Hirdetés
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hash99
senior tag
válasz
Gery9112
üzenetére
Hát igen... Ha visszatérnének a gyökerekhez és a red alert 2 -ből csinálnának egy modern grafikás rts -t több micro lehetőséggel szerintem nagyon nem tudnának mellé lőni. Mondjuk a generals még elment bár szerintem ott a látvány vitte a játékot már nem volt meg az a régi feelingje.
-
Gery9112
őstag
válasz
hash99
üzenetére
Lényegében igen, de így csináltak a Medal of Honor szériával is. A Westwoodot azért is sajnálom mert ők voltak ennek a zsánernek az alapítói és utána jött a Blizz, hogy esetleg ők ezt a formulát tudják-e jobban is használni (tudták). Ettől függetlenül nagy szívfájdalmam mert a Red Alert 2, Tiberium Wars (igaz nem Westwood csinálta de volt dolgozóik dolgoztak a játékon és a régi Westwood terveket kukázták elő és használták fel) sőt még Command and Conquer Generals bitang erős RTS kártyák lehetnének az EA kezében, ha a Westwoodot nem verték volna szét.
-
kovsol
titán
válasz
Gery9112
üzenetére
Mikor nagyszüleimet látogattam meg fel volt rakva a laptopomra az SC remastered. Én naivan battle.net appból akartam indítani, és mindig a régi verzió indult el, pedig otthon kipróbáltam, hogy fut-e megfelelően a gépen. Nekik persze nincs wifi, így mobilról kellett megosztanom a netet, hogy mikor rányomok a play gomra online legyek, különben mindig a régi 20 éves verziót indítja csak el, és kirak egy reklámot, hogy vegyem meg a remasteredet!
-
kovsol
titán
válasz
jokeph
üzenetére
Ha gyököt vonunk a régi tudásomból, majd megszorozzuk nullával akkor megkapjuk most hogy állok SC2 vel.

Most már nem bírnék letolni egy nap 20-25 mérkőzést is akár. Gyakorlás nélkül, meg nincs sajnos fejlődés.
más téma:
SC1 remasteredet hiába vettem meg, ha nem vagyok online akkor csak a régi alap verziós SC1 -t indítja el
Nevetséges, hogy nem elég neki egyszer megnézni online, hogy meg van vásárolva, hanem minden alkalommal netkapcsolatot kér. -
kovsol
titán
válasz
Apollyon
üzenetére
EU ladderen top150 ben voltam minden játékmódban. 2vs2 társam szingapúri WCG -re is kijutott anno

Én akkoriban úgy 4 éven át semmi mással nem játszottam csak WC3. 4vs1 ben se tudtak leverni lanon
Azóta kinőttem ebből a nagy játékos korszakból, de jól esik néha visszagondolni rá.
Természetesen WC3 azóta is telepítve van a gépen, és előveszem néha napján. -
Apollyon
Korrektor
-
Gery9112
őstag
válasz
hash99
üzenetére
Ha szeretnél (szeretnétek) nosztalgiázni és felhoztad a Red Alertet (amiből egy remasteredre én is azonnal lecsapnék)....és most, hogy mondod....lehet a Tiberium Wars újra fel fog kerülni....
kampányt végigtolom.Küldök nektek egy dokufilmet. Nagyon minőségi kb. fél órás, ha lesz majd időtőtök vessetek rá egy pillantást.
-
hash99
senior tag
Én az új age of -ra vagyok nagyon kíváncsi nem a remasteredre. Már most csorog a nyálam.

Remélem nem rontják el.
De amúgy igen míg régen (20 éve) rengeteg rts cím volt ma már lófasz nincs.
Például én egy új red alert -nek is tudnék örülni rengeteget játszottam vele gyerekkoromban. -
Gery9112
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Persze alapmű és annak idején sokat toltam de számomra vannak olyan megkötései, ami már nagyon elavultnak számít (nekem).
Amúgy szerintem pl. (picit offolok) az Age of Empires 1-t is ezért tolták át most októberről jövőre mert mai fejjel az irányítása már nagyon idejétmúlt és túlbonyolított.
Például ott van a Settlers 7 és a Settlers 2 imádtam, a 2. részhez rengeteg szép emlékem fűződik és ezért feltettem múltkor a felújított változatot. Másfél óra után kezdődött el a játék....ez rengeteg idő és azóta hanyagoltam is.....persze Róma se két nap alatt épült fel...de egyszerűen ma, a rohanó világban nincs felesleges másfél-2 órám, hogy na akkor most induljon a játék.
-
Gery9112
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Az SC 1-t nem is vettem meg...szemezgettem vele de pont, amit te is írsz, hogy az irányítás annyira "régi" (hány egységet tudsz egyszerre kijelölni stb. stb.), hogy inkább lemondtam róla. Érdekes mód, amúgy az ilyen kellemetlen csalódások vannak nálam kisebbségben. Az SC 1 csalódás volt, csak a sztori és a karakterek voltak azok, amik nagyon jók voltak újra. Ezzel szemben pl. az Age of Empires 2 vagy 3 de akár más stílusban a Medal of Honor Allied Assault így 15 év után újra azt kell, hogy mondjam...odavágott....köröket ver a mai FPS felhozatal 90%-ra.
-
kovsol
titán
válasz
Gery9112
üzenetére
Mostanában úgy érzem az RTS rajongók nincsenek elkényeztetve jó játékokkal, így ezt a rést szerintem a nagy nevek felújításával némileg be lehetne tömni némileg.
Az SC remasteredet megvettem, de számomra csalódás, mert semmi modernizálást nem kapott az irányítása, így már-már idegesítő számomra néha. (legalább kaptam egy ingyen Stukov commandert az előrendeléshez) -
-
Apollyon
Korrektor
válasz
jokeph
üzenetére
A régi queen valóban elég menő volt, főleg a parasite képességével. Mondjuk ugye most azt váltja ki a changeling...

Illetve, a régi BW-s Zerg announcer sokkal királyabb volt, talán az volt a Mastermind? Kár, hogy nincs rá opció a megvásárolhatóak közül, a default Zagarától meg borsózik a hátam. Mintha valami gonosz, csúnya feleség lenne...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Pedig jó a viking harass, 3-4 belőlük, és mehet a védtelen mineral line darálása.
Mass vikinggel, ha jó a micro, leszedhető sok-sok BC, carrier, void ray és phoenix is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Zerg játékosként, nagyon nem szerettem a seeker missile-t, nem hogy kiszedte a drónjaim, hanem 5-6 raven bármit szétkapott a zerg unitok közül, csak az ultralisk bírta a gyűtődést.

A lurkert meg fogom nézni, BW óta kedvenc egységem.

Hiányzik a guardian, a devoruer, a régi repülő queen és a defiler.

-
Apollyon
Korrektor
válasz
jokeph
üzenetére
Én az AI-t szerettem vele harassolni, beküldeni a szedői közé egy 2-3-at és leütötte az összeset. Na ennek most már vége

A Viking-eket eddig nem nagyon szerettem használni, mert nagyon bénák, de most kipróbáltam és fullra felfejlesztve elég OP, főleg, hogy már van research a gyors váltáshoz (légi<>földi). Ugyanez a Lurker-nél.Toss-t még nem próbáltuk, de már most kicsit BW feeling lett ezzel a balance update-tel.
-
Apollyon
Korrektor
Haverral kipróbáltuk a minap a balance testet, mivel már moddal lehet tolni. Nos a Raven-nél a shredder missile elég gagyi, csak 30-at sebez, ez még egy marine kilövésére se jó önmagában, viszont jópár mp-re szétcsicskítja az armort. Ellenben a repair drone elég menő, most már ingyen lehet javítani a terran unitokat szinte korlátlanul. Szerintem ez nem fog így sokáig megmaradni...
-
Formaster
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Még amúgy a left2die-ban megvolt talán a fix 30 fps, az igazi gond ott van mikor max grafikán 2k-ban megindulnak a kimaxolt 3v3-as seregek és van benne 2-3 protoss is
olyankor azért már beesik néha 24 alá is, de nem vészes. Szerencsére 4v4-et nem játszok
de már a 3v3-at is kicsit soknak tartom. 
-
jokeph
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Nem csodálom. Formaster fórumtárs megkínálta az i7 7700k prociját 5,00 GHZ-re, és az is kevésnek bizonyult egy left 2 die tipusú arcade bevédős mapon

Mondjuk, a többi módban az a proci már megfelelő alap 4,2 GHZ mellett is, vagy minimál tuninggal 4,5 GHZ-en.
Talán 7 GHZ-en már elég lenne az i7 7700k.
Atomgyenge a játék motorja, sajnos.

-
kovsol
titán
válasz
jokeph
üzenetére
Én úgy 3-4 hónapig toltam 3570K@4800Mhz -el, és voltak olyan szituáciok amikor ez a CPU is kevés volt a játéknak. Szerintem nincs nagyon olyan CPU ami mondjuk egy team mérkőzés nagy csatájában ne izzadna meg.
Azóta visszavettem 4500Mhz -re a tuningot, hogy ne járjon olyan határon a gép. -
Gery9112
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Coopban meg kampányban ha sok egység van egyszerre tényleg beesik az fps 20 vagy 10 alá, de ez a motor "hibája", ezzel együtt lehet élni és nem is zavaró. Amúgy nekem nem is tűnt volna fel, ha nem multizok és az egyik új pályán, ahol tele van fényeffektekkel a pálya konstans 10-15 fps volt...és láttam, hogy nem lassulgat a játék, hanem kb diavetítést nézek...onnantól kezdtem el nyomozni, hogy mi a hiba forrása.
-
jokeph
nagyúr
-
Gery9112
őstag
Nem lehet, hogy az Insider program keretén belül jött ki? Mert én még itt tartok.
The next update of Windows 10, the Fall Creators Update, will be available worldwide October 17. With the Fall Creators Update we are introducing some fun, new ways to get creative. As part of the update we will deliver an evolution to the photos experience that will let you tell your story like never before using photos, videos, and 3D effects; enhancements in gaming, security, accessibility, and immersive new experiences made possible by Windows Mixed Reality.
-
Gery9112
őstag
Danke, hétköznap esténként van időm, írok neked ha vagy és mehet a coop.

Más: Régebben még írtam itt fórumon, hogy brutálisan lecsökkent az fps a játékban nálam..megtaláltam a hiba forrását. Leírom nektek is, hátha valaki ugyanúgy jár mint én.
Az augusztus végi windows 10 frissítésben volt egy kis rejtett turpisság, ami a Blizzard játékainál lockolja az FPS számot. Így lehet kikapcsolni:
• In the Blizzard App, select the Options drop down in the Heroes of the Storm tab and select Show in Explorer
• Right-click on Starcraft II.exe and select Properties (SC2Switcher_x64 is located in the Support64 folder)
• Go to the Compatibility tab and check the box ‘Disable fullscreen optimizations’
• Press Apply and OKValamint érdemes még a játék belépése után a feladatkezelőben a játéknál a gép erőforrásainak prioritását normálról -> valós idejűre vagy magasra tenni.
Máris lett 36 fps helyett 114.

-
pc360
addikt
Üdv!
A mostani patch után hogyan tudok általam választott mapon, extension-öket hozzáadva custom game-et hostolni, ahova Starter Edition-nel csatlakozni tudnak? Nem vagyok nagy SCII-s, csak tesómmal játszanék továbbra is a szokásos módon, de most az Arcade-dal kevert almenüt leltem csak meg, ahol van egyáltalán Create Lobby gomb. Jelenleg ki se tudom próbálni, de jó lenne választ kapnom a következő szeánszig. Remélem, nem nyírták ki ezt az opciót. Köszi!
-
deja vu
addikt
Bocsánat a láma kérdésért de hova tűntek a pályák? A Green Acres volt az első, meg volt 100 másik és most nem találom. Köszi a segítséget! Egy egy ellen játszottam valami multi tesztet, ennyit találtam, de ez nem tetszik.

-
Lavar
aktív tag
Mióta van coop a játékban csak azzal játszom, mostanában ritkábban, de azért leülök elé még.
Összes commanderrel lvl 81 vagyok, visszanéztem pár oldalt, akiknek láttam a nevét, küldtem egy felkérést én is ha nem gond, konkrétan:Animus#21864
hobizoli#2202
Gery#2832
stukov#2845
KovsoL#1216
-
kovsol
titán
KovsoL#1216 ezen vagyok elérhető.
-
Gery9112
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Ezért is mondom, hogy ne vedd magadra ha más kilép. Nem feltételeztem, hogy rosszul játszanál és az elért képességek a szinted alapján (amik kellenek, hogy végig tudd vinni nehezebb szinten) se indokolja, hogy rosszat feltételezzen rólad bárki is. Dehaka meg amúgy is OP, bár most ahogy láttam kapott egy pici nerfet.
-
Gery9112
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Sokan hajlamosak kilépni ha nem lvl 500 vagy.
Lvl 12 már teljesen vállalható és simán megoldható bármilyen nehézségen a küldetések, szóval ne vedd magadra ha páran kilépnek. Néha én is kilépek, ha úgy látom, hogy a velem lévő játékos csak vegetál (ez szinttől tök független) vagy látom, hogy lvl 1-es játékos akar brutal mutation-t megcsinálni, ami esélytelen. -
kovsol
titán
Ma Dehaka kapott kis nerfet, de egyben buffot is szerintem.
Vasárnap vettem meg én, és nagyon bejön. Level 12 vagyok vele. Sajnos elég sok leaver vagy AFK társat fogok ki
-
Apollyon
Korrektor
Nyomtátok már a testing verziót? Egyedül nem merek kiállni senki ellen
haverral meg nem engedi, azt mondja túl sokan vannak a party-ban. Szóval csak az 1v1 játszik... Kár, hogy nem lehet party ellen nyomulni, tiszta hülyeség. -
anorche1
őstag
Sziasztok!
Egy ismerős megkeresett, hogy megvette a starcraft 2 -t, és nem tud bejelentkezni, mert battletag -nek ékezetes felhasználónevet választott, és ezt a játék bejelentkező képernyőjén nem tudja beírni.
Mi erre a megoldás?Starcraft -tal még soha nem játszottam, de hearthstone -nal igen. A battle.net alkalmazásnak nem az lenne a lényege, hogy összes blizzardos játékot 1 accounttal tudom használni, nem kell külön-külön bejelentkezni? Ő a battle.net -be be van jelentkezve, de a starcraft 2 mégis kéri, hogy jelentkezzen be újra. Ennek mi értelme?
-
Gery9112
őstag
válasz
dejaris
üzenetére
Jövök én is szívesen, bár még PH-okkal nem sikerült este játszanom. Kevés időm volt rendesen leülni játszani.
Illetve ha valakinek van kedve jövő héten picit Left 2 Die-t játszani és megcsinálni a hozzá tartozó achievementeket és ráér esténként, ne fogja vissza magát. 
-
dejaris
addikt
Hello!
Nekem nincs meg a jatek, de megcsinalgatnam a coop missionoket. Van valakinek kedve hozza, akinek megvannak?
-
jokeph
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Főleg ha a WOL-ban voltál master ligás.
Azóta nagyon sok minden változott, mind 3 fajnál.

Kerrigennél és Zagaránál is mész a főhőssel, brutál jó mindegyik.
Nekem Zagara a favorit.
Igaz csak 100 a supply 200 helyett, viszont cserébe olcsók az egységek és gyorsan pótolhatók.
pl.: zerglinek, 50 kavicsért kapsz 3-mat, 2 másodperc alatt kikelnek.

-
Gery9112
őstag
válasz
hash99
üzenetére
Ja hát nagy idővámpír a játék az Enemy Unknown óta tudom sajnos de ez a 2. rész köröket ver rá és a kiegészítő csak javít mindenen, amit az alapjátékból hiányoltam.

Jokeph:War of the Chosen trailer
-
hash99
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák

- Tőzsde és gazdaság
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anyagi helyzetek és életutak
- Sweet.tv - internetes TV
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- LG LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- További aktív témák...
- Ütésálló 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nevetséges, hogy nem elég neki egyszer megnézni online, hogy meg van vásárolva, hanem minden alkalommal netkapcsolatot kér.
10e, azért az piszok sok meccs...