- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
stemplar07 #70363 üzenetére
Váltani nem tudok közte, de azok a Dovi filmek amiket megnéztem, DV-ben játszotta a Kodi. Ilyenkor a Sony TV képbeállítás átvált Dolby Vision módra.
TV-n nem kell újraindítani az SDR/HDR/DV váltáskor. Ahogy befejeződik a film, vagy akár csak megállítom a film lejátszását, és visszamegyek a Kodi Menübe, vagy elindítok bármi más, nem HDR-t használó alkalmazást, a kép azonnal visszavált normálra. -
SonyBoi69
friss újonc
válasz
stemplar07 #70363 üzenetére
fuuu ezt így nem néztem, de lehet tényleg a beépített gyári leolvasó nem elég jó és megpróbálom majd Kodival vagy valami mással
-
Infernusz
csendes tag
válasz
stemplar07 #70355 üzenetére
Én használom, és jól működik az én igényeimhez.
-
pjen
félisten
válasz
stemplar07 #70343 üzenetére
Nem hiszem, hogy a guglinak köze van hozzá. Van egy P hilips szintén droidos. Az felvesz és meg is lehet állítani. Felvenni a sony is tud, csak megállítani nem.
-
No.01
addikt
válasz
stemplar07 #70337 üzenetére
Na ezt jo h mondod, este frissitem is. (igaz 1 het alatt eddig en nem talalkoztam a hibaval szerencsere)
-
nFlex
tag
válasz
stemplar07 #70315 üzenetére
Az bosszantó. Az biztos hogy veszek rá plusz garanciát.
-
pjen
félisten
válasz
stemplar07 #70303 üzenetére
Üdv. Vettem délután az MM ben egy XR-55A80 LAEP. Ott nagyon.tetszett, de csak hétfőn hozzák. Nem találtam róla szinte semmit, csak pár véleményt. Ismeri valaki.
-
modflow
veterán
válasz
stemplar07 #70300 üzenetére
Király, de lassan hegesztőszemüveg kell majd...
Az jó lesz? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07 #70287 üzenetére
Egyertelmuen jobb ez a csucs sony, nem kérdés
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
stemplar07 #70290 üzenetére
Köszi az infót, ezzel már megleszek! Neked legyen igazad!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
stemplar07 #70276 üzenetére
Jó reggelt Kolléga!
Kövi héten végre én is belépek a B9 táborba!
Az én készülékem hétfőn kerül haza, csak a fali tartó konzolt előtte sajna átkell, hogy helyezzem, mert itt ha igaz nem mértani középre, hanem lejjebb kerültek a VESA felfogatási pontok, nagy örömömre egy 64XE9305 után.
Ezért ha a tiéd nincs falra akasztva, esetleg letudod nekem mérni, hogy a kijelző aljától a tetejéig (cm-ben) pontosan hova esnek a VESA lyukak?
Roppant nagy segítség lenne a számomra, hogy hazaérkezés után már csak falra kelljen setupolnom ezt a monstrumot!
Köszönettel,
Viktor
-
Joshi
titán
válasz
stemplar07 #70282 üzenetére
Beszélgetünk érvelünk, ezért van a fórum. Egyébként utolsó szösszenetként azt nem úgy kell elképzelni, hogy OLED-hez tök sötét kell mint a vetítéshez. Igazság szerint ma már aki kiváló tévét akar, annak nem kell feltétlenül OLED-et venni. A MiniLED-es LCD-k már piszok jók tudnak lenni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07 #70282 üzenetére
A dolbyi vison RGB 8 biten kell hogy kimenjen az RGB tuneling miatt.
-
Joshi
titán
válasz
stemplar07 #70276 üzenetére
Ezt az érvet soha nem értettem
, hiszen a redőnyt vagy a függönyt le lehet vagy el lehet húzni.
-
Joshi
titán
válasz
stemplar07 #70274 üzenetére
Filmezni mozizni aránylag sötét szobában szokás, ha meg valaki verőfényes napsütésben tévézik, annak meg tök mind1 a képminőség.
-
Joshi
titán
válasz
stemplar07 #70272 üzenetére
OLED-ek ilyenek, habár az új LG és Samsung QD-OLED már ebben is sokat fejlődött. Ha neked a fényerő fontosabb mint a kontraszt, akkor jól választottál.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07 #70268 üzenetére
Nem.
Nem lesz jobb a kep, nem lesz több a fényerő, nem lesz kontrasztosabb a kep, nem lesznek masak a szinek. -
Joshi
titán
válasz
stemplar07 #70261 üzenetére
Ezt nevezik croppolt DV-nek, ez állítólag hibás nem szabványos kódolás. Elvileg mára ez már kikopófélben van, már mint release-ek terén. Illetve vannak különböző megoldások a megfelelő lejátszásra. Ha jó Dolby Vision lejátszót akarsz, akkor Homatics Box R 4K Plus (Dune Homatics is) és Ugoos Am6B+, de ezek szigorúan CoreElec-el. Itt érdeklődhetsz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07 #70263 üzenetére
Akkor a dune a vacak.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07 #70261 üzenetére
Igazi dvt csak corelecel fogsz kapni. Lehet rossz amit leszedtel, vagy éppen a Sony locsl dimmingje hibázik így mint a tcl és megemeli a fekete sávok fenyerejet.
Első körben próbáld meg plexel a tvn, hogy ott is ilyen e.Vagy ha van a családban, barátnak oled tvje akkor nézze meg nála milyen az a film.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07 #70258 üzenetére
Nem is kell, jó a DV
Gyárilag abban a legpontosabb a sony.
-
Joshi
titán
válasz
stemplar07 #70258 üzenetére
A Sony dinamikus HDR-ből csak a Dolby Visont támogatja. A HDR10+ -t nem támogatja, a sima HDR10 pedig statikus metaadatos annál nincs értelme.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07 #70256 üzenetére
Én nem kétlem, hogy szuper tv
csak ezekre kíváncsi lennék. A95L is referencia muszeres kalibralas után, csúcs, nem véletlen lett több helyen a legjobb tv. Bár ha őszinte akarok lenni akkor egy Samsung s95d is hozzá azt a szintet sőt egy kicsit többet is, csak ott nincs dolby vision.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07 #70253 üzenetére
Igen a profi1 kepmod a legjobb unlock után, de ott is dletae 6-7 az elteres a szabvanytol ami nagyon sok, erős csábos elszinezodessel. Legalábbis a95l esetén ez van, meg a többi Sony esetében is amivel találkoztam.
Majd próbálok egyet szerezni tesztelesre. -
Celtis
veterán
válasz
stemplar07 #70251 üzenetére
Gratulálok! Jó ezeket a szavakat olvasni. Örülök, hogy a Sony még mindig minőséget jelent és van aki ezért hajlandó fizetni is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stemplar07 #70251 üzenetére
Gratula hozzá
Remélem egyszer szerencsém lesz hozzá, illetve kiváncsi vagyok arra is, hogy a gyári kalibrációja ugyanannyira csapnivaló-e mint az A95L-nek. -
Gigicuci
senior tag
válasz
stemplar07 #70248 üzenetére
Azta, gratula!
Várjuk a beszámolót!
-
Gigicuci
senior tag
válasz
stemplar07 #70246 üzenetére
Itt érdemes körülnézned, sok tapasztalat összegyűlt:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest