- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Segítségetek kérném. TSQL.
Tábla:
Ceg | Adoszam | Datum | RelEgy céghez több adószám tartozik a táblában, de cégenként a legkésőbbi dátumot kellene kiválasztani, és ott Rel értékét 1-re állítani
Köszi. -
-
Fejből példa. Legyenek a bal oszlopban a megrendelés fejek, a jobb oszlopban pedig a pozíciók.
Kulcs:
- OrderNr
Bal oszlop:
- OrderNr
- Date
Jobb oszlop:
- OrderNr
- Part
- Qty
Ezeket kell lekérdezni, és akkor LineNr legyen a pozíció száma, ami nyilván OrderNr-enként újra kezdődik. -
Sziasztok, jó régen jártam erre. TSQL.
1: N táblakapcsolat. A lekérdezésben az egyik mezőben 1-től N-ig kellene léptetni egy számlálót. A bal táblán a következő rekordra lépve újra egyről indul.
Tudtok erre egyszerű megoldást?
Köszönöm. -
válasz
bambano #4544 üzenetére
Ki kell szednem a valid_from értékekből a legmagasabbat, ami kisebb vagy egyenlő, mint az aktuális dátum, majd ezek közül a legkisebb valid_to, ami nagyobb vagy egyenlő, mi ma. Ezt nekem nem szedte össze az sql server (tsql) egy select-ben.
Most ezt a rank() függvényt nézegettem.
-
-
Egy lekérdezésben kérném segítségeteket.
Hogyan tudom megírni úgy a lekérdezést, hogy válasszak két rekord közül.
Van egy árlista tábla. Elég hülyén van kitöltve, de ez most mindegy.
Van egy árnak kezdő érvényességi dátuma, ez kötelező, és lehet befejező dátuma, ez nem kötelező. Az indexelés úgy van belőve, hogy lehet olyan rekord, hogy azonos a kezdő dátum, azonos lehet az ár is, de nem feltétlenül, de az egyiknél van záró dátum, másiknál nincs. Na, ha ilyen duplikációk vannak, akkor azt kell vennem, ahol van záró dátum, ha nincs duplikáció, akkor jó a záró dátum nélküli is. Soha nem láttam még ennyire hülye megoldást, de ezzel kell élni. -
válasz
rum-cajsz #3032 üzenetére
Máshogy írom le.
(Telesen más a téma, de itt csak körbeírnom szabad, ezért elnézést a hülye példáért.)
Table A-ba parkolóba érkező autókat viszek fel.
Mikor ezt felviszem, megnézi az autók listájában (Table B) a rendszám alapján, hogy az milyen autó. Ha a beérkező autó teherautó, akkor Table A-ból néhány mező Table C-be másolódik. -
válasz
DNReNTi #3028 üzenetére
Lehet stored procedure is vagy trigger is a megoldás, szerintem, de nekem valóban az lenne a lényeg, hogy valaki, akinek ezzel sok tapasztalata van, segítsen egy példával.
Én nem nagyon csináltam ilyet, mivel programból is megoldható, de most van rá okom, hogy kiszervezzem. -
Hali,
kérdésem lenne valami SQL guruhoz. Szeretnék egy feladatot kitolni a DB motorra, és nem a programommal intézni, ha lehetséges. A feladat a következő lenne.
Egy after triggerrel szeretném megoldani, hogy egy rekord után kikeressen egy rekordot egy másik táblából, és ha ott megfelelő értéket talál, akkor írjon egy harmadik táblát, az elsőből származó adatokkal.
Gondolom, lehetséges, de jó lenne nekem egy minta.
Tud valaki ebben segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Nintendo Switch 2
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- Suzuki topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest