- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
richies #68029 üzenetére
Nem. A H betű a 2020-as évet jelöli, annyi hogy a H90-et még 2021-ben is árulták annyira népszerű volt, vagy annyira sok maradt belőle készleten. De ott volt még az H95 is illetve a csúcs ZH8.
Nekem egy 2017-es A1 olrd-em van, még az is csoda hogy megkapta az Android 9-es verziót. Ha lesznek is ezekhez firmware frissítések, azok csak nagy bugok miatt lehetnek. Azért pár éven belül ezek kiderülnek/kiderültek már. Sajnos a tévékben annyira gyenge hardware-t raknak, hogy a jövőre nézve nem felelnek meg a követelményeknek.
-
Joshi
titán
válasz
richies #68025 üzenetére
Ahogy írják az XH90 és XH95 magasabb kategória, a ZH8 széria pedig volt akkor a csúcsmodell. És akkor az OLED-ket nem is említve.
Illetve azóta már van egy Mini ledes X95K is (2022-re lett Z95K a neve), ami igazság szerint az LCD-k között a csúcsot képviseli. Oled-ből pedig ma már a QD-OLED A95K a csúcs. -
vlevi
nagyúr
válasz
richies #68025 üzenetére
Igen, a 9-es széria magasabb szintet képvisel.
Volt Xe85-ösöm, most XH90-es van, látványos a különbség.
Szerencsés voltam, mert a Media Markban, az elsötétített sarokban egymás mellett ment ugyanaz a demó anyag egy 85, és egy 90-es TV-n. Az XH90-en kontrasztosabb, élénkebb, és ami fontos, simábban futott ugyanaz a videó, mint a 85-ösön. Volt 1-2 részlet a demó anyagban, aminél a 85-ös meg-megröccent. -
jlaci74
senior tag
válasz
richies #66138 üzenetére
Olvasom egy ideje a Philips fórumot, írnak ott is hideget meleget.
Ami biztos, hogy a PUS85xx nem FALD-os 60Hz
és 58"-ban 230-280e ,
( az 55XH90 FALD-os 120Hz és most 250e )
persze ettől még lehet jó tv és az Ambilight sem lehet rossz főleg esti tv-zésnél...#66137F-ECT$ ,
ezekről is vegyesek a vélemények, olvastam olyat is hogy az ellenségének sem kívánná a véleményező a szoftveres problémák miatt és érdekes módon két üzletben sem ajánlotta az eladó pedig nem samsungos póló volt rajtuk...Picit több mint 1 éve használok egy 55XH90-et , összességében teljesen hibátlanúl működik és szép a kép rajta, ezek alapján a Sony felé húz a szívem, tehát:
A., Ha valami csudanagy akcióban beesne a 65X90J ára akkor talán azt venném a nappaliba a mostani helyére , az meg menne a hálóba.
B., Jön mégegy 55XH90
C., majd lesz valahogy , olyan még úgysem volt, hogy sehogyse legyen ... -
hunaqua
addikt
válasz
richies #64666 üzenetére
...és valaki pár éve azt mondja,hogy a Mercedes és a Dacia ugyan azt a motort fogja használni,akkor már nem is röhögni kezdtem volna,hanem mentőt hívok hozzá rögtön.
Pár éve még nagy kedvenceim voltak tévé terén. Panasonic plazma vagy lcd fronton Sharp,Toshiba. És most...?
...hát ennyi .Én mindig " japán " párti voltam,de elfogyott termékek hiányában a lelkesedés. -
Joshi
titán
válasz
richies #63552 üzenetére
Ha a kontraszt max 1000-1500, akkor az IPS panel. A VA panelek minimum 3000 szokott lenni. De nem csak ez a baj ezzel a modellel/modellekkel, hanem az hogy 50-60Hz a panel. Mozgásnál az mindennél nagyobb baj. Szóval nem ajánlott.
(#63553) richies az X90j, X91j, X92j modellek már rendben vannak, de pl az X93j lehet hogy csak 8bit+frc paneles. Utóbbi állítást még nem tudtuk bizonyítani, szóval az is lehet hogy az is natív 10bit-es paneles. Viszont elnézve a Sony modelljeinek kesze-kusza alkatrészeit (IPS, VA, 50Hz vs 120Hz stb), nem csodálkoznék ha a Displayspecification oldal adatai nagyjából rendben lennének.
-
Celtis
veterán
válasz
richies #62748 üzenetére
Legalábbis ez a véleményem és tapasztalatom. Szerintem FALD nélkül a HDR, legalábbis rendes csúcs fényerővel (800-1000 nit) élvezhetetlen. Gondolj bele, hogy ilyenkor a teljes felületen megemelkedik 8-10-szeresére a fényszivárgás.
A világos és sötét részek dinamikáját csakis a kijelző natív kontrasztja határozza meg., HDR_ben ugyanannyi lesz, mint SDR-ben.
Nekem volt ilyen készülékem KS7000. Értelmezhetetlen volt a HDR rajta. Az XF9005 már sokkal élvezhetőbb. -
RÁK_
tag
válasz
richies #62183 üzenetére
Nekem is van ledsor mögötte a TV USB portjára dugva (XH9505).
Nekem lekapcsol egy idő után ha kikapcsoltam a tévét, de utána random időközönként felkapcsol újra, aztán megint elalszik később megint felkapcsol és így tovább. Idegesítő eléggé. Utána olvastam ez a Bravia standby bug. Ha kikapcsolod a tévét akkor is időnként bekapcsolgatja az USB-n a feszültséget. Én kihúzom az USB-ből mikor kikapcsoltam a tévét és bedugom mikor nézem. Nem túl 21. századi megoldás -
axlfsi
veterán
-
-
Piftuka
veterán
válasz
richies #61373 üzenetére
A tükrözéssel kapcsolatos problémába én is belefutottam a saját 55W809c készülékemen, de azon régebbi Android fut.
Ami a "kristálycukor feeling"-et illeti... jó volna látni élőben, hogy pontosan mire gondolsz. Nekem így ebből, ill. ennyi információ birtokában nem egyértelmű.
-
Piftuka
veterán
válasz
richies #61319 üzenetére
Van három méret, ahol könnyű eligazodni, mert 50, 58 és 70 colos méretben csak VA panel készül.
Joshi pedig téved, mert 49 colos képátlójú méretben a SONY VA és IPS panellel is készítette a 8-as széria egyes modelljeit.
Az "Edge LED" háttérvilágítású "XG83" és "XH85" például igen korrekt készülékeket rejt.
-
Csabi1984
addikt
válasz
richies #61314 üzenetére
Egyetértek a megállapítással
Milyen jó lenne ha X90 szériából is lenne kisebb méret mert ugye nem mindenkihez fér be a nagy kijelző ellenben nem mindenki a kevésbé jó Tv-k közül szeretne választani.Saját gondolatom. Rám igaz, hogy szeretem nagy kijelzőt de azért jó lenne, hogy amelyik típusra van kereslet kisebb kijelzőbe is legyártani. IPS-sel nincs bajom igaz vaksötétbe nem láttam még ilyen készüléket de eddig mindig VA-s készüléket választottam.
Szóval ha lenne 43" XH9096 VA kapásból azt venném mert a nagy testvér 55" teljesen elégedett vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest