- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
-
modflow
veterán
válasz
karmaresz #58644 üzenetére
Ami érdekes, hogy nem megy a DV video, csak hang van.
Ha a TV HDMI jelformátuma:
- Javított formátum (Dolby Vision): nincs kép
- Javított formátum: van kép és hang is, de a TV HDR10-et ír ki, nem DV-t.Ez mi ez?
Továbbá:
A TV honnan veszi a készülék nevét?
Mert már ezt is felismeri, mint a PS4-et és elnevezi magától, nem úgy, ahogy én manuálisan elnevezem a HDMI-t. Csak nem azt szeretném látni, hogy PLAYBACK_1 -
ToxLee
őstag
válasz
karmaresz #58620 üzenetére
A TV hangszóróiról levettem a hangokat. Akkor válik elérhetővé a Hang/digitális hang kimenet opció.Ha ebbe belelépek ez van bele írva:
Optikai kimenet a digitális Hangkimenet jeleihez.
Ebben 3 opció van.
Automatikus 1
A tömörített hangok módosítás nélküli kibocsátása.Automatikus 2
Csak több csatprnás tartalom tömörített hangjainak módosítás nélküli kibocsátása.PCM
Mindig PCM hangsávon keresztüli kibocsátás.Végig próbáltam mindet ,de semmi változás. Továbbra is csak 2.0 a hang.
-
HunChaos
aktív tag
válasz
karmaresz #58573 üzenetére
Én pl alapvetően pont a hdmi 2.1 miatt veszem a tv-t, de inkább a jövőre tervezve. Rendben, hogy most nincs olyan hardver ami ki tudná használni(eleve natívan 3xxx-as szériás nvidia kárta tudja, vagy a felskálázó átalakítókkal megoldható. Viszont 5-6 év múlva már teljesen más lehet a helyzet.
Másik off: MM 6-10- napra ígérte a megrendelt TV-t. Szokták tartani az ígéretet? -
vlevi
nagyúr
válasz
karmaresz #58145 üzenetére
"elvérzett képminőségben a Sony XH90 mellett"
Azt szerintem nem csodálom.
Én tegnap hoztam haza az XH90-et (előtte XE85 volt), és, habár már nem emléxem pontosan, milyen volt az XE85, de abban biztos vagyok, hogy az XH90 sokkal jobb. Pedig az is 100Hz-es, Triluminos volt, meg Android, de mégis.
Néztem rajta HDR videót, igaz, csak az Expanse sorozat egyik részét, ami túlnyomórészt sötét, de azért így is odaver. Le kellett vennem az X-tend Dynamic Range-t, mert nekem az már sok volt.
Betekintési szögei sokkal jobbak, mint, a szintén VA paneles, csak 3 évvel ezelőtti XE85-nek voltak. Egyáltalán nem hiányzik az XH95-n lévő X-Wide Angle bevonat (és az azzal együtt járó szivárványos tükröződés).A droid pedig... Hát, én annak idején sokat fanyalogtam, hogy XE85-n milyen fos egy szerkezet ez a droid, de az XH90-en teljesen más van. Az alapja ugyanaz a 9-es Android, a home screen, és az appok is ugyanazok, de a TV kezelése mégis teljesen más. A Guide normálisan használható, a TV gombra feljön a csatornaválasztó, egyből ott vannak a kedvence, satöbbi.
Az XE85 nem bírta szaggatás nélkül lejátszani a NAS-on lévő HDR Video Demo könyvtár tartalmát, de némelyiket még USB3-as HDD-ről se. (amit a 4kmedia oldalról szedtem le), az XH90 simán viszi mindet, NAS-ról Wifin is.
KODI viszont valamelyik Dolby Vision demó anyagot nem szereti...
A Sony beépített eljátszója boldogul vele, de az meg a WMV-re nyafog.
Ezért jó a droid, lehet a lejátszók közül (is) választani.
Ja, és persze marhagyors.
Most az a véleményem, hogy a Sonynak ki se lett volna szabad adnia a droidot az XE85 TV-re, mert csalódást keltő élmény volt. Amikor pl. a hangerő megnyomására csak 2-3mp múlva jött fel a hangerőt jelző csík, de, persze addigra már felhúzta 40-re a hangerőt, az kiábrándító.Az, hogy eArc, 4K120Hz hogy muzsikál, ne tőlem kérdezzétek, sose lesz kipróbálva. Örülök, hogy az Nvidia 1060 meg bírja hajtani 60Hz-el
De egyelőre még odáig nem jutottam el, hogy HDMI kábelt dugjak bele.Két dolgot nem értek csak az XH90-en.
A hozzá adott távirányítón pl. Nincs STOP gomb, csak Pause, meg Exit.
Ez pl. azt jelenti, hogy a KODI-ból nem tudsz kilépni a lejátszásból, mert visszatér a menübe, de közben megy tovább a lejátszás.A másik, hogy melyik volt az a beteg dizájner, amelyik a fekete TV-re rakott egy krómozott keretet???
Ha van minimális fény a szobában, ez a krómkeret világít.
Ja, hogy valamiben az XE85 jobb legyen. Az XH90 távirányítójával mintha jobban kellene célozni, nem tudom... -
-
modflow
veterán
válasz
karmaresz #58076 üzenetére
Mondom megnézek egy HDR filmet a TV-ről, pontosabban pendriveról.
Semmit nem állítottam, gyári beállításokkal ÉLÉNK módban indult, max. fényerővel.Ami feltűnt, az az, hogy alul-felül fentiek ellenére fekete a sáv és nem szürkés, mint a lejátszómon.
Egy Zidoo X9S-ről nézem a filmeket, lehet ott van valami bibi?
Oké, nyilván más a beállítás a Pendrive-os ÉLÉNK mód és a Zidoo régi 40 perces yt-os HDR beállítás. (Ez nem értelmes mondat, de értitek. :D )
De furcsa, csak nem értem.Lehet be kellene állítani Zidoo-ra azt, amit a pendrive HDR-re alapból hoz?
-
modflow
veterán
válasz
karmaresz #58068 üzenetére
Egy Sony STR-DH790-es erősítőm van Dolby Atmos hangrendszerrel.
Erre ugye muszáj, hogy HDMI-n menjen a hang, azaz XH90-en eARC-on, optikán nem megy.Már sikerült egy olyan beállítás kombót találni, amikor 1 film alatt, legyen az 1 vagy 3 óra, csak egyszer megy el a hang 5-6 mp-re. Ezzel most így elvagyok egyelőre. :)
Meg ugye ez csak Netflix alatt van, amúgy a médialejátszóról a hang direkt az erősítőbe megy, kikerülve eARC-ot.Optikán a PC megy az erősítőre, ott nincs is már hely.
4K/120 Hz-es játék még nincs (legalábbis, amivel én játszom), így az ehhez kapcsolódó kép és hanghiba is kikerülhető.
Csak 2021 tavaszán tényleg javítsák ki ezeket és szuper lesz! :)
Most csak egy dolog zavar igazából, az pedig a HDR alatti kép, hogy sokszor fátyolos.
Ezt lenne jó kiküszöbölni. -
törölt tag
válasz
karmaresz #58068 üzenetére
Optikánál nekem nem kell átváltani tévén külső hangsugárzóra, az optikai kimeneten állandóan megy jel, csak a tévét kell némítani, ha bekapcsoltam az erősítőt és hangfalat. Hangerőt meg az erősítőn tudok állítani, csak annyi hátránya van, hogy valamiért a tévéről jövő jel halkabb, mint ami a RPi-on futó Spotify kliensből jön koaxon az erősítőbe, így ha egyikről a másikra váltok, akkor állítani kell a gaint.
-
modflow
veterán
válasz
karmaresz #58062 üzenetére
Hát úgy még szerencse, hogy nincs gond.
Szomorú viszont, hogy minden új fejlesztéssel viszont gond van, lásd eARC, HDMI 2.1.
Azért az milyen gáz, hogy a HDMI 2.1-es erősítők mind gyártási hibásak. Azon nem segít firm se!
És akkor még egyesek azért őrjöngenek, hogy milyen a Cyberpunk 2077. -
Clemi
veterán
válasz
karmaresz #58046 üzenetére
és tényleg, itthon már nekem is feltűnt, hogy a bal felső sarokban nekem csak "valaminek" a helye van ott. Valószínű az lehet a fényérzékelő helye, vagyis az enyém háttérvilágítás nélküli. Nem gáz, mert egyrészt vakon tudom melyik gomb hol van rajta, másrészt szemüveg nélkül szart se látok a távirányíton, max a gombok körvonalát
-
Neoteric
addikt
válasz
karmaresz #57031 üzenetére
Megérkezett pár nap alatt hozzám is az RMF-TX611E távirányító az XH90-emhez. Párosítással nem kellett vacakolni, kicseréltem az elemeket és instant működött. (Hangvezérlést a régivel sem használtam, ahhoz lehet kéne párosítás is.)
Csak ismételni tudom Karmaresz-t, masszívabbnak, "prémiumabbnak" érződik, eleve ezt kellett volna csomagolni a tv-hez. Tetszik a fémes felület, a finomabb nyomáspont és a mozgásérzékelős háttérvilágítás is. Postával együtt €43.4 volt, mindenki döntse el maga, hogy megéri-e, számomra megérte.
-
Piftuka
veterán
válasz
karmaresz #57899 üzenetére
Nagy különbség van a személyes vélemény, és annak tényként való tálalása között!
Az említett Urak felelőssége óriási, hiszen némelyikük csatornáját világszerte több millióan követik rendszeresen.
Ha felmerül, hogy az általuk közzétett tesztek direkt (ez csúnyább eset), vagy indirekt módon elfogultak, onnantól kezdve megszűnik relevánsnak lenni bármelyik review, amit prezentálnak.
Vincent az "55 col felett csak OLED-et" kijelentésével minimum a határán billegett ennek.
Számomra túl is ment rajta. Ahogyan a korai FW-es "Hisense U8QF" tévével szerzett tapasztalatai alapján a többi elérhető "H9G" review(er) meghazudtolásával is...
-
modflow
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz
karmaresz #57666 üzenetére
Bárhogy is... néhány hónapon belül minden kiderül.
Elérhetőek lesznek az első tesztek, és hamarosan megérkeznek a magyar üzletekbe az új modellek. A fórumon megjelennek az első felhasználói vélemények... Mint mindig.
Ami az ismert Youtube-os tévé tesztelőket illeti... Meglátásom szerint árnyaltabb a kép. Szívesen nézem FOMO és a HDTVTest videókat is, de nem csak ők vannak a világon.
FOMO általában minden, a legtöbb fogyasztó számára fontos információt foglalja össze, nagyon könnyen "emészthető" formában. Viszont elfogult a "gamer" televíziók irányába, és ez már több alkalommal - szvsz - nem reális értékelést szült.
Vincent rendkívül aprólékos, professzionális, gyakran emiatt nem is közérthető az "átlag felhasználók" számára. Ám, amióta a két évvel ezelőtti tévé ajánlójában, kijelentette, hogy "55 col felett csak OLED tévét szabad venni", a helyén kezelem őt is. Egy profi szakértő nem mondthat ilyet, nem lehet ennyire elfogult.
Caleb, a "Digital Trends" oldalán meglehetősen pragmatikus. Neki is megvannak a preferenciái, de soha nem lehet érezni a tesztjein, hogy csak ezt, vagy azt ajánlja. Hozzá nem értők számára első körben az ő tesztjeit javaslom.
Az "AV Forums" is mindig rendkívül korrekt, lényegretörő, és pontos az értékeléseiben.
Aztán persze rajtuk kívül is van még néhány újabb Youtube-er is, akik egészen jó tévé bemutatókat készítenek. Én, ha tehetem ezek mindegyikét végignézem, és ezt szívből javaslom mindenkinek, aki tévét keres.
-
Clemi
veterán
válasz
karmaresz #57871 üzenetére
Mint említettem, a local dimming változtatás nem csinált semmit, de itt vannak a képek. Alul jól látszik, melyik képen mi volt a beállítás:
A telefonon a fókuszt és az expozíciót a szövegre tettem és semmit nem állítottam, ez olyan ahogy az iphone automatikusan exponálta.Ez az ábra meg gyanítom ilyen mindenkinél, mármint ami széleit illeti:
-
szana8
tag
-
Senior60
kezdő
válasz
karmaresz #57821 üzenetére
Na sikerült.
A "rendszernyelvek" használata-nál a az arab(egyiptomi) volt beállítvaDe ki állította át angolról ?
Ezek szerint igaz lehet az állítás, miszerint kívülről, központilag is belepiszkálhatnak a TV rendszerszoftverébe ?
Vagy megfigyelnek az arab terroristák
Vagy természetes hogy előfordulnak néha ilyen anomáliák?
Persze ezek csak költői kérdések, nem feltétlen várok válaszokat rájuk. -
vlevi
nagyúr
válasz
karmaresz #57785 üzenetére
Az XE85-nel nem lopta be magát a szívembe a droid, de azt el kell ismerni, hogy a nyitottság mellette szól.
Az, hogy az alkalmazások a gyártótól függetlenül frissülnek, pl KODI, vagy a YouTube Vanced, reklám mentes, satöbbi.
És a magasabb kategóriás Sony modelleken a droid is máshogy néz ki, mint a 8-as sorozaton, ezt a MM-ban az XH90t nézegetve sikerült megállapítani. -
syler123
veterán
válasz
karmaresz #57786 üzenetére
Ez mekkora
Vincent Teoh írta: Exactly. Some people even think we're the same person!
Eskü sokáig azt hittem ugyanaz a kettőKorábban a hdtv test videókat néztem, utána tértem át a Stop the FOMO-ra, azt hittem ez egy másik csatornája
Persze látszik már utólag, hogy a kettő nem ugyanaz, de nekünk európaiaknak nem akkora az eltérés
-
syler123
veterán
válasz
karmaresz #57786 üzenetére
Szerintem szükségünk van olyanokra, mint FOMO, mert ha ő meg jó pár másik videós nincs és nem készíti el a videókat, akkor ki tudja mi történik, talán tényleg nem készül el a firmware, legalábbis nem foglal állást a dologban a Sony. Semmi hazugságot nem közölt, csak youtube-on leadta, amit tud a dologról.
Nem ártott a Sonynak az a kis seggberúgás. Az meg nyilván nem százas, aki visszaküldte a tv-t úgy, hogy semmi sem biztos... -
Gino20
őstag
válasz
karmaresz #57744 üzenetére
Bújtatottan csak annyit írtam, hogy készülékem, mert a sony topikban nem biztos, hogy jó ötlet
, de valójában a samu Q70R-el megtaláltam azt a TV-t, ahol talán csak szintetikus teszteknél látható éppen-éppen a blooming, mindezt olyan képbeállítással, hogy például sötét jeleneteknél abszolút nem érzem a részletek elvesztését. Mondhatnám úgy is blooming-nak nyoma sincs, de közben a ,,kalibrálást" követően nyújt egy nagyon látványos képet jó kontrasztal, feketével, színhasználattal.
Nem akartam ennyire részletezni, nehogy vitát szítsak, de sajnos 75XH9000-nél nem csak teszt videón hanem pl egy a számomra ismeretlen HDR videónál (vagyis nem tudtam hol számíthatok ,,hibára") is sajnos azonnal feltűnt több ponton is a blooming és hát HDR-t kapna bőven.
Tudom-tudom ha annyira jó a Q70R akkor minek váltanék? Jó lenne nagyobb képátló és Dolby Vision támogatás plusz tetszetős az android.
Ha ez tényleg ilyen, akkor lehet marad a várakozás pl a TCL Quantum dot-os mini LED-re akár sok száz LD zónával szerelve [link] persze ha EU-ba is hoznak belőle, igaz ár tekintetében nem számítok sok jóra...vagy még pár évig marad a mostani TV.
Azt tudom, hogy OLED lenne a tényleg IGAZI, de 75 vagyis 77"-ban 1.3 milliónál kezdődik, ami messze meghaladja a lehetőségeimet.
-
karmaresz
senior tag
válasz
karmaresz #57723 üzenetére
Most megnéztem a videót is.
Hááát, nekünk itt, magánemberként egy fórumon semmi nem drága, de ő, kvázi influenszerként, bármi hivatalos forrás nélkül olyan következtetéseket von le, hogy nem győzöm kapkodni a fejemet. Kedveltem eddig és remélem, visszatér a régi FOMO, mert ez mostanra már elég bulváros lett. Talán nem véletlen, hogy Vincent Teoh nem akart ebbe eddig belemenni, pedig biztos, nála is összeér néhány infó az ügyben.De akkor már még egy gondolat:
Az kizárt, hogy az ok ennél triviálisabb és az USA, valamint az EU modellek más batch-ből kapták a hdmi vezérlő chipeket? Gondolom, van köztük más eltérés is az elnevezésen kívül. -
Wellin9
tag
válasz
karmaresz #57723 üzenetére
Persze az okokat értem, nekem csak az nem fér a fejembe még mindig, hogy pontosan tudták még akár évekkel ezelőtt is, hogy mikor fog kijönni a PS5, és képtelenek voltak normálisan implantálni azt, amivel kb. reklámozták a konzolt. Mondjuk nem csak ők, ezt aláírom, de a többinél legalább néhány része rendesen működik, itt meg a 4k120 se. Őszintén nem tudom mi történik náluk, de nagyon nagy zavar van most arrafelé, de hát innen szép nyerni.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
karmaresz #57714 üzenetére
Semmi sem 100% még, de már én is azt mondom egyre nagyobb az esélye, hogy így lesz. Már nem csak a Fomo csóka tolja ezt. Egyre jobban fel van kapva a dolog, whisper status is foglalkozott az üggyel, ő azért egy elég higgadt, korrekt fickó. A Sony is nagyon mélyen lapít, pedig nem egy levelet kapott már neves tesztelőktől is. Meglátjuk, mondjuk azt mondom inkább ne legyen VRR, minthogy hardveres korlátok miatt valami szarul működő, képminőséget rontó vacakkal szúrják ki a szemünk.
-
Senior60
kezdő
válasz
karmaresz #57692 üzenetére
Nem minősítettem senkit !
Elnézést ha ez így jött le,de ne menjünk már vissza az őskorba. Ha tudjuk milyen a minősége az SD adásoknak, és ezt nem akarjuk akkor van erre alternatíva ezeknek a HD megfelelője.
Kb 40-42 HD csatorna untig elég.
Csak ezt akartam mondani.
VHS-en sem nézünk már filmet, inkább betesszük az UHD Blu-ray-t.
(pedig mennyi videokazettám, és DVD lemezem porosodik itthon)
-
Joshi
titán
válasz
karmaresz #57679 üzenetére
Igen a Gboard volt elállítva, de nem én állítottam el. Amikor gyári visszaállítást csináltam, akkor magyar menünél az Arab az alapértelmezett gboard nyelv.
Szerintem ez egy bug. Persze magyar nyelv nincs gboard-hoz, de akkor is az angolnak kellene lennie az alapértelmezettnek. Na mind1, fix angolra tettem és így már jó.
-
Joshi
titán
válasz
karmaresz #57662 üzenetére
Az általad linkelt Smart Youtube már megjelenik ott, de egy Pattern Generatort (MobileForge) is telepítettem az viszont nincs ott. Azt is megtaláltam, de csak a Beállítások - Alkalmazásokon belül lehet indítani. Na mind1 az annyira nem fontos.
Viszont van egy anomália. Ha a tévé nyelvét angolra állítom akkor minden angol, pl youtube keresőnél felugró billentyűzet is. De ha a tévé menüjét magyarra teszem, akkor valami arab billentyűzet jön elő. Ezt lehet valahol állítani? Ilyet még nem tapasztaltam.
-
Piftuka
veterán
válasz
karmaresz #57639 üzenetére
Az elmúlt években a tipikus natív kontraszt érték, a fekete szint a felére esett vissza ezekben a felső-közép, felsőkategóriás LCD tévéikben. (Ha egy-egy extra réteg az általános képminőségben egyet lép előre, máshol kettőt vissza, az nem innováció, hanem visszafejlődés.)
És ahogyan FOMO rámutatott, a prémium LCD-jük "elfelejtett" Master tévének lenni tavaly. Hiszen nem kapta meg a szükséges háttérvilágítást és vezérlést. Idén pedig már odaáig merészkedtek, hogy ennek ellenére "Master Series"-nek címkézik.
Ezt pedig már úgy hívják, hogy a vásárlók tudatos megtévesztése.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
karmaresz #57641 üzenetére
Csak bemutató, ki van zárva, hogy a Sony ekkora fejlesztést végzett a dimming zónák számában! A 8K-s Master Series ZH8 FALD led tv-jüknek is "csak" 250" körüli zónája van...
szvsz örülhetünk ha nem csökkentették még tovább a zónák számát!
Én azt látom nem történt a Sony háza táján semmi érdemleges fejlesztés ami a képalkotást illeti, itt ott bele piszkáltak ebbe abba, átvariálták kicsit a procikat, hogy megfeleljen a hdmi 2.1 kihívásainak és a már meglévő feature-öket hangzatosan átnevezgették, hogy a sok marketing név hallattán az egyszeri felhasználóban az újdonság varázsát keltsék és kb ennyi! Google tv platform lesz a nagy változás, meg a Bravia Core streaming szolgáltatás az ingyenes UHD BD minőségű, bitrátájú filmekkel (már akinek van hozzá elég combos nete) egy jó feature. Idén a többi gyártó a valóban innovatív, előremutató fejlesztései miatt el fog húzni a Sonytól rendesen! -
karmaresz
senior tag
válasz
karmaresz #57639 üzenetére
Még valami: Egyik bemutatóban (4:30 körül) láttam egy ilyen ábrát:
Lehet, hogy félreértem, de ez nem azt jelenti, hogy 20*35, azaz 700 darab külön dimmelhető zónája lesz a tévéknek?
Ha tévednék, javítsatok ki, de ez elég nagy előrelépés lenne a mostaniakhoz képest, még ha nem is mini-led kategória.#57640 Senior60: Az elsőt hamarabb dobta most a google, csak utána beraktam a hivatalost is.
A link mindkét helyen ugyanoda mutat szerintem. -
bobby45
tag
válasz
karmaresz #57626 üzenetére
Szia köszi a válaszod, nagyjából így van beallitva annyi hogy game módon belül még pár dolgot állítgattam, de a ps5 teljesítmény módban van, az enhanced oké, a videokimeneti beállítások automata, mégis ha a játékot indítom 1920*1080ba 120hzre vált, a sima ps4 menü 4k60hz
-
Neoteric
addikt
válasz
karmaresz #57573 üzenetére
Nálam nincs ott. Lehet azért, mert Ausztriából használom a tv-t.
Viszont megoldottam, felraktam manuálisan az appot (HBO GO (Europe) - Android TV 5.11.7 (Android 6.0+)), amit innen szedtem le, és működik rendesen.
-
zsuri0
csendes tag
válasz
karmaresz #57376 üzenetére
Szia! Nézegettem ezt a távirányítót és eléggé tetszik, de feltűnt hogy kevesebb gomb van rajta (ami nem feltétlenül rossz). Meg tudnád mondani, hogy a Csehországból rendelt távirányítódon a következő funkciók (amiket gyakran használok) elérhetőek-e közvetlenül (menüben matatás nélkül, mint az eredetin):
- media lejátszás audio/subtitle választás
- action menu?
Illetve van úgy általában van olyan fontos funkció, ami az eredetin elérhető ezen pedig nem? -
Joshi
titán
válasz
karmaresz #57473 üzenetére
Semmiképpen se célszerű mérőműszer nélkül elállítgatni a 2 és 10 pontos értékeket. Az alábbi mérés Android 9 gyári Cinema Pro profil. Semmilyen színeket nem állítottam el, csak az alábbiakkal játszottam és aránylag jó a Grayscale. Ahogy látszik, a piros van egy kicsit túltolva, de az nem úgy van hogy lejjebb veszem a pirosat. Minden egyes állításnál újra kell mérni a teljes Grayscale-t. Aztán megint állítani megint mérni... Ez egy ilyen játék. Ez OLED tévé, szóval nektek más beállításotok van, csak példaként linkeltem.
-
Senior60
kezdő
válasz
karmaresz #57479 üzenetére
Mondjuk speciel a ZF9-re nem is találtam valami egyedi beállítás leírást a youtube-n sem ,más készülékekről szoló settings-et meg nem akarok rátenni,ezért is maradok egyenlőre a gyári értékeken.
Vincent Teoh videóit nézegettem de ahogy Te is említetted ez szubjektív dolog, mindenkinek más a nézete, meglátása ,mások a környezeti viszonyok,stb..nem lehet általánosítani itt sem.
Kapaszkodónak, kiindulás pontnak jó lehet, dehát (ízlések és pofonok)
Ha találsz valamit erre a készülékre, ne tartsd magadban -
Senior60
kezdő
-
karmaresz
senior tag
válasz
karmaresz #57473 üzenetére
BTW, ha valakit érdekel egy korrekt black clipping és white clipping HDR 10-es youtube teszt, akkor érdemes megnézni az alábbiakat.
Black Clipping 4k UHD HDR 10 Calibration
White Clipping 4K UHD HDR 10 T.V. Calibration
Itt be lehet lőni az optimális fényerőt, kontrasztot. -
junior19
senior tag
válasz
karmaresz #57467 üzenetére
Csak egy tanács, vagy megfogadod, vagy nem, a te dolgod.
Nem rossz az elméleted a beállításra, csak egy dolog nem jó.
A fekete szintet nem úgy kell beállítani, hogy a sötét részletekre figyelsz, s azok ne vesszenek el. A fekete szint beállítására vannak megfelelő anyagok. Ha az helyesen van beállítva, akkor a Fényerő változtatása nincs hatással rá.
S ha bebuknak a sötét részletek, akkor nem a fekete szint értékét kell megemelni, mert az mindent emel, hanem a gamma értékét kell változtatni, mert a sötét részeken magas a gamma értéke.
Vagy kalibrálással lehet megfelelő szintre hozni a fénykibocsájtást vagy a gamma változtatásával.
Próbáld ki, ha helyesen be van állítva a fekete szinted, s sötét részletek vesznek el, akkor a 10 pontos fehéregyensúly 1-es pontján emeld az rgb értékeket, arra azért figyelve, hogy a sötét árnyalatok ne kapjanak semmilyen árnyalatot. Így a fekete szintednek meg kell maradnia, a sötét részletek pedig világosabbak, láthatóak lesznek.A fekete szintre csak a környezeti fény van hatással, minél több fény van a helyiségben, annál nagyobb értékre kellene állítani, hogy ne vágja a feketét.
-
-
almi
senior tag
válasz
karmaresz #57381 üzenetére
Sziasztok!
49XH9505-ös TV-m van és csodás UPC MediaBoxom.
Ha beállítom azt HMDI-t javított formátumra, amin a box van, elmegy a hang. Néztem a boxot, engedélyezve van a Dolby Digital a hangbeállításoknál. Van valakinek tippje, hogy mi lehet a trükk?
Egyébként nagyon meg vagyok elégedve így 1 heti használat után a TV-vel. Egy ~7 éves LG-t váltott, szembetűnő a különbség..PS4-el még nem nagyon volt komolyabban kipróbálva, egy kb. 10 perces kört futottam vele, teljesen játszható!
Köszi!
Üdv.,
-
modflow
veterán
válasz
karmaresz #57227 üzenetére
Már közeledek a hibához.
Itt van több beállítás:A digitális hangkimenetnél van több opció is, kíváncsi lennék mi a különbség. Mindegyiket próbáltam, semmi sem változott sajnos.
Ha legalul az átadás mód Ki beállításon van, akkor egyszer megy egy a hang a film elején, utána jó.
Ha beállítom AUTOMATIKUS-ra, akkor 3-5 percenként folyamatosan megakad a hang.
Ha előbbi legalább csak egyszer van, utóbbi rendkívül idegesítő.
Valaki ezt megkukkantaná a saját házimozijával?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- OLED TV topic
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest