam, hogy fogyatekos vagy, tanulj meg olvasni)
-
DarthPeeter
aktív tag
Legkevésbé jellemző? Erről lenne véleménye sztem 1-2 embernek rajtam kívül is.
Ja és örülök, hogy egyből jön a személyeskedés, biztos én vagyok a fogyatékos. Egyből úgy támadsz le, mintha hazaáruló lennék vagy mi, pedig csak megmondtam a véleményem, ha nem értesz egyet rendben van, de annyira tipikus magyar mentalitás, hogy egyből elkezdik oltani a másikat..... -
rt06
veterán
válasz
DarthPeeter
üzenetére
pedig pont a 2v2 az, ahol legkevesbe jellemzo ez a jatekstilus, egyreszt a palyak kialakitasa es a kezdobazisok kozelsege, masreszt pedig a letszambeli foleny kisebb volta miatt
az, hogy maskent nem tudsz nyerni, mar nem a game fogyatekossaga, mester -
-
h.adam.92
őstag
válasz
DarthPeeter
üzenetére
jó az a korai push.
én és kovsol gyémánt top5-ben vagyunk csak timing roach ill. bling bust-al...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.: á tegnap óta lecsúsztunk a 17. helyre a p*csába

-
rt06
veterán
válasz
DarthPeeter
üzenetére
akkor csinalj cg-t norush30min nevvel, de attol, hogy te nem elvezel egy jatekstilust, az nem low (foleg akkor nem, ha be is szopod)
-
_OldBoy_
tag
válasz
kovsol
üzenetére
A scoutot is mapfüggőnek gondolom: 3-4 fős team game-ben, random csapattársakkal, külön bázisos mapon ha nincs egyeztetett taktika az elején, akkor mire lescoutolod a 3-4 bázist és látod a korai agressziót már késő egyeztetni a társakkal hogy dobjanak el kapát-kaszát és pumpálják az egységeket közös helyre. Tegnap toltam pár csapatjátékot fórumos srácokkal, TS-el, már azt se tudtuk megcsinálni hogy 5-6 perckor közös pusht indítsunk, mindig valaki elkésett, nemhogy azt hogy scouting információra reagálva jó helyre rakjuk a közös army-t. Persze nyilván meg lehet csinálni ha már összeszokott a csapat, de randomnál dia-master szinten látok rá esélyt, alatta inkább a véletlen dominál.
-
DarthPeeter
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák

- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple asztali gépek
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Utána lesz Boxer és DRG meccs is.

Mar MLG-n liquid szinekben indult 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)