Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Magisk
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
gigabyte B3-asok

Már csak az a kérdés h I.p.o.n. -hoz mikor kerülnek
-
Eagl3
veterán
2400-am van, ami alapjáraton 1600Mhz-re állítja magát. Kíváncsi voltam, hogy tehelés alatt mennyire emeli meg az órajelét. Elindítottam egy Heavent ablakban, majd kidobtam mellé a CPU-Z -t és 90% -ban csak olyan 20% körül dolgozott a proci olyan 1800mhz körül. Néha felugrott 3200-ra, de utána egyből vissza 1600-2000-re.
Ennek ilyenkor nem nyélen kéne futnia?
Ugyan ez van ha pl. tömörítek, akkor sem 100% -on dolgozik a proci. -
natë
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Elég lesz a 2400-as.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok!
Mostanában tervezem a konfigom váltását, és nagyon gondolkodok (főleg anyagi okok miatt ugyebár), hogy milyen procit vegyek. Tuningolni nem igazán szoktam, ezért a K-s sorozat sztem kilőve, viszont erős vga-t szeretnék bele, ezért a kérdésem az, hogy egy 2400as elég lenne egy 5870es karihoz, esetleg a későbbiekben egy 6950eshez? (vagy egy 5870 cf-hez)
Illetve az Asrock P67 Pro3 lapján gondolkodom (ha később cf lesz belőle, akkor term váltok
)Előre is köszönöm a segítséget!
-
N_A_S
veterán
MAX mínusz 200 MB

Ez kb 4 óra nálam (2800MB-al)
Prime mehet többet is, azt is 2-2 órát szoktam futtatni, a minimumokat írtam be. Sokan csak 20-as LINX-et nyomnak, nekem az volt a legidegesítőbb amikor a 47. körben szállt el.
24 óra azért fölösleges mert változik a szoba hőmérséklet és lehet este amikor befűtesz a lakásba elalvás előtt utána 1 órával elszáll túlmelegedés miatt.
QPI az megegyizik a VTT-vel. 1156-nál így volt BIOS-ban: QPI / VTT voltage
-
Landon
addikt
Max 200MB?!
Az írtó kevés nem? Én eddig mindíg rányomtam a max-ot. És úgy hagytam nem 24 órát.
Mondom nekem volt olyan h 21 óra után dobott error-t.
De ha azt mondod elég neki 200 run akkor elhiszem.
Mondjuk nekem eddig Prime sose LinX viszont dobott hibát. 1-1 óra, hát oké ha azt mondod az elég... 
Kpal: Energiagazdálkodás nem érdekel.
Viszont a jelölésekkel nem vagyok itt tisztában abszolút. Olvastam tegnap a Sandy OC guide-ot de abba VTT-t nem is írtak. :S Ez a QPI mi is akkor egész potnosan? Ez a memória kontroller? Ill ennek a QPI-nek a feszültségét milyen név alatt kell majd állítani? Mert a RAM-okat gondolom a VDRAM, de azt mondjátok, hogy vigyázni kell a kettő közt különbségre csak nem tudom a QPI-nek milyen név alatt kell adni a feszt. 
-
fsb1000
nagyúr
Sajnos az AMD-s jelőlésekkel nem vagyok tisztában, de i3-i5-i7-nél a RAM-nak adott fesz max 0,5V-val lehet nagyobb mint a Vtt (ez nem a QPI fesz)
De 4,4GHZ-ig a legtöbb lapban AUTO-n is menni fog a tuning egy laza egy "klickes" szorzó állítással. Persze "kézzel" alacsonyabb feszek is elérhetők.
Nálad ott lesz gond hogy a RAM-ot kézzel kell beállítani és utána kell húzni a VTT-t is.
És akkor már laptól függően lehet okoskodni hogy az energiagazdálkodás is jól müködjön.
---Ha van rá keret én lecserelném azt a RAM-ot valami újabbra, ami lazán megy 1866 vagy 2133.
Szerintem érezhető a különbség 1600-hoz képest. Játékban nem annyira, de a Win pattógosabb lesz. -
N_A_S
veterán
Nekem volt 8GB ramom. 4GB-nál most így hogy van SSD-m nem találkoztam mg mikrolaggal. Szerintem elég a 4GB, de ha játszól akkkor ne legyen megnyitva más nagymemória igényű alkalmazás (nálam ez a FireFox volt, ami alapból 70 page-el indul, de már csak másodlagos böngészőnek használom).
(#5158) XaraX

(#5181) XaraX
nice, viszont engem 50 alatti LinX-el nem tudsz meggyőzni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#5186) jeni
igen, láttam én is.(#5182) Landon
200-as Linx MAX-200MB al elég szerintem, utána Prime95 Small FFT, és Prime95 Blend legalább 1-1 óra (v26.6-al) -
Landon
addikt
Srácok a VCCIO, VCCSA, CPUPLL és a PCH Volt közül melyik a "QPI" volt. szabályozója? Wikinél és az intel saját agyonajnározós írásánál incs vmi "értelmesebb" átfogóbb magyarázat a QPI-ről?

Ha jól vettem ki eddig akkor majd arra kell odafigyelnem, hogy a VDRAM és a QPI fesz között 0.5-nél nagyobb különbség ne legyen? Szóval ha a VDRAM az 1.7V akkor a QPI MIN 1.2V?
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Gyári hűtővel, az Idle mód most, hogy melegebb van 34-38 fok körül ingadozik, Intel Burn test alatt max 65 fok a proci.
Venti fordulat 1600-2100 között ingadozik terheléstől függően.Ez így normális igaz? A házam sajna elég rosszül szellőzik.
Köszi
Brekkk -
Landon
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Igen épp ezt mondta, Whit3Rav3n kolléga, hogy ha 1.7V-ot akarok adni a RAM-nak akkor arra figyeljek, hogy ne legyen 0.5V-nál nagyobb különbség a QPI (láma kérdés: ez az ami az AMD-nél az IMC? Bár nem lehet mert wiki vmi olyasmit írt, hogy ez inkább vmi olyasmi mint az FSB volt anno, azaz most AMD-nál CPU-NB?) Nekem ugye nem XMP-s a memóriám, úgyhogy az XMP nem fogja megcsnálni 1600-nál így gyanítom nekem fog kelleni kézzel amitől csak azért fázok kicsit mert első intel-es rendszer...
Remélem az OC szekcióba ezt átrágják rendesen, úgyhogy neki is esek majd olvasni. 
-
fsb1000
nagyúr
Én régóta nem használok AMD-t (75MHz-nél szálltam ki) de kétlem hogy generál különbség lenne a RAM időzítések és feszek belövésénél a két fajta CPU esetén, hiszen gyak uagyanazokat a RAM-okat használják
Jó.... az SB-nél most alacsonyabb fesszel hajtott RAM-ok kellenek, de ez majdnem mindegy a medódus szempontjából.A határértékekre kell figyelni RAM és vezérlő oldalon... és ennyi.
1333MHz-ig alaplap megcsinálja a JEDEC alapján, 1600-tól XMP alapján, de sokunknál kiderült, hogy néha alacsonyabb feszen jobban megy a RAM.
-
Landon
addikt
Na ma eladtam a Thuban-om, úgyhogy már biztos a SB.
Az még nem, hogy 2500K vagy 2600K. Az majd attól függ, hogy hogy sikerül boltolni. 
Egy olyan kérdésem lenne (látom Te is LinX-el tesztelsz), hogy Te meddig futtatod LinX-et? Én ezt most kifejezetten a memória és nem a CPU miatt kérdem mert azon gondolkodom, hogy amikor meglesz a friss rendszer akkor még minden OC előtt sztem lenyomok neki egy LinX-et, hogy ne 1 hét bszakodás után derüljön ki, hogy a memóriával van vmi gebasz. (Ez konkrétan megtörtént velem tavaly nyáron. 1 héten keresztül nyomattam neki LinX-et és mindíg 21 óra után dobott error-t, de mivel húzva volt a CPU, CPUNB és a memória is ráadásul a memórián az időzítés és az órajel is és mindenen ugye még a feszt is próbálgatni kellett így beletel jó egy hét. 10 napba mire kiderült, hogy a memóriákat kéne alapra beállítani kézzel...) Szóval: memória hiba intel-nél mennyi idő alatt jön ki? Vagy ott is teljesen véletlenszerű? Ha lehetne első kanyarba megúsznám a 24 órás LinX-et, majd ha már CPU-n lesz OC akkor úgy is fog menni egy 24-est mert én akkor vagyok csak nyugodt.
Ill. ha már itt tartunk: érdemes nekem kézzel majd belőni a gyári időzítéseket és az 1600MHz-t vagy itt meg fogja csinálni magától? AMD-nél ugye alapból 1.65V-ot lőtt be és 1333-as órajelet... 1600 már OC-nak számít akármi is van a modulra írva gyárilag. Namost nekem a gyári értékei a RAM-nak a kingston szerint 1.7-1.9V ami valszeg baromság mert egyrészt sokáig ment 1.65V_on ameddig a lap alapból arra lőtte be másrészt amikor én anno megpróbáltam neki 1.85V-ot adni hátha azért hibázik mert kevés a fesz azonnal kéket dobott mert túlmelegedett.Köszönöm!

-
boogie84
veterán
-
natë
nagyúr
ASRock tulajok, az AXTU-nál (gyári coolerrel) milyen értékre érdemes beállítani a CPU fan target speedet? Mi a default érték? (P67 Pro3 + 2500k)
-
-
Źşë'
addikt
esetleg valaki tud valami biztatót mondani Ősemberről?! ramokat megkaptátok stb? elérhető e már a srác? ill. az is lehet h most ment áruért és lassan visszaér?!
-
omikron23
senior tag
Szerintem a monitor kezelés nem változott, egyiknél sincs ilyen hangzatos szöveg hogy "Eyefinity"... és sajnos sehol nem olvasni olyan cikket, amiben szó lenne arról, hogy egyszerre több monitort is kezelne. Nekem ugyan átmenetileg H-s alaplapom van, de ezen nincs semmilyen videokimenet... és tuningolni sem lehet...

A P67, persze felhasználástól függően jobb választás lehet, de az mellé meg érdemesebb megvenni a K-s procikat a tuning miatt. Nem egyszerű...
Ha majd érdekel egy csendes passzív VGA, nézd csak meg az adatlapomat, ott találsz...
-
veresp
tag
válasz
omikron23
üzenetére
Én úgy gondolom hogy a teljesítményének elégnek kellene lennie.
Kérdés, hogy pl. tud-e egyszerre kezelni egy DVI és HDMI (vagy displayport) portot?Régebbi integrált alaplapoknál találkoztam olyannal, hogy volt rajta VGA és DVI is, de csak az egyik mehetett rajta egyszerre. Jelenleg H67-es alaplapokkal szemezgetek, és a többségükön VGA,DVI, HDMI és Displayport is van.

De ha nem tudnak normálisan két monitort kezelni, akkor lehet hogy P67-es lapot nézek inkább+egy VGA-t. De nem izmos VGA-ra kell gondolni, csakis valami halk passzív hűtésű megoldás jöhet szóba. -
omikron23
senior tag
válasz
medvezsolt
üzenetére
Nem hozzám szólt a kérdés, de az általad említett megoldásoktól lehetnek eltérések. Nekem konkrétan volt 6 GB-os rendszerem DualChannel-ben...
(2x2 + 2x1)
Értelme meg kb annyi, hogy a 6 mégis több mint a 4... Bár ismertem olyan embert, aki ennek az ellenkezőjét is bebizonyította...boogie84: szerintem így megér pár ezer Ft felárat a plusz egy év gar. egy Asus lapnál...

-
Źşë'
addikt
ki szemezget itt az Asrcock Fatality deszkájával? ill van már konkrét elképzelése h honnan rendeli majd meg? gondolok itt hardverapró, jobb árak végett?
-
omikron23
senior tag
Hát a kérdés jó... Az integrált GPU-val kapcsolatban van PH-s teszt, abból sokminden kiderül, de hogy 2 FullHD-s monitort meghajt-e az nem... Szerintem ahhoz vegyél külön videókártyát...
Bár attól függ milyen programmal dolgozol... 
-
Dtomka
veterán
-
veresp
tag
Sziasztok!
Tudja valaki mennyire alkalmas egy i5-2500-as CPU integrált VGA-ja, 2db FULL HD-s monitor kezelésére? Munkára kell nem játékra.
Sok H67-s alaplapon van HDMI, DVI és Display-port is. Ezeket tudja párhuzamosan hajtani? -
omikron23
senior tag
Több konfig megfordult már nálam, és a memóriával kapcsolatban annyit vettem észre, hogy a játékokhoz a 2GB nagyon kevés. A 8GB enyhe túlzás... Az arany középút szerintem a 4-6 GB-os rendszer, ennél többet szerintem nem sok program használ ki...

CHIPman: szerintem nincs... Inkább I5 2500 - I7 2600 a jellemző...

(meg aki ilyent szeretne...
) -
Van itt i3 tulaj?

-
N_A_S
veterán
Azokkal nem lesz probléma, a B1 és a nem B1 között annyi a különbség hogy az egyikről leszedhető a borda, míg a másikról (B1) nem.
Ezek is mentek nekem 2133-on CL10-be 1.65V mellett UD3P-ben
kpal:
ha csak nézelődsz akkor ne foglalkozz a régi ramokkal szerintem, hanem az SB Ready ramokból válogass. Vangeance elég jó árban van Shkiz0 kollégánál is itt aprón, és asszem iPon-nál is most akciós a 2x4GB. Ha most vennék ramot én is olyat vennék
-
AirBooms
addikt
válasz
MrTwister
üzenetére
Ne haragudj, totál nem értek veled egyet (ez nem vita akar lenni), de én nem szidnám a Corsairt. Nálam az UD3 az itt mindenkinél 2133-on szaladgáló A-DATA ramokkal nem boldogul, csak az XMP profillal. De még akkor sem, ha kézzel ugyanazt lövöm be, amit az XMP tartalmaz. Így csak 1600 CL9-ben hajlandó menni. A Corsair Venegance ramokkal viszont nagyon szépen megy, ha az XMP profilt lövöm be, akkor gyárilag 1,5 V-on. Nem lehet, hogy túl sok mégis az a ramfesz? Ilyenről már nem egyszer hallottam.
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem felesleges 55K-s lapot venni.
Az olcsó Asrock is megy majd 2x8-ban (SLI, CFX)
A Sandy egyszerűen tuningolható 4-4,4 Ghz-ig A legegyszerübb csak a szorzót megnyomni és kész is.
Aki optimalizálni akarja a CPU feszt és/vagy a RAM-ot nem XMP-vel hajtani, annak kicsit játszani kell a BIOS-ban.Én még nem találkoztam olyan platformmal ahol 30-33% tuning ennyire minimális beavatkozással és a CPU-k nagy többségénél elérhető lett volna.
A teljesítménye... 4 magosban, azonos frekin talán nincs is nagyobb számítás teljesítményű COU jelenleg. 50K már nem rossz ár érte
-
omikron23
senior tag
Nekem KHX1600C9AD3K2/4G-m van, és minden gond nélkül megy, ezen ne aggódj...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Szerintem nem... De a nagytudású kolléga kipróbálta.... és müködött neki
ha jól emléxem 2.00V-ig lehet állítani, de majjd megcáfol.
-
N_A_S
veterán
Szerintem azok a HyperX-ek simán elmennek 1.65V-al, de ezzel nem befolyásolni akarlak.
Én eladtam a HyperX-eimet itt aprón 11-ért (volt 2db 4gb-os kitem, az ár természetesen /kit értendő) és az ADATA-t megvettem 8500-ért (ez kiskerbe kb 10,5K)
De jók a HyperX-ek is mondjuk nekem gyári 1.65V-os XMP-s volt. Pontos típust tudsz mondani? Akkor talán többet tudok segíteni.
Ha C9D3B1K2/4G akkor nem kell aggódnodkpal:
Alapon meg simán oké 1333Mhz @ 1.5V JEDEC, ezt szinte mindegyik ddr3 ram tudja. Akkor nincs gond természetesen. Lehet még az 1600-at is elviszi 1.5V-al, csak ne kapcsold be az XMP-t. De milyen ramokról is van szó pontosan? -
Landon
addikt
Srácok, köszönöm mindenkinek a segítséget!
Viszont akkor ez azt jelenti, hogy én a Kingston HyperX 1600-as RAM-om bele se rakhatom? Mert az 1.7-1.9V ha jól tudom. Ez esetben akkor lehet hagyom a fenébe az egészet mert akkor kezdhetem áruni a memóriát is még pluszba és még többet bukok.
Akkor várok őszig azt hiszem. 
-
N_A_S
veterán
-
jeni
félisten
Az Iponnál most kapható a Asrock P67 Extreme6 B3 lap.Ez több mindenre elég és ugyanaz a tudása mint a Asus P8P67 Deluxe lapnak. Ráadásul nyersz 10000 Ft-t.
1.5V-os ramok a hivatalos SB ramok
pl: Corsair Vangeance / GSkill Ripjaws-X
A Corsairt itthon tutira megkapod.
-
omikron23
senior tag
-
N_A_S
veterán
elég, már az 1600 is tuningnak számít. a CPU órajel emelése nem befolyásolja a ram órajelet (ha szorzót állítasz, mert mást nem nagyon tudsz)
1.5V-os ramok a hivatalos SB ramok
pl: Corsair Vangeance / GSkill Ripjaws-X
szerk.: az órajelekből is tudsz következtetni mert 2 új szabvány lett (1866 és 2133)
Landon:
te tudod. lehet hogy én sem várnám meg
ha az megjelenik a sandy is el lehet adni.
én nem vennék 2600K-t ha játkra kell a konfig. a HT-t nem sok minden használja ki a 3D Markon kívűl. Persze ha sokat konvertálsz akkor nem szóltam.Sztem az UD4 + 2500K @ 4.8-5GHz egy jobb CPU hűtővel megtámogatva ideális páros lehet CFX alá.
idén még jön az Ivy Bridge is, ami meg a Bulldozert fogja lenyomni
-
Landon
addikt
válasz
omikron23
üzenetére
Majdnem ugyanott? 2500K az 55e a 2600K meg 72.
Ez önmagába oké de ha megvan a lap + CPU utána még vennem kell 2db 6950-est is... 
N_A_S: Pfuhh most jól meg kevertél ezzel a benchmark-al!
Az a gond, h elkezdtem árulni a lapom + CPU-m és Júniusig nem nagyon szeretnék várni. Ugyhogy most kb fogalmam sincs mit csináljak.
UD4 valóban jobb választás, köszi! 
-
Landon
addikt
válasz
omikron23
üzenetére
Majdnem ugyanott? 2500K az 55e a 2600K meg 72.
Ez önmagába oké de ha megvan a lap + CPU utána még vennem kell 2db 6950-est is... 
N_A_S: Pfuhh most jól meg kevertél ezzel a benchmark-al!
Az a gond, h elkezdtem árulni a lapom + CPU-m és Júniusig nem nagyon szeretnék várni. Ugyhogy most kb fogalmam sincs mit csináljak.
UD4 valóban jobb választás, köszi! 
-
kpal
nagyúr
Ha SB-hez kell ram akkor mire kell figyelni max. mekkora feszültségű lehet jó hozzá az olyan arm ami 1366-ba való ? És 1600Mhz -es elég bele ha nincs tuning ?
-
N_A_S
veterán
-
Landon
addikt
Sziasztok,
A történetem a következő: most készülök a közelebbi jövőben teljes gépcserére. Úgy volt, hogy csak a VGA-t cserélem, 2x6950-re. Aztán egyre többen és többen mondták, hogy kevés lesz oda a Thuban még 4GHz-n is, és beleültették a bogarat a fülembe.
El kell ismernem tényleg hülyeség 2 6950est AMD CPU-val kihajtani mert úgy is CPU limites lesz így vagy úgy. A problémám csak az hogy nagyon meg van kötve a kezem innentől kezdve mert platform cserével nem számoltam és így már nagyon neccesen jövök ki a pénzből.Amit én gondoltam az a következő: vennék egy Sandy 2500K-t amiről ódákat látok mindenhol hogy ilyen olyan erős meg ilyen és olyan jól tuningolható. És ehhez veszek egy ASUS P8P67 Deluxe lapot. Azt tudni kell, hogy soha életemben nem volt intel platformos gépem. tizen x éve AMD-m van amit ezért már elég jól ismerek is, viszont intel-ről semmit nem tudok és ezért tartok kicsit tőle, de mindent el kell kezdeni egyszer.
Kérdéseim a következőek lennének:1: A profilomban is látható memória, 2x2GB Kingston HyperX 1600MHz 9 9 9 (pontos időzítésre nem emlékszem) megfelelő lesz? Fog menni dual-ba?
2: Az alaplap nagy gondot jelent itt mert sokkal drágább mint AMD fronton, és míg a jelenlegi lapomba menne a CF 2x16x PCIe2.0-án addig itt még a 55k-s ASUS Deluxe-al is csak 2x8x-an menne.
Nézegettem jó pár lapot nem nagyon találtam jobbat, 55k a max ameddig elmegyek lap téren. A legtöbb ráadásul csak 1x16x + 1x4x ami nagyon satnya. Ha esetleg tudtok ajánlani valami jobbat az ASUS-nál (mindegy hogy milyen márka) azt megköszönöm! 
3: A 2500K az egyáltalán jobb mint az X6? Néztem 1090T vs 2500K-s teszteket de egyik itt másik ott volt jobb persze a konklúzió mindíg az volt, hogy a 2500K a jobb. Csak azt nem tudom, hogy meg éri e váltani?
4: Mit gondoltok lehet inkább érdemes lenne várni a Bulldoser-re? Vagy nem sok esélye, hogy megszorítja a Sandy-t? Bár ott is lapot is kéne váltani mindenképp úgyhogy gyakorlatilag mindegy.
5: Látom van milliónyi OC tutor a Sandy-hez. Csak annyi kérdésem lenne, hogy az 55k körüli lapokkal is lehet normálisan, biztonságosan (nem ha le a lap az OC-tól stb) húzni a procit vagy ahhoz feltétlenül már vmi komolyabb 100k-s lap kell?

Nagyon köszönöm a segítségeteket és elnézést a sok idióta kérdésért, de tényleg életemben nem volt még intel platformom.

-
-
Воланд
titán
válasz
Overlocker
üzenetére
Szerinte nem kell vele foglalkozni, hiszen van rá garancia.
(#5111) boogie84: Én tudom, vele közölje valaki.
-
boogie84
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
Látszik h nem sok köze az SB-hez. Én nem is olvasom az írásait, mert csak felidegesítene, mint Cybertrone kollégát.
(#5107) MrTwister: Én is Vengeance ramot fogok venni, de lehet h meg kell barátkozzak egy Extreme 6-al vagy egy Fatállal. Esetleg vmi Asus lap.
(#5112) woland_y2k: Túlfeszültségre nincs gari.

-
-
Воланд
titán
válasz
Overlocker
üzenetére
-
-
MrTwister
őstag
válasz
boogie84
üzenetére
"Egészen pontosan az volt a baj h menteni kell kül a másikat (nem mentett) olvassa?" Ezt most tudtam meg én is: Ctrl+F8 és akkor az új BIOS-t írja a gyári helyére is!
BIOS gondok nálam dögivel! Abit P35 után egyelőre ez a Giga lap maga a rémálom, küzdök vele folyamatosan előbb-utóbb csak jó lesz! Ha nem, akkor váltok Asusra úgy olvasom azokkal semmi gond nincs.
Úgy tűnik fórumtársak szerint is, hogy a lap és a RAM nem komálja egymást legalábbis SPD és XMP profil default értékei alapján, ezért megpróbálom ezeket felülbírálni! Hülye Corsair, hogy tudta ennyire elbarmolni a gyári értékeket a P67 esetén megáll az eszem!

-
Erdei88
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
Nálam is ugyanazt produlálta mint Twisternél, a ram kevés feszt kapott. Én azt javasoltam neki hogy állítsa a ramot 1,56V-ra és a VTT-t 1,1V-ra, illetve nézze megy hogy csak 1 ram modul van bent.
boogie84, a kezdet nem volt igazi a lappal, nálam sem akarta az igazat. De mint kiderült nálam a ram volt a ludas mindenért és azóta, lekopogom hibátlan és stabil 4,7Ghz-n.
XaraX: 220-ra állítva 125W-os limit, megnézem feljebb is. A táp "beleszólhat" ebbe (TX850)?
-
rhonin
senior tag
válasz
-=Flatline=-
üzenetére
Gondoltam rá, hogy frissítek, de ezt már csak majd az új lappal lépem meg szerintem.

-
jeni
félisten
Másik
Most az a extra garancia akkor,hogy is van az Asrock-nál?
Asrock P67 Extreme6 B3Ugyanis a gyártó egyértelműen kijelentette,hogy 2év helyett 3év garancia jár hozzá aki június30-ig kicserélteti vagy vásárol ASROCK TERMÉKET.
Az Ipon adatai alapján nem egyértelmű a helyzet.[/U]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kés topik
- SkyShowtime
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De ki tudja... Valakinek esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatban???

Úgy tűnik fórumtársak szerint is, hogy a lap és a RAM nem komálja egymást legalábbis SPD és XMP profil default értékei alapján, ezért megpróbálom ezeket felülbírálni! Hülye Corsair, hogy tudta ennyire elbarmolni a gyári értékeket a P67 esetén megáll az eszem!