- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
CHIPman #7783 üzenetére
Egész jó induló lap.
Ha nincs szükséged USB3.0-ra, és csak light tuningot tervezel 2500K-ig felmenőleg, akkor bejövős lehet.
Mindenesetre a kézikönyvét töltsd le digitális formában, hogy nincs-e valami nagyobb butítás a "nagyokhoz" képest. Itt pl feszültség beállítási opciókra gondolok, de csak nem hagyták ki belőle.
2600K tuningra már soványnak tartom, mert ott ha HT-t is használsz az plusz fogyasztás és a 4-pines csati az 4-pines (nagyobb tuingnál okozott már gondot nem egy embernek).BMW001: Mivel nézed az NB hőmérsékletét? (bár itt azt hiszem PCH, vagy mi a szösz a rövidítése)
-
N_A_S
veterán
válasz
CHIPman #6166 üzenetére
Mióta levittem 1.7V-ra a CPU PLL-t azóta csak felpörögnek a ventik és kikapcs, és ezt egymás után végtelen ciklusban
Kiszedtem a lapot, tápot, összeraktam asztalon. Próbáltam 1 rammal a lehetséges 3 helyen. Ram nélkül, VGA nélkül, stb..
CMOS reset is volt
Még a procit nem szedtem ki, az majd most jön.
szerk.: ja és mindezt 4400-on 1.4V-os VCore mellett. Köszi
Szóval nem mondható még az sem hogy extrém beállításokat próbáltam
-
Winne
nagyúr
válasz
CHIPman #5630 üzenetére
Ez már csak szét lett kenve, alapból nem így néz ki, mondjuk a vastagsága kb ilyen, mert az előző prociról maradt meg ez ilyennek, és azon jók volt a hűtési értékeim nagyon.
Lényegében azt mondjátok, hogy még ennél is kevesebb kell, mint ami a képen középtájban van?
@(#5631) Landon: én is körömlakklemosóval szoktam.
Szerk.: mondjuk most nézem, hogy a képen jóval többnek látszik, élőben gyk több helyen szinte átlátszó.
-
Winne
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
válasz
CHIPman #5440 üzenetére
Köszi!
Az a gondom ezzel a 3xPCIE16 slottal, hogy a CPU felé ugyanannyi a sávszél és ez is csak 2x8-at tud. A 6SATA3 nem rossz, de egy külön csippp kell hozzá.
A Giga UD3 remekül ment (Bios frissítés kicsit macera volt), csak az SLI hiányzott belőle.
Ami az E6 javára szólna az a tápellátás.
De erre vonatkozóan csak marketing duma van mindkét oldalon, tesztek se nagyon léteznek erre vonatkozóüan.Viszont azt látni, hogy az E6-on 3 szekcióban helyezkedik el a tápellátás.
Én is abban bízok, hogy a több jobb.Viszont félek a microlaggtól, ami szerintem SLI esetén a lap is okozhat.
E6-on több a cucc.... Gigával már van SLI tapasztalat (másnak), ott a 2xGTX460 hibátlan volt. -
N_A_S
veterán
válasz
CHIPman #5440 üzenetére
Nekem az 1156-os UD3-am az i7-et már nem tudta kiszolgálni rendesen valószínűleg fázisok hiánya miatt. 2 el is pukkant.
Az biztos ha több a fázis akkor több felé oszlik a feszültség, szerintem a több a jobb.
Gigánál így alakulnak most a fázisok:
4 fázis:
UD38 fázis:
UD3R12 fázis:
UD3P
UD420 fázis:
UD524 fázis:
UD7A több jobb szerintem, de egy i5-nek lehet elég egy sima UD3 is, i7 alá nem vennék 8 fázisú lapnál kisebbet az tuti.
(#5441) Landon
btw szerintem is úgy van kb ahogy warcat írta, de ettől függetlenül menni fog, és nem lesz stabilitási gondod. más kérdés hogy én sem vennék ilyet, pedig teljesen meg voltam elégedve a kingstonokkal1600-on tuti nem lesz velük probléma.
-
Brekkk
senior tag
válasz
CHIPman #5216 üzenetére
Én sem nagyon játszom. Pont ezért mondtam, hogy 1-2 vagy 4 FPS nem érdekel.
De igazán az sem, ha az Excel táblamat 60 sec helyett 59 sec alatt számolja ki. Ez jelentéktelen differencia. Ha azt mondod, hogy 60 helyett 50 sec lesz a dolog akkor elgondolkodik az ember. Ilyen differencia úgysincs. Ilyen jelentéktelen 1-2 %-os eltérésért szerintem nem érdemes beáldozni ezt a többletet. Akkor Inkább RAID0. Akkor is rövidebb ideig látom a WIN7 feliratot, és kevesebb ideig töltenek a dolgok.
De mindenki döntse el neki mi a jó. Én maradok a RAID0-nál és a lassabb RAM-oknál.
Most is 1333-as memóm van. És mindenre elég nekem, az előző gépemben is csak 667-es memók voltak és az is elég volt. Egy komolyabb Excel táblámat 4 percig számolta a QX6850, míg a sandy jóval kevesebb mint 3 perc alatt végez vele. Ez már jelentős difi. Ezért érdemes volt cserélni.
Nem is nagyon vannak ilyen tesztek a valós felhasználási életből.
Mutass légyszi egy tesztet, ahol nem szintetikus teszteken, optimális körülményeken mutatják be az előnyt, hanem mondjuk, Photoshop alatt lerenderelik ugyanazt a képet, ugyanazon a gépen különféle memóriákkal. Így tényleg látható lenne a diffi valós körülmények között. -
válasz
CHIPman #4948 üzenetére
Landcomputer.
Beszéltem velük még a hét elején, ma délutánra ígérték a lapot.
Tegnap este merénylet áldozata lettem, hogy ne tudjam leadni éjfél előtt a proci rendelést.
Reggelre kicsit el is szontyolodtam, hogy csak jövő hét, de ők hívtak, hogy kell-e a lap én meg rákérdeztem mennyi lenne bele a proci és 49.9-et mondtak úgy, hogy a lappal együtt hozható.(#4949) Dtomka: A 4850 már nem az enyém. Egy 6850 lesz helyette.
Ha megjöttek a Z-s lapok és a bulldozer, majd jön mellé még 1.(#4955) rankesz: Már akkor is nézegettem, de egyébként így:[link]
Köszi!
Elolvastad mihez gratulálsz? -
jeni
félisten
válasz
CHIPman #4873 üzenetére
Lehet,hogy itt már megkapod az említett lapot.
Érdekes,hogy az első szériás lap is szerepel az új B3 változat mellett.
pl.: A Giga P67A-UD4 44000 Ft a Giga P67A-UD4-B3 meg 48000 FtEnnek nem látom az értelmét,mert a gyártónak amúgy is köteles kicserélnie a hibás sata II vezérlésű lapot. Meg aztán csere esetén az újat kapja majd az ügyfele.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
CHIPman #4309 üzenetére
Látod.. látod... megint rossz tanácsot adsz.
Aki most vesz Asrock 1155 alaplapot, az júniusig becsérelheti és kap +1 év garanciát.
Amúgy is a SATA3-at használja mindenki a SATA 2 eszközeivel.Én azon izgulok legyen még a régi szériából a köv héten, különben ugrik a +1 év gar, meg a jó ár.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CHIPman #4192 üzenetére
A lapon lévő valamelyik tekercs nincs jól lakkozva ezért cicereg.
Illetve ha pontos akarnék lenni azt kéne írnom: Minden lap cicereg csak az emberi fül által nem hallahtó tartományban lévő frekvencián cicereg. Ha egy tekerecsen nem tökéletes a lakkozás/szigetelés akkor sajnos az emberi fül/agy által érzékelhető tartományú frekvencián rezeg. Ezt többnyire megoldja ha a procit fix feszere lövöd be (tehát C1E és tsai off) de persze ez sem segít mindig.
Természetsen akár a tápegység is cicereghet (Corsair bizonyos szériáira jellemző volt pl anno) vagy a vga is akár.mod: Amúgy ez tök márkafüggetlen, mindegyiknél előfodulhatnak ilyen darabok Laposoknál, asztaliaknál, P3-tól SB-ig akármilyen lapban. Mondom rendellenes működést nem okoz, csak idegesítő tud lenni.
-
XaraX
addikt
válasz
CHIPman #3939 üzenetére
Ok, akkor értem.
Egyébként itt az LLC másabbul működik némileg.
Eddigi lapoknál LLC enabled és disabled, ennyi volt.
P67-nél LLC auto vagy level 1-5.
5 esetén droppol rendesen, csökkentve a drop is csökken.
1 esetén meg még picit a beállított fesz fölé is emeli terhelés esetén. -
Воланд
titán
válasz
CHIPman #3809 üzenetére
Ez alapján játékokban max 8 fps a különbség a két processzor között. És nem tudom, hogy ki vesz észre ekkora különbséget a játék alatt. Ráadásul i3-as sandy-t már nem húzol sehova, annak van az alapórajele és kifújt, még turbo boost sincs.
Na, de nem szeretnék vitát nyitni, hogy melyik a jobb, főleg nem ebben a topikban. Maradjunk annyiban, hogy olcsóbban is össze lehet rakni játékra egy számítógépet, nem kell rögtön a csúcskategóriát választani, mert túl sok szemmel látható különbség nincs ezen a téren a közép és felső kategória között, ha a processzorokat nézzük.
-
Воланд
titán
válasz
CHIPman #3797 üzenetére
Felőlem azt vesz amit akar én csak segíteni próbáltam egy ésszerű döntés meghozásában.
A régebbi stepping meg tuti, hogy valami beragadt raktárkészlet és csak elvétve lehet azt kapni, inkább az új stepping a jellemző.
Amúgy meg marha nagy különbség van a két processzor között a játékok alatt.De ismétlem, felőlem azt vesz amit akar.
Szerk.: Steppinghez visszatérve: írni kell a boltnak, hogy milyet szoktak hozni a nagykerből, vagy mi van nekik raktáron, ahol nem tudják megmondani, nem válaszolnak onnan nem kell rendelni.
-
jeni
félisten
válasz
CHIPman #3778 üzenetére
akár,hogy olvasom sehol sem írják,hogy B3 rev lapokra is érvényes. úgy van leírva,hogy akik hibás lapokat vásároltak azoknak van meghosszabbítva az extra +1 év garancia,és csak június 30-ig.
én a magyar változatot linkeltem be.
és az angolban sem találom a rev.B3 változatot,hogy arra is érvényes lenne egyáltalán
angol -
KAMELOT
titán
-
medvezsolt
senior tag
válasz
CHIPman #3625 üzenetére
én szoktam 3d markolni.. de csak amikor megveszem a konfigot.. belövök egy stabil tunningos állapotot amin jó eredményeket kapok a teszt progikkal, mert hát valamennyire azért számít az is. Aztán egyébként meg csak játszom vele és akkor már nem érdekel a 3dmark
.. nem akarom fél évenként tartani a versenyt és megvenni a piacra kijővő összes cuccot
.. kinek van arra pénzre..
Épp azért veszek 3 évente egy combosabbnak mondott konfigot..
-
Воланд
titán
válasz
CHIPman #3616 üzenetére
Elméletileg igen.
Gyakorlatilag viszont nehéz elérni ezt az értéket, mert kell hozzá egy tökéletesen legyártott processzor, megfelelő hűtés (szerintem ln2), megfelelő alaplap és memóriák.Pontosabban a tuning során ekkora órajelet lehet elérni megfelelő hardverekkel, hűtéssel. Az, hogy a 2400 p67-s alaplapban tudja a 3600MHz-et, az a Turbo Boost-nak köszönhető, különösebb "erőlködést" nem igényel.
És tulajdonképpen erre vonatkozott a "Hol a tuning?" kérdésem. Ha 3600MHz fölötti értéket ér el, az lesz a tuning. De ahogy fagy53 is írta, a vége 3700MHz környékén van a 2400-as procinak.
-
fagy53
nagyúr
-
nicu71
addikt
válasz
CHIPman #3375 üzenetére
egyelőre csak a stabilitásteszttekkel szórakoztam, 3.3 volt a maximum Ghz,és a hőmérséklet is durván megugrott 70 C-ra,de azota alapra állitottam,ne zabálja az áramot feleslegesen.egyébként ha tuningolni akarsz mindenféleképpen a p-s lapokban sokkal több lehetőség van.nekem megfelel/ne/az integrált gpu is ha nem az analóg d-vel kellene használnom hdmi helyett...majd ha meglesz a csere akkor lehet ujra probálkozni.
-
SipiBcs
őstag
válasz
CHIPman #3097 üzenetére
Igyekeztem a lehető legtöbb Magyar nyelvű cikket elolvasni a lapokkal és a processzorral kapcsolatban. Persze ez nem azt jelenti, hogy szakértő vagyok!
Elviekben a H67 lapokban nem lehet manuálisan állítani a szorzót, a K jelzés nélküli processzorok pedig szorzó zárasak. A TurboBoost az ami terhelés függvényében megemeli a processzor szorzóját előre meghatározott értékben. Legjobb tudomásom szerint a H-s lapokban is működik ez a technológia. A BCLK 2-3 MHz-es emelése szerintem nem hívható tunningnak. 38x-os szorzónál is kb. 100MHz.
Mindez "papír" alapú infó a neten található tesztekből. Láttunk már csodákat!
-
SipiBcs
őstag
válasz
CHIPman #3083 üzenetére
Bár még csak csipegetem a témát de erre az lehet a magyarázat, hogy nem lehet.
Csak a 2500K és a 2600K rendelkezi azzal a tulajdonsággal, hogy változtatható a szorzója. Minden processzor órajele egységesen 100 MHz, amit "elvileg" +10 MHz-el lehet emelni, de már a gyártótól is azok az információk éreztek, hogy instabillá válik a rendszer 103 - 104 MHz-nél. Marad tehát a szorzó emelés, amit kizárólag a K jelzésű processzorokban lehet megtenni, kizárólag P67 előjelű alaplapokban.
Minden SB processzorban van Turbo Boost, ami egy automata tuning, ez viszont nem a hagyományos értelemben vett tunning!
-
fagy53
nagyúr
válasz
CHIPman #3056 üzenetére
Egyszerűen, négy maggal alapon 3,2GHz-en megy, mert turbo módban a 31-es szorzót megnövelik eggyel, így lesz 32 a szorzó teljes terhelésnél. Ezt lehet manual-ban néggyel megnövelni, így 3.6GHz lesz négy maggal, BCLK-t 100@103MHz-re simán fel lehet tenni, így 3.7GHz, de kis szerencsével 106MHz-is összejöhet.
Hasonló módon, egy maggal súrolható a 4GHz alulról... -
-
jeni
félisten
válasz
CHIPman #2982 üzenetére
A Giga PH67-s az a CPU vezérlőjében ott van a IGP támogatás,de az a lap nem alkalmas proci tuningra.
A P67-s lap az meg tuning barát.Viszont abban nincs IGP támogatás.
Amennyiben a P67A jelölést van az a lap tudja a USB3 és a Sata3-t kezelni.
A betűsor végén H betűt látsz akkor az a alaplapi VGA kimenetes (DVi-D-sub-HDMI) -
-
fsb1000
nagyúr
válasz
CHIPman #2876 üzenetére
Nekem is kéne az a 105MHZ a RAM-ok miatt, de nem megy.
AIDA64 (febr.18) szerintem jól mér mindent, talán csak a fogyit méri alá.
Viszont külön méri az IGP-t, és máris láthatjuk hogy 5-7W-ot tök feleslegesen fogyaszt a lappjainkban, szerintem a bclk tuning gátja. ha nem az akkor is legalább letiltható lenne.CPUZ 1.57 is teljesen OK-n mér, realtemo is. Kb 20%-val több fogyit mutat mint AIDA Linxel elértem a 110W-ot (új linx.... 4,6GHz-en, 1.28V, amit auton kapott.)
-
AirBooms
addikt
válasz
CHIPman #2799 üzenetére
A Rampage 3 Extremen is van 775-ös lefogató!
jeni: P8P67 Deluxe ASUS nem kicsit túlárazott. Semmivel sem tud többet mint az Asrockok. Fatal1lyt van 6 db sata3, az Extreme 4-en nem tudom.
BMW01: eddig csak az UD-at üzemeltem be, egy egyelőre 4,4 GHz-en sétáló 2600K-val (nagyobb hűtő nem fér a házba, így egy Artic Freezer Pro 7 rev2-vel (vagy micsodával) hűtöm, s még éppen nem megy 70 fok fölé LinX alatt). Amikor nézem az eredményeket a Bloomfield topikban, hát, csak mosolygok. Ez a kis proci simán veri, minden hókuszpók nélkül az összes eredményeiteket. Ezt most nem gonoszságból írom...
-
Crytek
nagyúr
válasz
CHIPman #2792 üzenetére
Csak kis képeket találtam azokon meg csak egy féle foglalat vehető ki.
De biztos igaz. De miért csak asrock alaplapoknál?
Na közben találtam ezt p67 pro 3 itt mutatja is animációval és csak 25k ez az alaplap!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest