Hirdetés
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Szoftveresen teren a kínaiaknak meg fejlodniuk kell. Lehet a sony egyesülés utan jobb lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Ez nem vitás hogy melyik a nagyobb név. Az sem vitás, hogy a tcl-é lett többségben a sony. Az is teny hogy a tcl eladasai mogott a sony csak kulllogot. Ha nem adjak el szerintem mentek volna a levesbe eppugy mint a panasonic. Ez nem a sony tvk kepminoseget degradalja. Nekem teljesen mindegy milyen marka van a tvre írva. Engem csak a kepminoseg erdekel.
-
Joshi
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Nem gondolnám hogy egyik vagy másik nevet lecserélnék. Azért nem, mert egyelőre még a Sony is benne van a fejlesztésekbe, kötve hiszem hogy akkor elengednék a Sony márkanevet. De igaz ez fordítva is. Azért a TCL név is egyre jobb. Elég csak az LG márkanévre gondolni, aztán egyszer csak ők gyártották a világ legjobb tévéit (WRGB OLED).
-
zonusz
aktív tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Mindenesetre nagyon sajnálom, hogy a jobb minőségből ki vannak zárva azok, azok nem palotában laknak.
-
zonusz
aktív tag
válasz
stemplar07
üzenetére
-
zonusz
aktív tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Egy tizenöt éves Panasonic 50"-os plazmát (TX-P50G30), ami egyébként még hibátlanul üzemel.
-
válasz
stemplar07
üzenetére
Ez bíztató. Sejtettem a hír megjelenésekor, hogy nem kell rögtön temetni a Sony tévéket.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Dehogy sertodom.
Viszont akkor en is balfék vagyok hogy nem tudtam elintezni garanciában? Nekem errol mas a véleményem.
Szégyen hogy ez szerintük hibátlan tv.Persze lehet menni fogyasztó vedelemhez, stb, de ez lenne a normális ügyintézés? Hogy szenvedni kell veluk egy vaknak is nyilvánvaló hibával? Es hónapokig idegeskedni rajta. Sokkal egyszerubb mas markat venni ahol nem neznek telejsen hülyének.
Ezek utan én nem ajánlok sony tvt egyik ugyfelemnek sem, nem azert mert nem jók, hanem azert mert ha belefutnak egy ilyen hibába es nem akarják garanciaban meholdani neki a problémát, akkor en mondjam hogy igy jart? Egyből megkapnam hogy akkor miert ajnalottam neki sony tbt ha tudom hogy problémás lehet a gariztatatas. Főleg ha milllios tételről van szo. Magamnak sem akarok problemat.

-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Ormalis világban nem kellene perrel meg egyéb dolgokkal fenyegetőzni. Ez a hozzaallas számomra egyenlőre a 0val.
-
pjen
félisten
válasz
stemplar07
üzenetére
Amiket irtam múlt évi árak.
-
Joshi
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Le van írva hogy a garancia mire szól/jogosít. Pl törésre se mindegyik jó. Amit Vhiktor prezentált, azt a hibát vagy elfogadja a Sony hibának vagy nem. Arra tisztán emlékszem, hogy pixelhibára van külön részletes leírásuk, szóval az se úgy van hogy már egy pixelhibára cserélnek.
-
pjen
félisten
válasz
stemplar07
üzenetére
Ügyintézés biztos van, javítás nincs, valószínűleg. Elutasítás vagy csere utalvány.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Oled topicban utána lehet nezni mi volt a gond es milyen alapvető garanciális igényt utasítottak el

Én egy vásárlónak próbáltam segíteni miután 1 évvel korabban leraztak, engem is leráztak. Ha az enyém lett volna a tv kő kövön nem maradt volna, de a tulaj nem akart tovább vacakolni velük.
Gari papírja neki is van, csak eppen nem tudta ervenyesiteni a garanciát.
Vannak masok is itt negatív tapasztalattal.
Valamint nekem a projektoraik garanciaztatasaval is van nemi tapasztalatom, na ez megint megér egy misét....Én kívánom hogy sokáig szolgáljon hibamentesen, ha meg gáz lesz akkor szó nélkül orvosolják a problemádat.
-
Joshi
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Eladták a brendet. Ennyi. Nincs ezen mit szépíteni.
-
Celtis
veterán
válasz
stemplar07
üzenetére
Ezt saját tapasztalatból meg tudom erősíteni.
-
Svédország
csendes tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Köszönöm a tapasztalat megosztást
! -
Joshi
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Sony már jó ideje nem javít, ha kell akkor készülékcsere vagy pénz vissza.
-
unrealnoise
senior tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Közben volt egy fél napom próbálhatni. Remux-okat néztem meg, 4K, 1080p vegyesen.
Nálam is bárhogy próbáltam, késett a hang. Korábban azt mondtam, hogy a Long Way Up-nál nem, de igazából ott nehezen is vehető észre, sokszor nincs is direkt dialógus a képernyőn…Ha nem lenne egy külső médialejátszóm – mivel nincs erősítőm – lehet szarban is lennék. Szerencsére a Revolution Mini lejátszójában lehet a hangot “csúsztatni”. -0.22-vel nálam passzol a dolog. Sajnos csak 4 százados közökkel lehet léptetni, szóval lehetne -0.18 vagy -0.26, de a -0.22 áll a legközelebb a tökéleteshez.
Elég bosszantó hiba ez amúgy, amit persze ki lehet kerülni, meg persze valószínű, hogy ha nincs soundbar set, akkor ilyen gond sincs, de na. Azért simán lehet, hogy másnak is van, miközben azonban egyébként se dedikált lejátszója, se erősítője az adott illetőnek.
Nagyon pöpec kis rendszered van. 😀 De nekem ez a harmadik emeletre nyílván túlzás lenne, pláne, hogy rengetegszer éjszaka filmezem. 😅 Persze egy komolyabb erősítős hangrendszer nem csak arról szól, hogy lerobbantja a fejed a helyéről, hanem a térről, tisztaságról, stb.
Majd meglátom. De kell még 3 db nagy HDD is. Kettő a tartalmaim biztonsági mentéséhez. Nem egy mozgóképhez én időzítettem saját magamnak a feliratot. Pl. a Friday Night Lights feliratait a Remuxos verzióhoz, vagy mondjuk a My Mister-t szintén.Aztán még sorolhatnám… Elég nagy meló volt velük, mert epizódokon belül többször is korrigálni kellett. Úgyhogy tuti agyvérzést kapnék, ha egyszer csak elszállna a kollekcióm – akár csak – egy kis része is.
Holnap, holnapután egész nap pihi, majd igyekszem kiismerni a rendszert, meg megtapasztalni bizonyos dolgokat, aztán lehet jövök még egy komolyabb beszámolóval. 🙂
-
unrealnoise
senior tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Köszi srácok!

Hát igen, jönnek a Micro RBG TV-k, de én sosem igazán voltam új beszálló valamibe. Persze tudom, hogy valakiknek ezt a szerepet is fel kell vállalniuk, de nem én leszek az. 😅
Lehet nagyon jó TV-k lesznek, de igazából nem fogom törni magam a cserén. Ha 10 évet, esetleg többet is elmegy, akkor elleszek vele. Ennek az egyik oka, hogy a gyűjteményemnkb. 80%-ban sima BR Remux. Van amit korából, Japánból rendeltem meg, hogy meglegyen a kedvenc eredetiben. De egy csomó minden (tartalom szintjén) pl. 2 év múlva még bőven nem lesz Dolby Vision 2 plecsnivel ellátva. Hiszen pl. egy csomó nagyon népszerű sorozat még sima BR-ben sem jelent meg. Mondjuk pl. a nagyon sokak által kedvelt Gilmore Girls sem... A legjobb minőség belőle egy amazonos 1080p-s anyag. (Pedig abban szerintem nem annyira sok CGI lehetett, hogy ez bonyolít a a helyzetet.)
Szóval ez a TV a régi tartalmakat tekintve is adhat folyamatosan új élményt. Sok-sok évig még. Pl. a Halálos fegyver is most kapott egy remek 4K BR kiadást. Várom következő részeket is. 🙂
De persze üzletileg nem megvetendő opció még garanciásan eladni, aztán cserélni egyet, és akkor 5 évig megint van egy garanciás, biztos készüléke az embernek, ami lehet bizonyos szinten jobb is.
Tartalmak szintjén inkább elkeserítő mostanság a helyzet. A kamu HDR plecsnikkel van a gond. Fényerő sehol, lusták, nem foglalkoznak egyesek vele, mert le van szarva az egész. (Tisztelet a kivételnek.) Én tiltanám, vagy perelném is azt, amikor valamire ki kerül a HDR matrica, aztán max 100-200 nitet tud. Vicc...
Pont most látom, hogy lehet már jövőre jön olcsóbb Micro RBG is a Sony-tól. Mondjuk Bravia 7 II néven. De azért ez lehet úgy lesz olcsó, hogy a Bravia 9 II-höz képest csak, amúgy bazi drágák lesznek. 😅
Ami téged zavar, az érdekes:
Erről az ajakszinkronról nem is tudok. 😂 Vagy nem is értem miért vagy hogy kell. Eddig volt régi Panasonic plazma TV-m, utána egy Samsung QLED-em, mindegyiküknél egy külső médialejátszó volt rájuk kötve, ami mindent is vitt, aztán sosem volt gondom velük.
De most, hogy mondod, az első egyik élményem a Bravia 9-el, hogy amikor már ezen fejeztem be az egyik korábban megkezdett LOST epizódot, akkor mintha el lett volna csúszva a hang... Ilyen nem nagyon fordult velem még élő.
Egy Revolution Player Mini lejátszóval hajtottam a tartalmat, jelenleg egy Samsung Q930C-s Soundbar settel. Lehet ezután lőttem csak be a TV-n, hogy ne PCM legyen, hanem bitstream (eARC passthrough), de na, érdekes volt. A Long Way Up, apple TV-s HDR sorozatnál ellenben nem volt gond.
Lehet egyszeri eset, lehet szórakozni kell a lejátszóval vagy a Sony rendszerbeállításaival, passz. Most hétvégén meló van, majd kedden nézek rá érdemben.
Most már rá is keresek, hogy mi is ez a gond... (Redditen – igaz nem Bravia 9-re, hanem A95L-re – volt is egy találat.
Egyébként megéri egy erősítő? 😅 Szeretem maximalizálni az élményt bizonyos határokat azért nem átlépve, de egy lakásban a harmadikon nem tudom mennyi értelme lenne. Vagy ha azt vennék, akkor ahhoz már egy komolyabb hang cucc is dukálna, az meg már nem lenne olcsó buli, és lehet alig venném csak észre a különbséget?
Egyébként gratula a rendszeredhez!
-
No.01
addikt
válasz
stemplar07
üzenetére
Nalunk is 75 es ezt a kis allitgatast leszamitva mi is nagyon szeretjuk.
Nem elet/halal kerdese a dolog, de sokkal jobb lenne ha mukodne ugy ahogy kell.
Sebaj manual megoldom ahogy eddig is. -
vlevi
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Váltani nem tudok közte, de azok a Dovi filmek amiket megnéztem, DV-ben játszotta a Kodi. Ilyenkor a Sony TV képbeállítás átvált Dolby Vision módra.
TV-n nem kell újraindítani az SDR/HDR/DV váltáskor. Ahogy befejeződik a film, vagy akár csak megállítom a film lejátszását, és visszamegyek a Kodi Menübe, vagy elindítok bármi más, nem HDR-t használó alkalmazást, a kép azonnal visszavált normálra. -
SonyBoi69
újonc
válasz
stemplar07
üzenetére
fuuu ezt így nem néztem, de lehet tényleg a beépített gyári leolvasó nem elég jó és megpróbálom majd Kodival vagy valami mással
-
Infernusz
csendes tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Én használom, és jól működik az én igényeimhez.
-
pjen
félisten
válasz
stemplar07
üzenetére
Nem hiszem, hogy a guglinak köze van hozzá. Van egy P hilips szintén droidos. Az felvesz és meg is lehet állítani. Felvenni a sony is tud, csak megállítani nem.
-
No.01
addikt
válasz
stemplar07
üzenetére
Na ezt jo h mondod, este frissitem is. (igaz 1 het alatt eddig en nem talalkoztam a hibaval szerencsere)
-
nFlex
tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Az bosszantó. Az biztos hogy veszek rá plusz garanciát.
-
pjen
félisten
válasz
stemplar07
üzenetére
Üdv. Vettem délután az MM ben egy XR-55A80 LAEP. Ott nagyon.tetszett, de csak hétfőn hozzák. Nem találtam róla szinte semmit, csak pár véleményt. Ismeri valaki.
-
modflow
veterán
válasz
stemplar07
üzenetére
Király, de lassan hegesztőszemüveg kell majd...
Az jó lesz?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Egyertelmuen jobb ez a csucs sony, nem kérdés

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
stemplar07
üzenetére
Köszi az infót, ezzel már megleszek! Neked legyen igazad!

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
stemplar07
üzenetére
Jó reggelt Kolléga!

Kövi héten végre én is belépek a B9 táborba!
Az én készülékem hétfőn kerül haza, csak a fali tartó konzolt előtte sajna átkell, hogy helyezzem, mert itt ha igaz nem mértani középre, hanem lejjebb kerültek a VESA felfogatási pontok, nagy örömömre egy 64XE9305 után.
Ezért ha a tiéd nincs falra akasztva, esetleg letudod nekem mérni, hogy a kijelző aljától a tetejéig (cm-ben) pontosan hova esnek a VESA lyukak?
Roppant nagy segítség lenne a számomra, hogy hazaérkezés után már csak falra kelljen setupolnom ezt a monstrumot!

Köszönettel,
Viktor
-
Joshi
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Beszélgetünk érvelünk, ezért van a fórum. Egyébként utolsó szösszenetként azt nem úgy kell elképzelni, hogy OLED-hez tök sötét kell mint a vetítéshez. Igazság szerint ma már aki kiváló tévét akar, annak nem kell feltétlenül OLED-et venni. A MiniLED-es LCD-k már piszok jók tudnak lenni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
A dolbyi vison RGB 8 biten kell hogy kimenjen az RGB tuneling miatt.
-
Joshi
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Ezt az érvet soha nem értettem
, hiszen a redőnyt vagy a függönyt le lehet vagy el lehet húzni. -
Joshi
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Filmezni mozizni aránylag sötét szobában szokás, ha meg valaki verőfényes napsütésben tévézik, annak meg tök mind1 a képminőség.
-
Joshi
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
OLED-ek ilyenek, habár az új LG és Samsung QD-OLED már ebben is sokat fejlődött. Ha neked a fényerő fontosabb mint a kontraszt, akkor jól választottál.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Nem.
Nem lesz jobb a kep, nem lesz több a fényerő, nem lesz kontrasztosabb a kep, nem lesznek masak a szinek. -
Joshi
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Ezt nevezik croppolt DV-nek, ez állítólag hibás nem szabványos kódolás. Elvileg mára ez már kikopófélben van, már mint release-ek terén. Illetve vannak különböző megoldások a megfelelő lejátszásra. Ha jó Dolby Vision lejátszót akarsz, akkor Homatics Box R 4K Plus (Dune Homatics is) és Ugoos Am6B+, de ezek szigorúan CoreElec-el. Itt érdeklődhetsz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Akkor a dune a vacak.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Igazi dvt csak corelecel fogsz kapni. Lehet rossz amit leszedtel, vagy éppen a Sony locsl dimmingje hibázik így mint a tcl és megemeli a fekete sávok fenyerejet.
Első körben próbáld meg plexel a tvn, hogy ott is ilyen e.Vagy ha van a családban, barátnak oled tvje akkor nézze meg nála milyen az a film.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Nem is kell, jó a DV
Gyárilag abban a legpontosabb a sony. -
Joshi
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
A Sony dinamikus HDR-ből csak a Dolby Visont támogatja. A HDR10+ -t nem támogatja, a sima HDR10 pedig statikus metaadatos annál nincs értelme.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Én nem kétlem, hogy szuper tv
csak ezekre kíváncsi lennék. A95L is referencia muszeres kalibralas után, csúcs, nem véletlen lett több helyen a legjobb tv. Bár ha őszinte akarok lenni akkor egy Samsung s95d is hozzá azt a szintet sőt egy kicsit többet is, csak ott nincs dolby vision. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Igen a profi1 kepmod a legjobb unlock után, de ott is dletae 6-7 az elteres a szabvanytol ami nagyon sok, erős csábos elszinezodessel. Legalábbis a95l esetén ez van, meg a többi Sony esetében is amivel találkoztam.
Majd próbálok egyet szerezni tesztelesre. -
Celtis
veterán
válasz
stemplar07
üzenetére
Gratulálok! Jó ezeket a szavakat olvasni. Örülök, hogy a Sony még mindig minőséget jelent és van aki ezért hajlandó fizetni is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07
üzenetére
Gratula hozzá

Remélem egyszer szerencsém lesz hozzá, illetve kiváncsi vagyok arra is, hogy a gyári kalibrációja ugyanannyira csapnivaló-e mint az A95L-nek. -
Gigicuci
senior tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Azta, gratula!
Várjuk a beszámolót! -
Gigicuci
senior tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Itt érdemes körülnézned, sok tapasztalat összegyűlt:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A57 5G - Gray - 8/256GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - Jótállás:2028.04.23-ig
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, hiszen a redőnyt vagy a függönyt le lehet vagy el lehet húzni.