- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ngabor2 #4856 üzenetére
Fura nekem még soha eszembe se jutott hogy megegyem
De egyszer majd kipróbálom milyen a sörben ázott citrom.
Láttam az intersparban két új gyümölcsös sört egyik meggyes a másik almás ha jól emlékszem. Szívesen kipróbálnám őket de mindegyik elég drága vagyis ennyi pénzért bizonyítottan jó sört is lehet venni.
-
válasz
ngabor2 #4853 üzenetére
Blanche de Namur nem rossz ha jól emlékszem bár nem a kedvencem a belga búzák közül. Mondjuk most jól jönne egy de ha jól láttam még leárazva se épp olcsó.
Leffe-t már régen ittam azt lehet kéne venni de ami engem érdekel az a spaten az is le van árazva és meg nem ittam soha. Pedig oktoberfestes sör ez is mármint nme ez a verziója de azért megkóstolom. Ha jól emlékszem nem is drága 200 alatt van az üveges.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #4852 üzenetére
no, csalódtam egy picit
nem volt erdinger dunkel se, dreher bak se, a többi meg vagy nem az én világom, vagy nem a pénztárcámhoz lett mérve. egy belga fehérsört vettem (Blanche de Namur). hamarosan kipróba.
mod: kifejezetten nem rossz! van egy kis "kölni íze", ami feldobja.
-
Eagl3
veterán
válasz
ngabor2 #4773 üzenetére
Az én olvasatomban nem minden citromos sör radler.A radler az egy enyhén citromos de mégis sör ízű alkoholos ital. Persze lehet én tudom rosszul és minden citromos sört radlernak hívnak, ez esetben valóban van némi ellentmondás, de a tényen, miszerint a citromos gösser egy sörnek közel sem nevezhető lónyál, nem változtat.
-
válasz
ngabor2 #4704 üzenetére
dizelt még sosem ittam szerintem majd vmikor kipróbálom.
amikor németeknél voltunk az Népek csatája emlékműnél volt egy remek rendezvény akkor ott lehetett venni ilyen cuccokat hogy kóla meg sör de én inkább vmi fantásat ittam vagy milyet. Rémes volt az tény. Mondjuk vicces volt mert 50 méterre onnan meg ott volt a Lipcsei Bierbörse ahol nem gyenge sörök voltakkoxx: no milyen volt a Barbar? vagy annyira beütött hogy azóta se sikerűlt kiheverni?
én mostanában sopronikat iszogattam párat sajnos nem volt csapolt így üvegeset.
ilyenkor néz ki jól itt Győrben a Lapos tanszék amikor megárad a Duna és minden oldalról víz veszi körül csak egy kis hídon lehet odajutni vagy csónakkal. Nagy feeling ilyenkor a legjobb bár a hely üzemeltetőinek gondolom annyira nem jó hogy a víz elárasztja az alsó szintet de ez vanMajd teszek fel róla képeket durván néz ki
Plusz ma költözöm fel a végtelené s nagy Budapestre beleköltözve az albérletbe holnap meg már a nehéz munkába mehetek. Vagyis ez így nem igaz mert az első napom mint megtudtam egy Balatoni kirándulás lesz de az is felfogható munkának.
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
ngabor2 #4586 üzenetére
6os pakk Becks
[OFF]Lehet
szerintem civilben akad közöttük Ex Busz,Kamion,nehézárú szállító sofőr,de hallottam ügyvéd végzettségű angyalról is!
Mondjuk egyel vagyok beszélő/haveri viszonyban de ő motoros felszerelésekben hasít Viszont az Ex klubjában volt építész mérnök is .[/OFF]
-
(ÉN)közPONT
őstag
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
ngabor2 #4395 üzenetére
A Valentins abban az alsó kat DE az ÁRA is az! ezt meg kell hagynod mint tényt...és még mindíg jobb mint a Pityinger féle szénsavas..nemtudommi (nem sör
vmi más )
Én is tudok 100 jobb búzasört mondani sőt olyat is amit itt nem is kapni ..DE szvsz a Valentins-t inkább nevezzük......hmm belépő szintű búzasörnek..ha meg tudod inni akkor annál már csak jobbakat találsz -
válasz
ngabor2 #3964 üzenetére
igaz igaz bár nem megfelelően behűtve egyik sör sem esik túl jól. főleg nyáron.
St. Benoit barna megint jó választásnak bizonyult. Remek sör szvsz nagyon jó izzel.
A Guinness most kicsit lassan megyeget lefele elég keserű az elözőhöz képest. Van egy halom ember aki nem is szereti ezt a Guinness ízt. Nekem bejön de leginkább akkor ha nem iszom más sört mellé. -
válasz
ngabor2 #3530 üzenetére
Gyártó: Brasserie Lefebvre, Quenast
Összetétel: víz, árpamaláta, búzamaláta, komló, cukor, élesztő, koriander, curacao
Alkoholtartalom: 4,5%
Hamisítatlan belga fehérsör a pisilős brüsszeli világos, melyben a búzamaláta aránya 40%, s szokás szerint a főzőmester a cukor mellett előszeretettel használja a curacao narancsot és a koriandert is. Külsőre szűretlen, nagyon világos szalmasárga, leginkább egy csupor becukrosodott akácmézre hasonlít. Habja szépen tart, kellően tömött. Illata viszont egészen különleges, a fehérsörökhöz képest kifejezetten erőteljes és aromás. Limeos, citrusos, narancsos, inkább idézi a belga strong ale-eket, mint a "hagyományos" búzasöröket. Íze lágy, egyáltalán nem csípős, szénsavas, viszont egyértelműen citromos, savanyú - akár egy citrom üdítő. Kellemes üdítő, de hiányzik belőle a sör igazi karaktere. -
-
válasz
ngabor2 #3525 üzenetére
lehet hogy tényleg a hirtelen megvonás volt a baj
mindenesetre mostmár tudod hogy milyen hátrányokkal jár ha abbahagyod a sörivást.darnellsmith: melyik országból szerezted ezeket? kilkenny pl milyen? vagy ez vmi extra fajta? mert Mo.-n elvileg csak kétféle kiszerelésben lehet venni.
Edelweiss milyen típus? és hány decis kiszerelés? faszásan néz ki az üvege. -
NoLF
veterán
válasz
ngabor2 #3363 üzenetére
német:
weizen: búza
weiss: fehérezek a tények. a gyakorlati tapasztalat pedig az, hogy a németeknél bizonyos területeken a búzasört búzasörnek, máshol meg fehérsörnek (weissbier) hívják. ebből adódóan jöhet létre az az érdekes felállás, hogy létezik sötét fekérsör is (Edelweiss dunkel, vagy erdinger dunkel weiss)
a lényegen semmit nem változtat, miszerint bizonyos mennyiségben nem csak malátázott árpát, hanem búzát is tartalmaz, és alapvetően szűrt és szűretlen változatokat különböztetünk meg. (kristallklar és hefetrüb)
a fix viszont az egészben az, hogy k*rvafinom
-
Hold
őstag
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
ngabor2 #3158 üzenetére
feltéve, ha reggel nem egy felessel kezd. - Nekem kifejezetten jól esik,ha pl vasárnap reggel, éhgyomorra iszom egyet.
(csak vasárnap, na jó, esetleg szombat.)
Egyébként megnyugtattál.
Stangli: azaz nem sör nélkül, hanem maga a tömény alkohol nélkül... - ezzel is megnyugodtam, ugyanis én semmi féle rövidet nem vagyok képes meginni, megszagolom és hányok.(Na jó, egy korty unikum, esetleg Cherry Garone-ez egy majdhogynem szörp, egy pici Becherovka...de wisky,pálesz,stb
)
-
-
-
válasz
ngabor2 #3132 üzenetére
Igazából azt mondta hogy van vmi ismerőse aki mindenfele szokott járni az országban ő hozza majd győrbe is. Ha esetleg többet akarsz rendelni vagy összeálltok páran és rendeltek kb 10-20 üveggel biztosan elviszik debrecenbe is. Lehet kicsit soknak tűnik de nemis arról van szó hogy mindennap kell ennyit venni. Meghát a másik hátránya az persze hogy nincs fix időpont hogy mikor jut el hozzád az áru.
-
darnellsmith
senior tag
válasz
ngabor2 #3113 üzenetére
oberdorfert megittam énis, hát so-so, a színe szerintem szép de ittam már jobbat is. Végülis megvenni se akartam mert ki volt írva hogy csak az egész rekeszt lehet venni egyesével nem, azért próba cseresznye alapon pár különlegesebb sörből 1-1 darabot vittünk a pénztárhoz és simán meglehetett venni szóval no problem.
Este kori után majd a murphy's redet lehet bekóstolom -
Kephamos
addikt
-
darnellsmith
senior tag
-
darnellsmith
senior tag
-
darnellsmith
senior tag
válasz
ngabor2 #3073 üzenetére
írtak vissza hogy futár kilőve, mert 12K lenne
amikor alig több mint 6K lenne a 12 üveg
szóval több a leves mint a hús story
de írták hogy vmit kitalálnak türelem
amúgy szerintem nagy biznisz lenne nekik ha szállítanának vidékre, mondjuk értékhez lenne kötve pl 5 vagy 10K fölött, esetleg igen jutányos áron vagy a cég ajándékaként -
vágányzár
tag
válasz
ngabor2 #3046 üzenetére
A soproni démont én is meglőttem, a kaja is fasza vót, pia is vót dögivel, de én valahogy a portást nem bírtam megdugni.............. Amúgy ismerjük egymást, meg mirő vót szó, mindeggggyyy, most úgyis azt kell megjegyeznem, hogy a konyhai mérlegben beszart az elem. cserélni kéne...........
-
válasz
ngabor2 #2879 üzenetére
szánom bánom bűnömet szemétideges voltam is miatta
mi ezeket a söröket úgy 12-14 fokosra szoktuk hűteni a simákat úgy 9-re de ezeket nem szeretem annyira hidegen. igazából nem tudom mitől futott ki úgy vigyáztam rá mint a hímestojásra egész úton
no mind1 majd legközelebb meglesek még1 üveggel jobb körülmények között -
divot
veterán
válasz
ngabor2 #2866 üzenetére
Ja, ja: a Grand Cru semmi extrát nem hozott, tényleg csalódás, mondjuk kétszer erősebb, mint a ''sima'' szüretlen világos búzasörök.
A Fruit viszont eszméletlenül finom, sokkal olcsóbb, mint a Chimay, és nekem jobban ízlik, szóval 400 forint körüli áron nagyon megéri.
Veszek is még belőle jó sokat, amíg ilyen sörös melegek járnak. -
válasz
ngabor2 #2775 üzenetére
240-ér láttam az Interspárba, egyből eszembejutottál, de legközelebb arramegyek, veszek belőle vagy kettőt kóstolónak
. Egyébként most a kamionos szomszédom a beszállítóm, olyan 8-9 euróért hozott 1 láda kisüveges sört, de olyan neve volt hogy a végére elfelejtettem, no majd a következő transzport hétvégén, akkor megmondom melyik, mert egyszerűen isteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest