Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Hálózattechnológiai mélyvíz Bóday Tamással. Mint rendesen.
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Ha jól értem, itt kőkemény gazdaságossági kérdések is bejátszanak.
Nektek kell eldönteni, hogy mire akartok költeni:
- újabb, erősebb vas
- toldozzátok-foltozzátok a régi kódot, hátha jobban fut az elégtelen vasonÍrtad, hogy van DBAtok.
Nem az ő dolga lett volna eddig kielemezni a rendszer gyenge pontjait, és azon optimalizálni?
Akár úgy, hogy megnézi, mi fut túl lassan, és a végrehajtási terv alapján kitalálja, milyen indexszel vagy hintekkel lehetne jobban futtatni ugyanazt, vagy akár úgy, hogy nyakára lép a trehány fejlesztőknek, hogy gondolkozzanak, mielőtt telibejoinolnak két sokmilliós táblát.Vagy azon is el lehet gondolkozni, hogy valami mentén partícionáljátok a táblákat.
Mittudomén, van egy folyamatod, aminek van egy azonosítója, akkor célszerű lehet az összes a folyamatban használt táblát a folyamat azonosító mentén partícionálni, és az összes joinba betenni a partíciókulcsot, így mindig csak az aktuális partíció pártíz-ezer során dolgozik a DB, nem az egészre megy a full table scan...[szerk:]Ja, hogy dobozos? Akkor a beszállítót kell rugdosni, ha még garis a termék, de sejtésem szerint már fizetős a support

Pénz meg szokás szerint nincs.Én sok kis lépéssel próbálok javítani. Igazából szorgalmiként, mert mellette ott vannak a feladataim is :/
Sajnos volt ilyen munkahelyem.
Amikor sikerült sok hónap munkával eloltanom egy évek óta lángoló tüzet, amit az egyik vezető fejlesztő nemtörődömsége okozott, akkor még vállveregetést sem kaptam érte, nem hogy fizuemelést.
Aztán még én voltam a szemét, amikor leléptem onnan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- BestBuy topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- LEGO klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Chieftec Smart Seriels GPS-500A8 80 Plus minősítésű 500W tápegység
- Apple iPhone 13 - 85% Akku - 128GB - Független - Hibátlan
- HONOR Magic8 Lite 5G 512GB + CHOICE Cubuds - Gyári Bontatlan, 2028-ig garanciális
- HONOR Magic8 Pro 5G 12/512GB (Black) - Új, Kártyafüggetlen, 2029-ig garanciális
- HP ProBook 6560b, 15,6" HD+, i5-2520M CPU, 8GB DDR3, 500GB HDD, W10, Számla, garancia ( olvasd végi
- ÚJ Lenovo ThinkPad L14 G6 - 14"WUXGA - Ultra 5 225U - 16GB - 512GB - Win11 P - 3 + év gyári garancia
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest