- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malachi
veterán
-
Hogy nehéz-e pénzt kunyerálni rá, passz. CR már megtette előtte a Freelancerrel. Emellett ha jó cuccokat szállítanak, szerintem a pénz jönni fog még. Illetve noha indie/független játékok terén ez nagyon sok pénz, ne felejtsük el hogy egy-egy komoly AAA játék ennél többe kerül, pláne ha mmo is. Annyi, hogy ha elég pénz van, hátha nem kell megcsonkítani / kiadni az előtt, hogy valami igazán jó szülessen. Ekkora léptékben ilyen nem volt eddig, és lehet hogy már nem is lesz.
Amilyen nyaggatást kapnak az emberektől, nem csoda ha óvatosan bánnak a határidőkkel, pláne ha tudják hogy eleve késnek (CR mindig mindennel késik, lásd előéletét). Én leginkább attól félek, hogy ez a nagy nyílvános nyomás és folyamatos szitokáradat elveszi a lelkesedését. Egó alapon működik, ha valami sikeres, akkor az fel tudja tölteni egy időre, de szerintem ha kap pár erős negatív kritikát a művükre, az nem feltétlen potizív irányba taszítaná. Amúgy meg igen... ha nem mondanak határidőt, akkor az a baj (emlékezz csak, hányszor elhangzott hogy mondjanak bármit, akár tartják, akár nem, de irányadónak legalább hogy 1 hó, egy év vagy bármi), míg ha mondanak, és alulbecsükik (ahogy nálunk a cégnél mondják kiesik még pár csontváz a szekrényből), akkor meg az a baj. Ha meg mindig minden időre elkészülne, nem lennének fennakadások, akkor meg ők lennének a svájci óra
Költségvetést belőni ilyen növekvő területen meg nem feltétlen könnyű. Ők is látják, látták hogy ömlik a pénz, lehet hogy pár kinézeti és méreti döntést ekkor hoztak meg, illetve ha most azt mondanák hogy elég a pénz hogy befejezzék + 1 év, akkor jogosan jönne +5 millió dollár után a kérdés, hogy akkor most miért nem + 2 évre elég, vagy hasonlók.
Mindegy, mondom nekem kb 60 dollárom van most benne, nem kapnak többet egy ideig, de ha most azonnal felmondanának, akkor sem dőlne bennem össze semmi
Mint ahogy akkor sem, ha ma sem kapok release-t
@ Malachi: nekem eleve minden éjszaka bekapcsolva marad a gépem, én azért hagytam most is úgy
-
Paladin73
csendes tag
Este akartam sűrű elnézést kérni ezért, de ha már felmerült, akkor gyorsan most: véletlenül a héten a már Jugger által egyszer lefordított Tibert csináltam meg.
Csak fogtam a következő jump pointot, és nekiálltam, és csak amikor már kész volt, akkor jöttem rá, hogy ez az ami már megvan.
Gondolkoztunk is, hogy kitegyem-e egyáltalán, de végül is ha már kész van...
Úgyhogy elnézést, hogy a héten nem újdonság van, csak remake -
Eyesis
őstag
Még annyit, hogy már -- kapaszkodjatok meg valamiben -- 13 galaktikus útmutató van magyarra fordítva, és ebből egyet fordított Jugger, a többit Starcos
Összesen 47 bejegyzés született eddig.
Az időkapszulákat Revolit, az egyéb érdekes cikkeket Kremerhovinga, Jugger és jómagam szoktunk fordítani.
A friss infókat, fórumról, Wingman hangárjáról, patchekről Diopapa morzsolja nekünk.
.tnm a Liberum Arbitrum-ról kapott el egy kósza rádió jeletAz oldal domain foglalása és a tárhely nekem köszönhető.
Természetesen bármikor lehet jelentkezni, hiszen minden segítség jól jön
február 25-május 21
Egyedi oldalmegtekintések 3 671
Oldalmegtekintések 5 191
Munkamenetek 1 815
Felhasználók 533 -
vaakuum
addikt
Mivel még nem csináltam ilyet, ezért kicsit gondban vagyok...lehet megpróbálom ezt lementeni, és magamnak meghekkelni valahogy...aztán ha lesz eredménye, akkor megmutatom másnak is...bár időt nem tudom, mikor szakítok rá.
Egyébként a legnagyobb poén az lenne, ha
[Egy ilyen térképen]a megfelelő szektorra mutatva az egérrel, felhozná a tudnivalókat egy ablakban
Tudom, igények... de lassan kezdeném megismerni a szektort, nehogy úgy járjak, mint Frodó, hogy
-"Gandalf! Mordor! Balra vagy jobbra????" -
Szőrös
veterán
Azért ez nem egészen ugyan az. Én csak azért próbálom visszafogni az embereket hogy az itteni általános morál ne süllyedjen még mélyebbre.
Amúgy azt én se nagyon értem hogy a single részét miért nem tudják kitenni live-re.
Még a sima solo freefly-nak is örülne a nép botok nélkül. -
Szőrös
veterán
Mit ? Azt hogy már sokadszorra megy erről a rizsa ? És ? Történik valami változás ? Nem .
Miért ? Mert a devek nem olvassák ezt a fórumot.Konstruktív hozzászólás :
Össze lehet szedni azokat az észrevételeket , változtatási javaslatokat amivel szerintünk javulhatna a kommunikációjuk és a mostanában róluk kialakult kicsit negatív képet is javíthatnák aztán a hivatalos fórumra lehetne posztolni.
Ésszerű keretek között természetesen. -
Szőrös
veterán
Akkor nem adsz több pénzt közösségi finanszírozásba. És most akkor mi lesz ?
Mellesleg van WH , monthly report , DFM weekly report.
Ennél többet akarsz perkálj nekik 1 milla dodót és szerintem napi szinten mindenről tudni fogsz.
Nekünk ennyi jár. A többi KS projekthez képest még ez is sok. -
-
szentvik
tag
LOL...kötbér
Kérlek mutasd már meg a szerződést amit aláirtál velükRégebben többször le volt irva, hogy te nem a játékért fizetsz, hanem a fejlesztést támogatod és pluszban ingyen megkapod a játékot is mert volt hited/merszed/akármid korai szakaszban beszállni. Hittél benne (vagy nevezzük bárminek), odaadtad a pénzed, hogy hasznáják legjobb tudásuk szerint.
Hogy a legjobb tudás az most mi is az persze más kérdés, de nem hiszem, hogy csak az álmodozás megy. Inkább az, hogy bevállaltak valamit, aztán a nagy hype hatására kicsit elfelejtettek kétlábon a talajon maradni, és most megy a tűzoltást. Az apróságok is azért kerülnek bele - sztem -, hogy valamit adjanak a csúszás alatt is (ez a törcsi létrehozása azért nem hiszem h egy nagy munka lehetett).
Ha majd utolérik magukat (bizom benne h ez valamikor összejön), akkor már sztem fogják tudni kicsit jobban szervezni a dolgokatAddig is türelem és sok sikert a kötbér behajtásához
-
szentvik
tag
Sztem már decemberben lehetett sejteni, hogy az időpontokkal hadilábon állnak/fognak állni. Legalábbis az utolsó napokban elhúzni a kapalból egy plusz 4-5 hónap csúszást...na azt kétlem, hogy akkor jöttek volna rá, hogy ennyi még kelleni fog (és ugyi azóta csak még több).
Az meg hogy, az utolsó nap éjfélkor jönne, még igy is bőven jó lenneVolt olyan egyetemi előadónk, aki megmondta, hogy melyik nap teszi fel a ZH eredményeket és képes volt rendre fél12 körül tenni mindezt...de az időben benne volt
-
-
szentvik
tag
Na akkor!
Napi jelentést akarunk, ami a következőket tartalmazza:
- Milyen feladaton dolgozott ma.
- Mik a tervek a következő napra.
- Hány százelékon áll a jelenlegi feladat (mennyi telt el, mennyi van még vissza)
Természetesen ezt mind a 200+ embertől akarjuk egyesével./troll off/
-
.LnB
titán
Én ezt már nagyon régen leírtam itt, és akkor le lettem hordva, hogy negatív vagyok, meg tipikus magyar mentalitás, és nem vagyok igazi fan.
Mára oda jutottam, hogy néha napján mikor összegyűlik itt 100hsz, akkor beleolvasgatok. Mindig arra gondolok mikor elkezedem visszaolvasni a hsz áradatot, hogy na megjelent a DFM? De eddig még nem
Szóval én már nem írok nagyon semmit. Várom a DFM-t és ha a megjelenéskor rossz lesz, elég akkor kikelnem magamból majd. -
szentvik
tag
Ez inkább a fejlesztőkkel és a hozzáállásukkal kapcsolatos (persze közvetve a játékkal is...). De lehet hogy csak az én ingerküszöböm az alacsony
Az meg hogy mikor jutok be DFM-re...elkönyveltem, hogy csak nagyon sokára, akár hónapokkal az első hullám után (amikor ők már a planet modullal szórakoznak
) jutok be...ha hamarabb odakerülök, akkor öröm és boldogság, ha nem akkor meg semmi nem lesz meglepetés...csalódni nem fogok.
Az egész úgyis csak fejben dől el, legyetek erősek
-
Diopapa
addikt
Én csak annyit mondok, hogy felesleges volt annak idején is benyomni a "PAX után" szöveget, kár volt oda egyáltalán elmenni. (lásd pl Time cikk) Fejlesszenek és kész lesz amikor kész lesz. De annyira mondták és ők maguk határozták meg a határidőt, szóval azt gondolom, itt az ideje számonkérni.
-
szentvik
tag
Értem én, hogy mi a lényeg. Csak valahogy nehezen tudom elhinni, hogy akik több ezer zöldhasút már leperkáltak nekik azok sztoikus belenyugvással veszik majd tudomásul, ha esetleg mindenféle hiba nélkül ledobálja őket a szerver 2 percenként. Vagy netalán be se jutnak szervergondok miatt...
-
vaakuum
addikt
Azért igencsak hatalmas összeget toltak alájuk az emberek, ebből szerintem CR érzi, hogy ha szutykot, de még ha átlagosat ad is ki a kezéből, az nem fog jót tenni a hírnevének.
Szerintem is 24 órán belül beizzítják, és 72 óra múlva lehet többé-kevésbé rendesen belépni az átlagembereknek is. -
Paladin73
csendes tag
Kérdésem, hogy korrektor, vagy lektor? Mert ugye nem ugyanaz
Mert természetesen a korrektor (aki az official grammarnazi
) kérdés nélkül és hálától övezve javíthatja az elütéseket, egyéb nyelvtani hibákat.
Viszont lektorral (tárgyi, fordítási, stb gondok) előbb meg szeretném tárgyalni, mielőtt változtat a szövegemen
Egyébként nekem Dio eddig is e minőségben működött (meg korrektorként is), de természetesen más kijelölt emberkével is szívesen együttműködök -
Drenadar
Topikgazda
Köszi de tényleg fel kellene fogadni egy korrektort, aki kiadás előtt picit átolvassa a cikket, még a megjelenés előtt. Nem kell ide nazigrammarnak lenni, hogy fájjon a szöveg olvasása és értelmezése.
"Ez a hangárba azoknak a játékosoknak való, akik inkább egy nem annyira biztonságos szektorban szeretnének éldegélni, ez hangár egy olyan hangár amely inkább a törvényen kívüli területeken lesz megtalálható, ez a hangár egy rejtekhely."
Én nem értek hozzá, de rengeteg a szóismétlés, és nem magyarul van. Mindenféle kritika nélkül tanácsolnám a következőt, persze ebbe is bele lehet kötni
Ez a hangár azoknak a játékosoknak való, akik a biztonságos zónákon kívül akarnak tevékenykedni, a törvénytől távol, rejtekhelyként használva ezt.
De lehet ha angolról kellene fordítani nekem se menne jobban
-
ng0ofy
KORREKTOR
Mivel jeleztétek, hogy ezentúl nézzem át a cikekket, ezért bátorkodtam most ezt egyből át is futni, most fejeztem be, javítottam azt a néhány magyartalanságot és igeidő ellentmondást, amit benne hagytatok nekem (:
Igyekszem a starcitizen.hu oldalt közben hétvégenként retrospektív is átnézni, csak nincs mostanában időm, itt a tavasz, miniszoknyában járnak a csajok és loholni kell a pénz után is, mert jön a DFM és nincs még gépem!!!
-
ng0ofy
KORREKTOR
Csak egy gyors példa:
"A Star Citizen hajói nem csupán szép formák, hanem teljesen funkcionális járművek, alkatrészek százával, melyeknek nagyrésze úgy mozog, ahogyan egy igazi űrhajótól várnád." helyett:
A Star Citizen hajói nem csupán szép formájúak, hanem teljes funkcionalitású járművek - alkatrészek százaival, melyeknek nagy része úgy mozog, ahogy egy igazi űrhajótól elvárnád.
-
Malachi
veterán
Szerintem itt nem én voltam az aki besértődött. Tettem néhány észrevételt, erre Diopapa jó házigazda módjára elküldött a náthásba, hogy miért pofázok bele.
"Ha meg fél órám sincs, csak annyit bírok benyögni, hogy "fos a fordítás és amúgy is tele van helyesírási hibával" az nem segítség, az gáz." - ez nekem szólt, annak ellenére, hogy szóltam, hogy nem követem az oldalt csak éppen átfutottam egy írást mert valaki belinkelte. Ráadásul végig hangsúlyoztam, hogy tetszik a lelkesedésetek.
No prob. én nem akartam megbántani senkit. Téma tényleg lezárva.
-
Szőrös
veterán
Nem vagyok egy grammar nazi sőt ,de azért pl ez :
"mindennek meg kell legyen fizikailag helye a hajó testen belül."
még nekem is szemet szúrt.
Ez szerintem nem fordítás inkább stilisztikai "hiba".
Elég lenne valakit kinevezni korrektornak aki még rajtad kívül átolvassa a cikket . -
Malachi
veterán
most én is beleolvastam kicsit, és sajnos sok a hiba. helyesírás, magyartalanság, fogalmazás, fordítás. minden tiszteletem azoké, akik időt fordítanak rá, de biztosan érdemes lenne jobban odafigyelni egy kicsit. gondolom, hogy nem törtök világuralomra az oldallal, de akkor is - legalább igényes lenne. hajrá!
-
As for exactly how Facebook will monetize Oculus, CEO Mark Zuckerberg said on the call to investors, "We're clearly not a hardware company. We're not going to try to make a profit off of the hardware long-term...but if we can make this a network where people are communicating, and buying virtual goods, and there might be ads down the line...that’s where the business could come from."
@(#6901) torz on borz
olyan extra tartalmakra gondolok, amikhez nem lenne amúgy logika alapján kötelező a FB, de "statisztika és feedback gyűjtéshez" kell. pl. egy új chat, vagy voip rendszer.
ha minden Oculus-os haverod a facebook voip-ot fogja használni, akkor kénytelen leszel Te is oda csatlakozni (akkor is, ha épp neked nincs is OR-ed).
facebook-ra is azért kellett visszaregisztrálnom, mert nem tudtam elérni az összes releváns ismerősőmnél, hogy ne FB-on szervezze a sörözéseket/bulikat. vagy az volt, hogy plusz munkát adtam valakinek, aki volt olyan kedves e-mailben elküldeni a részleteket, vagy az, hogy nem jutott el hozzám minden infó (pl. ki jön, ki nem jön).
vannak olyan iskolai osztályok ahol a tanár fb-on adja ki a feladatokat, vagy a segítséget a házihoz. igazából már egy csomó szociális helyzetben nem engedheted meg magadnak, hogy ne legyen facebook-od, és most a FB ugyanígy be akarja tenni a lábát a gamer világba is.
FB a 21. század piramisjátéka.
-
vaakuum
addikt
[a THE SHIPS fejezetben a HARDPOINTS & UPGRADES almenü, HARDPOINTS rész] A CLASS 1 - 8 tartomány.
(Bár azon az oldalon minden lényeges szerintem ...
)
-
szentvik
tag
És akkor ez úgy lesz mint általános iskolában az osztály-plüssállat? Mindig más gyerek viheti haza hétvégére (igen nálunk volt ilyen...bár arra már nem emlékszem mi alapján lett kiválasztva a gyerek)?
Sörözésre kiváncsi leszek majd...van egy olyan érzésem, hogy az egyik legfiatalabb lehetek a társaságban -
Szőrös
veterán
Ráböksz a "Learn more" gombra és tádááámmm ott a felbontás
Egyébként igen , olcsóbb lesz. Egyrészt pár cucc kimaradhat belőle ami csak a mosatni fejlesztési fázisban kell másrészt nagyobb számban gyártják .
200-250 dodóra saccolják .
Meglássuk , ennyiért azonnal meg is rendelném . -
szentvik
tag
-
vaakuum
addikt
Azért írtam én is, hogy netezéshez-olvasáshoz, meg filmezéshez a monitor biztosan jobb lesz (de itt is csak az időtáv a kérdés). Lehet 15 év múlva egy ilyesmi szemüveg, (csak kisebb fizikai méretben) annyira hétköznapi cucc lesz, mint ma a mobiltelefon...mindenkinek lesz sajátja, nem kell óriás kivetítő, meg atomnagy menetrendtábla, ami előtt nyomorog a tömeg, hanem az infót wifi sugározza neked az amúgy is mindig rajtad lévő szemüvegbe. (lehet eleinte poénból az infra tartományban is lehet majd velük látni, meg az UW tartományban...ködben-hóban-sötétben-tűző napsütésben látsz vele...aztán néhány év után az lesz a természetes, hogy azt is alapból tudják ezek a szemüvegek)
Reggel felkelsz, felveszed, este meg lerakod az asztalra, amíg alszol töltődik.1999 óta van mobilom - azóta nincs karórám, nincs ébresztő órám, és határidő naplóm.
2004 óta van saját internetem, 2005 óta nincs tv-m (itt ment a vacila, de Győzike és az "anyátokközt" meggyőzött).
Kérdés: mikor lesz szemüvegem, ami után nem kell a monitor, dioptriás szemüveg, napszemüveg, távcső stb...? -
Revolit
senior tag
Hát nem tanultál semmit se az SC-ből? IMMERSION!!!
A monitorral egy ablakon kukkantasz be a "világba", míg VR szemüveggel benne vagy a világban
Szóval nem teljesen értem, mire gondolsz itt, mikor élményt a full HD minőséggel párosítod, de egy VR szemüveg messzemenően nagyobb élményt nyújt SZVSZ mint bármilyen überHD 4X monitor.Persze, filmnézéshez, netezéshez, olvasáshoz, munkához nyilván nem fogok VR szemüveget használni, de nem is erre tervezik.
szerk.: És hogy mit is jelent az, hogy "benne vagy a világban"? Pl mikor elsétálsz a hajód mellett, és nem egy monitoron látod be az egészet, hanem körbenézel, úgy forog a virtuális világ is, és mozgatnod kell a fejed, hogy beláss közelről még egy Aurorát is. Ott van előtted egy batár nagy hajó. Amit egy huszon-harminc colos kis téglalap soha nem fog visszaadni.
-
Szőrös
veterán
Senkinek sem tartanak pisztolyt a fejéhez hogy az alfa/beta tesztre befizessen.
Szerintem is sok de tudod ...ha ezt megfizetik az emberek - mert megfizetik - akkor miért ne ?
Itt is több ezer dodót képesek fizetni egy vagy pár ladikért.A 35 fontos ár viszont korrekt .
Arról meg már nem ők tehetnek hogy a forint ordas nagy szar állapotban van ( szokás szerint ). -
ennyire nem lesz erős az összefonódás a ph és az LA között, az a 16 ember* azért nem találta meg táblázatot, mert nem (vagy alig) ph-zik.
ahogy KO is, írta az a táblázat pont addig él, amíg a fleet view nem
*ketten szerepelnek a táblázatban, de nem léptek (még) be LA-ba.
a türelem meg valóban kell, bocsánat
-
KO2
aktív tag
-
Infrared16
tag
én még nagyon régen rendeltem póló-t plusz a citizen kártyám még February 15, 2013 én
utánna 3x leveleztem a supportal azt írták köv héten küldik vártam vártam levelezések között eltelt mindig vagy 2 hónap
ilyen tracker követést sem kaptam vártam megint levelezés tuti küldik vártam
azt jóváírták a pénzt store creditbe, de írták ha megjönne esetleg akkor azt azért majd jelezzem feléjük.nemrég levélben küldték,hogy plastik citizen kártya helyet fémet kapok minden plusz költség nélkül de hogy azt majd mikor kapom meg..... febr19 én küldték a mailt azt írták pár hónap.
-
Szőrös
veterán
Mondjuk továbbra sem tudom ki honnét veszi hogy ég a ház. Amennyire belelátunk nem lehet egyértelműen kijelenteni.
Tudom a DFM késik de a többi modul állapota ismeretlen , egyedül backend-re mondták hogy előrébb tartanak mint a tervezett .
Persze valószínű hogy lesz csúszás , én is csodálkoznék ha nem lenne de azért az hogy "ég a ház" még kicsit túlzás.
Szerintem áprilisban derül ki igazán mi a helyzet ha megkapjuk DFM-t és látjuk hogy milyen annak az állapota.Addig meg egy idézet Kelly hőseiből :
"Már megint ezek a negatív hullámok! Hát nincs benned semmi hit." -
Szőrös
veterán
Halkan jegyzem meg hogy van Development Schedule ( régóta ) :
http://starcitizen.wikia.com/wiki/Anticipated_Release_ScheduleAz mondjuk más kérdés hogy a csúszások miatt - lásd DFM - fenntartással kell kezelni.
A mostani monthly reportban meg elég részletesen leírták ki mivel foglalkozik éppen.Szóval csak informálódni kéne rizsázás helyett.
-
-
Revolit
senior tag
Köszi a javításokat, nem vagyok egy nagy irodalmár
Rádióüzenetet majd lefordítom szerintem ebédidő környékén, mint "kivonat a rádióbeszélgetésből"Más: Tegnap este én is megnéztem Hornet sérülésmodelljét, nem rossz!
De egyébként ezt azért War Thunderben is elég jól megoldották, és ott azért több repülő van, és nem tart ennyi ideig(Jó-jó tudom, mi sokkal jobb végterméket fogunk kapni
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- A tökéletes hűtés éjjel-nappal: ARCTIC FREEZER 8A! Most csak 7.500 Ft!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest