- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Bandeee82 #69089 üzenetére
Igen, én is láttam de attól még 99% hogy azonnal eladom és rámegyek az X95L-re black friday-ban. Valószínűleg zavarni fog a tükröződés.
Érdekel esetleg valakit innen? 3 év gyári garival fog érkezni a cserekészülék.
Germ_man: az xH95 egy éves bemutató tv volt, az üzletben napi 8 órát ment, utána került hozzám 2022 márciusban, nálam napi 8 órát volt kikapcsolva.
Csabi1984:
A videón mindig rosszabbnak tűnik mint a valóságban. Vincent is mindig el szokta mondani. -
kolosszus87
senior tag
válasz
Bandeee82 #69075 üzenetére
Nem láttam azt az lg-t, de megnéztem most mindkét tesztet. LG 7.9-et kapott összesítésben, a Sony meg 8.0-at, akkor miért jobb az LG szerintük? Mindegy, én az Rtings-re sokat nem adok megmondom őszintén, nagyon zavaros és következetlen a pontozási rendszerük. Arra jó az az oldal, hogy a nyers mérési adatokat kiolvassa az ember ha kíváncsi rá, de a tesztjeik elég zsenegék és gyakran logikátlanok.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Bandeee82 #69070 üzenetére
A lényeg, hogy inkább tavalyi X90K-t vegyél, jobban jársz vele mint az X85L-el, egy árban vannak úgy is. Jobb HDR-t kapsz vele és XR procit aminek jobb a felskálázása és egyéb extra más képalkotó feature-jei vannak. Na meg játéknál tutira megkapod a valós 4K 120hz-et. Anno XH90 és X1 proci párosításnál ebből voltak gondok, hogy 120Hz-en nem teljes 4K felbontást adott ki, csak felezett felbontásdon futott, akkoriban ezen ment a háborgás a tv-t megvásárlók között.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Bandeee82 #69070 üzenetére
X90K szintjét nem éri el az X85L, attól kevesebb csúcsfényerőt tud és nem XR proceszzoros, hanem csak X1! Szóval ha nem is ég és föld a különbség, de az X90K jobb képminőséget produkál. Olvastam róla egy tesztet, az alapján az X85L pepitában ugyanolyan mint a 2020-as XH90, ugyanúgy 32 zónás fald rendszer van benne, ugyanúgy X1 procis, VA panelos és még fényerőben is ugyanazt a 700 nit körüli csúcsot tudja hdr-ben. Kb olyan mintha kiadták volna a 2020-as XH90-et újra X85L néven!
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Bandeee82 #69071 üzenetére
Pontosan hol mondja azt? Nincs kedvem csak ezért végignézni az egész videót.
Egyébként meg ADL kontraszt mérésekkel azonnal kiderül mire képes, a számok nem hazudnak.A legfontosabb képi paraméter a kontraszt arány, nem az on off kontraszt, hanem a kép egyidejű kontraszt aránya különböző ADL szintek mellett. Ha adott ADL szint mellett nem tud akkora kontraszt arányt mint egy jó miniled, vagy olyan mély feketét akkor teljesen mindegy ki mit mond a videóban. Ha hozza azt a szintet akkor blooming terén még mindig lehet sokkkal rosszabb ami megint csak kihatással van a képre. Minilednek ez az egiyk előnye, hogy sokkal kevésbé látható rajta a blooming.
Rtings például meg is említi, hogy nem képes akkora kontrasztra mint a miniled.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Bandeee82 #69010 üzenetére
A 835-ben nincs 1000 zóna. Független vagy fizetett tesztekben? Mérésekkel alátámasztva?
Mennyibe kerül az X90L?
Én is mindig azt mondom, hogy semmit nem számít a zóna szám ha szar a vezérlés, sőt a tapasztalatom az hogy miél több a zóna annál több probléma jelentkezik, talán nehezebb megfelelően vezérelni őket.A mostani TCL 845-től nem csodálom, hogy jobb, mert amit eddig abból láttam, hááát nagyon nagy visszalépés egy 835-höz képest, mondhatom hogy ég és föld, jelenleg nem is ajánlom megvételre.
Gyere el és megmutatom a 835-t, csak utána ne legyen csalódás egy nem miniledes lcd tv-ben.
Samsung Qn95B is nagyon jó (QN90B közel sem annyira).
835 nálam 1 hónapig a G3 mellett volt és hát nagyon szépen megállta helyét. Kár hogy egy Qn95B vagy más miniled nem volt akkor Nálam, kiváncsi lettem volna rá.Vannak a miniledek között is bőven vacak modellek, amik semmivel nem jobbak mint egy nem miniledes tv, de ez már a kóklerkedés oka, ezért mondtam, hogy rendes miniled.
Egyébként rtings is írja, hogy a miniledes sony jobb.
De szívesen várom tesztelésre az X90L-t, én elhiszem, hogy jobb ha én is azt tapasztalom (eddig még nem találkozam olyan nem miniledes tv-vel ami jobb lett volna vagy akár csak picit is megközelített volna egy rendes miniled képét), de más tesztjére egy fillért nem adok, max csak Vincent szavára, Fomo meg társai nem érdekelnek...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Lexus, Toyota topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- További aktív témák...
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest