- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
A rendszer egy dobozos termék. Az adatbázisa is adott. Azon változtatni nem tudunk. Ezért a második opció az életképes. Egy 2008->2012 frissítésért is kuncsorogni kellett
De így is lassan 10 éves lesz az új szoftver is. (Multikulti probléma.)
A DBA-nk optimalizálásba próbál segíteni, de mivel nem csak ezen dolgozik, így elég kevés ideje jut az ilyen dolgokra. Úgymond ránk bízza, hogy milyen kódot írunk. Ha több millió sor törlését indítjuk el vagy deadlock-ba botlunk, akkor természetesen jön és segít. De nem fér bele az idejébe, hogy monitorozza a tevékenységeinket.
Elvileg mi is meg tudjuk nézni a query plan-t és tudunk eszközölni javításokat. (De a felhasználók közül csak én vagyok olyan beteges, akinek számít a futási idő. Többieknek csak az számít, hogy lefusson.) Mondjuk meg szoktam osztani praktikákat, de onnan az ő felelősségük, hogy alkalmazzák-e.
A partícionáláson én is gondolkodok, mert van jó pár gyakran használt nagy táblánk, amin segítene. Csak elmagyarázni a többi felhasználónak, hogy mit hogyan.... IF vagy egy WHILE ciklusnál is teljes sötétség. Vagy, ha kell, inkább kézzel töltenek be 100 külső forrást, semmint ciklussal BULK INSERT-tel.
(Desszert: Egyik korábbi munkahelyemen meg VIEW-kat kezdtük el visszafordítani, hogy miből is épül és a 13. szint után feladtuk. VIEW-ra VIEW-t, majd arra VIEW-t építeni...Sok a szakbarbár a piacon, de persze ők sírnak a legjobban a pénzért.).
Bocsi a hosszért... Megyek eszek sütit. Nem panaszkodom. A replikációt biztos megbeszélem az DBA-val és a partícionálás nagyon terítéken van, mert sokat nyernénk vele.
-
Louro
őstag
Köszi az infót. Általában éjfél után fél perccel indítjuk jelenleg is az átmásolást és van, hogy 7-ig is eltart :/ Az éles is lassan 1 terra. De ennek egy töredékéről készítünk tükörmásolatot.
Úgyis lassan várható egy kis fejlesztés a 2012-re. Lehet ezt a repikációt bedobom. A DBA-nk szerencsére jó szaki. Lehet tud is erről, csak több, mint 10 éve nem nyúltak a jelenlegi rendszerhez :/
Köszi mindkettőtöknek!
-
bambano
titán
"NOT IN vs LEFT JOIN?": értem, amit írsz, de.
a calendar tábla évi nagyságrendileg 20 rekorddal bővül, és mivel a subselectben van dátumra való korlátozás, így amikor ez végrehajtódik, akkor néhány rekord kerül a not in (...) -be. ennyivel boldoguljon már.annak utána fogok járni, hogy az áthelyezett szombat az én problémám szempontjából minek számít. kösz a felvetést.
-
galocza
aktív tag
köszönöm a választ.
igen, a fülükbe toll...
1. kábelcserét elvileg én is meg tudom oldani, s így, hogy szerinted lehet az, akkor meg is fogom tenni.
2. ezzel sokat nem tudok tenni, de a leírt nem állandó probléma, hanem mintha néha "beakadna". gondolom, ha az általad leírt dolog lenne, akkor teljes káosz, anarchia, pandemonium lenne.*itt vesztettél el teljesen. gondolom nem összeegyeztethetőek... 8)
-
bpx
őstag
select * from (
select * from (
select
pilota, sum(pont) over (partition by pilota) as sum_pont,
vegeredmeny,
row_number() over (partition by pilota order by vegeredmeny) rn
from futam) where rn <= 4
) pivot
(min(vegeredmeny) for rn in (1 as er1, 2 as er2, 3 as er3, 4 as er4))
order by sum_pont desc;De szerintem MySQL lesz a kérdés.
-
martonx
veterán
"Viszont ez durvan 200x lassabb kodot general, mint ha megirnad SQLben, es feladnad rendes querykent, ahol viszont nem biztos, hogy minden esetre gondoltal, es kimaradhat valami..."
Újabb EF-eket (5-6) használva, ezzel azért vitatkoznék, bár nyilván ha valami szuperbrutál 30 soros LINQ kifejezést írtál, akkor azzal elszuttyog a LINQ, míg SQL-t csinál belőle. Egy Entity.Add eset viszont korántsem 200X lassabb, mint egy kézzel megírt, rendesen SqlParameter-ezett SqlCommand.
-
nyunyu
félisten
Majdnem.
year, month eredmenyet vissza kell castolni varcharra, kulonben nem hajlando osszefuzni a stringekkel.
Illetve az is problema, hogy az egyjegyu honapoknal nem teszi ki a nullat a honap ele, igy az osszefuzott string '2013.8' lesz.Igy vagy kezzel atirod a tablaban az ertekeket ilyen formara, vagy lehetne bonyolitani a lekerdezest CASE-sel, de szerintem egyszerubb kettebontani a ho oszlopot ev+ho-ra, aztan utana egy szimpla query is megteszi:
SELECT * FROM honapok WHERE ev = YEAR(CAST(vizsgaltnap AS DATETIME)) AND ho = MONTH(CAST(vizsgaltnap AS DATETIME)) AND lezarva = 1 -
Ispy
nagyúr
-
Apollo17hu
őstag
Ilyet én is szoktam csinálni. Az a feladat, hogy megadott feltételek szerint válogassam ki a szükséges néhánytízezer rekordot egy segédtáblába, amivel később a hónap folyamán dolgozunk. A rekordokat könnyű kiválasztani, de kb. 100 attribútum tartozik hozzájuk, azokat pedig 20-25 adattáblából kell összeszedni. Ha ezeket mind egyetlen lekérdezésbe írnám, az életben nem futna le. (Optimalizáláshoz nem értek, az IT-segítség pedig sok lóvéba kerül.
) Ezért a leválogatott rekordokhoz később, UPDATE-ekkel keresem ki az attribútumokat - akár egyesével az eddig fel nem használt adattáblákból.
-
martonx
veterán
bocsi, rosszul mondtam neked nem a backup kell, hanem kettővel alatta a Generate Scripts.
Ott ha végig csinálod a varázslót, akkor:
1. be tudod választani, hogy az adatok is belekerüljenek a scriptekbe (mondjuk egy 10 gigás adatbázisnál nem túl szerencsés)
2. be tudod állítani a cél SQL szerver verzióját. -
martonx
veterán
Szia!
SMSS2008R2 simán kezeli az SQL 2005-öt, én is így használom a melóhelyen.
Lebackupolni is tudod 2008-at 2005-re, csak a backup options-nél be kell állítani a cél SQL formátumot (mondjuk 2005-re).SMSS full telepítéskor kapsz egy SMO-t is, amivel tudsz komplett adatbázist scriptekké alakítani. Plusz van egy 3rd party ingyenes kiegészítő is ehhez, (szintén SMO-t használja, csak felhasználóbarátabb, bár szintén parancssoros) de nem jut eszembe a neve. Valahol codeplex-en megtalálod.
Remélem mindenre válaszoltam.
-
nyunyu
félisten
En lenni
Most jottem ra, hogy a gepemre felrakott Visual Studio 2008 feltett egy SQL Express 2005-ot, arra viszont siman be tudok jelentkezni az SQL Management Studio 2008R2-mmel, at is importaltam az adatot, SQLExpress 2005 alatt backup, celgepre atmasol, SQL2005 alatt siman restore.
Feleslegesen szivtam az adat attoltessel 6-7 orat
Mondjuk azt meg mindig rejtely, hogy a sajat gepen futo 9.0.4053-as SQLExpress 2005-re miert tud rakapcsolodni, mig a masik gepen futo 9.0.4053-as SQL 2005-re meg miert nem.
-
nyunyu
félisten
Egyszerubb volt a problema, mint hittem.
Kulfoldi kollegak felvilagositottak, hogy amikor IBExperttel megnyitom a lementendo tablat, akkor a toolbarban megjelenik egy "export data" ikon, arra kattintva allithato, hogy "UPDATE statement", vagy "INSERT statement" formaban mentse el oket...
(Gondoltam, hogy van valami ilyesmi opcio, csak en a menusort nyalaztam at, ott meg csak az Export Metadata volt, ami nem igy mukodik.)
-
L3zl13
nagyúr
Szvsz vagy valami viszonylag egyszerű scripttel átkonverálod az inserteket update-té, vagy létrehozol egy átmeneti táblát az adatbázisban, abba feltöltöd az insertekkel az adatot (Egy szövegszerkesztőben csere minddel átírod a táblanevet.) és utánna többsoros update-tel frissíted az éles táblát.
Elvileg az InterBase is tud többsoros update-et.UPDATE Country
SET CODE = (SELECT CODE FROM CountryTMP WHERE Country.ID=CountryTMP.ID),
SET NAME = (SELECT NAME FROM CountryTMP WHERE Country.ID=CountryTMP.ID),
SET CLASSIFIER = (SELECT CLASSIFIER FROM CountryTMP WHERE Country.ID=CountryTMP.ID),
SET CATEGORY = (SELECT CATEGORY FROM CountryTMP WHERE Country.ID=CountryTMP.ID),
SET ENABLED = (SELECT ENABLED FROM CountryTMP WHERE Country.ID=CountryTMP.ID);Csak akkor müxik, ha a beágyazott select-ek mindig csak egy sort adnak vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest