Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
épp La Trappe Tripel-t kortyolok La Trappe pohárból. Egészen kiváló sör ez emberek.
Ajánlom mindenkinek aki még nem ivott ilyesmit. Ezek a hollandok is értenek valamicskét a sörökhöz vagy mi. Ez a 8%-os sör egészen kellemes semmi nagyon erős keserű de azért érezni hogy sört iszik az ember.
Még van egy Quadrupelem is de azt majd máskor. -
kmate32
csendes tag
válasz
darnellsmith
üzenetére
Kedvenced?

-
kmate32
csendes tag
Édesapám Belgiumban járt és megörvendeztetett néhány finomsággal!

Nem vagyok nagy szakértője a témának ezért az alábbi sörök közül csak a Hoegaarden-ről és a Kwak-ról hallottam! Este kóstolni fogok azt hiszem focimeccs nézés közben!
-
válasz
darnellsmith
üzenetére
egészen biztosnak kéne lennie:
Trappista sörök
A legjobban erjesztett világos sörök. A trappista kolostorokban készülnek. Hogy egy sör ebbe a kategóriába tartozhasson az egész gyártási folyamatot trappista szerzeteseknek vagy trappista felügyelet alatt kell folytatniuk. Hét kolostor felel meg ennek a feltételnek jelenleg. Hat Belgiumban és egy Hollandiában. A jelenlegi trappista márkák az Achel, Chimay, La trappe – Hollandia , Orval, Rochefort, Westmalle és a Westvleteren.onnan lehet megismerni őket hogy van egy Trappista logó a plackjukon amit csak ezek a sörök használhatnak. Authentic Trappist Product asszem ez van ráírva.
mod2: mondjuk ennek a wikipédiás idézetnek az első sorát nem értem. világos sörök? én mintha láttam volna pár barnát
-
válasz
darnellsmith
üzenetére
köszi!
jaja trappista sörök eddig bejöttek eléggé.
próbálok összegyűjteni mind a 7 féléből pár fajtát meg a hozzájuk tartozó poharat.
aztán persze szeretem a többi sört is csak úgy elhatároztam hogy most ezeket prószálom megszerezni.
19.-én Lipcsébe megyünk és ottis iszogatunk vaalmennyit talán sikerül onnanis szerezni valamit. azt mondják hogy korsót pl eléggé olcsón lehet.
-
No ma este egy Beck's volt az alapozósör.
aztán jött a két Franziskaner amiket most hoztak nekem Németországból. Az egyik Hell volt a másik Dunkel. Eddig nme ittam még ezt a típust de egészen jólesett most. A Hell talán kicsit jobban bejövős mint a Dunkel de az sem rossz. Azt hiszem annak ellenére hogy fél literesek azért megörzöm az üvegüket mert elég szép címkéjük van.Aztán mivel ittvolt a szülinapom kaptam még két üveg La Trappe sört és egy La Trappe poharat. Már csak egy féle trappista sör hiányzik.
[link] -
Ma Kozeli helyeken volt két korsó. Nem nagyon komálom de meg lehet inni. Gösserel van egy szinten kb az se lesz soha nálam top sör.
-
ttower
aktív tag
válasz
darnellsmith
üzenetére
ezzel
, a csomagtartó csak félig volt, de nem akartuk 6 személy mellé nagyon leterhelni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ttower
aktív tag
válasz
darnellsmith
üzenetére
hát hozzánk is bekéretszkedett 140 palack. londonban a fekete sört akarom még kipróbálni. azt mondják az is jó.
-
ttower
aktív tag
barna vagy premium kozelt ivott már valaki? szerintem isteni. kozel nagykerben csak 85ft/üveg(csehország, gyár mellett közvetlen.)
-
Láttam a tescos újságban egy Asahi nevezetü japán sört elvileg 280 forint.
Látott/ivott már vki ilyet? Mert én nem találtam a tescoban amelyikben voltam.
vki tud erről vmit?
-
werttzui
addikt
A dreher a kedvencem az egyik legjobb ha tehetem azt iszom
ma már túl vagyok a harmadikon 
-
-
nálam a legjobb munkássör kategóriát most a zöld dreher classic vezeti, nagyon ízletes
megelőzte a kőbányait.aki szereti, vagy csak részegedni akar, annak szólok hogy 120ft az amstel a sparban

-
ngabor2
nagyúr
ejj, de rég ittam millert... most ezt bepótolom, az első üveggel már hűti is a nyelőcsövemet

-
darnellsmith
senior tag
éppen egy affligemet iszogatok közbe az üvegen találtam pár érdekességet: 8.5%, anno 1074, world beer cup 2004
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DelArco,ngabor2 köszönöm választ
Azért csak most írok vissza,mert közben megnyertük a bajnokságot és volt egy kis buli
-
-
pok.tom
aktív tag
lehet venni bp westmallét?
sajna nem nagyon találtam
-
válasz
darnellsmith
üzenetére
kasteel barna, saját pohárból...
fura mi többször visszajártunk és csak 1x tudtunk kasteel poharat venni. -
darnellsmith
senior tag
új szerzemények
1
2
3
4
5 ez az új kedvenc korsóm
-
tegnap megszokott két soproni de az egyik csak pohár mert sietni kellett.
azért a hideg csapoltsör jó tud lenni néha ebben a melegben
grabber:
ha nem szeretik a keserüt akkor itass velük gyümölcsös söröket. azokban nem sok keserüséget fognak találni
ha valami egyszerübb sör kell ami jó akkor szerintem Beck's az nem rossz.
Ha meg valami drágább is jöhet akkor szerintem Duvel volt az aminek finom ize volt.
Meg ottvannak a barna trappisták bár szerintem ezeknek azért erösebb ízük van.
Meg ottvannak a búzasörök szerintem azoknak sincs annyira vészes íze sztem szóval azokat is ki lehet próbálni. -
Sziasztok!Tudnátok mondani olyan márkákat amiket mindenképp érdemes megkostólni?Még annyit,hogy szeretném rászoktatni egy-két barátomat a sörre
de nekik nem jön be a keserű íz,mivel érdemes próbálkozni(stella-t olvastam eddig,de azt még én sem ittam)? -
Integra
titán
borostyán

-
divot
veterán
Bevárásoltam az Ósanban Grain d'Orge flamand sörökből.
8,5 % alkoholtartalom, felső erjesztés, kifejezetten testes, dobozos kiszerelés, 479 forint per fél literes doboz, aki szereti a komolyabb söröket, de nem akar 800 forintot adni egy 0.33-asért, annak ideális választás.
-
válasz
darnellsmith
üzenetére
ha megnézed nekem azt megköszönöm mert ezek hiányoznek még de most venni nem tudok mert spórolás van sajnos
kell a píz Lipcsei útra. Remélem a németeknél is lesznek vmilyen sörök
corsendonk-nak már az üvege is nagyon szép az egyik legszebb amim van. -
válasz
darnellsmith
üzenetére
milyen korsókat néztél ki magadnak?
azt nézd meg lécci amikor mész hogy Chimay-s van e nekik már illetve ha esetleg akad mondjuk Westmalle meg a La Trappe korsó.ez a botl amit linkeltél egészen jónak néz ki ilyen kéne ideheza is minden városba

-
darnellsmith
senior tag
-
válasz
darnellsmith
üzenetére
Ejhh, csak egy estére zárnák rám a boltot...

-
darnellsmith
senior tag
-
no két korsó soproni
kritikus mennyire kellett már a hideg sör. pedig nem vagyok alkesz meg iylesmi dehát ez most kellett nagyon.LöwenWeisse az jó söröcske azt szeretem

-
Sziasztok!
A tesco újságban 159 a Carlsberg sör az üveges
-
Móci
addikt
Ma egy nagyon finom LöwenWeisse-t kortyolgatok, nagyon jó kis szűretlen búzasör.
Van még egy Löwenbrau is a hűtőben, nemtudom megmarad e holnapig.

-
akkor tuti az lesz az
én nem tudhatom mert születésnapomra volt de sejtem
darnellsmith:
megéri náluk venni mert olcsóbb a pohár mint a belga sörös boltban és közelebb van a központhoz.
legalábbis a pesttudásom szerint a Ferenc körút eléggé központi hely.
mondjuk én nem vagyok arra járatos
-
-
válasz
darnellsmith
üzenetére
igen pestről azt hiszem abból a 8&8 nevezetű helyről
azt mondták elég sokféle pohár van náluk.
bár Chimay-s nem volt most sajnos -
divot
veterán
válasz
darnellsmith
üzenetére
Az az igazság, hogy ahogy jön a kánikula, egyre inkább a lazább világos söröket kívánom. Ugyanúgy a boroknál az olaszrizlinget és társait. Ezek az erős, barna, fekete sörök nekem inkább télen jönnek be, kevés hűtés után, majdnem szobahőmérsékleten.
-
-
divot
veterán
Beugrottam ma egy Intersparba akciós belga különlegességekért, de aztán osztottam-szoroztam, és inkább vettem egy hatos rekesz akciós Soproni 1895-t.
-
harry
veterán
válasz
DelArco
üzenetére
Alapvetően a pontrendszerre gondoltunk, de önmagában kevés lehet. Mármint jó ötlet lehet utlólag visszaolvasni a saját véleményemet az adott sörröl, lévén névtelen a verseny. Szóval szerintem lesz egy pontozás (talán 1-5ös skála elég), és vagy minden szempont mellé, vagy csak az adott sör mellé lehet írni véleményt is. Pl "íz: 4pont, indoklás: me' finom".
Mi sem csináltunk még ilyet sosem, és nem is tudom, mi ennek a "hivatalos" menete, inkább ilyen szórakozás jelleggel megy, valamint mindenki kiderítheti mi lesz a kedvenc söre, és lesz osztály-sör is. Szerintem valamelyik szombaton rendezzük havernál, és összekötjük egy kis kerti grillel
-
kicsit visszaolvastam és nem láttam hogy írtad volna ezért megkérdem a következőt:
hogy gondoltátok magát a tesztet? vagyis az értékelési rendszert.
megvannak az adott fentebb felsorolt szempontok és mondjuk mindenki ír mindegyik sörhöz egy számot mondjuk 1-től 10-ig hogy az adott sör az adott pontban milyen szerinte?
vagy inkább a kevésbé megfogható verziót csináljátok hogy mindenki véleményezi az adott pont szerint a sört? tehát itt a saját szavaiddal írsz pár szót hogy milyen. ez a rendszer mondjuk nem annyira kézzelfogható meg talán nehezebb is összesíteni.én még egyiket sem csináltam ezért vagyok kiváncsi hogy ti hogyan tervezitek.
ja és ma természetesen egy csapolt soproni hiszen suliba járunk még mindig..bár lassan már végelehetene a vizsgaidőszaknak mert ugye az mégtöbb sörivást von magaután..
-
-
harry
veterán
Köszönöm a tanácsokat, nos igen, az alapvető problémát az jelentené, hogy ha sok fajtát kóstolunk, már nem lehet oly megfelelően megkülönböztetni a remek ízeket. Bennem is felmerült a fordulókra osztás, így is lesz szerintem, egy forduló mondjuk öt fajta sör, ami amúgy egy korsónak számít, az meg semmi, utána kaja, szünet, majd új forduló. Már látom egész napos event lesz
-
1dl sörkóstoláshoz sztem simán elég lehet bár szerintem 6-7 fajtánál többet akkor sem célszerű bár aztán ki tudja.
Nolf már leírta a lényeget ezeket kell nézni amikor vki sört iszik leglaábbis ezeket szokták a nagyok.No megnéztem magamnak egy iylen St. Luis Krikeket.
Ez a sör tagadhatatlanul meggyes. Színre kb olyan mint Belle vue szép meggyszínű.
Az illata szintén meggy (bámily meglepő). Nagyon nagyon erősen lehet érezni. Mintha egy tál meggybe szagolna bele az ember fia lánya unokája.
Izre megfelelő mintha egy meggymezőn legelne az ember holott tudjuk hogy iylen nemsi létezik.
2 és fél deciről van szó nálam kb fél perc alatt fogyott el szóval sokat nem tudok róla elmondani. Finomnak finom talán jobb mint a bell Vue (szvsz) de kevéske.. -
NoLF
veterán
személyes véleményem a teszttel kapcsolatban:
vegyetek egy halom sört, de ne sokat, mert ugye bizonyos mennyiség után már csak vedelés, s nem kóstolás lesz belőle, akár csinálhatjátok többfordulósra is a dolgot. lapra mindenki írja fel hogy az adott nedűvel kapcsolatban miket tapasztalt, a következők szerint:
kitöltés után (lehetőleg ugyanolyan (akár műanyag) poharakba, egyforma magasságból öntsétek):
szín
hab minősége (mennyire buborékos, vagy inkább homogén, milyen kemény, mennyi idő alatt ülepszik le)
illat, aroma
íz
lecsengés (lenyelés után milyen érzetet kelt a szájban, száraz, édeskés, kesernyés, ilyesmik)
utána mikor mindenki felírta a tapasztalatait, összevetni, s kiegészíteni a végén a csomagolás véleményezésével.lehetőleg legyen mind ugyanolyan kivitel (tehát egyszerre vagy csak dobozos, vagy csak üveges söröket kóstoljatok)
ésszerű lenne ugyanolyan típusú söröket hasonlítgatni (világos-barna-búza-barna búza ne szerepeljen egy tesztben)én így csinálnám, jó mulatást

-
NoLF
veterán
válasz
darnellsmith
üzenetére
nem tudom, én a sör ízét kedvelem, de nagyon. aztán persze bizonyos mennyiség után már az alkohol hatását is érzem, ez csak egy plusz dolog
de nem hagyom abba az ivást, hisz az íze változatlanul jó... általában hólyag vagy pénztárca szab határt az egynapi fogyasztásnak. -
harry
veterán
Haverokkal szeretnénk rendezni ilyen próba jelleggel egy sörkóstolót, és ehhez szeretném kikérni a szakértői véleményeteket
Alapvetően arra gondoltunk, hogy veszünk egy halom sört, mindenki kap ~1dl, majd egy lapra leírja az észrevételeit, és különböző szempontok alapján értékeli (a sört kitöltve kapjuk, számozva lesznek, vagyis a kóstolás alatt nem tudjuk melyik-melyik).
A fenti mennyiség elég lehet mintának? Milyen szempontok szerint érdemes értékelni egy sört, nektek mi a fontos, mit láttok egy sörben? Habot, színt, édes vagy kesernyés, vagy miket lehetne ide írni? Mit javasoltok közbeni kajafogyasztásra? Feltételezem adott mennyiség után már változni fog az ítélőképességünk (most nem pont a berúgás miatt
de ha sok sört iszunk, nehezebb lehet idővel azokat az apró különbségeket észrevenni, amiket először még érzünk, és fontosak lehetnek). -
NoLF
veterán
tegnap: corgon, kelt, barna staro, pilsner, dreher.
kicsit fáj a fejem...
-
no ittis megleltem a St Benoit söröcskét végre.
Most hül épp a hűtőben remélem hamarosan elég hideg lesz mert amig nem jó addig zöldalmás fantát kell innom...
Holnap talán benevezet arra a gyümölcsös sörre bár reméelm a belle vue-nél azért jobb. Nem mintha az oylan rossz lenne de nagy kedvenc nme lesz azis biztos. -
ngabor2
nagyúr
válasz
darnellsmith
üzenetére
Blanche de Namur. kifejezetten nem rossz, majdnem olyan, mint a blanche de bruxelles, ugyan az a kissé citrusos kellemes aroma.
koxx: ha ízre kb. belle-vue, akkor asszem olyat nem is veszek. a meggyet szeretem, a málnát nem. viszont a meggyes sör nem lopta be magát a szívembe, a málnás viszont igen, még a "kenjük be sárral, oszt jóvan" módszerrel is iható volt: tg málna ízű szénsavas üdítő és tg minőségű sörrel. oké, ez már elég perverz volt, néha rendes málna üdítő és normál kommersz (kőbányai, borsodi, esetleg kozel) is került bele (akkor csóró voltam, most mán burzsuly vagyok
) -
-
-
ngabor2
nagyúr
vettem az interspárban egy üveg satan sört... asszem nem veszek többet. semmi extra, sim, keserű, szűretlen sör. ennyi erővel egy kőbányait is ledönthettem volna, nem lett volna nagyobb élmény. viszont van még egyy fehér... arra kiváncsi leszek.
-
válasz
Integra
üzenetére
hm hát lehet csak nekem jött le az a cikkből de mintha azt írták volna hogy minél magasabb az alkoholtartalom annál jobb a sör.
szerintem ez nemigazán van igy leglaábbis eddigi tapasztalataim szerint nálam biztosan nem.
pl a guinness asszem csak 4% környékén van de nekem egészen bejön meg talán más embereknek is.
mondjuk a legtöbb kedvenc az 8-9% környékén van. Duval Chimay Bleu meg a Rochefort 8-as. Meg az Orval is bár azis kicsitz kevesebb. -
Integra
titán
olcsó vs drága, üveges vs dobozos
sör körkép
-
válasz
darnellsmith
üzenetére
a sima spárba nemis lesz szerintem mert ez intersparos volt és ha jól tudom van ezek között vmi különbség. asszem.
akkor st. benoit még mindig nem volt ezekszerint. kár mert az se lehet rossz.
balanche de namur nekem ízlett sztem jó sör elég gyenge lehet belőle sokat is inni.
nyári napokra meg kiváló hiszen ezt a fajtát nagyon hidegen kell inni úgy tudom.sörnyítót meg ebayról akarok rendelni majd van ott egy csomó tökjó trapista apátságos sörnyitó
bár a kedvencem a chimays egér volt
-
darnellsmith
senior tag
válasz
DelArco
üzenetére
én tegnap este ittam meg a st louis kriek-et, az nagyon ízlett, viszont a blanche de namur-nak már a színe is elég érdekes volt, az íze meg olyan fahéjas volt nekem, nem gyere be
sima spárba én szombaton voltam, egy üveg akciós sört se találtam, volt pár leffe meg guinness aztán helló. utána átmentünk az árkádba, ott volt 4 féle, amiket megittam tegnap + duvel és satan red. satanból pont a goldot szeretem inkább. de mennyiségre itt se volt túl sok...
tescoba viszont volt/van olyan akció hogyha veszel 6 üveg/doboz sört akkor kapsz egy bl-es fém, mágneses sörnyitót + egy 3D-s poharat. ja ha meg 48 üveggel veszel akkor egy hátizsákot
-
sparba nem jutottam el a hétvégén most sajnos de szerencsére volt itthon egy-két üveg finomság még.
tegnapfelhúztunk egy szép faházat azután jólesett egy Belle-Vue Kriek és egy Duchesse de Bourgogne elöbbi most nem volt rossz pedig úgy emlékeztem hogy nem. ez a kimondhatatlannevű meg egész érdekes ízzel volt megáldva mintha fűszeres lett volna vagy mi. legalábbis érdekes volt annyi szent.mostmeg egy kwakot iszogatok éppen. továbbra se nagy kedvenc de legyürhető

remélem a spáros akcijó lesz még a héten mert legközelebb szerdán megyek arrafele...
-
L.T.
tag
válasz
darnellsmith
üzenetére
Most a Duvel csúszott le. Persze Duvel-es pohárból

-
L.T.
tag
válasz
darnellsmith
üzenetére
Én már megvettem délelőtt mind az ötöt.
A St Louis Kriek épp most megy le Westmalle-s pohárból
-
Integra
titán

Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65" 4K wifis okos TV 65UR76003LL
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ilyen nagy trappista sör fan vagy? ja és happy bday 

kicsit megcsappanna a készlet