Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• galocza

aktív tag

válasz nyunyu #3729 üzenetére

köszönöm a választ.
    igen, a fülükbe toll...
    1. kábelcserét elvileg én is meg tudom oldani, s így, hogy szerinted lehet az, akkor meg is fogom tenni.
    2. ezzel sokat nem tudok tenni, de a leírt nem állandó probléma, hanem mintha néha "beakadna". gondolom, ha az általad leírt dolog lenne, akkor teljes káosz, anarchia, pandemonium lenne.

*itt vesztettél el teljesen. gondolom nem összeegyeztethetőek... 8)

• galocza

aktív tag

halihó,

szeretném előrebocsátani, hogy tökhülye vagyok adatbáziskezelőkkel kapcsolatban, de a problémát le tudom írni, és tán némi iránymutatást tudtok adni.
    munkahelyemen van 3 "kassza" kliensgép, amelyek egy külön szervergépről tápálkoznak adatokkal (firebird 2.5).
    az egyik gép néha teljesen más adatokat mutat, mint a többi három, beleértve a szervert - mintha a változások hozzá nem jutnának el: hiányoznak rendszerüzenetek, készletek változásai stb. a dolog szépsége, hogy ez a gép komplett cserén esett át pár hónapja, előtte és utána is mutatta ezt a furcsaságot. hozzátartozik, hogy gyanítom, hogy a rendszergazdák nem telepítették újra sem a firebird-öt, sem az azt kezelő programot - csak átpakolták az egész hóbelevancot az új gépre.
    a kérdésem: mi okozhatja a fenti problémát? adatbáziskezelő csinálhat ilyet? vagy vmelyik hálózati eszköz rendetlenkedik, és ha kicserélem a madzagokat és a (zyxel) switchet, várhatok javulást? merre induljak el?

köszönettel,
    g

Új hozzászólás Aktív témák