Új hozzászólás Aktív témák
-
zozy84
senior tag
válasz
sisi24 #20172 üzenetére
NEM hasonlítom az eddigi bő egy milliós rendszeremhez.
Viszont 300k alatti árával azt kell mondanom, hogy szépen szól.
Próbálgatom még.
De tegnap pl a Top Gun repkedős részt 16os hangerőn néztem Adaptív hangzás, Beszédhang kiemelés és Mélykiemelés mellett. A 16os hangerő kb a negyede volt a maxnak. Hát mosolyogtam és szerintem minden szomszéd hallotta.Most Normál módban hallgatok zenét meló előtt. Teljesen jól szól. Nem úgy mint a régi rendszerem de szépen.
Összeségében eddig teljesen elégett vagyok. (Mondjuk a Vivaldi kicsit máshogy szól rajta.
De sima átlag zene tök jó.
Nem tudom mit tud mert 8as hangerőn megy a zene így reggel.Majd ha lesz időm tesztelgetem. Meg, hogy mit mire kell állítanom.
De hogy nincs kábel és nem millió felett van az ára teljesen jó.
Még lehet hogy a Digi boxot is erre kötöm rá. Kipróbálom milyen. -
zozy84
senior tag
válasz
sisi24 #20130 üzenetére
Jó hát ismerősi haveri körben mindnkinek 100-150eft körüli soundbar van. Legyen az JBL vagy bármi, én rohadtul nem voltam elájulva. Hangosak, ennyi.
Aztán egyszer hallgattam párszor egy pár évvel ezelötti közel csúcs Lg-t. Na az már szépen szólt. (viszonylag, és surroundok nélkül)Itt olvastam először a Samsung Q990D-ről. Utána olvastam és tényleg kb az összes tesztet megnyerte. Polk Audio és társait néztem előtte. Soha nem gondoltam volna, hogy a Samu jó hangban.
A komoly márkák meg millió körül vannak surroundokkal meg mélyládával. Na azért azt túlzásnak tartom.
(jó, mondjuk csak a Denon erősítőm új ára 500eft volt. Plusz az 5.0 + Sub + a kábelek + stb.) -
Gino20
őstag
válasz
sisi24 #20100 üzenetére
"Viszont ez az erősítő vajon meghajtaná?"
Ha nem tornaterem nagyságú helyiséget akarsz hangosítani, akkor elégnek kell lennie. Wiim amp-ban D osztályú erősítő van (ezért lehetséges a kis méret), ami 8 Ohm-on 60W (ami nem csak spec, hanem mérve is megvan az 59W) és 4 Ohm-on 120W (117W).
A hangfal impedanciája meg lehet pl 8 Ohm spec alapján, de az valójában egy változó érték. Alsóbb frekvencia tartományban inkább ~4 Ohm körül lesz az, ahol ugye nagyobb az energiaigény, de ott az amp is tud ~120W-ot.
A hetekben pont volt nálam egy hasonló kis sztereó erősítő, ami ugyan úgy 60W 8 Ohm/120W 4 Ohm-on és ugyan meg kellett tekerni, de simán a kellemetlen hangerő tartományba is lehetett hajtani (nem, nem azért, mert már torzított volna).
Nincs mit.
Ha van még kérdés, akkor ne az SB topikot OFF-oljukszóval hifi topik vagy írj akár pm-et, aztán ha tudok "segítek".
-
Gino20
őstag
válasz
sisi24 #20098 üzenetére
"ha studio lesz.........."
Vagyis ez esetben meg a TV továbbra is a saját vacak hangszóróival zörögne pl egy aktív JBL esetén..
Wiim amp mindenre is jópersze hangfallal kombinálva jóval több, mint az aktív jbl, de a Q990 árán kb megállna.
Csak egy záró gondolat: Amúgy ha attól tartasz, hogy sub nélkül állványos doboz esetén lenne-e elég mély, akkor tudsz pl venni ilyet is [link] (megbízható bolt, vásároltam már innen). Na, de ha eldölt és hifi, akkor érdemes majd a hifi topikban folytatni -
Gino20
őstag
válasz
sisi24 #20095 üzenetére
"Mennyire jók ezek a 630-asok?"
Nincs ilyenem. Mivel nem tervezek ilyet vagy egyéb állványos dobozt venni így nem is voltam meghallgatni sem. A Stage a gyártó belépő modellje szóval a Studio biztosan jobb.
A neten fellelhető tesztek alapján korrekt, mindenes doboz.
Az aktív studio monitor más felhasználásra lett kitalálva. Ahhoz kell egy forrás vagy valami. Kell hozzá hálózati lejátszó ha Tidal/Spoti is cél. TV-re hogyan kötöd rá?...
"Csak félek tőle hogy kicsik és ehez kell azért melylada"
Ez több mindenen is múlik: mekkora a szoba, van-e extrém basszus igény,....?
Igazából használatkor tud kiderülni, de úgy gondolom, hogy a Studio 630 már tisztességes basszusokra képes. Amúgy ha plusz mélyláda, akkor meg már biztosan a wiim amp pro-t venném, mert az aktív sub-oknak (a beépített DSP miatt) jóval nagyobb a késleltetésük és ha ez az időzítés különbség nincs beállítva, akkor egy massza lesz az egész.
Ha mégsem soundbar, akkor a hifi topikban érdemes kérdezni. Ott nálam jóval kompetensebb hifi felhasználók vannak -
Gino20
őstag
válasz
sisi24 #20091 üzenetére
Pl [link] + [link] vagy [nem feltétlen szép, de egy nagyon jó gyártóról van szó]
Wiim Pro-ban van többsávos PEQ (parametrikus EQ) és grafikus EQ. Ebben az árkategóriában manapság ez ritkaságnak számít pedig nagyon hasznos, hisz a szoba miatt a frekimenetben garantáltan lesznek itt-ott pl zavaró kiemelések. Ez főleg az alsó frekis tartományban szokott probléma lenni, mikor mondjuk 60Hz környékén van ~10dB kiemelés (a 60 csak példa). Ez kis ideig lehet szórakoztató, de hosszútávon zavaró is tud lenni. Na egy ilyen PEQ/EQ lehetőséggel a szoba okozta kiemelést szépen el tudod tüntetni.
Hálózati lejátszó is szóval van Tidal/Spotify. Van HDMI ARC csatlakozó így a TV-re is könnyedén rá tudod kötni szóval a TV-vel együtt bekapcsol és annak távkapcsolójával állítod a hangerőt.
Ebben az árkategóriában nagyon jó opció. Ez a Hifi topik [link] de a Wiim-et val itt is fogják ajánlani.
Hangfal: Ugye meg kellene hallgatni több gyártót is hifi üzletekben és eldönteni, hogy melyik tetszik. Ha erre nincs lehetőség, akkor marad az internet. Pl [link]
Természetesen egy ilyen sztereó szettel meg a mozi feeling fog jócskán elmaradni mondjuk a Q990-hez képest. -
tibbike01
őstag
válasz
sisi24 #20088 üzenetére
Egyértelműen jobb a Samsung. Nem is kérdés, folyton nyeri a díjakat. Itt egy korrekt összehasonlítás a JBL 1000-rel. Ez még az egyel régenni 990B, de a D még jobb.
A sub méretével ne foglalkozz, semmit nem jelent, illetve a soudbar méretéhez képest még nagy is. -
Gino20
őstag
válasz
sisi24 #20088 üzenetére
A "leginkább zene" miatt mondanám, hogy ellentmondás van a képletben, de mivel kipróbáltad MM-ben és tetszett, így nagy baj nem lehet és valójában nincs "igény" minőségi hifizésre / zenehallgatásra.
~350e Ft-ért klasszisokkal jobb hifi szettet lehet összerakni, mint bármilyen soundbar - kerülhet az akár 1M-be is.
Témánál maradva JBL-t is jó eséllyel meg tudod hallgatni pl Extreme audio üzletben. Ha van erre lehetőséged, akkor próbáld ki, vagy ha nincs, akkor marad a szubjektív vélemények beszámolója, de erre alapozni........ Nekem pl anno a samu sb egy sokkal semlegesebb / könnyebben hallgatható hangot adott, még a JBL (BAR 3.1) a közép és főleg felső tartományban már bántó volt a fülemnek, főleg nagyobb teljesítmény esetén.
Ez ugye csak egy szubjektív vélemény, szóval erre alapozni nem lehet, mert lehet te épp ellenkezőleg gondolod...
SUB tekintetében alapvetően nincs mese. Ott a méret és a teljesítmény (ha az jól van tervezve) egyértelmű előny. JBL-nek talán jobb sub-ja van, de nem annyival, hogy csak az miatt azt kell venni. Már a Q800/930 sub is igen rendben van kategóriáját tekintve és ehhez képest még kicsit fingreszeltek a 990 sub-ján. Szóval csak ez alapján ne dönts, mert mindkettő sub kategóriájában kellően jó.
Amúgy a samu surround dobozai fix áramot kérnek, még a JBL töltögetős. Nekem pl nyűg lenne a pakolgatás/töltés ha annak tudok adni fix helyet, de ez megint csak egy szubjektív vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest